דיון בהלכה.‏ ‏

ItsikH

Member
כשאני זורק בקבוקים עם פקדון כי אין לי לצערי לאן להחזיר, אני מקפיד לאסוף אותם בנפרד ולהשאיר מחוץ לפח בשקית כך שיתאפשר למי שרוצה ויכול להנות מהפקדון.

Nחמן

New member
../images/Emo140.gif לברכה!

אצלי אפילו אם יש לי היכן להחזיר את הבקבוקים במרחק של 10 דקות הליכה רגלית לא שווה ללכת לשם במיוחד וגם כאשר אני בדרך ממילא, לא שווה לי לסחוב עמי את הבקבוקים. את התרומה שלי לעניים אני תורם בדרכים אחרות.

Nחמן

New member
יודעת מה? גם את צודקת

מי שאוסף את הבקבוקים ומחזירם לתחנות ההחזרה כדי לקבל זיכוי עבורם, בעצם מעביר אותם למחזור. המכלים, שבהם מונחים הבקבוקים, אף הם מועידים את הבקבוקים למחזור. אז מה ההבדל?

טיףטף2

New member
רק אתה יכול להפוך שרשור הלכה

למעשי שטני. כהרגלך,מדוע חשוב להדגיש שהמשפחה הדתית לא ממחזרת ואתה צדיק בסדום שכל העולם חייב מעתה להעניק לו פרס מפעל חיים או אולי חסיד אומות עולם על שדואג לא פחות ולא יותר לפתוח שקיות אחרות על מנת להוציא תבקבוק ולשים אותו בפח מיחזור תן לי שני'ה לנגד תדמעות מהתרגשות יא מתנשא!!!

Nחמן

New member
טיף טף!!!

שיק שק...! אני כועס מאוד עליך! תל אביבי כתב תגובה מינורית, שלפיה למיטב ידיעתו המשפחה הדתית מעדיפה כלים ח"פ מטעמי כשרות ואילו אני השבתי לןו, שלא כן הדבר, ושאין שום קשר בין המחזור לבין הכשרות, ושאחוז המשפחות הדתיות, שמשתמש בכלים ח"פ איננו עולה על הציבור החילוני. על מה יצא הקצף שלך? מה רע במחזור? אני חושב, שצריך לשבח את תל אביבי על דאגתו לאיכות הסביבה ואילו אתה תוקף אותו ללא שום הצדקה. אנא ממך! היה ענייני! דאג לכבד כל אדם גם אם שונה ממך, אם אתה רוצה, שגם אותך יכבדו למרות השוני. בכל הוויכוחים שלחי תל אביבי שנינו יצאנו מנצחים בשל הכבוד, שידענו לרכוש זה לזה. מדוע אם כן לא תכבד גם את עצמך? אני מציע לך להתנצל כאן בפורום ומיד. מדבריך עולה רשום הפוך לגמרי מכפי שאתה מתאר. אתה הוא זה, ש/מרגיש "גבוה" ממנו משום היותך דתי-מאמין זו ממש איננה דרכה של תורה. "דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום". מותר לך לחלוק עליו ועליי אבל בשום אופן אסור לך לכתוב כפי שכתבת. יותר מאשר אתה ממעט בכבודו אתה ממעט בכבודך.
שלום נח

טיףטף2

New member
../images/Emo24.gif

נחמן יקרי
אתה אדם אהוב בהחלט בעיניי. אבל אל תנסה לחנך אותי,איני מדבר בשם התורה ואיני נציג של הדת או אף אדם בעולם. תל אביבי מעיק.ואילו הוא היה מביע כבוד לשרשור הלכה ובמקום להזכיר שמשפחות דתיות מלכלכות ומזעמות ת'עולם כדברו,היה מקבל יחס שווה של דיבור. אל תנסה לחנך אותי ואל תתערב לפעמים בדברים שלא מכוונים אליך

Nחמן

New member
חלילה! ממש לא!

גם אתה אהוב עליי מאוד. תל אביבי הוא אדם חילוני, שאיננו מבין בדת הרבה. לתומתו חשב, שיש קשר בין השימוש בכלים ח"פ לבין הכשרות, ואני השבתי לו, שאין שום קשר. בזה תם השרשור בעניין זה ויותר לא ראיתי את תגובתו. בינתיים התפרצת ותקפת אותו בחמת זעם על לא עוול בכפו מבלי לחשוב עליי, שכשם שאני אוהב אותך אני אוהב גם את תל אביבי. אין לך מושג, כמה נשמות טהורות יש באנשים חילוניים אלו. חלק לא מבוטל מהם משתייכים ל"הבן הרביעי" באגדה ויש להשיב להם עלשון התורה. אז אין כאן עניין של חינוך. כאשר אתה פוגע בתל אביבי ש/לא בצדק, אתה פוגע גם בי.

