דיון על נפילות.

Ariel39

New member
דיון על נפילות.

היום בשיעור רכיבה עברתי לקבוצה. יחד איתי רכבו עוד שתי בנות. אחת מהן רכבה רק בקייטנה בקיץ, וזה היה השיעור הראשון שלה מאז. אחרי שהלכנו ועשינו סיבובים ודברים שעושים בשיעורים ראשונים כדי לראות את הרמה עברנו לטרוט. מי שרכבה רק בקייטנה עשתה טרוט לבד, כי המדריכה לא הייתה בטוחה ברמה שלה. ומזל שכך, כי מהר מאוד היא נלחצה, הסוס עבר לטרוט הרבה יותר מהיר, והיא נפלה ממנו. מדובר בסוס ממושמע מאוד, אבל היא לא מנוסה, ובכל זאת נפלה... אז הייתי רוצה להעלות פה דיון על נפילות לטובת הרוכבים המתחילים יותר: כלומר איך ליפול, מה לעשות כשנופלים, עולים ישר על הסוס מחדש? נחים קצת? ומי שרוכב כבר שנים יכול לחזור אחורה לנפילה הראשונה שלו. אני אישית עוד לא נפלתי מסוס, אבל אני בטוחה שזה יקרה. מקווה שזה בסדר שפתחתי, וגם שעוד לא היה דיון כזה.

fliperit

New member
המממ

את הנפילות הראשונות שלי אני לא בדיוק זוכרת, אבל מהנפילות האחרונות אני זוכרת שידעתי שאני הולכת ליפול. לא יודעת כמה זה עזר, אבל בטוח זה עזר כי שתיים מהן היו נפילות די קשות, ובכל זאת לא קרה לי כלום (כי כנראה נפלתי על איברים פחות חשובים). חוץ מבנפילה האחרונה שלי, עליתי מיד חזרה. בנפילה האחרונה קיבלתי מכה בצלעות (בסוף התברר ששום דבר לא נשבר), וכאב לי להרים את היד, אז לא עליתי חזרה וגם לא נשארתי בחווה. כשתלמידים שלי נופלים, אבל הם מרגישים בסדר אני מעודדת אותם לעלות מיד בחזרה. אם הם מקבלים מכה בראש אני לא נותנת לעלות בחזרה, וגם לא אם מאוד כואב להם. הדבר הכי מצחיק אצלי הוא שהפציעותץ הכי חמורות שלי שלי ברכיבה בכלל לא קרו מנפילות. פעם אחת נקעתי את הרגל כשירדתי מהסוס בטיול, ונחתתי על אבן גדולה שעיקמה לי את הרגל לגמרי, ואתמול פרקתי כתף כשנופפתי בשוט בזמן שעשיתי לונג'....

MaYa505

New member
משעמם לי=P

לשטוף פנים ולעלות חזרה על הסוס..... כמה שמחכים יותר ככה פחות טוב
חברות שלי עברו נפילות קשות ולא עלו על הסוס ואחרי זה זה רק היה להן יותר קשה ומפחיד..... אני נפלתי בפעם הראשונה כשעשיתי קנטר ( בפעם הראשונה... נו הייתי פיצפונת הרוח העיפה אותי
) נראלי אז פשוט שמו אותי על לונג' כדי לעשות קנטר שוב.... ואני די צחקתי ואהבתי את זה כי הייתה לי נטייה לעשות סלטה באוויר ולנחות על הרגליים
.... נפילות לרוב רק מועילות ( כמו למשל פריצות ברכיבה ) כאילו עדיף בלי אבל אחרי שאתה נופל אתה רואה שזה לא נורא וכנראה לא תפחד מזה יותר... אלא אם זה נפילה כואבת ..... וכל פעם שנפלתי אמרו לי שמי שלא נופל חמש פעמים ( פעם זה היה 3 ופעם 7 ) לא נקרא רוכב

kenz

New member
בנוגע למי שלא נופל X פעמים לא נקרא רוכב...

