דיון: מנטיקור וד.נ.א.

דיון: מנטיקור וד.נ.א.

עם ההתפתחות בחקר ובמיפוי הגנום האנושי, מתעוררות בחברה שאלות אתיות ומוסריות בנושא. מה אתם חושבים, האם זה נכון אתית ומוסרית לשפר את הד.נ.א. של בני האדם או לשלב בו שיפורים וליצור בן אדם עליון? נכון, אנחנו עוד רחוקים (אני חושב
) מליצור X5 כמו ב"מלאך שחור", אך המדע בנושא אינו קופא על שמריו. אני חושב שהרעיון של מנטיקור היה אצילי במקור: במקום לשלוח 100 חיילים ולאבד 10, לשלוח 10 חיילים ולא לאבד אפילו אחד. כמובן, שהביצוע עצמו של מנטיקור כפי שראינו בסדרה היה לוקה בחסר, בלשון המעטה. אני לא חושב שהם עינו את החייילים שלהם כל כך, אבל הם עדיין כן עינו אותם, ולא נתנו להם שמות. כמו כן, חלק מהמטרות שניתנו להם היו אנשים תמימים ולא מטרות צבאיות. מה אתם חושבים?

../images/Emo80.gif

דווקא יש הרגשה שאין בעיה מוסרית בהתערבות בגנים האנושיים, זה נשמע הגיוני. אבל כשזה מגיע לארגון כמו מנטיקור זה קצת משנה את הדעה, מנטיקור נבנה לייצור חיילים בלבד, הם כן עינו את החיילים שלהם, והרבה. היעדר השמות מעיד על אי מתן זהות, החיילים היו לא יותר מחיילים. יש הרגשה שמשהו התפקשש להם, אבל שומדבר לא התפקשש. זה כאילו שהם לקחו בני אדם רגילים והפכו אותם לחיות בכלובים. המחשבה שזה טבעי כבר לא נכנסת לראש. יצא לי לחשוב במהלך הסדרה שאולי הרעיון הגיוני עד שהגעתי למסקנה שלא
מדי פעם תהיתי לעצמי אם הם עדיין בני אדם או שהם פשוט רכוש כלשהו. כן, אני מתארת לעצמי שאני סותרת את עצמי... ולמה אתה מתכוון כשאתה אומר שחלק מהמטרות לא היו צבאיות

ברודי

New member
שהם השתמשו בהם לצרכים פרטיים..

לפי דעתי זה מטופש לחלוטין, הקטע עם ה-10 חיילים. קודם כל מה אצילי במלחמות? שימצאו פיתרון למלחמות במקום למצוא פתרון לאיך לייעל אותם. ובכלל אין שום מצב שבו 10 טרנסג'נים יוכלו להחליף במלחמה מעשית 100 בני אדם. יש את כל הקטע של המטוסים והטנקים וכ"ו.. אולי למשימות צבאיות קטנות כמו ריגול או משימות יותר ממוקדות. אבל בתכלס במלחמה נניח, הם יצטרכו 100 טרנסג'נים כמו שיצטרכו 100 בני אדם. אגב את מקס כבר הצליחו להפיל גם אנשים רגילים. אומנם כמות גדולה מצוידת בשוקרים חשמליים, אבל הצליחו. לפי דעתי הטעות של מנטיקור היתה שהם ניסו לעשות שילוב בין בני אדם לרובוטים. ז"א הם ניסו לקחת את מה שמושלם בבני האדם(השכל העצמאי) ומה שמושלם ברובוטים(החוזק) לחבר בינהם וליצור את ה"דבר" המושלם. גם חכם בניגוד לרובוטים שיש להם בינה מלאכותית אבל חזק במידה גבוהה יותר מבני אדם כמו רובוט. אבל כאן נכנסת הטעות שלהם וכאן גם נכנס מה שיפה בעולם שלנו- "שום דבר אינו מושלם". ואם הם לקחו רק את הדברים הטובים שבבני האדם וברובוטים ויצרו דבר סופר-מושלם, הפאק יבוא ממקום אחר. והוא באמת הגיע
החיילים שלהם היו הצלחה, הם ביצעו את כל המשימות. אילתרו כשצריך. גברו על אנשים חזקים... הכול הלך מעולה ודווקא הדבר שמנטיקור לא חשבו עליו, שהחיילים עצמם יברחו. קרה. היה לטרנסג'נים שכל לברוח ואת החוזק בשביל לבצע את זה. they may take out lives, but they will never take our freedom
עכשיו בלי קשר לסידרה, אני נגד שינויים בד.נ.א בכלל. אולי זה בגלל שאני מאמינה שכל דבר שקורה נועד לקרות ע"י מישהוא שהתוכנית הכללית שלו רחבה יותר ממה שאנחנו מסוגלים לראות באותו רגע. תכלס אני בעד לחקור את זה ולנצל את הידע למטרות טובות, כי אם יש אמא שיודעת שבתוך הבטן שלה יש ילד עם בעיות כלשהן כמו פיגור או לא יודעת מה, ובעתיד יהיה לנו את הידע לטפל בזה אז זה נראה לי בסדר. וזה למרות מה שאמרתי שאם זה קרה זה כנראה נועד לקרות. האמונה שלי עדיין לא מושלמת
סתם אולי בעצם אפשר לומר שזה פיקוח נפש על התינוק ואז זה רצוי לחקור דרכים לטפל בזה בעוד שיש הורים שסתם בא להם להחליף את מין הילד מבת לבן, ולעשות לו עיניים כחולות ושיער בלונדיני, זה נראה לי קצת לא בסדר (והטכנולוגיה הזאת לא רחוקה). בקיצור לנצל את המחקר לדברים טובים זה תמיד חשוב, השאלה היא בפועל מה יקרה.

אני מסכים

אני לא חושב שזה בסדר אם ההורים יבחרו את צבע העיניים של העובר, הגובה שלו, מנת המשכל, נטיות אומנותיות או מדעיות וכ"ו. ואכן, צריך להמשיך לחקור את הגנום האנושי כדי למצוא תרופות למחלות חשוכות מרפא, כמו למשל סרטן. ולגבי האמא שבודקת או לילד יש פיגור, זה כבר קיים - ונקרא בדיקת מי שפיר, שם בודקים את ה-DNA של העובר כדי לבדוק אם יש בו בעיות והאם להמשיך בהריון או לא. [אני כמעט בטוח, פשוט לעולם לא הייתי בהריון...]

ברודי

New member
אהה לא כן..

התכוונתי שילד שאיבחנו שיש לו פיגור תהיה אפשרות לטפל בגנים שלו עוד בבטן אימו ולהפוך אותו "לנורמלי". קראתי על הרעיון הזה איפהשהוא. [נ.ב- זה בסדר גם לי עוד לא יצא להיות בהריון
]

מטרות צבאיות ואזרחיות

למשל, לצאת למלחמה נגד גורמים צבאיים כדי להגן על המדינה שלך זה בסדר לדעתי. למשל מחלמה בצבאות אויב או בארגוני טרור. בסדרה, מטרה אזרחית הייתה למשל בריספורד ורייצ'ל. זה כבר בכלל לא מוסרי... אין לי בעיה שישלחו אותם בכדי לחסל טרוריסטים או פושעים שמאיימים על הציבור, אבל אנשים תמימים שלא עשו כל רע...

למעלה