דיון בהלכה.‏ ‏

דיון בהלכה.‏ ‏

היי חברים,‏ מה קורה.‏? תקשיבו אני עוזב לשרשור אחד את כל הסיפורים של נטיות וכו` ‏.‏ יש לי איזה שאלה בהלכה ואשמח לשמוע את דיעותיכם.‏ שבוע שעבר חבר שלי נתקע בלי דלק בכביש מהיר,‏ הוא ביקש שאבוא לעזור לו,‏ כמובן הלכתי לתחנת דלק אך לא שחכתי לעבור ליד מכונת המיחזור של הבקבוקים.‏ לקחתי משם כמה בקבוקים ומלאתי דלק בתחנה הסמוכה.‏ לאחר מכן התעוררה השאלה האם אני יכול לקחת בקבוקים ריקים מהמיחזור ? או שאין בעיה ? של מי זה שייך ? יש בזה בעיה של שווה פרוטה בכלל ? לא יודע בקיצור האם זה מותר לקחת בקבוקים מסל המיחזור.‏? אשמח לשמוע את דיעותיכם....‏ "אנחנו קודם דתיים ואחר כך הומואים" ולא יזיק לנו מידי פעם ללמוד או להתפלפל בדיון נחמד.‏ אוהב....‏ ‏

טיףטף2

New member
כשאני נתקע או נמצא במחלוקת

אני תמיד משתמש ב"זה פיקוח נפש"
לא מתעמק יותר מידי וישר אומר"שיסלח לי האל,אבל זה פיקוח נפש".
השם ירחם כמה חטאים אני עושה ומשתמש במשפט הזה. ולעניינו,בטח לקחת בקבוק של ליטר וחצי ושאלת אם זה שוה פרוטה אני יודע שעל בקבוקים קטנים מקבלים 25 אג' על ליטר וחצי לא מקבלים כלום אלא אם כתוב אחרת על הבקבוק. לכן,לדעתי לא עשית חטא חוץ מלזהם תסביבה(אוי כמה נורא
) אבל אני לא פוסק!!

frankie246

New member
זה כבר מזמן לא 25 אגורות

ניכר מחוסר התעניינותך על שינוי גובה ההחזר על הבקבוקים הרלוונטיים, ועל הערתך בסוגריים לגבי החטא של זיהום הסביבה שאתה לא כל כך ממהר למחזר או שלא כל כך אכפת לך מהסביבה, וחבל על כך. לפעמים אני באמת לא מבין, למה חז"ל ידעו לפסוק הלכות ולתת המלצות בנוגע לאכילה וניקיון הגוף, אבל לא השכילו לגעת בנושא איכות הסביבה...

טיףטף2

New member
אולי מהסיבה

שכל עוד נעשה את חלקנו עבור הקב"ה הקב"ה ישמור על העולם מכל הצרות שאנחנו מביאים על עצמנו(דוגמה טובה כמו האסון ביפן) ד"א,תעיין טיפה באירוני'ה עם המחיזור. לא מזמן נודע לי שמרוב התעניינות במחיזור והרבה אנשים ממחזרים מפעלי המחיזור מייצרים זיהום אוויר גבוה מאד,אז למעשה המחיזור לא כזה מועיל
הפיתרון היחיד למי שבאמת אכפת מהסביבה זה לא להשתמש בפלסטיק.

McBrownie

New member
אם זה ה'קופסאות' הגדולות האלה,

הרי שזה לא שמישהו בא ומקבל כסף [כמו נגיד בסופרים] לכן לענ"ד אין כאן כלום- אבל אם יש ספק, אפשר פשוט להחזיר את הבקבוקים [שטופים] ואז נפתרה הבעיה.. נראה לי

Nחמן

New member
איזו שאלה יפה!

