דיון - פרק 7-03 ../images/Emo58.gif
Fragile Balance ~~~~~~~~~~~~~~~ כפי שידוע, ביום חמישי האחרון הוקרן הפרק במסגרת ההקרנות באוניברסיטת ת"א. לאחר הפרק התפתח דיון (סוער למדי, לפחות מצידי
) לגבי הסצינה האחרונה של הפרק. להזכיר לכל אלו אשר זכרונם אינו כתמול שלשום, מדובר בסצינה בה מלווה ג'ק את ג'ק-מיני-מי לתיכון ומנהל איתו שיחת לב אל לב במכונית, לפני שג'ק-מיני-מי נעלם אל מסדרונות התיכון עם נערה כרוכה סביב זרועו. אם לסכם את דעתי על סצינה זו בקצרה - אני חושבת שהסצינה, מעבר להיותה קיטשית ואמריקאית להחריד, היא אינה נאמנה לסופים אשר אנחנו בדרך כלל רואים בפרקי סטארגייט. בדרך כלל אנחנו לא רואים את הסוף האמריקאי הכל יכול (החבר'ה חוזרים הביתה והכל בא אל מקומו בשלום, כולם מאושרים), אנחנו כמעט בכל המקרים נשארים עם תחושה של "מה, זה הכל?" כאשר המסך משחיר והכתוביות מתחילות לרוץ. דוגמה לכך ניתנה במאמרו של subatoi על הפרק אביס - אנחנו לא רואים את הבריחה של אוניל בסוף הפרק והגעתו בשלום לכדור הארץ, אנחנו רק יכולים לנחש כיצד הכל התרחש. והנה כאן, בסוף כולם מאושרים והכל בא אל מקומו בשלום. לי זה צרם. אבל הרגשת אי הנוחות שלי סביב הסוף נובעת ממשהו הרבה יותר עמוק - קשה לי לקבל את העובדה שג'ק אוניל יהיה מוכן לקבל את המצב כפי שהוא ולחזור לתיכון (והרי מיני-מי הוא ג'ק אוניל בסופו של דבר). זה ג'ק! - האם אתם באמת יכולים לראות אותו עושה דבר כזה? מקבל את המצב כפי שהוא וחוזר לחיות את חייו בשנית, לאחר כל הידע והחוויות אשר הוא צבר לאורך השנים? לאחר כל מה שהוא עשה בשנותיו כבוגר, כל מה שהוא חווה בשנים האחרונות, כל אשר הוא עבר בחייו (כולל אובדן בנו), כל אשר הוא יודע על מה שבאמת הולך שם בחוץ... פשוט לשים את הכל בצד ולחזור לתיכון - לחזור לחיות חיים של מתבגר עם כל המשתמע מכך?! אשמח לשמוע את דעתכם על הסצינה האחרונה. הענין עדיין מציק לי, ולא הצלחתי להניח את דעתי גם לאחר הדיון שערכנו ביום חמישי. אול מישהו מכם יצליח לשכנע אותי שאני טועה, שאני מפספסת פה משהו... כל דבר שירגיע את הקול המעצבן הזה שחוזר ומנקר במוחי יתקבל בברכה
Fragile Balance ~~~~~~~~~~~~~~~ כפי שידוע, ביום חמישי האחרון הוקרן הפרק במסגרת ההקרנות באוניברסיטת ת"א. לאחר הפרק התפתח דיון (סוער למדי, לפחות מצידי