דיון קצת שונה

1gaia1

New member
דיון קצת שונה

רוב ההודעות מהרגע שהפורום נפתח היו על אושר ברור שללא אושר היה קשה להרגיש ולחוות את השלמות הפנימית- כל אחד ואחת עם נבכי נשמתו אבל יש עוד דברים שגורמים לאותה הרגשת שלמות, כמו שיש הרבה תחנות בדרך אל אותו אושר מיוחל אז ברוב חוצפתי אני פותחת הודעה שלא קשורה לאושר, ושואלת אותכם סתאם איך אתם מרגישים את אותה שלמות, איך אתם רואים אותה, האם אתם עדיין מחכים שתבוא יום אחד ותדפוק על הדלת מה אתה עושים ביומיום לא לשכוח את אותה הרגשה מופלאה שנקראת החיים, בתקווה כמובן שאתם אוהבים אותם זהו בינתיים אשמח לתשובות כנות מכל הלב וכמובן תזרמו עם זה.... תודה

אצלי אין כזה דבר "שלמות"

וגם לא שואף לכך.. אותי יותר מעסיקה סוגיית החיים, האם טוב לי, האם מה שאני עושה בחיי היום יום גורם לי לסיפוק , האם זה מספיק...לי. כאלו שאלות, לא חושב על להיות שלם עם עצמי, או משהו כזה. כי התעסקות בכך גורמת לי להאט או לפספס מהלכים שהייתי עושה אותם אילולא חשבתי על שלמות,או שאפתי לכך. פעם זה כן העסיק אותי לצערי,אך כיום הפנמתי שלפעמים לשאוף לזה זו אשליה.

schlomitsmile

Member
מנהל
שני דברים עלו בדעתי למקרא הודעתך: האחד, רציתי לשאול אותך, אם תהיה מוכן לשתף כמובן, ו? האם אתה מוצא תשובות לשאלות הלא פשוטות שהעלית? (האם טוב לי? היא שאלה לגמרי לא פשוטה בעיניי-מה זה טוב? לי? ) האם אתה יודע מה אתה צריך לעשות בחיי היומיום כדי שיהיה לך סיפוק מחייך? האם אתה מצליח לעשות לפחות חלק מזה? הדבר השני שעלה בדעתי, לעניין ההתפכחות מאשליות, הוא שיר של זלדה, משוררת שאני מאד אוהבת. המלך חי/זלדה לפנים הייתי אומרת:מלכה אני! יום ולילה אני שומרת על פתח ארמוני יום ולילה אני מייחלת למלך שיבוא חרש ידפוק בדלת, וייתן לי את לבבו. והמלך- יחיד בבני חלד יפה בבני אדמה: עיניו-שני ימי תכלת נישמתו- נשיקת החמה. ככה בין חלומות תעיתי ואפשר שכל זאת אמת רק באחת טעיתי- מה, אם המלך מת? על חלום ילדותי אני צוחקת, היום לא אומר כזאת הכל יודעים- אלה מילות שקר, רק מילים נחרזות... במקום לחכות למלך מוטב שאלך בדרך ימיי ומעתה ואילך אשכח את חלומותיי. יהי כן הדבר ידוע, ולא אסרב ואיש לא יבין מדוע בכל זאת, שמח הלב.. מהו הסוד ששמרתי, היקר לי מכל חיי? מילה קטנה שלא אמרתי: אפשר שהמלך חי! הציטוט נעשה בעל-פה, מקוה שלא חטאתי למשוררת... מה דעתך על השיר? המלך, יכול כמובן, להיות כל דבר.

אני מכיר אותך מעוד פורום

ואם מסתכלים על המושג "חברות טובה" מאחר שלא מצאתי פגם אז כנראה שאתה מושלם בכך ויש כנראה עוד כמה דברים שאתה מושלם בהם אז הנה לך שבירה למסקנה שלך שאין דבר כזה שלמות

בשמחה

טענת שאין דבר כזה שלמות הראתי לך מהכירות שלי איתך במקום אחר שאני לפחות מכיר אותך כאדם נעים הליכות שבקלות אפשר להתחבר אליו וכו וכו אין לי כרגע את הזמן להאריך כך שכן הגעת לשלמות מסיימת בדבר מסויים שאולי בעיינך ניראה כדבר של מה בכך ושטותי כך שהפרכתי את טענתך שאין דבר כזה "שלמות"

תודה

רוב הזמן אנחנו עושים דברים, יוצרים, חושבים, נהנים מהם לפעמים, מחפשים מה לעשות כדיי שנוכל להנות ממנו, זו דרך חיים כללית שכל אחד ואחת שואפים אליו ועושים אותו כמידיי יום. כשאני מדבר על שלמות אני מכוון יותר עמוק ופחות כללי.

