דיון בכנסת במושא אבטחה- בהשתתפות גולברי

shavitmass

New member
דיון בכנסת במושא אבטחה- בהשתתפות גולברי

(תקציר בלבד - את המקור ניתן לראות https://www.knesset.gov.il/protocols/data/rtf/pnim/2008-07-29.rtf ) פרוטוקול מס' 424מישיבת ועדת הפנים והגנת הסביבה,יום שלישי, כ"ו בתמוז התשס"ח (29 ביולי 2008), שעה 9:30 יצחק גולברי: אני מאוים כבר ארבע וחצי שנים. לדעתי, יש מקרים שמה שמופיע בפקודת העיריות לא חל על מועצות מקומיות, אז צריך לשים לב שאם נחוקק את זה בפקודת העיריות זה יחול גם על מועצות מקומיות. .... יצחק גולברי: אני ראש מועצה שמאוים כבר ארבע וחצי שנים, שבהן איימו עלי שלוש פעמים. פעם אחת זה לקח כמעט שנה, פעם שנייה חצי שנה, והפעם אני מאוים כבר חודשיים וחצי. הפעם אני מאוים ברמת איום שש, שזו הדרגה הכי גבוהה. הפעם זה לא בא ממני. מדי פעם היו התראות שהגיעו ממני מפני שנכנסו אליי למשרד וניסו לפגוע בי או שזרקו רימון על הבית, חתכו צמיגים, הרגו את החתולים של הילדים – מסכת של איומים. בפעם האחרונה זה בא מהמשטרה על בסיס מודיעין שלהם. מצאו מטען חבלה מאולתר של מישהו שתכנן לפגוע בי, וגם שמעו ממנו שהוא הולך לפגוע בי. המשטרה החליטה לא לקחת סיכונים והצמידה לי אבטחה צמודה. זה עולה בין 80,000 ל-85,000 שקלים בחודש. היו"ר אופיר פינס-פז: אתה משלם מקופת העירייה? יצחק גולברי: כרגע אני משלם מקופת העירייה. אני עושה גירעון, אתה זוכר כמה ניסית, כשהיית שר הפנים, לעזור לי. הוצאתי כמעט 1.5 מיליון שקלים, ואין לי כיסוי לזה. אני מועצה בסוציו-אקונומי שבע, ובגלל שני מיליון השקלים שמשרד הפנים קיבל ולא קיבל הוא קבע שייתן לרשויות שמוגדרות עד רמה שש, כדי שיהיה לו קל לא לתת גם לרמה שש. זאת אומרת, אין לי מקורות מימון להוצאה הזאת. חשוב שייתנו את הדעת על סוגיה הזאת. אני שמח שהצעת החוק הזאת עולה כי אנחנו צריכים להחליט איזה סוג של ראשי רשויות אנחנו רוצים. אנחנו שומעים של שחיתויות ועל אי-סדרים. האם אנחנו רוצים ראשי רשויות שיילחמו, ישנו נורמות ודפוסים שהיו ביישובים ויילחמו גם נגד ארגוני הפשיעה? ככל שהיישוב מתקדם יותר והופך להיות יותר יוקרתי, כך גם כוחות שליליים מנסים להשתלט. היו"ר אופיר פינס-פז: מי מאיים עליך? יצחק גולברי: פושעים. אתן לך דוגמה. אני מוציא נכס של המועצה שאין בו שימוש למכרז כדי למכור אותו ולבנות בו אולם הספורט. המבנה נטוש וסגור. אני בא להוציא אותו למכרז ופתאום אומרים לי: מה פתאום אתה מוציא אותו למכרז? יש בו דיירים. אני מגיע לדיירים ומגלה פושעים נכנסו פנימה. המבנה היה מנותק מהחשמל, אותם עבריינים הגיעו לחברת החשמל, ביקשו לחבר להם בנכס של המועצה חשמל. חברת החשמל לא שואלת מי הבעלים. היו"ר אופיר פינס-פז: סלח לי, אדוני. איך העירייה שלך נתנה לעבריינים להשתלט על נכס של העירייה, להיות מחוברים לחשמל? יצחק גולברי: אענה לך. לא כל יום אתה מפקח על כל הנכסים. היו"ר אופיר פינס-פז: לא כל יום. בקדימה אתה צריך להסתובב ברחובות. כמה נכסים כבר יש לך, אפשר לחשוב? יצחק גולברי: את הפטנט הזה למדתי בעקבות המקרה הזה. זה מבנה נטוש, לא ראינו חשמל, לא ראינו דיירים, לא ראינו דיירים. עבריינים פנו לחברת החשמל וביקשו חיבור חשמל וקיבלו אותו. הדליקו נורת חשמל במרתף של המבנה שלנו כדי שאף אחד לא יראה, כדי שתהיה צריכה. הם שילמו על שמם חודש תשלום מנוי לחברת החשמל. כשגיליתי את זה פניתי למשטרת נתניה והם אמרו לי שעברו 30 יום, כי הם הראו קבלה מחברת החשמל שהם שילמו כבר חודש. היו"ר אופיר פינס-פז: מה זה אומר? יצחק גולברי: שצריך ללכת לבית המשפט, כי אחרי 30 יום כבר אי-אפשר לפנות אותם. מה עשיתי? הבאתי חברת אבטחה וזרקתי אותם לרחוב כי אמרתי שלא יעלה על הדעת ששלוש-ארבע-חמש שנים אתעמת אתם בבתי המשפט. דוד אזולאי: אז עכשיו אתה עבריין. יצחק גולברי: הם תבעו