דיון בוקר שבת

taz512

New member
דיון בוקר שבת

בוקר יום שבת, אני מול המחשב והמוזיקה ברקע. וזה הדיון שלנו היום, מוזיקה, אפשר לדעת המון על בן אדם לפי המוזיקה שהוא אוהב. אני אישית אוהב כמעט את כל סוגי המוזיקה, ברצינות הכל, שני סוגי המוזיקה היחידם שאני באמת לא אוהב, זה מזרחית ומאטל. אני אוהב לשמוע מקלאסית (סבתא שלי הכניסה לי לראש) ועד לטראנסים במסיבות. אני שומע הכל, מלהקת הנח"ל עם חורף 73 ועד לטרייסי צ'פמן. אבל אני עושה לי סדר בשירים, ואני בונה לי רשימות שירים, ואני מגלה שלכל מצב רוח שלי יש לי את המוזיקה שלו, לדיכאון (קאנטרי) לרגיעה מסוימת (מוזיקה קאלטית, אניגמ, גרגוריאן, דיפ פורסט...), לרגיעה מסוג שונה (עברית שקטה) לשמחה (שירים קצבים, דאנס) וכו' וכו'. ממש אפשר לדעת באיזה מצב רוח אני לפי המוזיקה שמתנגנת ברקע. אפשר לדעת הרבה על הבן אדם לפי המוזיקה שהוא אוהב. אז מה אתם אוהבים? גם אתם שמים מוזיקה לפי המצב רוח? אתם מנסים להוציא את עצמכם ממצבי רוח ע"י מוזיקה? ואיך זה שמוזיקה דבר כל כך פשוט וכל כך עתיק, תופס חלק כזה גדול בחיים שלנו? טאז, השד והדיונים

דן צ

New member
כמוני כמוך

נדמה לי שכבר דיברנו על זה במפגש האחרון לצערי הוירוס חיסל לי את כל המוסיקה שהיתה לי במחשב ולכן אין לי הרבה כאן על המחשב וכן יש לי את להקת הנח"ל (חורף 73´) ועוד הרבה של להקות צבאיות והמון ישראלית ולועזית, אני בשלבי שיחזור והקאזה שלי עובדת שעות נוספות. (מישהו אמר קאזה? מישהו דיבר על משהו לא חוקי?)

taz512

New member
קאזה מישהו אמר קאזה......

מי אמר קאזה? לא חוקי? אז הגיעו אלי למחשב אתמול עוד 120 שירים. אין לי מושג איך הם הגיעו לשם.... אני תמים.... נ.ב תגיע לצ'אט טאז, השד והתמימות

דן צ

New member
זה מאוד מוזר

גם לי מגיעים באופן מיסתורי שירים למחשב ועוד הם מסודרים בתיקיות במדיה פלייר. אתה משוגע? 120 שירים ביום?

taz512

New member
לא 120 ביום

120 בשעה וחצי, תודה לאל על אינטרנט מהיר. ויש לי בסופו של דבר כבר את הכמעט ג'יגה וחצי של קבצי MP3, אני בכוונה אומר MP3 כי יש גם הרבה מערכונים של הגשש. טאז, השד והמוזיקה

d@r121

New member
טאז!

לא קראת את הידיעה על גולש שהוריד 700 שירים ביום וחברות המוזיקה דלקו אחריו עד לבית המשפט והוציאו צו מיוחד לחשיפת פרטיו? למה להסתכן תוריד שירים אבל לא בשעה וחצי

tali_le

New member
אפשר גם...

לקנות דיסקים ולאפשר לאמנים ישראלים להתפרנס ככה שגם בעוד 10 שנים תהיה לנו מוזיקה טלי

d@r121

New member
בואי אני אגלה לך סוד...

אני ממעט בהורדת שירים ישראליים בגלל הסיבה הזו...

taz512

New member
טלי

אני אקנה דיסקים ברגע שהמחירים של הדיסקים יהיו נורמלים, אבל אני לא קונה דיסק שאני רוצה ממנו שיר אחד או שניים ב60-70 שקלים. כשהמחירים יהיו קצת יותר נורמלים אני התחיל לקנות דיסקים תאמיני לי. זה פשוט לא הגיוני המחירים האלה. טאז, השד והמחירים

Dor K

New member
../images/Emo45.gif

בתור פריק אמיתי של מוזיקה ישראלית על כל גווניה, אני כמעט ולא מוריד מקאזה, ואם כבר, זה כדי לשמוע שיר מסויים, כדי לדעת אם לקנות את הדיסק. אז אני שומע הכל made in israel. שקט, רוק, שירי עם, הכל.