לא מכיר אותך מעבר

אז בלתי אפשרי לרדת לעומק אבל הייתי מוצא אין אחד שלא תמצא בו רק צריך לחפש

ה מוזה

New member
האמת ורק האמת ../images/Emo13.gif

שהרבה פעמים אני שוכחת להרגיש את אותה הרגשה מופלאה ולא אחת נסחפת עם החיים בשצף קצף וחולמת על אושר פנימי על שקט שצומח מבפנוכו ועל איזו הרגשת טוב פנימי למרות ועל אף כל השצף קצף . אחד הדברים שלמדתי זה שלפעמים הכי טוב זה פשוט לעצור. כי התחושה הזו לא תדפוק אצלי בדלת יום אחד אלא אם כן אני אפתח את הדלת ,או לפחות אזמין אותה אז, עצרתי ופתחתי מחדש את הפורום הזה שמזכיר לי בדיוק כמו אותם ספרים[על המדף] לפתוח את הדלת,לראות,להקשיב,להיות מודעת שלא יחמקו לי רגעים ושלא אראה רק את האפור שלמות פנימית לדעתי,היא עבודה יומיומית כמו שמישהי אמרה לי "לומר בבוקר תודה ובסיום היום לומר סליחה "

seaגל

New member
הזכרת לי

עם התאור של הדלת ולפתוח אותה ספר שאני אוהבת... 366 דלתות ללב של איילין קאדי. בשביל להרגיש שלמות צריך לפתוח את הדלת של ה-

1gaia1

New member
עשית מעשה חכם מאוד

לפתוח מחדש את הפורום הזה ואני מסכימה איתך שחשוב מאוד לא לשכוח שאנחנו כאן באופן זמני, ולכן כדאי להתרכז ביומיום ופחות בעתיד או בעבר, אלא פשוט להיות פה, לחיות את החיים, את העכשיו, כי אי אפשר לדעת מה יהיה מחר....

seaגל

New member
עבורי

שלמות פנימית היא עבודה עם הלב עבודה יומיומית לקבל באהבה את מה שיש -בהודיה גדולה עבודה יומיומית של הלב לקבל אותי כמו שאני ללא תנאים אלא ממקום של אהבה וחמלה ובסוף כל יום סליחה פנימית אל מול אותם מקומות שבמשך היום הרגשתי כאב, אכזבה,תחושה של תסכול.....ואחרי שעטפתי אותם בסליחה פנימית השארתי את הלב פתוח להמשיך ולחוות את תחושת השלמות.... בקיצור עבודה יום יומית עם הלב שלי...

אצלי המילה שלמות מתייחסת להצלחה

אם הצלחתי אז אני שלם עם עצמי ואם לא אז כנראה שמשהו היה חסר אם אני מגלה מה היה חסר אז אני שוב שלם עם עצמי למרות אי ההצלחה אבל אם אני גם לא יודע מה היה חסר לי אז יש פה הרגשת אי שלמות מין מעגל כזה שנשאר פתוח הרגשת אכזבה כזאת אבל גם עם הצלחות ישנה בעיה כי ההרגשה של הצלחה היא זמנית וחולפת ואני מחפש לרדוף אחרי הצלחה חדשה אז נשאר לי לעבוד על עצמי בקטע של לקבל הכל גם הצלחות וגם כשלונות בהבנה כמו שכבר כתבו פה מעליי או להגיע לשלמות עם עצמי גם בלי הצורך לבחון כל דבר שעושים ולתת ציונים וכו' וכו'..

seaגל

New member
ממממ

הצלחה בעיני היא מילה בעייתית כי היא שיפוטית מעמידה אותי במבחן כל הזמן הצלחתי או לא הצלחתי... באופן מידי אני שמה תנאים לשלמות.... השלמות מתבטאת בכך שאני יודעת שעשיתי את הטוב ביותר שיכולתי באותו יום ולדעת שמחר יש יום חדש והזדמנות חדשה לעשות שוב...