אותי. אבל בשביל לעשות את זה, בשביל שגם ראשי רשויות אחרים יעזו לעשות את זה, אני צריך לקבל גיבוי. אם לא תיתנו לי ולאחרים גיבוי לא יעשו את זה. אתה רואה את האבסורד. היו"ר אופיר פינס-פז: על מה אני צריך לתת לך גיבוי, על זה שאתה עובר על החוק? יצחק גולברי: אני עובר על החוק? היו"ר אופיר פינס-פז: אם אתה אומר שזרקת אותם החוצה בניגוד לחוק, אז איזה גיבוי אתה רוצה? מה, אנחנו בשיטת השריפים? אתה לא שריף, אתה ראש מועצה. יצחק גולברי: אתה שואל אותי למה אני לא אוכף, למה אני לא מוציא, למה נכנסים. היו"ר אופיר פינס-פז: עשית טעות אחת שנתת להם להיכנס - - - יצחק גולברי: לא עשיתי טעות, לא ידעתי. היו"ר אופיר פינס-פז: טעות באחריות. העירייה עשתה טעות, מה זה משנה אם לא ידעת? נעשה שלא בידיעה. יצחק גולברי: אם זו האמירה שלך - אין בעיה. אשב בבית ואעגל פינות. זה מה שאתם אומרים. אבי נעים: הדוגמה לא טובה. היו"ר אופיר פינס-פז: מר גולברי, אני מצטער, אבל הדוגמה לא טובה. דוד אזולאי: ראש עיר לא יכול כל הזמן לגלות שפלשו לדירות. כמה הוא יכול? אבי נעים: אני הרסתי מבנה עם צו שיפוטי, על-פי חוק, ותקף אותי דייר עם בזנט. זו דוגמה טובה? היו"ר אופיר פינס-פז: כן. אבי נעים: מדינת ישראל רוצה שנמשיך לאכוף את החוק ונמנע בניה לא חוקית? יצחק גולברי: אני עומד על המדרכה של המועצה עם מאבטח, עם ראש המועצה הדתית ועם עוד עובד. אתה מכיר את המועצה שלי - שני מטר של מדרכה - ארבעה אנשים שעומדים בדבוקה תופסים לפחות מטר? עבריין שהוצאתי לו צו הריסה על סככת אבטיחים עולה על המדרכה לידי עם הקטנוע שלו ובורח. זיהינו אותו, עצרו אותו ובסוף התביעה עושה אתו עסקת טיעון על הפרעה במקום ציבורי, ועכשיו תובע אותי על הוצאת דיבה כי טענתי שעבריין מקומי ניסה לדרוס אותי. אז צריך אבטחה במקרה הזה או לא צריך אבטחה? נהגתי כשורה? על מה אתם מדברים? אתם לא יודעים. היו"ר אופיר פינס-פז: אבל הבנתי שהיו לך דוגמאות יותר קשות. יצחק גולברי: אמרתי בהתחלה: זרקו עלי רימון, חתכו לי את הצמיגים, חיללו את הקבר של אבא שלי. לפני שבועיים חתכו את הארכה הראשית של הבית כדי שמישהו בבית יתחשמל. אגיד לך את האמת, אני כבר לא סופר. היו"ר אופיר פינס-פז: כמה עבריינים יש אצלכם? יצחק גולברי: לא הרבה. בעקבות מקרה מסוים, עבריין דובר אנגלית נכנס למשרד שלי כדי לחסל אותי. אם לא היה לי את לחצן המצוקה של המשטרה לא היו מגיעים כוחות ואולי גם אני הייתי אחד - - - היו"ר אופיר פינס-פז: מתי זה היה? יצחק גולברי:לפני כשנה. יצחק גולברי: יש חוזר מנכ"ל שאומר שיבוא למליאת המועצה, ואם המליאה לא מאשרת רשאי ראש המועצה להוציא את הכסף. היו"ר אופיר פינס-פז: אקריא לכם את נוהל אבטחת ראשי רשויות מתוך חוזר המנכ"ל: בשנים האחרונות התגברה תופעת האלימות כנגד ראשי רשויות מקומיות עד כדי סיכון חיי אדם. רשויות שונות פנו בבקשה למשרד הפנים כי ישתתף בתקצוב עלות אבטחה זו, המכבידה במקרים שונים על תקציבן השוטף. להלן פירוט העקרונות המנחים לקביעת סל האבטחה והזכאות להשתתפות משרד הפנים בעלות זאת. 1. משטרת ישראל הינה הגוף המקצועי היחיד המנחה את עקרונות האבטחה הנדרשת. 2. האחריות על ביצוע האבטחה חלה אך ורק על הרשות המקומית. 3. לצורך מימון האבטחה יעמיד משרד הפנים תקציב שנתי בסך 10 מיליון שקלים. סוף-סוף כתבו משהו על עצמם. עד עכשיו כתבו מה הרשות צריכה לעשות, עכשיו אמרו מה הם יעשו. לא נעשה. 4. משרד הפנים יעביר את הסיוע לרשויות במנות חודשיות, כאשר המודל להקצאת הסיוע הכספי יתבסס על רמת האיום מחד ועל מצבה הסוציו-אקונומי של הרשות מאידך - מצב סוציו-אקונומי של הרשות, לא של העירייה. אין פה בכלל תפקוד עירייה. הסיוע יינתן לרשויות המצויות באשכולות סוציו-אקונומי 1 עד 6. צחק גולברי: אני לא מקבל כלום כי אני ברמה 7. אני בכלל לא נכנס להגדרות האלה. היו"ר

