דיון הופעות..

דיון הופעות.. ../images/Emo168.gif

סתם לידע הכללי שלכם, הגיעה שמועה לאוזניי שפורומים נסגרים בגלל חוסר פעילות (אבל באמת נסגרים! ברמה של אין פורום למי שלא הבין..) אז למקרה שאתם רוצים את הפורום הזה חי כדאי לשמור על פעילות תקינה ואם לא לפתוח שרשורים, לפחות להגיב על אלו שאני פותחת
בכל אופן, לעניינינו: ההופעה האחרונה פתחה דיון קטנטן בשאלה- מה נראה לכם עדיף: 1. מופע שמורכב כולו משירים מהאלבום החדש 2. מופע שמשלב בתוכו מעט להיטים ישנים ורובו האלבום החדש 3. מופע שכולו להיטים ישנים וטעימות קטנטנות מהאלבום החדש כמו שמאיר עשה במופע האחרון פרטו, נמקו והסבירו בחירתכם בבקשה
שבוע טוב שיהיה

TEENAGER1

New member
קשה לענות על זה...

כי אני למשל, הייתי שמחה להגיע להופעה ולגלות שהיא כולה משירי האלבום החדש. אבל נראה לי שרוב האנשים באים בציפיה לשמוע דווקא את השירים הישנים והטובים ולא בא להם לגלות פתאום שזה בכלל לא ההופעה שהם חיכו לה. אז כרגע נראה לי שזה צריך עדיין להיות 3, אבל אחרי שהאלבום ייצא - במהרה בימינו אמן - 1 (בהנחה שהאלבום יכול למלא הופעה שלמה).

yosil24

New member
תשובות

הייתי ממליץ למאיר ללכת בגדול, לפחות לנסות: להקים הרכב של שישה נגנים (כפי שעשה לזמן קצר בעבר עם ההופעה "מכל התקופות"), לשווק את ההופעה במקומות כמו "היכל התרבות", "תיאטרון גשר", אולמות אזורים כמו ב"כברי" ו"יפעת" ועוד, ולהופעה בין שעתיים וחצי לשלוש. אם האלבום הבא ייכנס לפילייליסט של גלגל"צ (שזה מה שקובע היום), סביר להניח שמספר האנשים שילכו להופעותיו יגדל וכך הוא יכול לשרוד במקומות כמו שציינתי. ההופעה צריכה להכיל: 4-5 שירים מובחרים מהאלבום החדש. שירים שמאיר ביצע עם זמרים אחרים/ שירים שכתב לאחרים/שירים שלא נכנסו לשום אלבום. מה עם "בולטת"? מספר שירים "מעוררי" קהל: "אביתר", "תותים" וכו' שירים שאי אפשר בלעדיהם: "שער הרחמים", "אהבה קצרה" וכו'. שירים שהלכו לאיבוד: "בעולם הזה", "טוב לה וגם רע" ועוד. ולהזמין מדי פעם זמר אורח: "גידי גוב", "אהוד בנאי" "קורין אלאל" ואולי "מוש בן ארי". נשמע יומרני, נכון?

רק שתדע-

"בולטת" נמצא בתוך אלבום לזיכרה של לירון הרפז, אם אני זוכרת נכון האלבום נקרא "אמצע שום מקום", זה כתוב במילון המונחים של הפורום
(אני מניחה שאתה יודע את זה אבל שמת את זה ישר אחרי שירים שלא הופיעו בשום אלבום אז חשתי צורך להבהיר..)

יוסי360

New member
הכל מהכל!

אני חושב שמאיר צריך לשלב בין השירים החדשים והישנים שלו,ואני מסכים עם יוסי לחלוטין. מאיר צריך להכניס להופעותיו קצת עניין חדש ולארח אומנים זה משהו שיתפוס לדעתי.רוב האומנים עושים את זה היום וזה גם מביא יותר קהל וגם מוסיף להופעה המון צבע. ללכת על מקומות גדולים....כרגע זה לא מומלץ קודם כל צריך להריץ את המופע החדש שלו כמובן עם אירוח של אומן אחד לפחות ובשלב יותר מאוחר ללכת באמת ב"גדול" זה יצליח לדעתי....

BecKiY

New member
חחח צריך לשים גרשיים על שמות של

אנשים? הם לא מותגים, הם בני אדם... בעצם, הם כן מותגים, איפושהו................. אז תשכח מהכל, אני חוזרת בי.

