דיון על קוואן

ned sturk

New member
דיון על קוואן

בואו במקום לכתוב את כל הדיון על קוואן בחלק על סרסיי שאני כתבתי, בואו נכתוב את הכל בדיון החדש הזה?

יכול להיות -אם כי סיכוי קלוש ש..

(לא קראתי את הקטע על סרסיי אז אם אני טועה נא לא לסכול אותי) יכול להיות שקוואן חכם הרבה יותר ממה שנראה לנו-כמו טיילר. אני אישית חושב שהלורד של רמות גנים מודע לחולשותיו-מצביא חלש ופוליטיקאי ממוצע בלבד. לכן הוא חובר לצד המנצח ומסיף את משקל הבית שלו בכוונה מאוחר יותר להרוויח על חשבון הבתים שניהלו את עיקר הלחימה (לאינסטר ,סטארק,טאלי וכל האחרים) קוואן יכול להיות כמוהו-הוא מודע לחסרונות שלו(הוא ל מצביא מוצלח ולא ממש כריזמתי) אבל הוא מכיר טוב מאוד את גורי האריות התככנים ויודע את חולשותיהם ופועל לפי הנוסח -שניים רבים השלישי לוקח- הוא יתן להם להרוג אחד את השני ואז ישתלט על הכל (עם טיוויון או על גופתו המתה) אבל בהחלט הסיכוי לכך לא רב במיוחד

ykblackjack

New member
קוואן

דבר ראשון לא היה בובה של טיוין,כמו שגדעון אמר הוא התייעץ איתו תכופות וטיוין ידע עם מי הוא מתחבר או מתייעץ,קוואן בפרק של סרסי(שמומלץ מאוד לקרוא אותו עכשיו באתר של מרטין-במיוחד זה שאמר עוד פעם ועוד פעם שקוואן בובה של טיוין)קוואן לא רק מצטייר כאדם חכם אלא גם מניפולטיבי מאוד ספוילר כשהוא מציע לסרסי שיחזור לצוק קארסטרלי היא מסרבת והוא בכוח גורם לה להסכים,הוא גם יודע עליה ועל ג'יים סוף ספוילר ועוד משהו-טיוין מת!!!!!,הוא לא יכול להיות בובה שלו יותר!! הוא הריבון של המערב כרגע ויש עליו אחריות,ולא נראה כאילו עשה טעויות רבות בעבר, לדעתי בגלל הסמכות והעורמה שהקרין טיוין (שיכול להיות שגם באו מקוואן) קוואן נתפס כבריון המבצע פקודות לטיוין-האמת שזה היה ההר הרוכב,במשתה לעורבים לדעתי קוואן יהווה דמות משמעותית וחכמה.

לגוטל

New member
דעתי בנוגע לקוואן

עם הדעות כאן שהוא בובה של טיווין אני ממש לא מסכים כי הוא אחיו הקטן וצריך לציית לו, אין פה שום דבר שקשור לבובה או לא בובה (גם בטיווין לא מומלץ למרוד) . מדובר בבן אדם שמבין את המחוייבות שלו לבית לאניסטר, את המעמד שלו, ותרם הרבה להצלחה של בית לאניסטר. יש לו ניסיון רב בפוליטיקה ובמלחמה. מהשיחה שלו עם סרסי רק רואים כמה הוא חכם ורציני, אני מאוד לוקח ממנו. הוא יודע שעם סרסי צמודה אליו הוא לא יוכל לעשות את העבודה כמו שצריך ובגלל זה סירב לה, הוא נתן לה עצות מצויינות איך להחליש את בית טיירל בלי שמייס ישים לב ולהרוויח ימין טוב. בנוגע לעתיד שלו: דבר אחד שניתן ללמוד מההיסטוריה שם זה שהבתים החזקים תמיד שורדים איכשהו, בית סטארק, לאניסטר, ארין וכו' שרדו מאות שנים של מלחמות. בית לניסטר אולי יפסיד לבסוף במלחמה הזו אבל הוא לא יושמד, לדעתי ג'יים וסרסי ימותו מתישהו כי נראה זה גורל בלתי נמנע, אבל בית לניסטר ישרוד דרך קוואן וצאצאיו שיהיו מוגנים בקסטלרי רוק.