יש לי תלמיד, הלוואי על כולם כזה תלמיד..., הוא ואחותו התחילו לרכב בצרפת, רכבו על פונים, והוא עף בערך 7 פעמים (ומתוך 15 רכיבות). הוא מספר לי את זה בגאווה כשהוא עולה על הסוס פעם ראשונה איתי, שיש לו עוד 3 פעמים עד שאפשר לקרוא לו רוכב... ואני כולי תופסת את הראש עם הידיים, כל מה שחסר לי זה איזה מתאבד קטן, שעיף את עצמו מהסוס בכוונה. (כמובן שאז באה השיחה על מה זה רוכב וכו'). אבל באמת ילד מקסים, ומתמיד, ושואל - הלוואי על כולם...

MaYa505

New member
זה לא פייר

למה צריך לחכות עד גיל 16 להדרכה
למרות שאני בכל זאת "מדריכה" ( פעם בחודש את חברה שלי על סוסה ... סוסה=P )

אוךךך המשפט הזה כזה מעצבן! ../images/Emo3.gif

לי אמרו פעם אחת, לך 5. פעם חשבתי שזה ברצינות, אבל היום אני יודעת שלא. רוכב לא נמדד לפי הנפילות, רוכבת נמדד לפי היותו רוכב. אבל לא בשביל זה פתחתי את ההודעה. מישהי מהחווה סיפרה לי פעם (אינגלישית לשעבר) שכשהיא עוד רכבה אינגליש שהיה איזה יום שהיא עשתה קאנטר. והכל היה מעולה. עד שהתחילה רוח ואז היא החליקה מהאוכף

giri

New member
נ פ י ל ו ת

איך ליפול? בגוף רפוי. רוב הכאבים שנגרמו לי בנפילות היו בשרירים, בגלל הנסיון להתנגד לנפילה. אם כבר מרגישים שנופלים ואי אפשר להחזיק, עדיף להרפות, הנפילה תהיה בדרך כלל יותר רכה. מצד שני, אם הנפילה היא במיקום מסוכן עדיף לנסות מאד להחזיק עוד קצת או להטות את הנפילה לכיוון הגיוני. אני פעם כמעט התרסקתי לתוך מכשול, ובגלל שעוד קצת החזקתי ומשכתי הצידה הצלחתי ליפול על החול ליד במקום. אז קצת תפסתי את השרירים, אבל לא קיבלתי מכה מהמכשול, זה שווה את זה. מה לעשות כשנופלים? אם זו לא פציעה חמורה, להתאושש, לקום ולעלות חזרה. אם מאד נסערים, לשטוף פנים. לא לחכות - זה סתם מייצר טראומה מיותרת. זה נכון גם לתאונות דרכים, אגב. אם יש פציעה רצינית, אז אין מה. אם משהו כואב, אבל לא נורא, עדיף אפילו לעלות רק להליכת קירור, בשביל לא להכנס לסרטים של פחד אח"כ. לדעתי התפיסה של מי שלא נופל X פעמים לא נקרא רוכב היא ממש טפשית. ואת זה אני אומרת בתור מי שבטח אמורה להיות סופר רוכבת עם כמות הנפילות שצברתי (אפילו אחת עם הסוסה...). זה לא כיף ליפול, זה קורה כנראה לכולם במוקדם או במאוחר, ותמיד קצת מפחדים מזה למרות שיודעים שזה בכלל לא נורא, וזהו. שיהיה בהצלחה בקבוצה ועם מעט עוגות!

תםטםOHIO

New member
ועם כל זאת :)

אחרי הנפילה הראשונה, ואני חושבת שכבר רשמו את זה פה- התחושה שזה לא סוף העולם ומירב המקרים פשוט קמים ועולים שוב אחרי נפילה היא תחושה משחררת בסה"כ. אני גם מחזיקה בדיעה שנפילה היא בחירה בחלק גדול מהנפילות וה-"אני לא אוותר ואתאמץ לעלות בחזרה ולא ליפול" היא החלטה תוככדי שיכולה להחזיר אותך לאוכף. ואני מתכוונת שהמודעות למה שקורה כשאת על הסוס היא חשובה מאד, ה"פוקוס" של היכן אני נמצאת, מה קרה ואיך לצאת מזה היא בפשטות חשובה ביותר. למשל תראי הרבה רוכבי קפיצות שלא בדיוק מודעים למיקום שלהם או למיקום של הסוס בשלב שבין הניתור לקפיצה והנחיתה במעבר מעל מכשול- אני שואלת תלמידים, מה היה בזמן הזה ובהרבה מקרים מבינה שיש מין "בלאקאאוט" בשלב של שני מטר מהקפיצה ומטר אחריה. יש קשר לדעתי בין הבלקאאוט הזה לרגעים של נפילה כשהאיזון מופר ויש מקום תמיד בשיעור לשפר את המודעות והפוקוס על המיקום של הסוס, הרוכבת וכו' כדי לשפר את התפקוד ברגעים של תנועה מהירה יותר או בלחץ כשהתפקוד הוא כביכול אוטומטי.