היי, היי ../images/Emo46.gif

אני מסכימה שיש אנשים שהם מותג אבל לא אלו שהוא הזכיר.. אל תעליבי! יש "נינט טייב" אין "גידי גוב"! הם לא מותגים, הם אמנים.
מותגים הם כאלו שהקריירה שלהם כבר לא באמת מעניינת אף אחד ועוברים להתעסק בתספורת של אותו אדם או בכמות הפעמים שהיא או הוא שוכבים עם בן/ בת הזוג או כמות הסיגריות שהם מעשנים ביום או.. וכו' וכו'.. אדם הופך למותג ברגע שהחיים הציבוריים שלו כבר ממש לא מטרידים אף אחד וכל מה שמעניין זה מי הוא ברמה האישית (וכמה שיש שם פחות זה יותר טוב כי אפשר לבנות על זה סיפור יותר הזוי
) ולהבהרה- אין לי כלום נגד נינט טייב, אני לא מכירה אותה אישית בשום רמה שהיא וגם אין לי את האלבום שלה אבל העובדה היא שהיו הרבה יותר כתבות על הפונינט ועל יהודה לוי מאשר על "יחפה" שלה ועוד עובדה על "יחפה" שלה- היא לא באמת עבדה כדי להגיע לזהב. זה קרה תוך 24 שעות, מה שמוכיח ברמה העובדתית שאין כל קשר בין המוזיקה לבין הזהב כי אנשים קנו אוטומטית את האלבום כי הוא של "נינט טייב" ולא כי הוא טוב.. אם הוא טוב הם גילו את זה רק אח"כ.. אלו היו 60 שניות מיותרות לחלוטין על נינט טייב

BecKiY

New member
לי יש דווקא כמה דברים בבטן נגד נינט

ונגד כל מה שהיא מייצגת... ואני בטוחה שהיא עכשיו בדירה שלה עם יודה ועם הפוני, בין כל שקיות הבגדים שהיא מקבלת בחינם ועם מלא כסף בבנק ונוראא אכפת לה מה אני חושבת עליה חחחח אבל עזבי אותה, לי דווקא נראה שכן יש משהו "מותגי" באנשים מוכרים ומצליחים. כאילו, נניח לדווגמאא את רמי הויברגר (לכאורה המטריד השווה ביותר שיצא להתקל בו), זה שהוא מחלטר בתוכנית של ארז טל מביא הרבה אנשים לתיאטרון בגלל השם שלו... הוא כן נהיה מותג איפושהו. וגם שלמה ארצי, וגם קורין אלאל וגם מאיר בנאי (אימאלה אני מרגישה שדרכתי על אדמה קדושה עם נעליים). מותג לפי איך שאני מגדירה את זה לא חייב להיות משהו זול כמו כל הכוכבי אינסטנס שנולדים כל הזמן, זה גם אדם, אמן מוכשר שהרבה אנשים מכירים ושהוא יכול "למכור" דברים רק בגלל השם שלו. זה לא חייב להיות יומנים, מחברות וכאלה, זה יכול להיות סתם המון כרטיסים להופעה או לסרט רק בגלל שהשם שלו מופיע על הכרזה... ראית איזה חפירה? אין, אי אפשר להתחרות איתי.

וואי, וואי, וואי...

