דיון משעשע

לא ייאמן, אינדיד

שלום לך אורחים בפורום. הבאת לפה את עצמך כדי להשוויץ בפנינו כמה אתה יכול להראות ששיר דויטש הביא לפה את הדיון להשוויץ בפני החברים כמה בפורומים אחרים יודעים פחות מאתנו על הרוק המתקדם. ואז סיימת במוסר השכל : כולכם חבורת פלצנים שמאוד מתלהבים מעצמם. אני בטוח שכבר נמאס לך מזה שכולם פונים אליך ברחוב בשם "אושו", אבל אני, לעומתם, לא חושב שהאימרות שלך כל כך חכמות. כל מה שעשית זה לבוא לכאן, לטמא את הפורום בהשמצה אישית כלפי שיר דויטש, המשכת בדיוק את מה שהוא עשה - ונגד זה כמובן התמרדת - והבאת את עצמך ואת המשך הדיון לכאן, וסיימת בהכללה מכוערת ושטחית שמעידה על איכותך כאדם חושב. בוש והכלם לך. ראיתי את שיר יורד שם נמוך, אבל אתה עקפת אותו בעיקול של הבור. ודרך אגב, אני לא מסכים עם שיר ועם פליאתו מאחת מהטענות שהועלתה שם. אני מאמין שאין הגדרה לרוק מתקדם. אני מאמין שהוא לא סגנון. אני מאמין שבתוך תוכו יש הרבה מאוד סגנונות. אך כמושג אחד כולל - אין סיכוי שבעולם שהוא סגנון, ואין סיכוי שבעולם שזה "רוק מתקדם בשילוב של מוסיקה קלאסית" וגם ההגדרה היותר מפורטת שאורי מציג אינה מספיקה בעיני. ואת זה אני אומר רק אחרי שהתחלתי קצת, טיפה טיפה, לשאול אנשים מה הם חושבים - וכל אחד נתן לי תשובה רחוקה עשרות מילים מהתשובה של זה שקדם לו, וכל אחת היתה מנומקת, מפורטת, עקבית ומושלמת בתוך גבולותיה שלה. אז מה? כולם צודקים ואני טועה? לא! כולם צודקים, וזהו. זה מה שאני חושב.

begone

New member
שלום לך קלינט

להשמיץ בעילום שם - חוכמה גדולה מאוד. ואם לדעת מה זה רוק מתקדם זה נקרא להיות "פלצן", אז כדאי לך לשמור מרחק ממני, מפני שהנינוח העולה מישבני הענוג יגרום לך לעילפון מיידי.

דיון משעשע

שימו לב לזה, תצביעו ותשפיעו! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/sp/Viewmsg.asp?id=263&msgid=9941843

טוב, עכשיו אני באמת לא יודע מה לומר

1. כל דבר שאינו מוגדר אינו קיים??? 2. אני לא כתבתי שאין לו הגדרה. כתבתי שיש לו הרבה הגדרות, שחלקן סותרות וכולן נכונות. כוונתי, בגדול, היא שההגדרה של הרוק המתקדם לעולם לא תוכל להסתכם בתיאור סגנוני, אלא שהיא הרבה יותר מופשטת מכך. אני מאמין שאי אפשר לתת הגדרה מילונית לרוק מתקדם, וכל הגדרה כזאת תהיה פגומה - או שהיא תהיה כללית מדי או שהיא תהיה צרה מדי. אני כן מאמין שאפשר להגדיר אותו כמו שמגדירים הרבה דברים מופשטים - באופן מאוד מורחב ופרטני, ספר, אנציקלופדיה, אוסף מאמרים - משהו הרבה יותר מקיף ורחב מהגדרה מילונית.

אני מוגדר, משמע אני קיים

האתר של אורי, מסכם בצורה נחמדה את כל אלה אשר מנית (נכון?). אני חושב שלמרות שרוק מתקדם הוא משהו שההגדרה שלו מאוד מאוד מאוד נרחבת, אפשר לצמצם כמה מאפיינים עיקריים. בכל זאת.

eyalap

New member
אכן דיון משעשע ..

למי יש כוח לקרוא את כולו אבל מה שקראתי מבדר

עיקרי הדברים

הבנאדם שמתווכח עימי שם טוען שרוק מתקדם, זה סגנון בעל ערך מופשט, ולכל אחד - הגדרת רוק מתקדם משלו. כלומר, שאחת אמרה שם שההגדרה שלה לרוק מתקדם זאת מוסיקה שמחדשת, וזאת המשמעות של רוק מתקדם.

ולגופו של עניין

רוק מתקדם הוא מושג. מושג הוא דבר מופשט. כל אחד נוטה לפרש מושגים מעט אחרת. אבל - אם לא היה לנו מכנה משותף מסויים שסביבו בנוי המושג, לא היה טעם לדבר עליו בכלל. כלומר - יכול להיות שלאנשים שונים יהיו ניואנסים ולכל אחד זה אומר משהו קצת אחר, אבל אם מישהו למשל טוען שרוק מתקדם הוא שם נרדף ל"מוסיקה חדשנית" אז הוא ממש אבל ממש טועה (אריק, בטח גם אתה מסכים עם זה). מוסיקה חדשנית יכולה להיות מכל תחום ורוק מתקדם הוא שבריר קטן מתוך המוסיקה החדשנית. ויש גם מקרים שבהם מוסיקה שאינה חדשנית נתפסת כרוק מתקדם... (סצינת ה"ניאו", למשל?)

למעלה