dixie chick

New member
../images/Emo45.gif ותוספת

ראיתי רוכבים שחזרו לאוכף מפוזיציות בלתי אפשריות בעליל, למשל ראיתי פעם רוכב שרק רגל אחת שלו נשארה בארכובה וכל הגוף של הרוכב נטה ימינה והצידה (כל הגוף שלו היה בחוץ), והוא בכוח פיזי נטו החזיר את עצמו לאוכף... הוא אמר לי שהוא בבאקים ובמצבים מסוכנים תמיד חושב "להשאר באוכף, להשאר באוכף" אני תמיד מצאתי שאם אני חושבת "איזה לחץ!! אני בבאק ואני חייבת להשאר" הגוף שלי מתקשה וננעל, ובדרך כלל מה שבא אחרי זה זאת נפילה, לעומת זאת אם אני חושבת "אני בבאק אז אני צריכה לכוון לגדר\ לנעול את הראש של הסוס לכתף וכ' כדי להפסיק את זה"- המיקוד בפעולה עזר לי להשאר. עצם עשיית הפעולה עזר לי להשאר רגועה וקרו כמה מקרים שבהם עצרתי להבהל רק אחרי שהסוס נעצר\ סיים לרוץ וכ', ולא תוך כדי הפעולה.

giri

New member
את צודקת...

גם לי יצא לחזור לאוכף מפוזיציות הזויות. אני חושבת שאחת המשעשעות היתה פעם כשסוס עצר לי לפני מכשול, וכמובן עפתי קדימה, אבל הצלחתי להשאר כולי תלויה על הצוואר שלו (ידיים ורגליים סביב הצוואר! ועוד סוס מקומי קטן כזה... לא ברור איך הוא החזיק ואפילו לא הוריד את הראש) ולא כל כך התחשק לי לרדת לקרקע ולעלות שוב, אז חזרתי לאוכף במין "צעדים" קטנים אחורה עם הרגליים ואז הידיים... זה היה ממש מצחיק. מעניין שדווקא בבאקים אני לא כ"כ נופלת בשנים האחרונות - בדיוק בגלל מה שציינת, כי הפכתי לממוקדת פעולה, וגם כי היתה תקופה שבה היו לי די הרבה באקים וקצת התרגלתי. רוב הנפילות שלי בשנתיים האחרונות היו סביב סירוב מכשולים. לזה יותר קשה לי להתכונן גם כי זה נקודתי, וגם כי בכל מקרה אני נדרשת להרבה ריכוז כדי להזיז את הסוס קדימה וגם להחזיק אותו שלא יפרוץ בגישה למכשול (אני פחדנית... זה לא בא לי טבעי) אז קשה לי גם להכין את עצמי לסירוב. אולי גם זה יבוא. ואולי לא - כי עכשיו אני רוכבת על ג'וניור כל הזמן ובינתיים הוא אף פעם לא סירב...

צליל 90

New member
לדעתי..

דבר ראשון אי תומכת בgiri ליפול רפויים ולנסות להטות את הנפילה למקום בטוח ולא על חפץ כלשהו. אם אפשר לעלות חזרה אז לעלות, ואם לא, אז בהזדמנות הראשונה שמרגישים טוב עולים בחזרה. כשאני נפלתי פעם ראשונה, זה הייה לפני חצי שנה בערך, אחרי 5 שנים של רכיבה. יצאתי לטיול עם עוד חבר מהחווה ונפלתי ישר על התחת והתפוצצתי מצחוק. תמיד חשבתי איך תהיה נפילה הראשונה שלי. עליתי חזרה על הסוס והמשכתי טיול של יותר משעה. אחרי זה הייתי מושבתת חודש וחצי, לא יכלתי לרכב, אפילו סתם לשבת לא יכולתי. הנפילה שהייתה אחרי זה הייתה הרבה יותר קלה, עפתי קדימה ובשניה שהבנתי שאני עומדת לעוף החזקתי בצוואר של הסוסה וירדתי יפה יפה לריצפה על שתי הרגלים.

