דיון: אז מה עושים עם nVidia 8?

יאיר B

New member
דיון: אז מה עושים עם nVidia 8?

אני בדילמה ורוצה לשתף אותכם: אנשים מבקשים לקנות נידיים וחלקם רוצים כרטיס מסך חזק. הכרטיסים של nVidia שולטים בשוק. הבעיה היא שאנו יודעים שהם פגומים (או לפחות חושדים). אז יוצא שאנו ממליצים לאנשים לקנות מחשב שיש בו רכיב שחשוד כפגום. אז מה לעשות? לא להציע מחשבים עם כרטיסים של nVidia? להוסיף אזהרה עם הצעת הרכישה (ושהקונה יעשה מה שהוא רוצה)? מה אתם אומרים?

RoyBO

New member
לדעתי לא לקנות נייד עם שום כרטיס של NVIDIA

עד שתברר חומרת הבעיה באמת. אולי כרטיסים מסדרה 9M של NVIDIA שיש כרגע במעט ניידים חדשים הייתי ממליץ כן לקנות. בנתיים אפשר להמליץ על הדגם החדש של דל סטודיו- עם כרטיס ATI לא רע בכלל.

YosMan1

New member
אני חושב שאצלי נפתרה הבעיה ב XPS 1550 8600GT

אצלי המחשב היה עובד (CPU וכרטיס גרפי) ברגיל מעל 70 מעלות. הורדתי את עדכון הביוס A12 וחוץ מזה שהעדכון שלא עזר לחום אז גם לא הצלחתי להציג יותר סרטים - נתקעו כל הזמן. באתר DELL אין עדכון לדרייבר של הכרטיס רק הדרייבר המקורי 1.00. מצאתי באינטרנט אתר עם דרייברים לכרטיסים של ניידים (ואח"כ גם הפנו אליו בפורום). התקנתי את דרייבר 169.09 (חייבים להקפיד לשים את קובץ INF בתקיה לאחר החילוץ) ומאז: גם המעבד עובד ב 48 מעלות. כרטיס הגרפי עובד ב -55-60 מעלות. והמחשב חזר להציג סרטים כראוי.

YosMan1

New member
הבעיה חזרה - 70 מעלות

לאחר עבודה של כמה זמן שוב החלה הטמפרטורה לעלות ל 70 מעלות - מעבד וכרטיס גרפי. ניראה לי שגם למחשב יש בעיה בתכנון האורור. א. פתח האורור נמצא מאחור וזה אומר שאם עובדים בשולחן שצמוד לקיר אז המחשב זורק את האויר לקיר והאויר החם חוזר למחשב. בטינקפד למשל פתח האורור בצד וזה הרבה יותר הגיוני. ב. בעיה יותר חמורה זה שהציר העבה של מסך ה XPS ברגע שמטים אותו קצת לאחור אז הוא חוסם את פתח האורור, בצירוף הקיר - קבלת מחשב שלא מתאורר בכלל.

gili667

Member
עם איזו תוכנה הינך בודק?

יכול להביא קישור או לשלוח במייל?

gili667

Member
הממ ספידפאן כותבת לי:

Found nVidia GeForce 8400M GS Unable to read Video BIOS הדבר היחידי שהינני רואה בה זה טמפ ליבות המעבד

yaelgro

New member
מה קורה עם המאווררים שלך?

האם הם עובדים כל הזמן ובכך גורמים לסוללה שלך לעבוד שעות נוספות?

YosMan1

New member
לא בדקתי אבל זה לא קריטי לי

כי המחשב מתפקד כמרכז מולטימדיה בסלון

bar666xp

New member
האמת שלגיימר אין על הGFORCE....

