היתרון וגם החסרון
מהירות הספיגה של חלבון מי גבינה מהווה יתרון בתרחישים מסויימים (לאחר אימון) וחסרון בתרחישים אחרים (למשל דיאטה). כמו כן, בגלל מהירות הספיגה של חלבון מי גבינה, יותר ח"א של חלבון מי הגבינה חומצנו (הכבד שורף עודפים כדי לנסות ולחזור להומיאוסטזיס). גם מאזן לאוצין היה גבוה יותר עבור קזאין. היה מחקר שאני לא מוצא כרגע שגילה שחלבון מי גבינה מעודד סינטיזה של חלבונים מבלי להשפיע על פירוק החלבונים, בעוד קזאין מנע פירוק חלבונים מבלי להשפיע על סינטיזה של חלבונים. כמו כן, חלבון מי גבינה האיץ את שריפת לאוצין יותר מאשר קזאין, כפי הנראה בגלל קצב הספיגה המהיר שלו. בנוסף, מאזן הלאוצין (כמות הלאוצין שעוכלה לעומת הכמות שנשמרה) היה גבוה יותר אצל קזאין. כדי לסכם בקצרה, בזמן של דיאטה ומאזן קלורי שלילי קזאין הוא החלבון העדיף. לעומת זאת אם אתה מפתח גוף שאוכל כל 3 שעות ואתה צורך את החלבון שלך עם נוטריאנטים אחרים (מסתבר שהוספת פחמימות, שומן וכו' לחלבון מי גבינה/קזאין מצמצמת את ההבדלים), זה לא ממש ישנה את מי משניהם אתה צורך. יוסי