../images/Emo6.gif אני אחרי הנפילה הראשונה שלי

דבר ראשון שחשבתי זה אם איתן בסדר. ישר הסתכלתי ואיתרתי אותו במגרש, ראיתי שהוא בסדר. הייתי בשיעור השלמה עם עוד 3 רוכבות (נשים בוגרות). וגם הן וגם המדריכה שאלו אותי אם אני בסדר, ואז נזכרתי לחשוב "רגע? אני בסדר?", והייתי בסדר (רק הרגל טיפה כאבה). ואז אמרתי "אז איזה עוגה אתן רוצות?" (כן, אצלינו מביאים
) אז הן צחקו, ואז כולן אמרו לי "את בסדר?" "תשתי מים" ואני אמרתי "תגידו לי מזל טוב, נפילה ראשונה שלי". אני חושבת שבכלל נפילות, צריך לקחת באיזי. אם מתרגשים מזה יותר מידי, ונלחצים, זה גורם לפחד. אבל אם לוקחים באיזי, זה גם מונע מיותר פחד בהמשך

Yaniv212

New member
כשהייתי בן 13 בערך (זה היה מזמן) נפלתי

יצאתי למרעה להביא את אחד הסוסים, הם היה רחוקים מאוד ולא שמעו את קריאותי (או שפשוט לא שמו עלי קצוץ). כשהגעתי אליהם תפסתי את הסוס, הוא היה סוס מסורס, חצי קווטר וחצי ערבי. בכל אופן לא היה לי חשק ללכת ברגל בחזרה, אז שמתי עליו את הראשיה, קשרתי עליה את החבל כך שישיו לי מושכות וקפצתי עליו. הוא היה סוס שקת בעיקרון ואני נתתי לו להתחיל לרוץ ואז לדהור ובאיזה שהו שלב הוא זז הצידה במקצת ואני החלקתי ממנו הצידה. נשארתי תלוי על הצוור שלו לכמה שניות ובסוף עזבתי ועפתי ממנו בגילגול אל הקרקע. זה כאב אבל בכל זאת הייתי צריך לרכב אחר כך. זאת הייתה הפעם האחרונה שנפלתי מסוס, אחר כך היו פעמים שנפלתי עם הסוס אבל לא ממנו.

Ss H A D A S sS

New member
אממ.. הנפילה הראשונה שלי..

טוב את האמת הייתה ביינתיים רק 1
זה היה לפני שנה, הייתי בשיעור ועשינו טרוט ואז הסוס פרץ לי בקאנטר(סוס שבדרך כלל היה מאד שקט) ומרוב בהלה מצאתי את עצמי על הריצפה... לפני הנפילה ממש פחדתי ליפול ועכשיו אני יודעת שזה שטיות..

SapirElias

New member
ממ..

בשתי הנפילות עליתי ישר על הסוס חזרה, כי הן לא היו קשות.. בעצם בנפילה השנייה חיכיתי משו כמו דקה כי נתפס לי השריר ברגל S: ואז עשיתי מתיחות וזה השתחרר ועליתי שוב [: זה היה אחד השיעורים הטובים

