דיון על נפילות.

אני נפלתי 4 פעמים..

בפעם הראשונה נפלתי בטיול מסוס שאני נורא אהבתי שפרץ בקנטר מהיר כי הוא עשה תחרות עם עוד כמה סוסים. בפעם הזאת אני ישר רציתי לעלות עליו שוב כי אני נורא אהבתי אותו אבל לא יכולתי בגלל שאני הייתי יותר מידי פצועה.. מאז לא ממש ראיתי אותו כי עברתי חווה (בלי רצון ממש..) והוא עבר לקיבוץ העוגן (או משהו כזה) (אם מישהו מכיר את החווה אז שיגיד בבקשה.. ). אחרי זה בחוות יגור הייתי על סוס שלא ממש אהב אותי אז בשיעור אחד הוא סירב לי פעמיי ונפלתי פעמיים ובשיעור אחרי זה אמרתי שאני לא רוצה לרכב עליו אבל אז אמרו לי שחברה שלי רוכבת עליו אם אני לא רוכבת עליו והיא ממש מפחדת ממנו אז עליתי עליו שוב ונפלתי =) ש-3 פעמים האלה לא קרה לי כלום חוץ מטראומה מקפיצות.. אבל היום אני כבר קופצת

shirli0811

New member
הפסקתי לספור את הנפילות שהיו לי חחחחח

מממ היו לי כ"כ הרבה נפילות, הייתה תקופה שזה היה שגרה- שיעור רכיבה=נפילה
מממ המלצות למתחילים? תשתדלו קודם כל לא ליפול מפונים-יש פחות זמן להתארגן לנפילה וזה יותר כואב חחח. אם אתם מרגישים שאתם עומדים ליפול תנסו-רק תנסו לארגן את הנפילה שתיהיה על חלק חזק של הגוף-הגב או משהו כזה. ליפול על הראש זה ממש לא כיף
אבל הכי חשוב בכל העניין של הנפילות-קורה שנופילם, צריך לקום להמשיך באימון ולשכוח שהייתה נפילה. נפילה זה בשביל לחשל את הרוכב ולנהר אותו בד"כ, אסור לוותר ברגע שיש נפילה, צריך להמשיך בשיעור. נ.ב. במרבית המקרים התלמידים בוכים לא מהכאב של הנפילה אלא מההלם של עצם הנפילה, תרגעו אין סיבה לבכות מזה
. זה נורמלי ליפול

dixie chick

New member
עליה חוזרת אחרי נפילה

חשוב לעלות שוב בשביל ההתמודדות הנפשית,אבל... אסור לעלות במקרה של פגיעה ממשית וחייבים לזכור שאחרי נפילה אדרנלין מתפשט בגוף ומסווה כאבים (למעשה לא חשים לפעמים בכאב של פציעות ואפילו שברים!!) ולכן יכול לקרות מצב שבו יש פגיעה ממשית והיא לא באה לידי ביטוי באותו רגע, לכן לפעול בשיקול דעת ולא לקחת סיכון! בנימה אישית... הנפילה הראשונה שלי היתה כשעשיתי קאנטר בלי ארכובות, הסוס לקח ימינה, אני לקחתי שמאלה ופשוט החלקתי ממנו הצידה... מאז היו גם נפילות משמעותיות יותר

למעלה