לגוטל

New member
אכן ../images/Emo45.gif

זה מאוד מעניין ההיסטוריה של הבתים הגדולים, ואני מקווה שבהמשך הספרים אולי יצא לנו ללמוד עליהם יותר. גם הבולטונים שם הרבה זמן, ועכשיו הם עם מנהיג אחד שעם בן ממזר, איך במשך מאות שנים של מלחמות עם בית סטארק הם עדיין קיימים ? הסטארקים כמעט איבדו הכל במלחמה נגד אריז, ורק אדדארד ובנג'ן נשארו ואם הם לא היו מנצחים הם אולי היו מאבדים את השליטה בצפון מבחינת בית טארגריין אבל הגורל השאיר אותם עם הכוח, ואותו גורל כרגע הציל את בראן, ריקון ואת אריה ממוות בטוח. הבתים החזקים תמיד שורדים, אולי רוברט ארין נראה כמו אפס וכנראה גם יהיה אחד כזה, אבל זה לא אומר שלא יהיו לא ילדים שיחזירו את הגאווה לבית ארין, כי בגלל המסורת של הבית הרוייסים ושאר הבתים ששייכים לבקעה לא ימרדו. האנשים שם אם זה בצפון, דרום, מזרח או מערב רגילים לבית אצולה ששולט עליהם, הבתים מתחתיהם יש כאלו ששורדים יותר ויש כאלו שלא, אבל גם שם יש כאלו שמאות שנים קיימים.

בנוגע לרוברט ארין...

נשאלת השאלה האם הוא באמת בנו של ג'ון ארין, ולא של אצבעון... אם הוא בנו של אצבעון, משמעות הדבר היא שבית ארין נכחד. אבל לא נראה לי שיש להם דרך לדעת את זה, ולא נראה לי גם שמישהו התענייין.

אם כך מי הרעיל את האב

תפנית מלודרמתית וזוהי ליסה? ואם כן אחרי שמתה, איך זה יתגלה ומה יהיו ההשלכות??

רוב הבתים שהצליחו להגיע למצב

שבו הם יכולים להשמיד בית גדול אחר העדיפו להשאיר אותו תחת שליטתם וכך לזכות בעוצמתו ובעוצמת הנתינים שלו.

מה שאני אוהב בהיסטוריה של מרטין

זה שהיא דינמית. עם כל הכבוד לבית טרגרין, הוא חדש יחסית. וכך גם הבתים הגדולים של טאלי, ולאנסיטר למשל. איפה המלכות הגדולה ששלטה במרכז היבשת - זו שהטרגרינים הראשונים התיכו את מבצרה באש דרקונים? - לא שרדה. סטארק, הם יוצאי דופן. משום שבניגוד לתדמית הצפונית הקשוחה, הם ידעו מתי להכנע ולהפוך לשליטי הצפון בחסות מלכי הדרקונים, בכך הם שמרו גם על הבולטונים הקארסטרקים המורמונטים - בעצם הפכו את הצפון למעין שמורת טבע אולי שמר עליהם גם חוסר העניין של הטרגרינים בצפון הרחוק והקודר, מחוץ לביקור המלכה ומתנתה - יותר הרגשה מסברה עם ביסוס. כנ"ל - הקצה השני - הדרום הרחוק שגם מלכיו נכנעו והעדיפו שלא לצאת לקרב אבוד ולהיות מושמדים. ואם אני לא טועה, גם השושלת הנוכחית של איי הברזל היא די חדשה ו - לא בדיוק יציבה עכשיו. לפי מרטין, אומנם קיימות שושלות של אלפי שנים, וגם הם מעורבבים בזרעו של המלך הפייטן ממעבר לחומה ואולי רק לא יודעים זאת, אבל בעיקר, השליט של מחר יכול להיות בן של שכיר חרב עני שמוצאו ממעבר לים המזרחי וגדל במגדל המסריח מכבשים לחות. אביר גבוה שבעצם נולד בביב התחתית יכול להיות אחד ממפקדי המשמר הלבן המיתולוגיים [ דנקן הגבוה] ובית אצולה ותיק וחזק יכול פשוט להעלם כמו קסטלמיר.