כן,

מה שאת אומרת זו הצורה הנכונה לחשוב, אבל מה עושים אם כל החיים את נמצאת במבחנים? אם זה בבית ספר ואם זה בסביבה חברית אחרת וחוץ מזה כל בן אדם הוא שיפוטי כלפי הזולת ודי קשה להתעלם מאחרים בעיקר אני רוצה להדגיש שלא קל לקום בוקר אחד ולשנות את כל קו המחשבה שלך ולהתחיל לחשוב נכון אז קודם כל אני שומע עצות של אחרים (כמו שלך
) וגם עצות שאני נותן לעצמי ובודק מה לא נכון ומה נכון לגביי ומה ישים לגבי ומשתדל לבצע מה שנחוץ לי ננתח את המשפט "שעשיתי את הטוב ביותר שיכולתי באותו יום" בעצם אין מה לנתח חשבתי שאני מרגיש שלא עשיתי את הטוב ביותר שאני יכול אבל אם אני מצליח לקבל את "הרמה" שלי ביחס לאחרים ומבין שאני לא אמור להיות מעל כולם ואני נמצא במקום טוב באמצע אז זה מה יש ועם זה ננצח וגם להיות ממוצע מספיק לי בשלב זה טנקס

seaגל

New member
:)

מערכת בית הספר ומערכות רבות בחיים שיוצרות תחרות והשגיות וגורמת לאנשים להיות במרוץ חיצוני אחרי מעמד ורמה היא בעייתית בהחלט לטעמי. יכולה לומר על עצמי שעם השנים למדתי להתבונן על עצמי ועל העבודה שלי, ההתקדמות שלי והיכולות שלי, בלי לבחון את הדברים מול הסובבים אותי באותה חברה ובאותו מקום עבודה....יצרתי לי בתוכי מקום שבו אני רוצה להיות ולפי האמת הפנימית שלי להתנהל...וכך אני עובדת ... בהתחלה לא פעם ניסו לגרור אותי לתחרות והשוואות וניסו להוציא אותי מאיזון אבל אני לא שיתפתי פעולה אלא הושטתי יד ואמרתי שמי שרוצה מוזמן לעבוד לצידי לא נגדי ולא מולי ....עם הזמן הכל נרגע ואני נשארתי עם האמת שלי ויש לצידי היום הרבה אנשים טובים שעובדים איתי. מה שאני מנסה לומר שעם הזמן האמונה הפנימית והקול הפנימי מלמד אותנו לא לקחת חלק בתחרות מול אף אחד אלא ללמוד לעבוד מול עצמנו וכל הזמן להתקדם...כל יום לעשות את הטוב ביותר שאני יכולה.... ואז אני לא מעל כולם אני לא מתחת ואני לא בממוצע אני פשוט אני במקום שלי וזה המקום הכי טוב בשבילי:)....

שוב תודה,

הבאת לי עוד תובנה חשובה - להשתדל לא להכנס לתחרויות מיותרות למרות שהסביבה גוררת אותנו לזה.
אני מקווה שאצליח לזכור את זה כשאתקל בסיטואציה אני גם שכחן בנוסף לכל ושמחתי לקרוא את התגובה שלך

1gaia1

New member
לדעתי

הרגשת שלמות לא חייבת לבוא רק בתנאי שאתה מצליח, החיים זה לא רק הצלחות וכשלונות, יש עוד הרבה דברים אחרים, השאלה איך אתה מתיחס אליהם, אם אתה ישר מקטלג אותם בתור הצלחות/כשלונות או שאה מתעלם כי זה לא נכלל בתנאים להרגשת השלמות שלך אני חושבת שיש איזשהו פספוס בדרך שלך, וחבל כמו שאמרת במשפט האחרון "להגיע לשלמות עם עצמי גם בלי הצורך לבחון כל דבר שעושים ולתת ציונים וכו' וכו'.. "- לדעתי זה יותר נכון

למעלה