דיון ואתגר

ycyclop

New member
דיון ואתגר

לאור שאלה שנשאלה טלי במפגש הפורום על אימם של יואב וערן: "מה, את הבחורה היחידה?" אני רוצה לעלות את השאלה: למה? וברמה פחות פילוסופית: מדוע? או בקצרה: למה באמת יש כל כך מעט נשים המשחקות משחקי לוח? הרי זה לא משחקי מלחמה או מדע בידיוני? סתם משחקי לוח חברתיים מהנים ללא מוטיבים מרכזיים. קצת אתגר מחשבתי, קצת מזל והרבה כיף. אז למה? אתגר לכולם: נסו לשאול ידידות שלכם למה הן לא משחקות? אשמח לשמוע תשובות. אני משוכנע שכולכם מסוגלים לענות בצורה הולמת לכל תירוץ שיביאו (כגון אין זמן -> אבל זמן לטלויזיה יש וכן הלאה)

ננסק

New member
אני בתהליך המרה עצבני

של כל הידידות שלי אל תוך משחקי לוח, כך שלא אוכל להוות דיעה של ממש בדיון. התשובה היא שאין לי מושג, וזה באמת חשוד יחסית לתחומים בהם התשובה ברורה למדי, כמו משחקי תפקידים.

ycyclop

New member
ההיפך הוא הנכון

אם אתה מצליח להמיר משהיא לשמחקי לוח, אתה יכול לשאול אותה למה ההתנגדות ההתחלתית, ממה זה נובע. והיא בתור ממורת תוכל להסביר יותר טוב.

montgomery

New member
my honest opinion is :"time"

what i am going to say might be a setreotype but it has some logic in it. from age1-12 they are kids so they wont be intrested in settlers. 12-20 we are with the guys.... no games here most women get married so that usually takes their day 21-end now, not all women think that the guys stuff must involve the mall. and not all of them get married in age of 21. this is mostly right(from my young prespective) about women but not on men because when you reach adulthood you begin to work and thats it so you have time after work and before bed.

montgomery

New member
my honest opinion is :"time"

what i am going to say might be a setreotype but it has some logic in it. from age1-12 they are kids so they wont be intrested in settlers. 12-20 we are with the guys.... no games here most women get married so that usually takes their day 21-end now, not all women think that the guys stuff must involve the mall. and not all of them get married in age of 21. this is mostly right(from my young prespective) about women but not on men because when you reach adulthood you begin to work and thats it so you have time after work and before bed.

תשובה מלא-מכורה

אוקיי, אני מכירה כמה וכמה בחורות שחובבות משחקי לוח, אני ביניהן, זה פשוט קצת בעייתי מכמה בחינות: 1. לא תמיד רמת ה"התמכרות" תואמת את כמות הזמן הפנוי למפגשים ומשחקים בכלל. מכיוון שאני אחת מהן, אני יודעת שהתירוץ של "אין זמן" בהחלט קביל, במיוחד מכיוון שאני מכירה את חברותיי היקרות רק קצת פחות טוב ממה שאני מכירה את עצמי (makes you wonder, don't it?). ולא, אין לי זמן לטלוויזיה. 2. גם כשיש המון זמן פנוי, יש הרבה תחביבים שלרוב צריך לחלק את הצומי האישי ביניהם. אני יודעת שהרבה יותר נוח לעשות פאזל 5 דקות ביום מאשר לשחק שעתיים-שלוש, כך אני יכולה להשקיע יותר זמן בשאר השטויות שלי. 3. קיבוץ גלויות - זה בעייתי לגייס קבוצות של 3-4 אנשים למשחק, במיוחד כשכל לוחות הזמנים מלאים בלימודים, עבודות וכו'. 4. אולי יש קבוצות של בנות שמשחקות להנאתן משחקי לוח בלי שאתם יודעים על זה, בחורים נכבדים? כמו שיש קבוצות מ"ת של בנות בלבד, למה שלא יהיו למשחקי לוח? עובדה שעושים את זה. אל תתנו לאי-הידיעה להטעות אתכם. 5. מה רע במד"ב כעיסוק לבנות? ועוד יותר - מה רע במשחקי מלחמה?? 6. ואחרון - יש המון אנשים שלא מודעים לעובדת קיום הפורום הזה. הרבה מהם זה "הן", מן הסתם. לדעתי אתם צריכים ללכת על קמפיין שיווק אגרסיבי של חודש-חודשיים ואז לראות מה יקרה. או סתם לפרסם את מפגשי הפורום שלכם בפורום מ"ת, כדי שאני אוכל לראות בגיחות הקצרות שלי לפורום מתי אתם נפגשים, שגם אני אוכל לבוא. על החתום, ביצת דרקון קטנה - נקבה למהדרין, חובבת מד"ב ומשחקי מלחמה, וגם משחקי-לוח, כשיש לי זמן.

ycyclop

New member
לא מסכים עם הרבה מהטענות

1: אין פה עניין של התמכרות. אם תשאלי בנות רובן לא שיחקו משחקים גם בגילים צעירים יותר. ניתן לשחק משחקים גם בלי שזה היה הדבר העיקרי בחיים 2: לי יש עוד 3-4 תחביבים שאני מחלק את זמני בינהם. אז נכון שמשחקי לוח הם כרגע אחד העיקריים, אבל ניתן למצוא זמן לכמה תחביבים. 3: גם לבנים יש עיסוקים שונים ועובדה שאנחנו מוצאים זמן להיפגש. זה הכל פונקציה של רצון. 4: העובדה שאולי יש קבוצות שלא שמענו כלל עליהן רק מראה שעדין אחוז קטן של בנות עוסק בזה. 5: התיחסתי למד"ב ומשחקי מלחמה שנושאים שידועים כפחות מענינים בנות. (אני לא מבין למה, אבל זו עובדה) 6: הפורום הזה פורסם פעמיים בפורום מ"ת וברשימת הפורומים הכללית. עובדה שרוב האנשים שבאו הם בנים, מה שמחזק את הטענה שלי.

