דיון- הורים

Amitush222

New member
דיון- הורים../images/Emo88.gif

הורים- עניין מאוד חשוב ומשפיע בכל בלאגן המחול שאנחנו חיים בו.. אז, מהי עמדת ההורים קודם כל? הם דוחפים? תומכים? עוקצים פה ושם? מתנגדים באופן מוחלט? היו לכם תאקלים בדרך? מקרים שזכורים במיוחד?
נקודה למחשבה- אם הייתם ההורים, מה הייתה עמדתכם? ואל תפתחו ישר ב"אני הייתי תומכת כל עוד בתי הייתה מאושרת בלה בלה בלה", אלא באמת שימו את עצמכם שניה במקום של הורה שהבת שלו כמעט ולא בבית, מדברת על הסטודיו, מנסה לשמור על איזון בבצפר ועל הבריאות שלה תוך כדי. וכל זה ועוד- על כתפיים של ילדה שלא תמיד נראה שהיא בגיל המתאים להתמודדות עם כל הדברים האלה. שפכו את הלב:)

moruush

New member
נושא ממש רגיש כרגע../images/Emo90.gif

אני רוקדת 4 ימים בשבוע, וזה גם לא יוצא ממש זול. מהי עמדת ההורים קודם כל?כמובן שהן מפרגנים, תומכים, מחמיאים (נו כי זה ההורים
), גם מפרגנים... אני יודעת שהם לא תמיד מרוצים מזה שאני רוקדת.. אבל לאמא אין זכות לדבר כי היא גם הייתה רקדנית.
הם דוחפים?לא דוחפים.. ממש לא. תומכים?ברור, הם מאוד מפרגנים לי, הם גם תמיד משוויצים בפני כל המשפוחה (הקרובה והרחוקה) עליי, ועל ההופעה פה והופעה שם, אין מצב שישאלו מה שלומי ואמא לא תקשר איכשהו את המחול 'היא בחזרות כל היום' 'לא מזמן היינו בהופעה שלה' עוקצים פה ושם? האמת היא.. שכן
בזמן האחרון.. והם יודעים כמה חיכתי להגיע לסדנה וכמה רציתי.. ועכשו יש לי בשבוע האחרון כאבי גב חוליות ושכמות וצאוור, אז הם רוצים שאני אוריד מינון, וסתם מנסים להסיט.. וגם יצא להם כמה פעמים 'אז תפסיקי לרקוד' 'תפסיקי את המחול' .. כמעט בכיתי
מתנגדים באופן מוחלט?
היו לכם תאקלים בדרך? מקרים שזכורים במיוחד? ^^ עכשו בגלל נושא המגמות לשנה הבאה, בהתחלה הייתי בטוחה שאני אקח מחול, ואז הגיע שלב הספק. ואני יודעת שהם שליי ממש לא בעד. והנימוקים שלהם הם שאני רוקדת מספיק אחר הצהריים ושלפעמים צריך לעשות הפרדה בין לימודים לבין דברים אחרים "תחביבים". והנימוק הראשי (ובאמת, תעשו לי טובה
) זה שאני אקרוס פיזית עם הזמן והכמות.. ובהתחלה חשבתי שאני דיי מבינה אותם, אבל עכשו כל הקטע של הערב מגמה, המגן, והבגרויות והריקוד סיום והכל, עושה לי ממש חשק.. \:

moruush

New member
+מוסיפה!

ואני לא אומרת שאני לא מסכימה איתם לגבי העומס הפיזי, כי באמת יותר מידי ואז יש מצב שאני אקרוס ואמא אומרת שהיא לא רוצה שאני אפסיק בגלל זה לתמיד.. הם צודקים אבל אני עדיין מבולבלת. ואני לא רוצה לקח מקצוע רק בגלל שהם רוצים, אלא בגלל שאני רוצה, שיעניין אותי..

דנה 211086

New member
תגובה למורוש

באיזשהו מקום אני מסכימה עם ההורים שלך.... תראי יש לך כאבים עכשיו והם דואגים לך, תחשבי אולי באמת כדאי להוריד מינון אפילו קצת להוריד שיעור אחד בשבוע. וגם הדאגה שתקרסי פיזית מוצדקת, זה קרה לרקדנים בעבר, למשל מישהו (לא זוכרת מי) בנולד לרקוד 1. ויש גם סכנה של פציעות (אני נפצעת באופן די חמור כל שנה בערך).