כמובן אינני פוסק הלכה אבל אני מוכן להסתכן בהבעת דעה אישית. אני משער, שאתה מדבר על בקבוקי פלסטיק גדולים בסדר גודל של 1.5 - 2 ליטר. לעניות דעתי מרגע שהונחו הבקבוקים בסל המחזור, הם הופקרו על ידי בעליהם לצורך העברתם למחזור. הכלוב, שבו מונחים הבקבוקים הוא בגדר "חצר שאיננה משתמרת", שכן מלבד היותו נעול במנעול יש בו כמה פתחים להכנסת הבקבוקים בריווח ודראך כל פתח כזה ניתן גם להוציא את הבקבוקים בקלות. מבחינת חברת המחזור בוודאי אין בזה "שווה פרוטה", כי הריווח שלה הוא לפי נפח הבקבוקים ולא לפי בקבוק בודד. אם תאמר: "חצרו של אדם קונה לו" הרי כבר ציינתי, שמדובר בחצר שאיננה משתמרת. מעבר לכך עומדת השאלה: למי שייך הכלוב? אם הוא שייך לחברת המחזור, אזיי החברה אמורה "לטחון" בקבוקים אלו ולהפוך אותם ךלומר גלם לייצור כלי קיבול חדשים (בקבוקים וכו'). חומר הגלם של בקבוקים אלו שווה "גורנישט מיט גורנישט", שכן רק בכמויות גדולות בקנה מידה ארצי יש לחברה ריווח מזה. אם הכלובים שייכים לחברת ההובלה (לא נראה סביר), אזיי לחברת ההובלה בוודאי אין שום ריווח מהם אלא מההובלה עאצמה. גם לגבי בקבוקים קטנים אין בעייה למרות שהם "שווים" 30 אגורות בעת השבת הפיקדון. הסיבה: ברגע שהבעלים הניח אותם בכלוב, הוא הפקיר אותם לטובת חברת המחזור. לכן דינם אינו שונה מדינם של הבקבוקים הגדולים. זוהי דעתי. אשמח להפניית השאלה לר4בנים משיבים באתרים "מורשת", "כיפה" או ישיבת בית אל ולשמוע את תשובתם. אוהב
נח נ.ב. שום רב לא יאסור עליך להשיב את הבקבוקים לפנים משורת הדין. על פיצוי כספי אין מה לדבר. אפשר לתרום 1 ש"ח לצדקה ולצאת ידי חובת כל הדעות. עוד הערה חשובה מעניין ההודעה שפרסמת: לפני שנים רבות המתנתי ליד תחנת הדלק "גהה" ביציאה מהעיר בני ברק לאוטובוס בקו 400 או 402 לירושלים. תוך כדי המתנה ניגש אליי יהודי ובפיו סיפור מעניין: על פי סיפורו הוא נתקע לא רחוק מכאן עם מכוניתו ללא דלק ואין לו כרטיס אשראי. הוא ביקש ממני להלוות לו 200 ש"ח לרכישת דלק. אדם "צנוע" מאוד. לא ביקש 2,000 ש"ח וגם לא 200,000 ש"ח אלא "רק" 200 ש"ח. אתם יודעים: הכסף שלי מתגלגל ברחוב וכל מי שרוצה רק יבוא וייקח... עיקרו של דבר: לא היה לי צל של ספק, כי מדובר ב"עוקץ". באופן הכי פשוט ביקשתי ממנו תעודה מזהה אך גם זו לא הייתה בכיסו. את כל התעודות השאיר באוטו. אם כן, אמרתי לו, שבפעם הבאה לא יבוא אליי כמלאך משמים, משום שאין לי קשר עם מלאכים אלא עם בני אדם ואילו בן אדם ישר ונקי כפים לא מסתובב לו ברחוב לבקש הלוואות מעוברי אורח מבלי להזדהות באופן רשמי. מהרגע הראשון חשדתי בו כאמור ולאלה שכבר שכחו, בעבודתי המקצועית והציבורית למדתי להבחין בין אנשים עם בעייה אמיתית לבין נוכלים. מי שמצאתי אצלו בעייה אמיתית, ידעתי לאן להפנותו. אם כן, היזהרו מכל מיני אנשים, שיבקשו מכם כסף לנסיעות או לדלק מבלי שתהיה להם תעודה מזהה ומבלי שיצליחו לשכנע אתכם בכנותם. אפשר לקבל אצלי טיפים נוספים.

אדורם1

New member
סיפור הדלק שלך...

מוכר לי מקרוב, במקרה גם בבני ברק. גם 200 ש"ח לדלק. דוד שלי פעל בצורה קצת שונה - הוא הציע לאיש ללכת איתו לתחנה כדי שהוא יקנה לו שם דלק. האיש ה"נחמד" לא רצה להטריח אף אחד בהליכה, אבל דוד שלי אמר לו שאם הוא צריך דלק אז הוא יקנה לו דלק, אבל הוא לא נותן את הכסף ככה סתם. האיש גימגם קלות והלך משם.