DIDGIN

New member
תיקון קטן

בית לאניסטר הוא בן אלפי שנים. הוא מתייחס לצאצאים של הרפתקנים אנדאליים בתקופת הפלישה שלהם, שהייתה לפני 6000 שנה. אני חושב שהוא לא צעיר בהרבה מ6000. בית טאלי קיבל את השלטון על ארצות הנהר רק לפני 300 שנה, אך היה כתוב שהוא שולט בריברן כבר קרוב לאלף שנה. גם בית גריג'ויי היה קיים לפני שנעשה שליט איי הברזל. אם כבר אז בית באראתיאון הוא ממש בית חדש בסטנדרטים של הממלכה. מוצאו מאח ממזר של אאגון הכובש. המקום היחיד בשבע הממלכות שהיו בו יחסית הרבה חילופי שילטון של הבית השלט היו ארצות הנהר. באתר the citadel מוצגים סמלים של ארבעה או חמישה בתים ששלטו שם, וזה בלי לספור את מלכי הסערה ושושלתו של הארן השחור.

גם אם תתחקה על אילן היוחסין של

סאטן או הודור, תקבל בסוף עץ בן 6000 שנה. השאלה היא כמה זמן הם היו מגנאטים - אצילים בעלי חשיבות ולא אצילים זוטרים. ככל הידוע לי, יש בתים ספורים בלבד ששמרו לכל אורך ההיסטוריה של ווסטרוז על המעמד שלהם ולא סתם הם נמצאים דווקא בפריפריות ולא בממלכות המרכזיות יותר. וגם לא אופתע אם מרטין כרציונליסט בפנטזיה (הה - טבעתי מושג חדש?) עוד יהפוך את הכל ויגלה לנו שכמו במציאות, בתים "עתיקים" רבים שכרו משכתבי היסטוריה כדי להראות לעם היושב בווסטרוז עתיקות מפוברקת כמו המירדף אחרי חרבות ולרייניות משפחתיות גם אם הן לא ממש של המשפחה שאלה שעולה בי באותו הקשר היא האם לחרבות השחורות עם ורידי האש, יש יכולת מיוחדת כנגד האחרים? אם כן, האם הבעלים המקוריים שלהם נשאו תפקיד מיוחד במלחמות נגד האחרים לפני היות החומה? מעניין אם מרטין יצ'פר אותנו בעוד פרטים/נבואות/גילויי מלומדים או ממש אקשן..

myochay

New member
כעיקרון כול הבתים עברוחילופי משפחות

לאניסטר למשל מיחס את עצמו ללאן החכם או הערמומי אבל בית לאניסטר הוא יותר עתיק ולאן החכם לפי הסיפור נשא לאישה את בת לאניסטר ושינה את שמו. אותו דבר גם בנוגע לבאראתיון אומנם אחרי בואו של איאגון הכובש הוא נתן את הבית לאחיו הממזר אבל אחיו הממזר נשא לאישה את בת באררתיון הקודמת וקיבל את שם ודגל המשפחה. למרות שכעיקרון יחולים להיות חילופי שילטון לרוב הם מתבצעים ע"י נישואים עם השליטים הקודמים כך שפורמליט אותו בית שולט. אותו דבר תיכנן טיווין לצפון בכך שחיתן את טיריון לסאנסה הוא התכון להמשיך את הסטארקים ובכך לשלוט בצפון בעצמו(דרך טיריון).

הלדין

New member
מממ...

האגדה שאני שמעתי הייתה שלאן הערמומי סילק את בני קסטרלי והשתלט על מצודתם. אותה בת לאניסטר ערמומית נישאה לאחד מהלורדים האנדאלים והייתה צאצאית ללאן הערמומי. בית באראתיאון נחשב לצעיר מבין בתי האב רמי המעלה. אוריס נישא לבתו של מלך הסערה האחרון אך הוא נחשב למייסד בית באראתיאון. (אלא אם אתה מתכוון להתווכח עם מרטין בעניין. זה מה שכתוב בנספחים)

למעלה