YuvalJones

New member
++

מהי עמדת ההורים קודם כל? ההורים שלי מרוצים מזה שאני רוקדת, הם מחמיאים לי ועוזרים לי וכלזה.. הם דוחפים? לא, בכלל לא. תומכים? כן מאוד. עוקצים פה ושם? לא. מתנגדים באופן מוחלט? ממש לא. הם 'דוחפים' אותי הלאה להמשיך לרקוד וזה.. היו לכם תאקלים בדרך? נופ. מקרים שזכורים במיוחד? לא.. הם מאוד רוצים שאני אגיע למגמת מחול כמוני
אבל אמאשלי מדי פעם מזכירה לי שמעבר למחול יש חיים, ושאני צריכה לתת לגוף שלי מנוחה מדי פעם ובלה בלה בלה בלה.אבל זה קרה כי שבוע שעבר רקדתי 16 שעות בממוצע ואחרי החזרה שהייתה לי ביום שישי פשוט התקלחתי והלכתי לישון בשבע וחצי. ^,^ זה היה כיף. אני אוהבת להיות מותשת מדברים שמביאים תועלת

דנה 211086

New member
נושא חשוב.

מהי עמדת ההורים קודם כל? ההורים שלי תומכים בי כרגע. הם אומרים שאני אעשה כל מה שאני רוצה בתחום המחול, אבל שאני אשלם על הכל (אני בת 21). היו לכם תאקלים בדרך? כשהייתי בכיתה י' רציתי ללכת לבלט ואמא שלי לא הרשתה לי כי כבר הייתי בג'אז. חוץ מזה היא תמיד אמרה שאני לא צריכה לבוא לכל השיעורים, אבל רציתי כן לבוא
מקרים שזכורים במיוחד? אין לי כאלה. נקודה למחשבה- אם הייתם ההורים, מה הייתה עמדתכם? הייתי מעודדת את הילדים שלי לרקוד, אבל במידה מסויימת שלא מפריעה ללימודים ושתאפשר להם להיפגש עם חברים לפעמים. 4 פעמים בשבוע זה מספיק ביותר לדעתי, לא הייתי רוצה שירקדו יותר בגיל צעיר... מגיל 18 שיעשו מה שנראה להם נכון, אני לא אתערב.

Only Dance

New member
וואו, זו סוגייה קשה...

מהי עמדת ההורים קודם כל? ----------------- ההורים שלי, שלחו אוית לריקודים בגיל 6 בכדי לתמוך בביראות שלי, כי ספורט זה בריא והכל, אבל במהלך השנים הם ראו שאולי מבחינה של נשימה, כוח, עמידה זה עזר אבל זה נזק לגב ולברכיים ולרגליים, ולצוואר, כי סכ"ה אצלנו כן יש דגש על גמישות וכולי משהו שאין בכל המקומות אז היה סוג של הרס גוף. אבל הרבה יותר דבירם טובים יצאו מזה מרעים. בכל אופן עקיצות יש תמיד "מה את צריכה את זה יאללה תעזבי לא נמאס לך". אבל כשמישהו אחר מדבר איתם הם פתאום מתגאים בי שאני מתמידה ושאני רוקדת ושאני ממוקדת והחלטית בנוגע לאהבות שלי - ריקוד. אז זה שנוי במחלוקת אצלם כל הורה אומר משהו אחד לך וליד אחרים משחק אותה גאה חחח מצחיק. יש תאקלים כן, המון לא אתחיל לפרט כאן. כי חבל לי עליכם:) --- אם הייתי אימא? ואני רואה שלבת שלי יש בעיות גופניות? אני חושבת שמקום לדחוף אותה לעזוב בקדחתנות (מה שגם ככה לא עוזר כי אז אתה עושה פרינציפ ובכל זאת נשאר לרקוד) הייתי פשוטו מכריחה אותה ללכת לאורטופד ספורט ולטפל בזה חד משמעית ומהר. הרי אם אני אימא שבאה מתחום המחול הגישה שלי צהיה פרו מחול, כלומר בעד המחול, ואם הייית אימא שלא הכירה את המחול מקרוב על בשרה בטח הייית מגיבה כמו שההורים לשי מגיבים - ואז הייתי נגד. יש שתי גישות. קאטי

Only Dance

New member
מוסיפה משהו שכחתי...

בקשר לדוחפים אותך, דיברתי עם אימא מה היא תגיד במידה ואחליט שבאמת המחול יהיה חלק מהחיים שלי גם כמקצוע כי 12 שנות ריקוד לא זורקים לפח היא אמרה שאעשה מה שמחליטה שיהיה לי טוב, ואם מחליטה שריקוד ואז מורה לריקוד זה בסדר מבחינתה רק שאהיה החלטית ושיהיה לי טוב. בנוסף למקרה שזכור לי שהיה בוא תאקל, היה לי אימון רגיל והייתי בבכיתה ג', ואין סיכוי שהיינו מפסידים אימון, מבטלים טיולים שנתיים והכל, רק בשביל אימון הכי רגיל שיש בלי קשר להופעות. הייהת בר מצווה לבן דוד וכעסו עליי כל המשפחה המורחבת שלא באתי, אבל אימא שלי הגנה עליי חחח אמרה שאני חייבת להיות באימון וזה שיש הופעה ולא יבחרו אוית לריקוד וכאלה:) אבל אח"כ היא מאוד כעסה שזה פאנטי. זה ככה בקטנה. קאטי

tink 16

New member
../images/Emo203.gif תומכת כמו שהם בי היום.

