דיון על פיניקס

דיון על פיניקס

טוב, זה לא בדיוק דיון, כי 1. הנושא כבר נטחן 2. לא נראה לי שיש מה להתדיין ולהתווכח, כי המסקנה ברורה, ומצערת. גם השנה, הקבוצה החביבה והאטרטקיבית ביותר בNBA בשנים האחרונות לא תיקח אליפות. פשוט מתסכל. חבל שהם לא ראו את הניתוח ששלח עשה אתמול על קבוצות הגנתיות והתקפיות ביורוליג, הם היו מבינים - בלי הגנה אי אפשר לקחת אליפות. שלא לדבר על מה שקורה שם כשנאש יורד מהפרקט, או אפילו מפנה את הגב לרגע, הם פשוט מתפרקים. חבל, חבל, ועם חיזוק כמו גרנט היל (שמדהים מה הוא עוד מסוגל לתת בגילו). לפיניקס יש את המאזן השני בטיבו במערב והשלישי בNBA, אבל לא זכור לי שהם ניצחו קבוצה אחת גדולה, חוץ מאת הלייקרס, שאני עדין לא מחשיב אותם בקליבר של דטריוט, בוסטון או סן אנטוניו. האמת שאני גם לא זוכר שהם ניצחו את יוטה, דנבר, דאלאס, אורלנדו.... אני זוכר רק ניצחונות על קבוצות קטנות. מה הם עשו במשחקים הקשים השנה?

ואני עונה לעצמי

אכן, המאזן של פיניקס משקר: פיניקס נגד הקבוצות הטובות: פיניקס - לייקרס :2:1 (ללייקרס) פיניקס - אורלנדו 1:2 (לפיניקס, מפה אני מאמין שתצליחו להבין לבד). פיניקס - יוסטון 1:1 פיניקס - סן אנטוניו 1:1 פיניקס - ניו אורלינס 2:0 פיניקס - דאלאס 1:0 פיניקס - יוטה 1:1 פניקס - דנבר 0:1 ושימו לב שפיניקס מתקשה גם נגד יוטה ויוסטון, קבוצות טובות אבל לטעמי לא מאיימות על האליפות השנה. ללא משחקים נגד דטרויט ובוסטון. לעומת זאת, חוץ ממינסוטה שניצחה את הסאנס פעמיים, פיניקס חוגגת על קליבלנד, סקרמנטו, טורונטו, אינדיאנה, מיאמי, שיקאגו.... עם כל הכבוד, זה לא יביא אותה רחוק.

cache

New member
אני חושב אחרת...

אני אישית מאד מחבב את פינקס, את סיגנון המשחק שלה ואת העומד בראשה (נאש קונטרול). לגבי הטענה שבלי הגנה אי אפשר לזכות באליפות, זה הפך יותר לסיסמה שפרשנים זורקים, אני לא בהכרח מסכים. לא מעטות הקבוצות שזוכות באליפות כשמשחקן מבוסס יותר על ההתקפה מאשר על ההגנה. ניתן כמובן לחזור אחורה לסידרה של פינקס והספרס ולומר שללא ההרחקות אז... אבל זה מיותר. אני גם כן מאוכזב מיכולת המשחק ומפתיחת העונה של הסאנס, אבל, אני עוקב אחרי הליגה מעל 20 שנה ומניסיוני, מוקדם מידי. באמת שמוקדם מידי לדעת, יצא לי לראות את פינקס משחקים לא מעט השנה, והאמת שאני מבחין אצלם בתופעה שאני חושב שהיא חיובית עבורם. פינקס אומנם לא שינו את שסיגנון המשחק שלהם, אבל הם כן שינו את הגשיה, ולמה אני מתכוון? פינקס לא רצים על טורבו, בניגוד לשנים עברו. בשנים הקודמות הם שמרו על קצב הטובו מיריית הפתיחה של הליגה ולעיתים נדמה שאזל להם הדלק בקו הסיום (בפלייאוף). השנה הם מרפים קצת ואני חושב שהם עושים בשכל. סיגנון המשחק המהיר שלהם שוחק יותר את השקנים מאשר קבוצות אחרות, ומדובר בליגה ארוכה, ארוכה, צריך לדעת גם מתי לוותר. קבוצה צריכה לבנות את עצמה במהלך העונה, יפה לראות את הקבוצות הגדולות של העבר כיצד הם בנו את עצמם במשך העונה, כמו שג'ורדן היה אומן בחלוקת הכוח שלו לאורך משחק, כך גם קבוצה עושה במשך העונה. פותחים בהתבוננות, לאחר מכן קצת גז, אחר כך האטה ולרוב סיום חזק. פינקס בנוטראל, עושה מה שצריך בשביל לנצח אבל לא בהגזמה, השאלה היא האם היא תוכל לסיים את השליש האחרון חזק, לנצח את הגדולות ולהגיע במומנטום, אני לא בטוח? אבל אם כן, אתה תרגיש שונה לקראת הפלייאוף, הפרשנים מהמרים שזה יקרה לספרס, מי יודע, אולי גם לסאנס. שים לב גם לבוסטון, שפתחו חזק, הורידו הילוך, ויש להניח שלקרת השליש האחרון הם שוב יתנו פוש קטן. בוא נדבר עוד חודש וחודשיים שוב. ההנהלה

פיניקס שנה שעברה היתה שווה אליפות

ונאש כמובן שהיה שווה MVP. זה לא היה בזכות זה שאין להם הגנה, או ללא קשר לזה שאין להם הגנה. זה היה *אחושרמוטה למרות* שאין להם הגנה. השנה, הם משחקים פחות טוב, וזה לא יספיק. שוב, הם כמעט לא מסוגלים להתמודד עם הקבוצות הטובות, כמו שהראיתי. אם הייתי אוהד סאן אנטוניו, למשל, שגם פתיחת העונה שלה לא מרשימה בכלל, לא הייתי מודאג בכלל. אני עדין חושב שהם מועמדים מס' 1 לאליפות. כאוהד הסאנס, אני פחות אופטימי. אבל כאמור, נחיה ונראה. אני מקווה שאתה טועה ואני צודק, כי זו כנראה ההזדמנות האחרונה של נאש להוכיח שהוא בשורה הראשונה של הרכזים בכל הזמנים (בשורה הראשונה יש לפחות 10 מקומות, אז אפשר להרגע).

למעלה