דיון מעניין

דיון מעניין

זכורה לי התקופה (לפני שלושה שבועות אבל זה נראה מזמן) שיו"ר המפלגה מצנע התחייב שלא להיות קשור ל"תרבות החארטה", הזיגזוגים, חיסולים ודילים למיניהם. הוא גם הבטיח להישאר נייטרלי, מדוע אם כך הוא תומך בגלוי ובמופגן ואף משתתף בכנס תמיכה של אפי אושעיה המתמודד במחוז השרון ? אני חייב להודות שלא ברור לי כלל כל הענין (או במילים אחרות - מדוע מתירים למועמד לעבור ממחוז למחוז פחות משבוע לפני הבחירות). אני גם מאמין שמכיון שאני חבר מפלגת העבודה אני זכאי להסברים שיניחו את דעתי.האם גם מצנע הפך לפוליטיקאי מהשורה ? ומה אתם חושבים על כל זה ?

מצנע מוציא שם רע לזיגזג

המצע הראשוני שלו, שבעזרתו נבחר, היה יותר שמאלה ממרץ - נסיגה ללא תנאי, הכרה במדינה פלסטינית ללא תנאים, מו"מ עם ערפאת - תאימות מושלמת עם מצע רק"ח. עכשיו הוא מבין איפה זה מציב את מפלגת העבודה, אז הוא מתחיל לשבור ימינה - פתאום ערפאת טירוריסט, פתאום הוא לא מאמין לפלסטינים, פתאום הוא לא יסוג לגמרי, פתאום הוא לא נגד ממשלת אחדות. נראה לי שחשוב מאד שנדע מה המצע של מצנע לפני הבחירות, ללא מסכי עשן. אם מצנע רוצה להתוות קו שונה מפואד (כפי שאני חושב) שיצהיר על זה בגלוי וייתן לציבור לשפוט!!!

ronen1981

New member
לדעתי זה טוב.

מצנע מזגזג בהחלט כן. כבר בהתחלה עוד לפני שנבחר כאשר אמר כי יעדיף את החרדים על שינוי וביום למחרת אמר שיעדיף את שינוי וכעת דבק בגירסה זו.(ברור שכן הגירסה הקודמת תגרום לעבודה לאבד עוד מנדטים לשינוי.) האמת כשמצנע נבחר היתי עצוב עכשיו כשאני קורא בין השורות של דבריו אני קצת יותר אופטימי כי אני רואה צאנס ממשי של ממשלה של עבודה שינוי וליכוד בלבד ששינוי תיהיה חזקה דיו להבטיח זאת.

EverMan

New member
אם היית מקשיב לו מההתחלה

ולא רק למשפטים שעופפו באוויר היית יודע שהדעות שלו נשארו כמות שהם.

EverMan

New member
רק היום בשיחה עמו הוא אמר :

בגלל שאושעיה תרם הרבה למפלגה הוא תומך בזה שהוא רץ , הוא לא תומך בו אישית , אלא פשוט בזה שיאפשרו לו לרוץ. הוא דאג להבהיר זאת טוב מאוד.

מצטער

לא מקבל את זה. אושעיה יכל היה לרוץ ברשימה הארצית ולא לחזור למחוז השרון. כנראה שכולם שוכחים שמע´ הבחירות כבר החלה ויתר המועמדים הכינו את עצמם למערכת בחירות מסוג מסוים וכעת פחות משבוע לפני הפריימריז כל סביבת הבחירות משתנה. מעבר לזה שאושעיה היה נציג השרון כבר 2 קדנציות - לא הגיע הזמן לרענן את הרשימה ולאפשר לפנים חדשות להיכנס לכנסת ?

EverMan

New member
נכון.

הוא היה יכול לרוץ בארצי - וחבל שלא עשה זאת. אבל בגלל טעות של המפלגה הוא לא צריך לשלם. הוא בחר לרוץ שם בסופו של דבר... הוא רצה לרוץ בשכונות...

החלטתי לחפור ולברר

ועוד שאלה שעולה לי - כשמועמד רוצה לרוץ במחוז מסוים עליו לבדוק האם הוא עונה על הקריטריונים, לפי דעתי זו חובה די בסיסית. השוכנה בה אושעיה מתגורר הוגדרה חד פעמית כשכונה, האם אושעיה לא ידע את זה ? העסק הזה כל כך לא עושה לי טוב באף.. לטעמי הטעות היא לא של המפלגה. המפלגה טעתה כעת כשגרמה למעשה ל-2 מועמדים לפרוש ולמועמד שלישי לשנות את כל הכנותיו.

EverMan

New member
הוא לא אמור לדעת את זה ...

נכון , חבל שאושעיה לא רץ ברשימה הארצית - אבל זו עדיין זכותו לרוץ בשרון
גם אני מתנגד לזה... אבל זאת לא החלטה שגויה לתת לו לרוץ שם.

למעלה