אני רוקדת 4 פעמים בשבוע בסטודיו [ולא, זה לא שיעור אחד ביום
] +מלמדת בסטודיו פעם בשבוע +מגמת מחול בתיכון +עובדת כרקדנית בהצגות של רינת גבאי [
] אז כן, זה דורש השקעה, וכן בהתחלה הם לא אהבו שפתאום השנה הכנסתי גם את העבודה אצל רינת אבל... הממוצע של עדיין 87.5 [י"א], מה שאומר שכל שעות ההשקעה שלי בסטודיו,עבודה וכו' לא באות על חשבון הלימודים בכלל. ההורים שלי יודעים כמה זה חשוב לי,כמה הריקוד הפך להיות חלק ממני, והם עוזרים עם הפציעות שיש לי, הסעות וכו'. אני בטוחה שאני אתמוך בילדים שלי כמו שהם בנו, זה הדבר הכי חשוב כדי לעשות את הדרך הארוכה הזאת.

talupa

New member
ההורים שלי...

מהי עמדת ההורים קודם כל? הם דוחפים? תומכים? עוקצים פה ושם? מתנגדים באופן מוחלט? היו לכם תאקלים בדרך? מקרים שזכורים במיוחד? אז ככה: עמדת ההורים שלי היא בסדר גמור- הם תומכים בי מאוד ויודעים עד כמה המחול חשוב לי, בגיל 4 כשהתחלתי לרקוד (בלט) מן הסתם זה הם שהביאו אותי לזה... הם אף פעם לא עקצו אותי במשהו הקשור למחול, הם תמיד היו מבינים ולמען האמת אני מאוד מודה להם על זה שהם לא עשו לי בעיות בנושא
לא זכור לי שהיו בכלל תאקלים/ מריבות בעניין... אם הייתם ההורים, מה הייתה עמדתכם? אלא באמת שימו את עצמכם שניה במקום של הורה שהבת שלו כמעט ולא בבית, מדברת על הסטודיו, מנסה לשמור על איזון בבצפר ועל הבריאות שלה תוך כדי. וכל זה ועוד- על כתפיים של ילדה שלא תמיד נראה שהיא בגיל המתאים להתמודדות עם כל הדברים האלה. ------------------------------------------------------------------------------------------------------- במחשבה שאני אהיה אמא שגם היא מעולם המחול אני אתמוך בבת שלי עד הסוף, כמובן שאני אדאג לה- שלא יהיו לה בעיות בברכיים וכל מיני כאלה... (מה שלי יש כי מקפידים אצלנו על גמישות) יש אפשרות שאני אהיה אמא קצת פרנואידית לגבי פציעות... לגבי הלימודים אני יודעת שזה יכול להיות קשה ושצריך לדעת לתמרן עם כל הלחץ- אבל אני מצליחה, וחברות שלי מצליחות ואני דיי בטוחה שגם היא הייתה מצליחה... בקיצור- אני הייתי תומכת לגמרי! אם אני הייתי אמא שלא באה מעולם המחול- הייתי יותר כמו ההורים שלי- תומכת והכל בסדר, אבל לא יותר מדי בעיניינים כי לא הייתי מבינה כל מיני דברים, מה שכן בגלל שלא הייתי מבינה אז הייתי לוקחת אותה לאורטופד במקרים של פציעות...

וואי נושא טוב.../images/Emo54.gif

האמתי שההורים שלי די תומכים בי. אמא שלי רקדה עד כיתה ז' אצל ברטה ימפולסקי עוד כשהיא הגיעה ופתחה את הבלט הישראלי... עוקצים אותי? אני אל חושבת.. האמתי אני עדיין לא כל כך מלא בסטודיו אני רק 3 פעמים בשבוע נמצאת שם אבל אני יודעת שככה זה יגדל בעוד שנה והלאה... לפעמים שאני סתם רוקדת בבית ואני צריכה לעזור לאמא שלי אז היא אומרת לי : " בלרינה, די לרקוד!" אני מבינה את כל ההורים שאומרים שהם לא רוצים שהילדים יהיו כל הזמן רק בסטודיו ויש לימודים וצריך להשקיע וכל זה... אם הבנות שלי או הבנים שלי (מי יודע...) ירקדו אני אתמוך בהם אבל אני גם אשגיח שהם לא מדרדרים בלימודים....

natyly

New member
תומכים?../images/Emo6.gif

אני [מתקשרת הביתה מתחרות כלשהי]: אמא זכינו מקום שני בארץ! אמא: "למה?!?!" הבה נוריד את מסך הרחמים על התמונה......

למעלה