דיוטי, (בארץ..)

המשlטט

New member
דיוטי, (בארץ..)

זה נכון שיש הגבלה לגבי קניית שתיה?
ואם כן. עד כמה מותר?..

down under

New member
אגב, בירה למה נחשבת?

הרי יש בה פחות אלכוהול, באחוזים, מאשר ביין ושלא לדבר יחסית לוורמוט/שרי/פורט?
הכוונה מבחינת חוקי המדינה והמכס.

ראשית, עלי לתקן משהו, אין שום הגבלה חוקית על כמות האלכוהול שאפשר לקנות בדיוטי פרי. שום הגבלה שהיא.
מה כן? יש הגבלה חמורה מאוד על כמות האלכוהול שאפשר להכניס למדינה, כלומר על מה שאשפר לשמור
בשירות של שמירה עד לחזרה לארץ.
אבל אם אדם נוסע לחו"ל הוא יכול לקנות 3 בקבוקי ליטר, לקחת איתו לחו"ל שניים ולשמור אחד לחזרתו לארץ, זה חוקי למהדרין.

או אם יוצאים לחו"ל 4 חבר'ה ביחד ורק אחד מהם שותה חריף מותר לו חוקית לקנות 4 ליטר ובחזרה לחלק בקבוק לכל אחד מהחברים שלו וכך יהיה
ליטר פר אדם.
כלומר לקופאי/ת בדיוטי אין שום הגבלה לאפשר לאדם כלשהו לקנות גם 90 בקבוקי אלכוהול בבת אחת.

ההגבלה היא אך ורק על ההכנסה של זה לתוך גבולות המדינה ללא מכס.
כלומר, מותר להכניס גם 8 ליטר אלכוהול לארץ, אבל בשני תנאים גם יחד. 1. להצהיר על כך במסלול האדום כשחוזרים
2. לשלם את המכס על כל הכמות

רק עד 1 ליטר אלכוהול חזק או 2 ליטר יין יש פטור ממכס ומסים.

המשlטט

New member
תודה. תודה.

וכמה אחוזים המכס לוקח?

לפעמים שווה בכלל לשלם מכס?

down under

New member
אני חוזר על השאלה לגבי בירה

אדם שחזר מחו"ל ובאמתחתו 6 בקבוקי בירה של 330 מ"ל כלומר 2 ליטר בסה"כ.
האם אצל מוכס קשוח שרב עם אשתו בבוקר כך שהוא לא במצב רוח לוותר לאיש האיש יכול לעבור חופשי, בהנחה שאותו מוכס תפס אותו.
שכן אם זה היה יין של עד 2 ליטר זה מותר.
שני ליטר בירה, אפילו מארדסו הבלגית (10% חוזק), זה פחות אלכוהול משני ליטר יין כלשהו.

gabi a

New member
זה נופל בקטגוריה של היין

ובלי קשר - יש לא מעט יינות עם אחוז אלכוהול נמוך מ 10% וישנן בירות עם יותר מ 10%. למיטב ידיעתי, יש תקנות (במכס לאדם הפרטי כמובן) לתזקיקים באופן כללי (לא משנה סוג או אחוז האלכוהול) ולשיכרים באופן כללי

למה להגיד אם לא יודעים?

בירה לא נופלת תחת קטגוריית היין.
שמעתי שמועות על זה שמותר להביא עד 12 בקבוקי שליש לארץ, אבל על פי העובדות בשטח נראה שאין על זה מכס בכלל. חברים שהביאו לארץ 15-20 בקבוקים ונעצרו לבדיקה פתאומית במכס, תמיד שוחררו ללא שום תשלום.

אבל

את מתבססת בעצמך על שמועות

בנוסף, לא הייתי מבסס שום דבר על התנהגות אנשי המכס ביום נתון ומכליל מזה איך הם יתנהגו כעבור יום/שעה

down under

New member
זהו, שבקשר למכס אין דבר כזה שמועות

יש חוקים כתובים ותקנות כתובות.
מה כן? לפעמים יכולה להיות מה שמכונה לאקונה, קרי חור שחור בנושא מסויים בחוק כך שהוא לא דן בו או לא מכסה אותו כמו שצריך.
אולי, רק אולי, בירה לא כוסתה במקרה של המכס ולכן אין הגבלה על הבאתה, כל עוד זה לא כמות מסחרית.

