דיון חדש..

דיון חדש..

איזה שמנים ארומתיים או צמחי מרפא הייתם ממליצים לקחת למי שמטייל בחו"ל? נא למציין ליד כל שמן מדוע ולמה... קדימה...:)

0 אור 0

New member
אנסה את כוחי

קודם כל לבנדר - לכל מטרה: עקיצה, פצע, כויה גרניום - למי שנוסע לאיזור רוחש יתושים וחרקים עץ התה - למניעת פטריות ג'ל אלוורה - לא יוצאת מהבית בלעדיו, אז למה לא לחו"ל בקבוקון שמן חוחובה - למי שנוסע לאיזור קר ישמש להגנה על האף המצונן, ועל הידיים החשופות לקור, לאיזורים החמים ישמש כשמן נושא לגרניום. צמחי מרפא לא כדאי לקחת, אלא אם כן זה בכמוסה או תמצית - כי לרוב המדינות אסור להכניס צמחים, ובחלק מהן זו אפילו עבירה חמורה.

saritsh

New member
ולא לשכוח כובע ומצב רוח ../images/Emo6.gif

מנסיוני ממליצה על ערכה קיימת שהוכיחה את עצמה בכמה וכמה טיולים בעיקר טרקים. חובה לבנדר- כי הוא טוב להכל, גירויים עקיצות כויות ופציעות והרגעה כמובן. אקליפטוס סטיראדורה- להרחקת יתושים. טוב גם לשמש ואני מכינה תערבות ארומתרפית למריחה על שמן בסיס דקל שמתמצק . סינרג'י- סינרגטיקה של 7 שמנים אתרים, טוב לכל תופעה החל מכאבי ראש גרון, חום, בטן וסימפטונמים אחרים שכולם נקטלים בעודם באיבם, אם מקפידים לקחת יש בהתחלה טיפה כל רבע שעה. גם בארץ נמצא אצלי בתיק כל הזמן. ג'ינג'ר - למערכת העיכול שילשולים וזיהומים ודלקות, (בעיקר אם נוסעים למקומות קשים מבחינת הגיינה ותזונה) ולכיווצי שרירים. אפשר גם רסקיו- תמצית או קרם. או ג'ל אלוורה לאותם המטרות- כל בעיות עור גירויים, פצעים, גירודים, חבורות. משחת ארניקה- אם זה טיול תרמילאים מומלץ ביותר. ולא לשים על פצע פתוח!!! לוקחת גם בקבוק קטן 50-100CC של שמן שקדים או שומשמום, למשל אם צריך לעסות מקום כאשר נתפסים שרירים אני יחוסיפה כמה טיפות לבנדר וג'ינג'ר ומעסה את המקום התפוס, או את כפות הרגלים אחרי יום מאומץ וכו'. ממומלץ מאוד אם הטיול הוא טיול תרמילאי. (אותי זה הציל בתחילתו של טרק קשה מאוד שכל שרירי הרגלים נתפסו לי)

0 אור 0

New member
שאלות

סינרג'י - זו תערובת שאת מכינה או קנויה? ג'ינג'ר - באיזו צורה דרך אגב, אני למטרה הזו של שרירים תפוסים משתמשת בדרך כלל בשמן היפני (שמן מנטה) עם שמן זית, ובטיול אפשר להשתמש במשחה ה"סינית" (שבכלל הביא לי מישהו מתאילנד)

saritsh

New member
תשובות

סינרג'י אני קונה אצל שלוס, אבל אפשר להכין לבד. ג'ינג'ר - כשמן אתרי. בעקרון אני רוצה להסביר שברשימה שהכנתי יצאתי מנקודת הנחה שהרעיון בטיול זה לא לקחת את כל ארון השמנים או העשבים אלא כאלה שיכולים לשמש לכמה מטרות ביחד וכך לצמצם את הפריטים שירכיבו את ערכת העזרה הראשונה, ומצד שני שיכסו כמה שיותר תופעות ויעזרו לכמה שיותר פונקציות. הרעיון כשלוקחים לטיול דברים בעיקר אם הוא טיול תרמילאי, זה בדיקת משקל מול תועלת.ומי שמטייל יודע שכל גרם בהתחלה שוקל בסוף קילו. וכמבון שיש עוד המון שמנים לשחרור כיווץ שרירים, אני בבית כמעט ולא שמה ג'ינג'ר כי יש שמנים הרבה יותר טובים. גם אפשר להשתמש במשחה הסינית כמובן. טובה גם לכאבי ראש, לנזלת והתקררות ואם נוסעים למזרח אז שם זה עולה גרושים. אני לא מכירה את השמן היפני אבל יש גם שמן סיני וזה בטח דומה מאוד, בריח כמו של המשחה הסינית של קומפור, זה בד"כ לא שמן אחד אלא תערובת של שמנים. אגב הייתי ממליצה לך להשתמש לעיסוי בשמן היפני עם שמן שומשום, במקום זית.

שרית -על משחה סינית וסטרואידים

רציתי רק להעיר לתשומת ליבכם שבהרבה משחות סיניות שקונים (גם במזרח וגם בארץ) יש נטייה לשים סטרואידים. מכיוון שיש מינימום שמתחתיו לא חייבים לדווח שמים סטרואידים ולא מדווחים ובטח שלא כותבים זאת על האריזה..) אז כך שאני מעדיפה להכין את התערובות שלי בעצמי או לקנות ממקור ידוע

שמנים הנוסעים איתי לחו"ל :

הנה תיבת הפלאים שלי שהולכת איתי לכל מקום יש לי תיבה מעץ שאני שומרת עליה מכל משמר
שמן אשכולית-אלוף במניעת בחילות (שיש לי תדיר בטיסות) אני פותחת את הבקבוק ומסניפה אותו לאפי זו הדרך היחידה שלי למנוע בחילות
שמן לבנדר-רגנרטור מונע צלקות נגד כוויות- מלך השמנים בעיני שמן תפוז,לימון-להעלאת מצב הרוח אני שמה במבער(אני קונה אותו שם) שמנים רוזמרין ומנטה- מוסיפה אותם לאמבט לטבילת הרגליים לאחר הליכה ממושכת (וזה קורה די הרבה שמנסים להספיק הכל..) עץ התה-למריחה על כל זיהום/פצע/ח'צקון שלא יבוא שמן חוחובה בבקבוקון קטן ( 30 מ"ל עם טפטפת) אקליפטוס+גרניום להרקחת חרקים ומזיקים משחת רסקיו להרגעה בקבוקון של רסקיו נוזלי והכי חשוב -תמיד אני מצטיידת ברשימה של מקומות שניתן לקנות שמנים(למקרה ששכחתי משהו..) וחוץ מזה מגדילה את מלאי השמנים שלי

ערכת הפלא שלי../images/Emo28.gif

לבנדר- הג'וקר של השמנים בעיניי הולך איתי לכל מקום. עץ התה- לחיטוי ניקוי וכל עזרה אחרת. משחת רסקיו- מעולה לחבלות וסימנים כחולים ולשימוש אחר. תמצית רסקיו- בקבוקון נפלא לעזרה ראשונה. האלה האסים של הערכה, בנוסף יש עוד כמה שמנים כמו- אקליפטוס, קג'פוט, אשכולית, קמפור, סנדלווד, אשכולית, לימון. בדר"כ אני עושה קשת של שמנים נבחרים ולוקח איתי.

למעלה