Nחמן

New member
ברוך שובך לשלום, אדורם יקירנו

התגעגענו אליך. הנה לך עוד סיפור מעניין: בתחנה המרכזית בתל אביב פוגש אותי יהודי (המעניין, שלראשם של אותם יהודים תמיד צמודה כיפה, שלא נראית מונחת בצורה כה טבעית...
) ומבקש ממני להשלים "רק" 10 או 12 ש"ח עבור נסיעה לירושלים. "יוצא מהכלל!" השבתי לו. גם אני בדרך לירושלים. בוא ניסע ביחד! "לא!" משיב לי היהודי. "אשתי מחכה לי עם חבילות ליד תחנת המוניות!" אהה! החזרתי לו. אם כך, בקש מאתך לעזור לך... רוצה עוד סיפור? לאחת העמותות, שבהם התנדבתי בעבר, נכמס יהודי, כשראשו כיפה סרוגה, שניכר בה היטב כי התגהצה זמן רב בתוך הכיס האחורי שלו, ובפיו בקשה לא שגרתית: היות ובעבר עבד בתפקיד בכיר בבנק ישראל (לא פירט איזה תפקיד) וכיום הוא מנהל חברה (חברת "זוכמיר" בעירבון מוגבל מאוד....
), אשר מעניקה שירותי יעוץ לבנק יחשראל (????.....
) ומפני "טוהר המידות" (?!) אסור לו לנהל חשבון בשום בנק זולתי בנק הדואר וכפועל יוצא גם איננו רשאי להחזיק בכרטיס אשראי (באמת???) וגם אסור לו לחתום או להחתים ערבים כנגד התחייבות שלו, אי לכך הוא מבקש ממני "טובה": 2,000 $ חסרים לו ("צנוע" בהחלט) להחזרת חוב כנגד הלוואה, שלקח בשוק האפור (מעידה רצינית!...), ויש רב אחד בבני ברק, שמוכן ויכול להיות ערב לו. "אין בעייה" אמרתי לו. "אני מוכן לעזור לך. רק תביא אישור מרשם החברות על היות החברה, שאתה הוא מנהלה, רשומה כחוק, כמו כן מבקש 3 תלושי שכר שלך כמנכ"ל החברה, ותלוש משכורת של הרב בצירוף צילום תעודת הזהות שלו". מה אומר לך? הבן-אדם התחרפן. כאלה דרישות מופרזות? מה זה, אם לא גמ"ח, שאמור לעזור לכל אחד?... אתה הבנת את זה, מר ברוך (יעני "ישראבלוף!...
)?!...

זה שייך לעבריינים

מחזור זה עסק מצליח ששייך לעבריינים היו כתבות על זה בעבר ועדיין יודעים על כך.

עשית מעשה מבורך

מיחזור כשמו כן הוא. לקחת את הבקבוקים על מנת לעשות בהם שימוש נוסף. זה היה בעיני נורא לו היית רוכש בקבוקים אם אפשר לקחת בקבוקים שכבר אין בם שימוש או מיועדים לשימוש נוסף. ליד ביתנו יש מיכלי מיחזור אבל המשפחות הדתיות שאני מכיר (לא רק הן) אינן ממחזרות. בכל פעם שמזדמן לי אני פותח את פח האשפה, פותח את השקיות ומוציא את בקבוקי הפלסטיק ומעביר למחזור. עצוב שכל כך הרבה פלסטיק למחזור סותם את הפחים. אני אפילו מפריד בין הבקבוקים שאפשר להחזיר לסופר. אני ממש לא זקוק להשלמת הכנסה אבל זה פשוט מן הדברים שאני מרגיש שחובה עלי לעשות. לא רק לטנף אלא לדאוג לסביבה. כשאני בטבע אני דואג לאסוף זבל של אחרים. זה חלק מהנה מהטיול. אגב, הייתי בירושלים לא מזמן ונדהמתי לגלות שאף אחד לא אוסף בקבוקים, אפילו כאלה שמקבלים עליהם כסף ומדובר בעיר כל כך ענייה. אני לא אגזים אם אומר שאספנו שם 400 בקבוקים. עיר מטונפת להחריד.

Nחמן

New member
שוב אתה?