למשל חולצות. אין הגבלה על כמות החולצות שמותר לאדם להכניס לארץ אבל כל עוד זה לא נקרא כמות מסחרית.
כל עוד הכמות היא סבירה לשימוש עצמי אז מותר.

ובלי כל קשר, גם כשיש חוקים ותקנות ברורים פה ושם יש מוכסים שמוותרים או רק עושים "נו נו נו, פעם הבאה אל תעשה את זה" מבלי להטיל מכס + קנס
אם כי ברור שלא רצוי להתסמך על המזל הזה...

אכן יש חוקים ותקנות

והם לא מזכירים בשום מקום בירה. מזמין אותך לבדוק את זה אם אתה לא מאמין לי.
ומה שגבי אמר הוא בכל מקרה לא נכון. בירה לא נופלת בקטגוריה של היין.

down under

New member
כנראה שאכן המדינה מתייחסת לזה כאל שתייה

של ממש, יעני הרוויית צמאון.
כמו שאין תקנות במכס על הבאת
בקבוקי מים מינרלים או מיץ ענבים כך אין על בירה.

gabi a

New member
תיקון: אחרי בדיקה באתר של המכס

אני מצטט : "יין עד 2 ליטר, ומשקה משכר אחר עד 1 ליטר - לכל נכנס מגיל 18"
אין פה שום איזכור ספציפי לבירה. בירה היא לא יין, אז היא משקה משכר אחר. לכן ניתן להסיק מהתקנות היבשות שמותר להביא עד ליטר בירה לאדם בלי להצהיר
מה קורה בפועל - אין לי מושג

down under

New member
מה ההגיון בזה?

הרי מרבית הבירות, מעל ל-95% מהן אחוז האלכוהול הוא בין 2% ל-10%, כאשר הכי נפוץ זה סביב 5% חוזק.
יין, במרבית המקרים הוא מעל 12% ושלא לדבר על כל היינות המחוזקים שבהם יש מעל ל-15% אלכוהול בנפח.

troubles

New member
בירה במכס

כנוסע מתמיד, אני חזרתי ונבדקתי (עברתי שיקוף מזוודות במכס) יותר מפעם אחת עם סדר גודל של 10 בקבוקי בירה במזוודה, גם בקבוקי שליש וגם בקבוקים גדולים. אחרי השיקוף, נשאלתי על ידי המוכסים, מה זה הבקבוקים? כשעניתי בירה, הם לא שאלו שום שאלה נוספת או הזהירו אותי או שום דבר כזה - פשוט נתנו לי לעבור.
לדעתי, בירה לא נכללת בקטגוריית משקה משכר אחר, למרות שכולנו פה יודעים שיש בירות חזקות ומשכרות.

down under

New member
סביר להניח שהמחוקק עדיין תקוע

יותר נכון התת מודע של המחוקקים בהקשר של בירות מדבר על 4.9% שזה אחוז מאוד נפוץ להרבה מאוד בירות.
משהו שמהווה בערך 35% מהחוזק הממוצע של יין (בד"כ במרבית היינות יש בין 11% ל-15%).

או שאולי, בפראפרזה על דבריו של פאדוד, שהמשקה האלכוהולי היחיד ששותים אותו בגלל שצמאים הוא בירה*, המכס מתייחס לבירה
כאל משקה קל.
כמו שאין כמות מוגבלת של קוקה קולה או סודה או מים מינרלים כך אין כמות מוגבלת של בירה.

* - אף אחד לא שותה וודקה או ויסקי או קוקטייל בגלל שהוא צמא. בירה כן יש הרבה אנשים ששותים בשביל להרוות את צמאונם.

המשlטט

New member

למעלה