דיון על ניר מלחי ב- EF

fa jing

New member
דיון על ניר מלחי ב- EF

גלשתי בפורום של EF ומצאתי שרשרו שדן בניר מלחי. אולי זה יעניין את החברה של המרכז שגולשים כאן: דוד, דלית ושאר החברים. עושה רושם שהם לא מבינים מה קורה שם ומנסים לבצע שיפוט עפ"י הקליפים...אולי תאירו את עיניהם?

pangainoon ryu

New member
אם יורשה לי..

אני אולי מתערב במשהו שלא לי ואם כן אני מתנצל מראש. קראתי את השרשור כולל תגובתך ונראה היה למי שקורא מבחוץ שאתה מסביר את ביצועיו הבינוניים (לדעתם כמובן, אני משאיר את עצמי מחוץ לעניין) של ניר בכך שהוא חולה (רפואה שלמה בעזרת ה') וביקשת שיתחשבו בעובדה הזאת. כשעשית את זה אתה הסכמת איתם במובן מסויים שהביצועים לא מספקים.אם זה מה שרצית או לא,אני לא יודע, אבל ככה זה נראה. מלבד זה הם דיברו על פורמות שלא מוכרות להם, וגם אחרי אלף תגובות אתה לא תצליח לשכנע אף דרך המקלדת במשהו אחר ממה שהם מאמינים.בו.

הם צודקים, הקליפים באמת לא משהו

זו אחת הסיבות שאני משתדל לא לבצע שיפוט של מורים על סמך קליפים. ללא היכרות אישית עם ניר, גם אני לא הייתי מתרשם על סמך הקליפים בלבד. אגב, ובלי קשר - לחובבי השושלות הסיניות - מישהו מוכן להביע דעתו לגבי הקישור הבא? http://www.apittman.com/east/bagua-lineages.shtml מהידוע אודות הקשר בין וואנג שו צ'ין וצ'ן פן לינג - האם הכירו רק בטאיוואן או כבר בננקינג? ועד כמה היה צ'ן ידוע בכישורי הפא קואה שלו לפני הכרותו עם וואנג? השאלה אקדמית גרידא - אני לא חושב שתשובה לכאן או לכאן תשפיע על מי מהתאמנים כיום.

pangainoon ryu

New member
וכן..

ההדגמות של האפליקציות היו באמת בינוניות מאוד. בקשר לפורם אני לא מבין אז אני לא אדבר.

מכיוון שאני המודגם, אני באמת שמח שההדגמות היו

בינוניות. כמו שדלית כתב, זה היה די בצחוק וקל לראות את זה - הרי לפחות פעם אחת הוא מחכה כמעט שתי שניות בין החמיקה מהאגרוף לבין התגובה עליו... ברור שזה לא התיימר להיות "מציאותי". רואים די ברור שגם ב"בריח על האוזן", בסוף, אני מחייך. לבהדגמות אחרות עלי, כשרצה להראות משהו "אמיתי", תאמין לי שאני לא חייכתי - אבל אותן לא הספיק איש לצלם. פשוט היה מהר מדי...

Zeev Foux

New member
דלית, ברור לי שלא רצית להיות בוטה

אבל לשאול שאלה ומייד להצהיר שלא משנה לאף אחד התשובה עליה, זה לא מנומס, לדעתי. על כל פנים, מעולם לא שמעתי שוואנג שו ג'ין למד בנאנג'ינג, או שהוא וצ'ן פאן לין נפגשו שלא בטאיוואן. האם וואנג שהה בנאנג'ינג? צ'ן פאן לין מוכר כמחזיק שושלת בבה גווה, והיא אינה שושלתו של וואנג שו ג'ין ממה שמעתי, צ'ן לא היה "ידוע" בכישורי הבה גווה שלו במיוחד, או, אגב, בכישורי השינג אי. הוא היה ידוע כמורה טוב לטאי צ'י, שינג אי ובה גווה, במרכז טאיוואן. הפרסום העיקרי שלו נבע מעמדו ומ"אגודת 99" שדרכה לימד והפיץ את התבנית שיצר (וכמובן הסיפורים האישיים - היותו מזכיר האגודה לאומנויות הלחימה ונוצרי, העובדה שהתנגד לכל טכסי ה"באי-שה" (הקרוי האי שי בפי המרכז), והספרים הרבים שכתב על אספקטים שונים של הוראת אומנויות הלחימה) בתקווה שלא השפעתי, זאב

imgor

New member
למידה מהקליפים

זה דבר שהוא תמיד בעייתי מאוד. זה תמיד מזכיר לי נסיון של אדם בעל שמיעה חלשה לאמוד על טיבה של יצירה מוסיקלית כשהוא מאזין לה דרך קוו טלפון משובש. בנוסף כלל לא ניתן לשפוט הדגמות כולל האלה שבקליפים בלי להתיחס לנסיבות ההדגמה והכוונה של המדגים. אם מסכימים עם מה שאמרתי אז ברור שההדגמה הייתה מצויינת. לגבי ההסברים של דוד על מצב בריאותו של ניר יש לי עוד הערה שחשובה בעיניי יותר מכל השאר. אומנות לחימה זה לא אומנות בצילום הקליפים וגם לא יכולת להעיף רגליים וידיים במובן הצר של המילה. זוהי אומנות לחיות במובן הגדול והרחב של המילה. התנהגות של ניר משך שנים והתמודדות שלו במחלתו הן דוגמה לכולנו.זה השיפוט היחידי הנכון בעיניי של דרכו של לוחם. ואם כך - ניר הוא לוחם גדול באמת. כך לדעתי יש להבין את מה שדוד כפרי כתב ואני בהחלט מסכים אתו. משה גורליק

למעלה