עכשיו באמת אכלת חזיר בחמאה בכותל.. עד מאיר בנאי
יש גבול מותק שלי
אני לא הולכת להופעות של מאיר בנאי בגלל שקוראים לו מאיר בנאי
אני הולכת כי האומנות שהוא מייצר מעניינת אותי
הוא לא מוכר דברים בגלל השם שלו
הוא מוכר אותם בגלל האומנות שבתוכם
ואני נוטה להאמין שגם קורין אלאל וגידי גוב וכו'.. שלמה ארצי זה סיפור טיפה שונה כי הייתה תקופה שהוא פשוט הפך להיות הבחור שאנשים אהבו לשנוא או משהו בסגנון.. כל ההצלחה שלו סחררה בהרבה מובנים המון אנשים.. ואז כן כבר דיברו עליו פחות במונחים של הקריירה שלו.. מאיר בנאי מעולם לא הגיע לשלב הזה ולעולם גם לא יגיע
מתי בפעם האחרונה שמעת דיון שמתייחס אל מאיר בנאי שלא במונחים של הקריירה שלו ברמה של התעניינות באומנות שלו
אפילו בתקופות כביכול "מהפכניות" בחיים האישיים שלו אף אחד לא דיבר על זה ברמה תקשורתית.. הלו, אפילו הפורום שלו לא נכנס לרמות האלו
ולפורומים יש בדר"כ נטייה להיכנס למקומות האלו כידוע.. זה אחד הפורומים שיותר מכבדים את האומן וזה לחלוטין מכוון. יכולתי לשים אלפי תמונות שלו עם משפחתו וילדיו ולספר על כל המהפכים שהוא עבר אבל זה פשוט לא לעניין לטעמי לעשות כזה דבר. אם תשימי לב מעולם לא הוזכרו כאן שמות של אנשים מחייו האישיים, מעולם לא פתחנו דיון על מה קרה ומה קורה בחייו האישיים וזה לחלוטין אומר שהוא לא מותג! ואין קשר לכוכבי אינסטנט, יש מותגים שהם לא כוכבי אינסטנט.. גם אביב גפן הוא מותג ומאז ומעולם הוא היה כזה! מראש אנשים הלכו להופעות שלו בגלל הפרובוקציות שהוא מייצג, בגלל המחאה שהוא מפגין בשירים שלו ולחלוטין לא בהכרח כי האומנות שלו טובה.. (שוב, אני לא אומרת שהיא לא, זה פשוט לא העיקר ומה שחשוב שם זה מה שהיא מייצגת..) מאיר מעולם לא הלך על מחאות גדולות או על פרובוקציות (המשפט הכי "שערורייתי" בשירים שלו זה- "ואח"כ תהיי אש במיטה" מתוך "עכשיו את מרוצה"
). אבל באמת, מה שהופך אדם ל"מותג" זה התעסקות בחייו הפרטיים יותר מבמוסיקה שלו (כמה שמעת בזמנו על אילנה ברקוביץ בכל פעם שניסית לשמוע משהו על אביב גפן?) ולמכור אלבומים בצורה שקטה, ממוסדת, חוקית והגיונית ובלי שערוריות או בלי לספר על גרושתך/ אישתך/ חברה שלך/ הכלב שלך בראיונות אומר שאתה לא מותג. אני יכולה להסכים (בחוסר רצון מטורף
) שכל מי שהוא "בנאי" הוא סוג של מותג בעל כורחו כי היו מקרים שהשאלה הראשונה ששאלו את מאיר הייתה אם יש קנאה בינו לבין אחותו (שגם היא מותג ממש לא מבחירה שלה..) וכל אמן חדש שיוצא מהמשפחה הזו ישר הכותרת הראשית היא "יש מקום לעוד אחד" וחייב אוטומטית לשאול אותו על "השפעות מהבית" ולא על האומנות שהוא מייצר.. בזה אני מסכימה, שוב, בלית ברירה, זה פשוט עובדות בשטח.. אבל הם כבני אדם לא אשמים שהתקשורת שלנו זוועתית.. וזה גם מה שקרה לשון לנון שכשהוא הגיע לארץ וראיינו אותו לא הייתה אפילו שאלה אחת לשא הייתה אך ורק על ג'ון לנון והביטלס.. וגם אחרי שהוא התפרץ ואמר "לא באתי לכאן כדי לדבר על אבא שלי" ויצא מיוזמתו להפסקת סיגריה
(יש לנו מה ללמוד ממנו
) גם אח"כ כל השאלות היו קשורות ישירות לג'ון.. אבל שוב, זה לא קשור אליו והוא לא עשה כלום כדי לקבל את זה חוץ מאשר להוולד לאבא הלא נכון לצורך העניין.. וככה זה גם עם כל בנאי חדש שיוצא לאור.. יש נטייה להתעסק במשפחה ולא במוסיקה.. בעיניי זה לחלוטין מקומם ולא לגיטימי.. זה לגיטימי להתעניין במשפחה ובקשרים משפחתיים וכו' אבל מכאן ועד ללהתעלם ממי שעומד מולך בראיון רק כדי שיהיה לך "סקופ" חדש ותוכל לומר שיש לך "עוד אחד" לרשימה זה לחלוטין מקומם ומגעיל ומעליב אותי באופן אישי.. ועכשיו אני אפסיק לחפור שאולי תוכלי עדיין להרגיש שאת החפרנית הראשית
רק אני חייבת כסיכום בנאי זה אולי מותג אבל מאיר בנאי לכשעצמו הוא לחלוטין לא מותג, לחלוטין אבל

BecKiY

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo10.gif../images/Emo2.gif../images/Emo24.gif

סליחה סליחה סליחה סליחה!!! *ידעתי שלא הייתי צריכה להכניס את עצמי לזה, חסרת אופי שכמוני...

../images/Emo6.gif נסלח ונשכח.. ../images/Emo25.gif

וזה סתם שוני בהגדרות, זה לא קטע של אופי.. אם כבר מישהי נטולת אופי זו אני.. אני מתפוצצת מכל מילה על מאיר

טוב אז ככה..