montgomery

New member
whyt you ask, i'll tell you why

התיחסתי למד"ב ומשחקי מלחמה שנושאים שידועים כפחות מענינים בנות. (אני לא מבין למה, אבל זו עובדה). social presure thats why!!!!!!! a girl who likes wargames and sci fi in early age get teased and ejected from society and if there is no expssere at young age and people stay away from it out of fear they will keep that habbit of ejecting those games because thats how they grew up

backdoorslam

New member
נסיון לענות על שאלה כזאת הוא כמו

כמו לנסות לענות על השאלה: מדוע בטכניון יש יחס כל-כך לא הוגן בין גברים לנשים לעומת, נניח, אוניברסיטת תל-אביב על מדשאותיה שטופי השמש?

ycyclop

New member
דווקא לזה יש תשובה

בטכניון יש רק מקצועות מדעים מדויקים ובתל אביב יש מקצועות מדעי הדשא

אנקדוטה קשורה

כמו שציינתי קודם, כשהייתי בלונדון הוזמנתי למפגש קבוצת משחקי לוח. הקבוצה גדולה יחסית, נפגשת פעם בשבוע במקום ציבורי (לא בבית אחד השחקנים) ודורשת תשלום צנוע בכל מפגש. האתר שלהם באינטרנט ידידותי, מזמין שחקנים חדשים שנמצאים באזור להצטרף ואף מציע פגישת נסיון בחינם. התארחתי אצל זוג צעיר - מכרים מהאינטרנט. שניהם שחקני משחקי לוח לעתים (זאת אומרת שהם לא משחקים באופן קבוע, אבל מכירים רבים מהמשחקים הפופולריים, יודעים "לחשוב נכון" ויש להם ערכה של סטלרס בבית). הבחור שהזמין אותי, חבר באותה קבוצה אינטרנטית ואחד השחקנים הכבדים ביותר שאני מכיר, הזמין גם אותם כמובן. אחרי המפגש סיפרה הבחורה, שכשהתיישבה למשחק פורטה ריקו שהתנהל (אני והבחור העדפנו לנסות משחק חדש) שאל אותה אחד השחקנים האחרים אם היא באמת אוהבת משחקי לוח או אם היא שם "For moral support". התגובה הפתיעה אותו, וההפתעה היתה רבה עוד יותר כשהיא זכתה במקום השני. מסתבר שהמצב אפילו יותר גרוע במקומות אחרים.

האטי

New member
ההשערה שלי

1. אני חושבת שמדובר בשילוב בין העדר ניסיון אישי (כלומר חשיפה לתחום) לבין הנורמות החברתיות. למעשה שתי הסיבות שלובות זו בזו. הנורמות החברתיות מציגות כל עיסוק המשלב דימיון ומחשבה כמשהו שמאפיין בנים חנונים. בנות מתרחקות בדרך כלל מתדמית כזאת באופן קיצוני יותר מבנים (לא רק שזה נתפס חנוני, אלא זה גם נתפס כמאוד לא נשי). ייתכן שחלק גדול מהן היה נהנה מסוגים שונים של משחקים לו היו נחשפות אליהן, אבל זה לא קורה. החשיפה למשחקי לוח למבוגרים, נעשית בדרך כלל במסגרת חשיפה למשחקי תפקידים ולשחקני משחקי תפקידים. מכיוון שיש רתיעה גם מתחום זה, הסיכוי שקבוצת בנות, שבדרך כלל מבלה במפגשים חברתיים שונים בבתי-קפה, סרטים או סתם שיחות בסלון, תחשף למשחק לוח ותגלה שהיא נהנית ממנו היא נמוכה מאוד. 2. אני לא אכנס לדיון של חינוך לעומת תורשה, אבל מחקרים חוזרים ומוכיחים שיש לנשים העדפות שונות לגבי תכני המשחקים שהן אוהבות לשחק: הן מעדיפות משחקים שכוללים סוג מסוים של פיתוח דמות ועלילה הן מעדיפות משחקים חברתיים (משחקי חברה למיניהם) הן לא כל כך אוהבות משחקי מלחמה. הן אוהבות משחקים של פיתוח ממלכה/תחום (תואמי ציביליזציה למיניהם) הן מעדיפות שיתוף פעולה על פני תחרותיות אם תעיינו באלפי רשימות "המשחקים שחברה שלי אוהבת לשחק" שיש באתר Boardgamegeek תגלו שאלה המאפיינים המשותפים להם. בקיצור, אם אפשר היה לחשוף נשים למשחקים בעלי המרכיבים הללו, אני בטוחה שהרבה נשים היו מגלות שהן נהנות מהן. הן פשוט לא יודעות שזה קיים. ובעוד שבחור עלול להגיע לזה במסלול של משחקי מחשב - משחקי תפקידים - משחקי לוח, הסבירות שבחורה תעבור מסלול דומה היא נמוכה יותר, כי כל התחביבים הכלולים במסלול זה נושאים סטיגמה לא-נשית מובהקת.

montgomery

New member
right 100% and

altough the thing you said in your last pragraph are modification of personality i belive that its all fear of social banning and so far people inrest who are poppuler settle with these 3 words.(girl,sports,killing geeks) what i cant fint is why the hell people keep thinking of brains as a course and not as blessing????? why every one who has IQ over 110 must be geek????

למעלה