היו לי שתי נפילות ../images/Emo9.gif

1) מאיתן- עליתי עליו, והוא התחיל ללכת, וכבר הייתי עוד שנייה יושבת על האוכף אז התיישבתי והוא התחיל קאנטר ותקע באק. הייתי בלי ארכובות, אז אני גאה בעצמי שהחזקתי קצת בקאנטר הקופצני, המטורף, ובמיני באק שלו
ידעתי שאני אפול ימינה, כבר הייתי טיפה על הצד, אז עם רק ימין נתתי לו בעיטה כדי שפשוט יעוף שמאלה, ואז נתתי לעצמי ליפול ממנו, כשידעתי כבר שאני לא אהיה בתחתיו ולא אפגע בו. בנפילה גם הצלחתי להחזיק טיפה בגדר וזה בלם קצת (כן, עוד קצת והייתי על הגדר). 2) היינו בטיול וווקר ביקבק אותי אחרי הירידה. אני ממש זוכרת איך עפתי מעליו בקשת, ראיתי את הדשע מתקרב, ובום
בשתי הנפילות עליתי אחר כך על הסוסים. בנפילה צריך להרפות את הגוף, זה מקל בהרבה על הנפילה. בנפילה הראשונה לא הייתי כל כך רפויה, כי כיוונתי את עצמי לצורת הנפילה ומקום הנפילה שרציתי. אבל בשנייה הייתי רפויה ובזכות זה רק נתפס לי טיפה הצוואר, ובאמת זאת הייתה נפילה שהייתה יכולה להיגמר בצורה הרבה יותר כואבת. אני בעד לעלות ישר על הסוס. מה זה ישר? ברור שלשתות מים ולנשום לפני שישר חוזרים לאוכף. אבל לא לעכב את זה הרבה. אלא אם כן יש פגיעה רצינית ואי אפשר לעלות חזרה ולרכב. ככל שמתעכבים יותר ככה פוחדים יותר.

הנפילה שליי..

הנפילה הראשונה שלי הייתה שרכבתי על סייח לא מסורס ערבי מקומי.. חמוד מאוד.. רכבתי במנג'.. עשיתי קצת טרוט לחמם אותו.. ופתאום היו כמה צעדים של מעידה של הסוס והופ הוא נפל..ואני איתו.. שנינו קמנו ניקיתי ממנו את החול בדקתי שלא קרה כלום.. עליתי חזרה עשיתי לו סיבוב הליכה שירגע והחזרתי לתא.. לא היה נורא בכלל.. ולגבי המשפט מי שלא נופל מסוס לא רוכב אמיתי.. זה שטויות..יש כאלה שמחכים לנפילה.. אל תדאגו היא תבוא לבד מתישהו.. ואל תדאגו זה בסדר גמור לא ליפול.. אפילו עדיף..זה לא מעלה לך תרמה של הרכיבה או משהו..וגם בלי ליפול אפשר להגיע לרמות של אילוף סייחים שיקום סוסים ורכיבה על סוסים מופרעים לגמרה..

ממש משעמם החלטתי לספר על השנייה..

הנפילה השנייה והאחרונה.. באותו היום עבדתי בחווה בשכונה.. ובאו לייד החווה לשטח כמה ילדים שאני מכיר עם הסוסים שלהם.. ופתחו ועשו מרוצים בנייהם וזה..(ערסים מתלהבים)אני בנתיים יכלתי רק להסתכל.. ובערב כולם הלכו ונשאר רק אחד.. והבעלים של הסוסים הגיע.. והייתי מת לרכב (הסוסה:סייחה בוגרת בקושי מאולפת)ואני עבדתי איתה כמה פעמים והייתי עושה לה לונג' כדי לפרוק אנרגיות ואז עולה.. באותו היום לא עשיתי לה לונג' והיא גם הייתה מאוד חמה.. היו מסביבי הרבה אנשים שלא מאיזים לעלות עלייה(הרבה יותר גדולים ממני..)ואמרו אין הוא לא יעלה וזה.. הוצאתי את הראשייה החדשה שלי שמתי עלייה הוצאתי אותה מהאורווה ועליתי.. התחלתי ללכת והסוסה של הילד שנשאר פרצה לו ונכנסה לסייחה בתחת.. הסייחה התחילה רודאו שלא יאמן(הייתי בלי אוכף) ועברתי בחיים שלי הרבה רודאויים ולא נפלתי.. ובאותו היום החזקתי כמה שניות.. והחלקתי ממנה על הצוואר ואז לצד אבל על הרגליים.. החזקתי אותה במושכה.. הסתכלתי אחורה וראיתי שהילד גם נפל והסוסה שלו התחילה לרוץ בשטח ושלי נלחצה התחילה רודאו כדי להשתחרר ממני..(וזה הצליח לה..)רצה וקראה לי את כל הראשייה החדשההה!!

למעלה