בתור אחת שהייתה באלפי הופעות מהפורמטים הקודמים, דעתי יכולה לנבוע ממיאוס קל מפורמט זה.. אבל, הייתי בהופעה ב"תמונע" שהכילה אך ורק 14 פיוטים וראיתי הן את תגובתו של מאיר עצמו והן את תגובת הקהל ואני חושבת שלצאת במופע מהסוג (שהוא רק פיוטים) יכול להיות צעד מאוד מאוד חכם.. דעתי מסתמכת גם על כך שיוסי סיפר שהקהל בהופעה האחרונה, בה היו רק שניים מהפיוטים, התקשה להתחבר אליהם.. וזה מוצדק לדעתי כי לשמוע פיוטים בהקשר של "שפשף" ו"לב סדוק" גם לי נשמע מוזר ולא קשור.. ובהופעה ב"תמונע" הקהל כולו היה פשוט מהופנט! הייתה הופעה באמת מדהימה.. אני חושבת שזו הזדמנות נפלאה למאיר לצאת מתדמית ה"זה ששר את שפשף" סופסוף.. וזה יכול להגדיל בצורה משמעותית את טווח האנשים אליו המוסיקה של מאיר פונה כי מצד אחד מדובר בפיוטים ומצד שני, מדובר ברוק לכל דבר.. עם זאת, ברור לי שיהיו אנשים שדווקא יתגעגעו לפורמט הקודם אז בעקרון הייתי ממליצה לצאת במקביל עם מופע פיוטים ומדי פעם לעשות הופעה "רגילה".. כמו שיש אמנים (לא מעט כאלו) שיוצאים במקביל עם הופעת להקה והופעה אקוסטית שזה רק האמן ועוד נגן אחד.. נראה לי שככה כולם ייצאו מורווחים מהעסק.. אבל בגדול אני ממש בעד מופע שכולו האלבום החדש.. אני מאמינה שאחרת האלבום הזה "יבלע" וממש ממש לא הייתי רוצה שזה יקרה אז צריך לתת לו את הכבוד הראוי לו אם תשאלו אותי

TEENAGER1

New member
אבל לפני שהאלבום יוצא..

את חושבת שנכון גם עכשיו לצאת עם מופע כזה כמו שהיה בתמונע?

TEENAGER1

New member
לא יודעת

אני לא בטוחה שכל אדם שמגיע להופעה של מאיר בנאי בציפיה ובכוונה לשמוע את השירים הרגילים, ישמח לשמוע פתאום פיוטים במקום זה.

אני באמת נמצאת בגישה

שהקהל מתרגל למה שמרגילים אותו.. ברור לי שחלק מהקהל יאהב את זה פחות אבל ברור לי גם שחלק אחר, שלא בהכרח התחבר למאיר עד היום, יאהב את זה הרבה יותר.. אז יש מצב שהקהל יהיה טיפה שונה או מגוון יותר לפחות.. אני מניחה שזה גם די יהפוך את שפשף ל"תאטרון רוסי" של מאיר (למי שלא מכיר את אביתר- זה שיר שאנשים מתעקשים בכל הופעה שהוא ישיר והוא מתעקש בכל הופעה לא לשיר
) אבל אני בכל זאת חושבת שזה מה שצריך לעשות..

BecKiY

New member
אמממ

לי אישית טיפל'ה קשה לשמוע המון שירים שאני לא מכירה בהופעה של אמן, גם אם הוא אהוב עליי במיוחד. אני בעד הדרך המסורתית- מופע עם הרבה שירים שכולנו מכירים, שנוכל לשיר אתו ולשמוח, וגם להשחיל ככה כמה שירים חדשים שישביעו את הסקרנות ויתנו חשק לשמוע עוד..

וואי, מפיך זה נשמע הגיוני פתאום ../images/Emo6.gif

לא קורה לי הרבה שאני משנה את דעתי..
תרגעי, לא שינית סדרי עולם!
אבל אני חושבת שאם לא הייתי בתמונע ששם הוא עשה הופעה רק עם שירים חדשים, אולי הייתי חושבת כמוך.. אבל בגלל שהייתי שם אני יודעת שההופעה הזו היא פשוט כיף והקהל (כולו, גם האובייקטיביים שהיו שם וברור לי שאני לא ביניהם
) היה מרותק לחלוטין.. אז בגדול אני חושבת שזה קשה ומעצבן הופעה שהיא כולה שירים לא מוכרים אבל במקרה הזה, מניסיון, זה פשוט לא נכון! באמת, בתחושה שלי (ושל הסובבים אותי, שחלקם אובייקטיביים
) הקהל היה פשוט מהופנט, לא איבד ריכוז לשניה ויצא לחלוטין מסופק.. אני במקומו הייתי שוקלת ברצינות לצאת בכזה סיבוב.. אפילו במקביל להופעות רגילות אבל ההופעה ההיא כ"כ לא צריכה להיות חד פעמית לדעתי!

למעלה