למי שלא חייב את הההההה יש את הRADEON של ATI שלדעתי אולי הביצועים פחות טובים אבל לא משהו קיצוני עד כדי כך... אולי אגב זאת הסיבה שATI/AMD לא הוזילו כל כך מהר את מחירי הכרטיסים שלהם בידיעה שיש בעיה עם כרטיסי NVIDIA והתחממות... מצד שני זה שלא שומעים על בעיה כזו בכרטיסי AMD/ATI לא אומר שאין בעיה כזו... אז מה עושים? נשארים בדיוק במצב של: גיימר את המקסימום תקבל מכרטיסי NVIDIA GFORCE, עריכת סרטים ומשחקים כניראה שיהיה לך כדאי יותר הRADEON של ATI... לאינטרנט אופיס ושוט לכל היצרניות יש כאילו המכונים ONBORD החל מX3100 של אינטל ושות.

שאלת תם

יש לי כרטיס nVidia GS8400 במחשב של ג'יגהבייט (נרכש לפני כ-5 חודשים). איזו בעיה אני אמור לראות בו (בהנחה שהוא באמת פגום)? הטמפ' של המחשב לא קיצוניות לדעתי (אני גם לא יודע ממש למה להשוות) אלא רק כשאני מריץ איזה משחק "כבד" (כמו למשל המשחק החדש wall-E) אז עם הזמן המקלדת מתחילה להתחמם..

יאיר B

New member
תבדוק את הטמפרטורות של הרכיבים

במחשב, בעיקר את טמפ. כרטיס המסך.

בדקתי עם speedfan

כשהפעלתי את המחשב (אחרי "שנת חורף" של כ-23 שעות) בדקתי את הטמפ', היא עמדה על 52 מעלות, ומספר דקות לאחר מכן עלתה ל-58. ככה זה צריך להיות?

yaelgro

New member
אני כרגע בדיוק עם הלבטים האלה

מצד אחד, מאוד רציתי את ה-XPS. מה גם שהקני ה שלו בארה"ב הכי קלה, כי ישר מופיעה אחריות NBD ולא צריך להתקשקש איתם בדין ודברים כדי שזה יופיע. מצד שני, אני מפחדת לקנות מוצר שכל יום מספר המתלוננים לגבי רכיב שנמצא בו, הולך וגדל. אני כרגע בתהליך רכישה של דל סטודיו, אבל אם לא אצליח לשכנע אותם שאני צריכה שיופיע שהאחריות היא NBD, אני לא יודעת מה אני אעשה (דרך אגב, לפי מה שעודכן השבוע באתר דל, כל אחריות של 3 או 4 שנים היא NBD. אבל מי מבטיח לי שעוד חצי שנה מה שכתוב בלינק יהיה זהה?? בגלל זה צריך הוכחה כתובה על הקבלה או בחוזה השרות). אסור לשכוח שגם אם המחשב עולה 4500 ש"ח, זו עדיין הוצאה. ונכון שבפורום אנחנו לא אחראים לקניה של מחשב כזה או אחר. אבל פה נכנס המצפון האישי. אני אישית לא הייתי ממליצה למישהו לקנות מוצר שחשוד כפגום, בדיוק כמו שאני לא הייתי קונה אחד כזה.

only god

New member
ניצלתי מהעניין הזה

הודות לפורום הנחמד - כשהזמתי את הנייד העלתי את המפרט שלו לפה ובין היתר היה אהכרטיס המדובר כחלק מהמפרט. עצה (מצויינת) של אחד החברים המליצה להחליף את הכרטיס בכרטיס ON BOARD בגלל שלא יהיה לי שימוש בכרטיס החזק וזה סתם ביזבוז כסף וסוללה. ועכשיו אני מודה לאל ולפורום על המזל שהיה לי.

Ice Age

New member
יש מצב שזה תקף גם לסדרה 7?

יש לי 7600 שמתחמם כל הזמן לסביבות ה-70 ויותר, עד לכיבוי המחשב מדי פעם.

sb21

New member
לא, הליבה בסדרה מס' 7 שונה מהליבה בסדרה 8.

אולי ניקוי מאווררים יעזור.

למעלה