shavitmass

New member
המשך...דיון בכנסת אבטחת ראשי ראשויות

צחק גולברי: אני לא מקבל כלום כי אני ברמה 7. אני בכלל לא נכנס להגדרות האלה. היו"ר אופיר פינס-פז: אני יודע, זה הכול בתיאוריה. סחורה אין, אבל הארגון יפה מאוד. יצחק גולברי: אני אגרום לגירעון של 1.5 מיליון שקלים ומחר אני בא לבירור במשרד הפנים. .... יצחק גולברי: תאשרו להעלות מיסים. ... היו"ר אופיר פינס-פז: אמרתי שמי שיוכל לפנות הוא מי שנמצא ב-1 עד 6, משום שזה לא סביר שברשות שהיא מעבר להגדרה של 1-6 צריכה לפנות. אבי נעים: אבל אין לו כסף. יצחק גולברי: אני בגירעון, אני לא מאוזן, אז מה שאני אעשה? היו"ר אופיר פינס-פז: אז מה אתה רוצה? אתה רוצה שאבוא להחליף אותך? יצחק גולברי: לא, אני לא רוצה שתחליף אותי. אני רוצה שתיתן לי את האמצעים לתפקד, כי אתה רוצה שאתפקד נכון. אתה לא נותן לי את האמצעים לתפקד. אתה אומר לי מה שאומר לי קצין משטרה בכיר: גולברי, אל תהיה משטרת ישראל ואל תיקח הכול לידיים. תתחיל לעגל פינות. זה מה שאתם רוצים שראשי הרשויות יעשו? אז אני יכול להיות שקט, אני יכול לתת לילדים שליל להסתובב בשקט. אתם לא רוצים ראשי רשויות נקיי כפיים. היו"ר אופיר פינס-פז: גולברי יקירי, אנחנו רוצים, אבל אני לא יכול להיכנס עכשיו לרזולוציות. יצחק גולברי: אדוני היושב ראש, יש לי הצעה. כמו שסייגת את זה שלא אוטומטית כל אחד יקבל, אז אל תכניסו את הקריטריון של 1 עד 6. ....

