דיון (לא רק למטפלים ב- NLP אלא לכולם)

ommerl

New member
דיון (לא רק למטפלים ב- NLP אלא לכולם)

איזה סוג של תהליך הייתם מעדיפים לעבור?

תהליך שנפרס על פני מספר שבועות?
או תהליך שנפרס על פני כמה ימים רצופים מרוכזים?

כלומר, האם תעדיפו לפנות כמה שעות פעם בשבוע למשך כמה שבועות בשביל הנסיעות והתהליך או שתעדיפו לפנות שלושה ימים רצופים בשביל זבנג וגמרנו?

ומי שמטפל ומעביר תהליכים לקבוצות: מה לדעתכם עדיף מבחינה מקצועית? היטמעות מוחלטת, התנתקות מהמציאות, שינוי וארגון מחדש של החיים ויצירת שינוי מסיבי או מנות קטנות, פעם בשבוע, עם משימות לבית?
 
תשובה קצת מורכבת

התשובה שלי מורכבת ממספר רבדים כדי לענות בצורה הטובה ביותר (מבחינתי) על השאלות שהעלית:

1. אין דבר אחד שעדיף מבחינה מקצועית על פני אחר אלא עניין של העדפה אישית (שלך כמעביר ושל סוג הקהל שאתה רוצה לעבוד איתו). התהליך שתבנה ימשוך אליו אנשים שסוג תהליך כזה מתאים עבורם. אם תנסה לבנות תהליך שיתאים לכולם, תיצור תהליך "כלבו" שמתאים לדרישות של כולם ולא באמת עונה על הצורך של אף אחד. זו השיטה להכיר כיתה ריקה ביום פתיחת הקורס.

2. כשאתה בונה את התהליך, תחשוב מה אתה מעוניין להשיג. סדנאות "בוקר עד ערב במשך שבוע" יעילות מיועדות בדרך כלל כדי ליצור שינוי אינסטנט ולכן הן מאוד אינטנסיביות, רגשיות וקצת שוטפות מוח. סדנאות "פעם בשבוע במשך מספר שעות" מאפשרות לאדם לחוות את תוצאות הדבר שלמד בחוץ ומיועדות יותר להקניית כלים שדורשים התנסות בשטח.

3. ל-2 סוגי התהליכים יש יתרונות וחסרונות. לדוגמה, סדנאות אינטנסיביות שעוברות במשך מספר ימים יכולות להביא אדם להרגיש בזמן אמת שינוי מהותי ומקיף יותר שחל בו. מצד שני, התוצאות של השינוי הזה עשויות להגיע בעיקר כשהוא מוקף באנשים שעברו את אותו התהליך ולכן הוא חוזר למסגרת פעם בתקופה "כדי להיטען". כלומר, זה לא באמת "זבנג וגמרנו" כי השינוי עשוי לדהות כשהאדם לא מוקף כל הזמן רק באנשים שמחזיקים את אמונות השינוי. קצת כמו חרדי ששומר על יצרו כשהוא לא מוקף בשום דבר שמעורר את יצרו.

לעומת זאת בסדנאות ארוכות טווח, אדם נדרש לפתח יכולת דרך למידה מודעת ודרך בדיקת הכלים בעצמו במסגרת הקורס ובשעות שאינו נמצא בה. זה דורש ממנו הרבה שליטה עצמית, כוח רצון ויכולת להתמיד בתרגול החומר הנלמד מחוץ למסגרת הקורס. מצד שני, ככל שהוא מתרגל יותר בכיתה ובחוץ האמונה שלו בעצמו וביכולת שלו להשתמש בכלים גם מבלי "להיטען מחדש" הופכת להיות עוצמתית יותר.

בסופו של דבר, הבחירה בסוג התהליך תלויה הרבה יותר בך מאשר במי שעובר את הקורס. אתה צריך לשאול את עצמך מול מי אתה רוצה לעבוד ומה אתה רוצה להשיג במהלך ובסוף הקורס. בצורה הזו, גם יהיה לך יותר קל לשווק את הקורס (כי תוכל לדבר לקהל ממוקד בגובה העיניים) וגם יהיה לך יותר קל להעביר את הקורס (כי אתה עונה על צורך מדויק ולכן התכנים יותר מדויקים).
 

ommerl

New member
הבנתי. נתת לי הרבה בהירות

אם התהליך שלי מכיל בעיקר למידה שהיא לא מודעת אז סמינר של שלושה ימים מתאים מאוד. אם התהליך מכיל הרבה למידה מודעת ותרגולים אז קורס שבועי.

התהליך ששקלתי לשנות באמת מתאים לסמינר שלושה ימים לדעתי.

אני גם שם לב שהרבה מהאנשים שמגיעים לסדנאות מבוא שלי פחות נוטים להתחייב לקורס ארוך אבל כן למשהו קצר כך שסמינר שלושה ימים כנראה מאוד מתאים לקהל שלי.

ובנוסף לכל, אני באופן אישי מאוד מאוד מאמין במה שתהליך מרוכז של כמה ימים מבוקר עד ערב יכל לאפשר.

אז תודה לך. אני גם יודע איזה קורס שאני מתכנן, לעשות במתכונת של פעם בשבוע.
 
למעלה