Nחמן

New member
יהי כבוד חברך חביב עליך כשלך ../images/Emo13.gif

חביב אדם שנברא בצלם
התגובה לכל מאן דבעי...

yr4u

New member
תשובה לשאלתך

שלום בחור אוהב, לדעתי הדבר מותר ללא היסוס. ואף יותר מכך, זה אפילו מיועד לכך. ההתקשרות שבין הממשלה ובין החברה היא על בסיס הרצון לדאוג לאיכות הסביבה. המיחזור הוא המטרה. מלכתחילה, כל אחד מאתנו ששם את הבקבוקים שם עושה זאת בהתנדבות, ועל בסיס ההנחה שכשהוא ירצה בקבוקים לצרכים שלו - הוא יוכל לקחת. על דעת זו ההתקשרות בין הממשלה ובין החברה, והדבר גם משרת את מטרת העל. מקווה שסייעתי לך. רון

Harry J

New member
נשמע כמו לילה מגניב!!!!

הלב שלי אומר לי שזה בסדר. אבל אין לי ראציונאל לשלוף לך כדי לתת לזה גושפנקא. זה לא ממש שווה פרוטה בכל אופן.

ItsikH

Member
זהו מחזור כהלכתו ותוכל להשלים אותו כשתעביר את אותם בקבוקים למתקן מחזור כלשהו, כמובן לאו דווקא אותו אחד. זו מטרת המחזור וזו תכליתו - גם אם מישהו "מרוויח" לכאורה מהמתקן המסוים הזה. שאלה הלכתית מעניינת אם בהעברת הבקבוק ממתקן למתקן אתה פוגע במישהו או לא, והאם יש לכך חשיבות (כי הרי המחזור הוא המטרה העיקרית). האם זהו עדיין רכוש הציבור?

תודה על התשובות.‏ ‏

אפילו שכבר עשיתי אבל יש צדדים לכאן ולכאן.‏ אז ממש תודה רבה לכם/ן ‏.הנה מסוגלים גם ללמוד הלכות בפורום הו"ד אוי איזה נחת רוח בטח זה עשה לקב"ה.‏ אווהה והפילפול של נח בכלל מראה על בקיאות בפוסקים ‏‏[מסתבר שיש כאן תלמידי חכמים‏] ופתאום גם תל אביב ‏10‏ מפתיע ודיבר ממש לעניין,‏ בקיצר תודה על התגובות.‏ אוהב.‏ ‏

טיףטף2

New member
../images/Emo24.gif

איני יודע אם אתה יותר צדיק או יותר קדוש!אתה פשוט שילוב של שניהם ביחד!

ללא נושא

לא נעים לי להגיד אבל אתה ממש טועה.‏ אני לא צדיק ולא קרוב אפילו.‏ אני פשוט מנסה לחכות אותך,‏ מאז שפגשתי אותך ראיתי בל מודל לחיקוי.‏ אוהב.‏ ‏

ספר ריק

New member
תשובה מאתר כיפה

http://www.kipa.co.il/ask/show/97417 תוכן השאלה לכבוד הרב שלום! ברחובות פזורים מכולות מחזור שבהם אנשים ללא שום תמורה כספית או תמורה אחרת מלבד נקיון הסביבה משלשלים את בקבוקיהם למכולה. לכן מעניין אותי לדעת האם יש אחיזה למכולה הזאת וזה נחשב כשטח פרטי ובהתאם לכך אסור להוציא בקבוקים מהמכולה או שמא זה ככל זבל בארץ שאף אחד לא יעלה על דעתו שאסור יהיה לי לגעת במה שיש בו מדין קניין הזבל לעיר בה הפח נמצא. אני שואל זאת משום שאני לפעמים צריך בקבוק ברחוב ואני לוקח מהמכולה הזאת (כמובן בלי לפגוע בה) האם מותר להוציא או שאסור? בתודה רבה מראש! דניא-ל תוכן התשובה לפי הידוע לי המכולות הללו של המחזור הן רכוש פרטי, ובעליהן של המכולות רוצים בבקבוקים שמקבלים תמורתם כסף, וא"כ יש בזה קנין לבעליהן, שכליו של אדם קונים לו במקום שיש לו רשות להניחם (חו"מ ר ס"ג), וא"כ כל הבקבוקים נקנים לבעל המכולה. ובפשטות נראה שמקום הנחתם מוגדר כסמטא ולא כרה"ר, שהרי מונחות בצידי הדרכים וכד´ שיש לו רשות להניחם שם. הרב דרור

טלל10

New member
על אף שהרב דרור הוא מרבותיי המובהקים

השאלה היא בהכרת המציאות. האם מכולות אלו הם רכוש פרטי ומהרגע שהוכנסו פנימה הם שייכים למאן דהו (כפי שידוע לרב דרור), או כפי שטוען הרב רון שמובנה בהסכם שניתן לקחתו (על סמך הבקבוקים שכבר הכנסת) על אחת כמה וכמה כאשר ישתמשו איתו למטרת שימוש חוזר (כמו במקרה שלך). נפק"מ מעניינת יכולה להיות כאשר הכנסת למכולה בקבוק מתוך ידיעה, ולאחר מספר רגעים החלטת שאתה רוצה את הבקבוק בחזרה. אם זה שייך לאדם פרטי אז לענ"ד ברגע שהקנית לו את החפץ - הרי הוא שלו וצריך רשות לקחתו בחזרה. מומלץ לבדוק אם כן מה המציאות. נראה לי שניתן לברר במשרד להגנת הסביבה או משהו בכיוון. טלטל

למעלה