אבל מה אעשה, שגם הפעם אתה כותב לעניין? דומה, שסטית לגמרי מהנושא (וכן גם השם אינו פנוי). תודה לא-ל אינני ניזון מעיתונות. העיתון היחיד שאני קורא הוא עיתון "בשבע" ושם טרם שמעתי על הצעקה הגדולה של העבריינות במחזור. אינני יודע, מה הריווח ומה ההפסד של החברות אבל צודק אתה, שהמחזור לפחות תורם למניעת זיהום אוויר. אני מעריך אותך מאוד על נאמנותך לאיכות הסביבה והלוואי ירבו כמוך בישראל. עם זאת לא ראיתי בעייה באיסוף בקבוקים כדי להשתמש בהם למילוי דלק או כל נוזל אחר (ואם תרצה, אפילו חול שעל שפת הים, שהרי בירושלים מוכרים בכסף מלא אפילו Air from Holiday), כי מחזורם של אלה נועד רק לאחר השימוש בהם ומה לי שימוש לשם מילוי "קוקה קולה" או "פפסי" או כל משקה אחר? בדרך אגב גם אני לא אוסף בקבוקים וגם לא זבל של אחרים וגם אינני מקפיד לשלוח בקבוקים למחזור. אם כלוב המחזור היה סמוך לביתי, הייתי נענה ברצון. אבל אם איכות הסביבה חשובה לממחזרים, יואילו בטובם להתחשב גם באיכות הזמן שלי. מאידך גיסא להשאיר זבל ברשות הרבים - רק מי שדומה לזבל יכול לעשות. גם בעיניי זהו פשע ופחיתות כבוד של המלכלך. אינני יודע, היכן היית בירושלים, אבל בשכונת מגוריי וכן בשכונות רבות בעיר הניקיון הוא לתפארת. ואינני יודע, אם ירושלים ענייה יותר מאשר בני ברק.

ניקיון אינו מסתיים בדלת אמותנו

אם אני סוחב מצרכים הביתה, אז חלה עלי מחוייבות לדאוג ככל האפשר לפסולת שאני מייצר. אדם מייצר בחייב כל כך הרבה פסולת שזה מבהיל. לכן אני ממעט בלקחת שקיות ניילון ככל האפשר ואת אלה שלוקח משתמש בהן לזבל (לא יכול להבין מדוע רוכשים שקיות) וכמובן ממחזר מה שאפשר (זורק למיחזור כל פלסטיק אפשרי). אחד הדברים שהכי כואבים זה כמויות הזבל האורגני (ירקות, ביצים וכו') שאפשר למחזר לו היה קומפוסט מסודר בעיר. יש הרבה מה ללמוד מהאירופאים בנושא. למשל, לא יכול להבין מדוע לא ממחזרים זכוכית של קפה, ריבות וכו'. באשר לירושלים, הייתי אותו יום בארוע שהתפרס על פני חלקים נרחבים של העיר לרבות עין כרם, מרכז העיר ואיזור שער שכם.

Nחמן

New member
מסכים אתך בהחלט

בוודאי אתה יודע, שחלק מהזבל שאנו מייצרים מקורו בהעלאת רמת החיים שלנו. הייתי רגיל במקום העבודה, שבו הייתי אחראי בין השאר על כמה עובדים, שעובדים מכינים לעצמם תה או קפה אבל את שטיפת הכוסות היו משאירים עבורי. אולי הייתי צריך להציב מצלמות כדי לגלות, מי הם, והאם גם בביתם נהגו כך. על כל פנים כיוון שתפקידי לא היה לשטוף כלים (למרות שלא התביישתי להכין לעצמי מפעם לפעם וגם לשטוף את הכוס), זרקתי את כלי החרס ועברנו לכלים חד-פעמיים. האמת היא, שגם בבית התרגלתי לכלים חד-פעמיים וזאת יותר לצורך שמירה על איכות הבית (םחות לכלוך בכיור). אבל יודע מה? הלוואי תהיה זאת הבעייה היחידה שלנו. אינני יודע, מה קורה בתל אביב (נדמה לי, שהפיקוח העירוני פועל טוב יותר). לא אחת נתקלתי ברחוב באשה המוליכה כרלב (ואולי הוא מוליך אותה...
) וברגע שהכלב נאלץ לעשות את צרכיו, היא מאפשרת לו לעשות באמצע הרחוב. כך ולא פחות. פעם אחת שאלתי את האשה, כיצד היא לא מתביישת. מה היא ענתה לי? שום דבר. סובבה את פניה והלכה לה כאילו אין זה מענייני, מה הכלב שלה עושה ברחוב. לו הייתה לי כפפה באותו רגע הייתי אוסף את הצואה ומשליך אותה על פרצופה. זה מה שהיא שווה בעיניי. כל זה כנמובן איננו ממעיט מחומרת המעשים של בילוי בפארקים ציבוריים והשארת הפסולת במקום במקום להשליכו במקום המיועד לכך. זה מכוער! מעניין! היית בירושלים וראית כל כך הרבה דברים לא יפים... האמן לי, שאצלי בבית אני דואג לניקיון תמידי. תפקידו של המטפל הצמוד בין השאר הוא לדאוג לכך, שהבית יהיה נקי ומסודר בכל רגע לקראת אפשרות של קבלת אורחים. חוץ מזה גם אני אורח... לא??? הלוואי, שנדע לשמור על ארץ ישראל יפה. היא הארץ היחידה שלנו...