אושר מ

New member
../images/Emo45.gif גם אני קונה עברי ומורידה לועזי

מה שמזכיר לי טלי מתי את באילת?

tali_le

New member
עכשיו שיש לי כרטיס ערבה...

מתי שרק תרצי.... האמת שאני שוקלת לקפוץ לעובדה שבוע הבא ואז גם לרדת לאילת.... את בבסיס כל שבוע הבא, נכון? טלי

אושר מ

New member
כן. שבוע התורנויות שלנו...

אני צריכה שתביאי לי כמה דיסקים מאילת. אני אחזיר לך כמובן. רגע מי הביא לך את הכרטיס?

taz512

New member
טוב ל700 ביום לא הגעתי

אבל אני מוריד כמות כי אני לא מוריד כל יום. אני נכנס פעם בכמה זמן, עוש רשימה מטורפת ומוריד. אתה מבין???? יש קאפיש? טאז, השד המבין

המוזרה

New member
קאזה? סליחה שאני מחרבת את החגיגה

אבל להוריד שירים מקאזה = לגנוב. לא פחות. אז דיסק עולה הרבה כסף ואין? אז גונבים שיר.. האם למשל תגנבו ז'קט כי הוא יקר מדי? לא תקנר דיסק בשביל שני שירים - אבל אם למשל יבוא לכם שיהיה לכם בבית סמל של מרצדס - האם תגנבו רכב מרצדס בשביל זה ? בקיצור, יוצר עובד קשה כדי להפיק דיסק, חברת התקליטים גובה מחיר (בהרבה מקרים גבוה מדי, אין ספק) אבל המחיר אמור לכסות אלת כל העלויות של הפקת הדיסק הזה ואולי גם אחרים. מצד שני, בא מישהו, לוקח דיסק שנניח קנה אותו בכסף מלא ומחלק העתקים לכל העולם.. נכון שחברת התקליטים סובלת מזה - אבל מי שסובל יותר מכל הוא האמן עצמו. יש דרכים למחאה - מרד צרכנים למשל, או כמו שאני יודעת שאנשים אחרים עושים - לא קונים דיסק שמחירו מעל 50 שקל, ואפשר לחשוב על עודדרכים. אבל לגנוב יצירה, זה לא פתרון לכלום. מצטערת מראש על הצדקנות - אבל הנושא קרוב ללבי

Michelin

New member
הזלת דמעה?

בואו ונבכה על שלל האמנים, הרכבים שלהם, המשרתות שלהם, וחשבונות הבנק שלהם. נכון שאמני ישראל מצבם בכי רע, ונכון שחלק נכבד מהאשמה נופל לכתפי הצרכנים שמעדיפים לצרוב ולהוריד שירים, אבל חוסר העידוד של הממשל הישראלי ליצירה ישראלית צריך לשאת אשמה גם כן. מעבר לכך שאמני הגולה באמת סובלים ממחסור מזומנים ועוני ברמות מחפירות. מישה מזיל דמעה. על מי יש לבכות? על ג'ני המסכנה מהבלוק? צריבה והורדה הם בדיוק כמו הקלטת תוכנית מהטלויזיה. זה לא הכי אתי, נכון אבל בין המוסר לבנק... פסוקו: טישו מישו?

dana2909

New member
חחח..

הצחקת אותי. נו, אז כל העולם גונבים זה מזה. הבעיה של חברות המוזיקה, היא שהן לא הטמיעו את עולם האינטרנט במערכת הלקסיקונים שלהם. אנשים יהיו מוכנים לשלם נאמר, דולר להורדה אם היה מנגנון מספיק בטוח, והורדה כזו שאת יודעת שמה שאת מקבלת זה מה שביקשת ולא איזה להקת קאנטרי נידחת. אנשים יהיו מוכנים לשלם סכום מסוים.. אך זעיר, וכך חברות התקליטים המפלצתיות יוכלו להרוויח את לחמם...

De-Panther

New member
בזמן האחרון אני יכול לשמוע רק את...

שייגעצ ועוד כמה שירים שלא קשורים בכלל לסגנון שלו עזבו אני במצברוח מוזר בחצי שנה האחרונה

למעלה