Master Stav

New member
המיאות עולה על ....

כל דמיון אפילו של גולברי

motisisr

New member
יוסי לוי, קראתי את תגובתך בשירשור אחר

בנוגע להבטחת ראש המועצה האם תוכל בדבריך להתייחס גם לפרוטוקול של ישיבת ועדת הפנים כפי שהועלת לכן תודה מראש

motisisr

New member
בכנות אני לא יודע מה להגיד

אבל אנסה ראשית שאני מתנגד לדרך התחמונים, התנהלות שלא במנהל תקין, השקרים, אי השקיפות שגולברי בחר להתנהל אל מול הנושא של אבטחתו האישית אבל האיש בסה"כ מסכן לא בטוח אם במקומו היה למנדי מיקי קולמן או לציפי ליבני פתרון אחר. זה שהאיש היה מאויים זאת עובדה. זה שהמדינה הפקירה אותו בחזית הניהול גם זאת עובדה. מה היה עליו לעשות להתקפל במאבק אל מול הפשיעה כנגד השקפתו הניהולית? או להפקיר את חייו וחיי בני ביתו? הדבר היחיד שהיה נכון לעשות הוא להציג לחברי המועצה את העובדות ושמשרד הפנים השיב פניו ריקם לדרישה לתקצוב השמירה, ושהוא מבקש לאשר לו באופן חריג תקציב לאבטחה לא נראה לי שמישהו מחברי המועצה היא מצביע נגד...אבל לכו תדעו אם הוא היה בטוח שיאשרו אולי הוא לא היה צריך לתחמן בקיצור לא יודע מה להגיד.....

Master Stav

New member
מסכן לא ....אבל כן בעייתי

חכם לא היה נכנס למקום בו טיפש דורך בשימחה .... אאני מליןעל הצורך באבטחה אבל הדרך ....והסיבות .... עצוב

yonib1231

New member
יוסי לוי - הרמת כפפה

יוסי לוי שלום רב, בפוסט קודם אמרת שכאשר יביאו לך הוכחה שעלות האבטחה של גולברי היתה גבוהה מהכסף אותו קיבל ממשרדי הממשלה לצורך כך אתה תודיע מעל גבי פורום זה שאתה מתנצל וטעית. הפרוטוקול הנ"ל מצביע על הדברים הבאים: 1. גולברי לא קיבל אגורה שחוקה משום משרד לצורכי האבטחה האישית שלו ("אני לא מקבל כלום כי אני ברמה 7. אני בכלל לא נכנס להגדרות האלה"). 2. גולברי מחייב את התקציב השוטף של המועצה ויוצר גרעון ("כרגע אני משלם מקופת העירייה. אני עושה גירעון"). בסוגריים מופיעים ציטוטים של גולברי מתוך הפרוטוקול על מנת להקל עליך. יוסי - אם אתה איש שמכבד את הבטחותיך, אני מצפה ממך להודות בטעות.

yonib1231

New member
אני קורא את דבריך ומצטט

יוסי לוי היקר, מכיוון שאתה משתמש בביטויים מתפלפלים ושולח אותי לקרוא מחדש את דבריך (תוך רמיזה שיש לי בעיית הבנת הנקרא), להלן ציטוט מהפוסט שאתה כתבת ב-16.10.08 בשעה 01:46 "לגבי מקורות המימון של אבטחת ראש המועצה - המקור הינו ממשרד/ים ממשלתי, גש לבדוק ותקבל את מלוא הפרטים" צר לי, אבל לא צריך כאן הרבה הבנת הנקרא. המימון, כפי שהוצג בפרוטוקולולפי דבריו של גולברי בעצמו אינו ממשרדים ממשלתיים, אלא מהכיס של כל אחד מאיתנו. אנא התנצל בפני חברי הפורום על שטעית והטעת אותם - לא בושה להגיד טעיתי, אבל בושה וחרפה להבין שטעית ולא להודות. יוני.

למעלה