דיון! סוג של.

DAN1EL

New member
דיון! סוג של.

האם הכרתם פעם בן אדם (בחיים האמיתיים, לא אינטרנט/טלוויזיה/עיתון) שהשפיע על הטעם המוזיקלי שלכם או אפילו עיצב אותו?
מישהו שבעקבותיו נפתחתם לסגנון מוזיקה שלא שמעתם קודם?

ספרו והרחיבו.

זה עלה לי לראש כי חשבתי על כל מיני אנשים שבצבא פתאום התחילו לשמוע מזרחית, אבל כמובן שיש אינספור סיפורים שלא קשורים לצבא או למזרחית.

Music Man XD

New member
אני לא בטוח לגבי זה.

אני לא בוחר את החברים שלי לפי טעמם המוזיקלי, ואני לא יודע אם אדם קרוב אליי (בחיים ה"אמיתיים") השפיע עליי מאוד בתחום המוזיקה. אולי השפעה עקיפה. לא נראה לי שמשהו ישיר.
יכול להיות שההורים השפיעו.

אבל אני חייב לומר שהפורומים של תפוז, והפורום הזה במיוחד, כן השפיע ומשפיע עליי. גיליתי בזכותכם המון דברים חדשים, ישנים ונהדרים.

אבישי ר

New member
כן.

אח שלי פתח בפניי כל מיני דלתות וסגנונות שונים של מוזיקה, גם חיזק את האהבה למוזיקה עצמה (שהייתה מאז שאני זוכר את עצמי), אבל כיום הטעם של שנינו במוזיקה מאוד שונה, אז אני לא יודע עד כמה זה מתאים לזה.

למרות שזאת לא שאלת הדיון, ההשפעה העיקרית שלי לא הייתה מאדם שאני מכיר במציאות, אלא בעיקר מפורומים ובלוגים שונים.

עדידי15

New member
אכן

אחותי הכירה לי מוזיקה ישראלית, אבל זה היה די בעקיפין חח.
חלקנו מחשב ביחד והיא הייתה מורידה מלא מוזיקה ישראלית וכשהעברתי שירים לאייפון, כל השירים שהיו על המחשב עברו. בהתחלה התעלמתי, אבל לאט לאט התחלתי לתת הזדמנות ואהבתי.

RTur

New member
בוודאי

יש לא מעט כאלה וזה עדיין ממשיך וקורה..
למשל בכיתה ט' החלטתי לעבור ללמוד בתיכון אחר כי לא נהניתי מהתיכון שהייתי בו בז'-ח' וגם כשהתחילו להסביר לנו על המגמות שיש הבנתי ששום דבר שיש לבצפר להציע לי לא מעניין אותי בשיט.
עברתי לתיכון החדש בעיקר כי הייתה בו מגמת מוסיקה ושם גם הכרתי חברים לא בהכרח מהשכבה שלי שגם הם חלק מהמגמה והשתתפנו בכל הטקסים והאירועים בבצפר חח והם בעיקר אלה שחשפו ופתחו אותי למוסיקה ישראלית (זה התחיל מהדורבנים שבאותה שנה פרצו וכולנו עפנו עליהם חח) ומהדורבנים התחלתי להתלהב ובתקופה הזאת ממש "גיליתי" אמנים במוסיקה הישראלית שכנראה בחיים לא הייתי מתעניין בהם וחלקם אפילו לא בטוח ששומע עליהם בכלל לולא ההיכרות עם החבר'ה האלה..

DAN1EL

New member
הדורבנים

כל כך חבל שהם התפרקו.
אחת הלהקות הישראליות הכי מגניבות שהיו.

Rud3 Boi

New member
אני חושב שלא היה כזה אדם.

אבל כן שמתי לב שרוב האנשים שאני מכיר, אוהבים אמנים ולהקות רציניות, ושירים ספציפיים של אמני הפופ הפחות מורכבים והיותר מיינסטרים שאני אוהב.
כמו למשל את טוקסיק של בריטני, שהרבה אנשים מעריכים אותו.
ואצלי זה בדיוק ההפך, אני אוהב את אמני הפופ-מיינסטרים, ושירים ספציפיים של כל האמנים הענקיים שעשו היסטוריה.

כן. אופיר ויבגני.

מאוד בהשפעתם עברתי את המסע הזה של הכרת סגנונות מגוונים, אמנים שונים וחקירה מוזיקלית שופעת.

ערן1987

New member
עליי ההורים השפיעו לא מעט

אני זוכר שכשהייתי קטן היינו נוסעים לטיולים ברחבי הארץ וההורים היו חורשים על ריטה ושלמה ארצי.. את ריטה אני מחבב אבל את שלמה אני אוהב עד היום ופיתחתי אליו חיבה גדולה מאוד

מעבר אליהם, לא זכור לי שיש עוד אנשים ספציפיים שבגללם הטעם המוסיקלי שלי התעצב/השתנה.. כן יש אנשים שהמליצו לי על אמנים/שירים מסוימים ובדקתי אותם ולפעמים גם אהבתי, אבל לא ברמה שתשפיע על כל הטעם המוסיקלי שלי.

למעלה