נושא הכלים החד הפעמיים פשוט נורא ומדכא

והוא בעיקר חמור במגזר הדתי בשל כשרות, ריבוי אנשים בסעודות וכו'. לפחות היו דואגים המשתמשים באשר הם למחזר. אתמול חזרתי בטיסה ובדיוק שוחחנו על כך שחברות התעופה חייבות להכריח את הנוסעים להביא כוס פלסטיק מהבית. עידוד בשימוש כלים רב פעמי בודאי יעזור לשורת הרווח של החברות הללו. ואם זה לא היה מספיק מעצבן, חילקו לכולם בקבוקי מים מינרלים.

מקסים

הבמאי (שגם נמנה על המגזר שלנו) ידיד שלי. אגב, הוא שם את הקליפ מהצינור שם הם מראים את המקור.

Nחמן

New member
נחמד" מאוד

איפה זה קרה? האם כל מה שהתרחש שם איננו הצגה מבוימת? קשה לי להעלות על הדעת, שבמשך דקה וחצי אנשים יעברו על יד בקבוק ריק, שמונח על הרצפה בביזיון מבלי שאף אחד יטרח להרים אותו ולבסוף תבוא גברת מנומסת אחת, שתעשה זאת, ועשרות ניצבים ימחאו לה כפים.

Nחמן

New member
בוא נעשה מעט סדר

אין שום בעייה בכלים לשימוש רב פעמי בתנאי שהשימוש בהם נעשה על ידי בעלי הכלים עצמם. לכן בארוחות המוזמנות ע"י קייטרינג בעלי הקייטרינג מביאים עמם את הכלים. בעייה קטנה יש ב"קידושים" הנערכים בבתי הכנסת לאחר התפילה בשבת או בחג. אי אפשר לדרוש מבעלי הקידוש להביא איתם כלים, כי אין שום חברה, המשכירה כלים ללא שירותי קייטרינג. לפיכך הפתרון היחיד הוא כלים חד-םעמיים. בבתי החלים "הדסה" עין כרם והר הצופים מתקיימות מדי שבת סעודות לאורחים, ששוהים בהם בשבת (וגם לחולים, שיכולים לרדת ממיטתם). את האוכל מכינים בחוץ ושוב נוצרת בעיית הכלים. אני מניח, שברוב הבתים הסטנדרטיים הכשרים משתמשים בכלים קבועים ורק במקרים של אירועים מיוחדים, שבהם לא מספיקים הכלים הקיימים, משתמשים בכלים חד-פעמיים. בכל הישיבות שהכרתי משתמשים בכלים קבועים. שונה הדבר בחברות התעופה. גם אם נניח, שחברת "אל על" למשל מספקת אוכל כשר לכל - אפילו לנוסעים הלא-יהודיים - הרי רובו של הציבור הדתי ידרוש דווקא אוכל כשר למהדרין. במקרה זה אי אפשר, שלא להשתמש בכלים חד-פעמיים. בעצם האם בכלל אפשר להשתמש בכלים קבועים במטוסים? אין צורך לומר, שבכל המסעדות ובתי המלון - אף הכשרים למהדרין - משתמשים בכלים קבועים. אז בעצם על מה הוויכוח? לפעמים אין ברירה...

טיףטף2

New member
טישו בבקשה....

כזה פוץ' שלא ברא השטן! להכליל ולהכליל"משפחות דתיות" "משפחה דתית"מקומך לא איתנו,טרולי. מקווה שאת עצמך לא תמחזר ותדאג להעלם

למעלה