וואי, וואי, וואי...
עכשיו באמת אכלת חזיר בחמאה בכותל..
עד מאיר בנאי
יש גבול מותק שלי
אני לא הולכת להופעות של מאיר בנאי בגלל שקוראים לו מאיר בנאי
אני הולכת כי
האומנות שהוא מייצר מעניינת אותי
הוא לא מוכר דברים בגלל השם שלו
הוא מוכר אותם בגלל האומנות שבתוכם
ואני נוטה להאמין שגם קורין אלאל וגידי גוב וכו'.. שלמה ארצי זה סיפור טיפה שונה כי הייתה תקופה שהוא פשוט הפך להיות הבחור שאנשים אהבו לשנוא או משהו בסגנון.. כל ההצלחה שלו סחררה בהרבה מובנים המון אנשים.. ואז כן כבר דיברו עליו פחות במונחים של הקריירה שלו.. מאיר בנאי מעולם לא הגיע לשלב הזה ולעולם גם לא יגיע
מתי בפעם האחרונה שמעת דיון שמתייחס אל מאיר בנאי שלא במונחים של הקריירה שלו ברמה של התעניינות באומנות שלו
אפילו בתקופות כביכול "מהפכניות" בחיים האישיים שלו אף אחד לא דיבר על זה ברמה תקשורתית.. הלו, אפילו הפורום שלו לא נכנס לרמות האלו
ולפורומים יש בדר"כ נטייה להיכנס למקומות האלו כידוע.. זה אחד הפורומים שיותר מכבדים את האומן וזה לחלוטין מכוון. יכולתי לשים אלפי תמונות שלו עם משפחתו וילדיו ולספר על כל המהפכים שהוא עבר אבל זה פשוט לא לעניין לטעמי לעשות כזה דבר. אם תשימי לב מעולם לא הוזכרו כאן שמות של אנשים מחייו האישיים, מעולם לא פתחנו דיון על מה קרה ומה קורה בחייו האישיים וזה לחלוטין אומר שהוא לא מותג! ואין קשר לכוכבי אינסטנט, יש מותגים שהם לא כוכבי אינסטנט.. גם אביב גפן הוא מותג ומאז ומעולם הוא היה כזה! מראש אנשים הלכו להופעות שלו בגלל הפרובוקציות שהוא מייצג, בגלל המחאה שהוא מפגין בשירים שלו ולחלוטין לא בהכרח כי האומנות שלו טובה.. (שוב, אני לא אומרת שהיא לא, זה פשוט לא העיקר ומה שחשוב שם זה מה שהיא מייצגת..) מאיר מעולם לא הלך על מחאות גדולות או על פרובוקציות (המשפט הכי "שערורייתי" בשירים שלו זה- "ואח"כ תהיי אש במיטה" מתוך "עכשיו את מרוצה"
). אבל באמת, מה שהופך אדם ל"מותג" זה התעסקות בחייו הפרטיים יותר מבמוסיקה שלו (כמה שמעת בזמנו על אילנה ברקוביץ בכל פעם שניסית לשמוע משהו על אביב גפן?) ולמכור אלבומים בצורה שקטה, ממוסדת, חוקית והגיונית ובלי שערוריות או בלי לספר על גרושתך/ אישתך/ חברה שלך/ הכלב שלך בראיונות אומר שאתה לא מותג. אני יכולה להסכים (בחוסר רצון מטורף
) שכל מי שהוא "בנאי" הוא סוג של מותג בעל כורחו כי היו מקרים שהשאלה הראשונה ששאלו את מאיר הייתה אם יש קנאה בינו לבין אחותו (שגם היא מותג ממש לא מבחירה שלה..) וכל אמן חדש שיוצא מהמשפחה הזו ישר הכותרת הראשית היא "יש מקום לעוד אחד" וחייב אוטומטית לשאול אותו על "השפעות מהבית" ולא על האומנות שהוא מייצר.. בזה אני מסכימה, שוב, בלית ברירה, זה פשוט עובדות בשטח.. אבל הם כבני אדם לא אשמים שהתקשורת שלנו זוועתית.. וזה גם מה שקרה לשון לנון שכשהוא הגיע לארץ וראיינו אותו לא הייתה אפילו שאלה אחת לשא הייתה אך ורק על ג'ון לנון והביטלס.. וגם אחרי שהוא התפרץ ואמר "לא באתי לכאן כדי לדבר על אבא שלי" ויצא מיוזמתו להפסקת סיגריה
(יש לנו מה ללמוד ממנו
) גם אח"כ כל השאלות היו קשורות ישירות לג'ון.. אבל שוב, זה לא קשור אליו והוא לא עשה כלום כדי לקבל את זה חוץ מאשר להוולד לאבא הלא נכון לצורך העניין.. וככה זה גם עם כל בנאי חדש שיוצא לאור.. יש נטייה להתעסק במשפחה ולא במוסיקה.. בעיניי זה לחלוטין מקומם ולא לגיטימי.. זה לגיטימי להתעניין במשפחה ובקשרים משפחתיים וכו' אבל מכאן ועד ללהתעלם ממי שעומד מולך בראיון רק כדי שיהיה לך "סקופ" חדש ותוכל לומר שיש לך "עוד אחד" לרשימה זה לחלוטין מקומם ומגעיל ומעליב אותי באופן אישי.. ועכשיו אני אפסיק לחפור שאולי תוכלי עדיין להרגיש שאת החפרנית הראשית
רק אני חייבת כסיכום
בנאי זה אולי מותג אבל מאיר בנאי לכשעצמו הוא לחלוטין לא מותג, לחלוטין אבל