דיווח ראשוני...

מתנדב

New member
מה לעשות אם נתקלתם במחבל?

חוקר פרטי מציע שלל עצות לאזרחים כדי לסייע למשטרה בלכידת המחבל המתאבד, שנמלט בעקבות הפיגוע בטיילת. בתל אביב שררה היום אווירה של מתח ודאגה. רבים הודו כי לא ייצאו לבלות עד שייתפס "המחבל הבריטי" אבי כהן וסמדר שילוני הבוקר (יום ה') התעוררו תושבי תל אביב אל המשך הסיוט שהחל בפיגוע בטיילת - הידיעה שהמחבל השני טרם נתפס, והוא משוטט בחופשיות ברחובות העיר. תמונתו של המחבל הבריטי, עומאר חאן שריף, התפרסמה בכל עיתוני הבוקר ורק הגבירה את החשש והדריכות של התושבים. "אני מפחדת, כן", אומרת ל-ynet אסנת, בת 25, המתגוררת באזור השגרירות האמריקנית ברחוב הירקון. "עד שלא יתפסו אותו, אני לא אצא בערבים לפאבים ולמקומות ציבוריים. הבנתי את הרמז, ואני מעדיפה להישאר בבית. לבי עם המאבטחים, שצריכים לשמש כמגן אנושי במקומות כאלה". "ועוד איך מפחד" מסכים אורן, 21, מוכר בפיצוציה. "המחשבה על זה מחרידה - מסתובב פה בנאדם שכל רגע יכול להתפוצץ איפה שהוא. ברור שזה המצב כל הזמן, בכל רגע נתון יכול להתפוצץ פה מישהו, אבל נדמה לי שהייתי מעדיף שלא לדעת על זה. גם ככה אני מנסה שלא לחשוב על זה יותר מידי". על כסא הנוסע במוניתו של אלברט, נהג מונית מיפו, מונח העיתון של היום, מקופל כך שתמונתו של המחבל הנמלט מציצה ממנו. "אני נזהר", הוא מודה, "אני מסתכל פעמיים על מישהו לפני שאני לוקח אותו. אני עובד הרבה בלילות, ולמדתי קצת לזהות אנשים שעושים צרות, ואני גם יודע שאם הוא יקח מונית, זאת לא תהיה סתם מונית שהוא עצר ברחוב. אבל לך תדע מאיפה זה יבוא". מה לעשות אם נתקלתם במחבל? במשטרה הבהירו כי ההנחיות לציבור פשוטות: אם ראיתם את המחבל או נתקלתם בו - התקשרו מייד למוקד 100. אבל במהלך שיחת הטלפון חולפות דקות יקרות מפז - שיכולות לסייע למחבל להימלט. אז מה אפשר לעשות? החוקר הפרטי נאור נאורי, שבאחרונה הוציא את ספרו "חדירה לפרטיות", מנסה לתת עצה לאזרחים שייתקלו במחבל - וינסו לסייע ללכוד אותו. נאורי מעריך: "לדעתי, המחבל עדיין באזור גוש דן רבתי, אבל הוא בדרך החוצה, ויתכן שהוא כבר יצר קשר עם מפעיליו, שבאו לקחת אותו. צריך לבדוק איפה הוא שהה בימים האחרונים, ולשים לב לעובדה שהוא בוודאי כבר שינה את זהותו, ייתכן שגילח את שערות ראשו והוא מרכיב משקפיים, מדביק זקן ולובש בגדים שאינם בולטים בדרך כלל". נאורי, שעובד כ-15 שנה בחקירות ולפני זה שימש כבלש ביחידה המרכזית של משטרת מחוז ת"א, טוען כי לדעתו מדובר במחבל מתאבד, ולא בפעיל צבאי שיודע כיצד להסתתר ולהתחמק מהמשטרה. "אם הוא עבר הכשרה, במשך היום הוא יהיה סגור בפנים ויצא רק לקראת החשיכה, אז יהיה אפשר להבחין פחות בפרטים שהוא שינה. בשעות הערב הוא יסתובב במקומות שהוא יכול להתערות בהם בקלות, כגון יפו, רמלה, לוד, התחנה המרכזית. הבעיה היחידה שלו שם תהיה שהשוטרים יחפשו אותו שם". לאזרחים שנתקלים במחבל מציע נאורי להרים טלפון מיד למשטרה, ואף להתחיל לעקוב אחריו מבלי לעורר חשד. "אם מדובר במקום הומה אדם, להיצמד אליו, שלא ייעלם. ברחוב פחות עמוס, הייתי הולך אחריו במרחק של בין 20-30 מטר". נאורי גם מציע שבכל אותו זמן להישאר בקשר עם המשטרה, "ואם במקרה עוברת במקום ניידת משטרה, אפשר יהיה לראות על פי תגובותיו האם זה באמת המחבל המתאבד, זאת לפי צורת הליכה מפוחדת, הסתכלות מרובה לצדדים, ובדיקה של השטח". לאמיצים באמת, מציע נאורי את הדרך הבאה להתמודד עם המחבל - אם אכן זוהה בוודאות. יש לנסות, על פי נאורי, תוך כדי העיקוב, לנסות ליצור קשר עם אזרח גברתן ולהסביר לו בשניות את העניין. ברגע התפיסה, יש לנסות וללכת למקום מבודד מאנשים, וכאשר מגיעים בסמוך אליו, קוראים למחבל בשמו. כאשר הוא מסתובב, לפי נאורי, "זאת השנייה שהוא הכי פחות מוכן ומבולבל. אתה קופץ עליו עם הסיוע שהשגת, ומרתק אותו לרצפה. אם אתה לבד, ובטוח שזה הוא, אתה נותן לו מכה הכי חזקה למרכז האף. שבר באף גורם לדמעות ולבילבול והוא לא יוכל לרוץ. לאחר מכן בעיטה חזקה לכיוון האשכים, או אגרוף חזק לגרוגרת". בכל מקרה, מדגיש נאורי, חשוב מאוד לזהות כי מדובר באותו מחבל, כדי שלא לפצוע אזרח תמים. ברגע התפיסה יש לוודא שלא הצליח להשיג חגורת נפץ נוספת - אותה הוא עלול לפוצץ. לכתבה בYNET

שי היה לי מיקרה דומה

שחזרתי בקו19 מת"א לראשון לציון עלה בחור חזות ערבית- זה החשיד אותי לאללה אני רגיל להירדם באוטובוים עד שאני מגיע הביתה -זה תחנה אחרונה אני יורד על יד המישטרה שם זה היה לפני שבועיים ככה הוא מתייב לידי- ואני לחוץ לאללה ישבתי בין המקומות הקידמיים זה היה מלחיץ חבל על הזמן-היתה לי דילמה להתקשר למישטרה או לא כי הוא היה ערבי היה לו מעיל(יום של חמסין)-העלה לי את רמת החשד תמיד שאני עולה לאוטובוסי אני בוחן תאנשים למרות שיש לפעמים קב"טים שעולים לבדוק הוא בידיוק ירד על יד וולפסון-היה ניידת מישטרה היא קלטה אותו בדקה אותו וזה הוריד לי אבן מהלב חששתי להגיד לנהג כי -אם זה היה מחבל הוא היה קולט שאני מדבר אם הנהג היה מפוצץ על המקום את האוטובוס אם הנוסעים זה היה מפחיד חבל על הזמן אישית אני פחדתי על החיים שלי- גם אבא שלי לא היה בארץ באותו זמן היה בלונדון תתאר לך אם חס ושרלילה היה קורא לי משו חבל על הזמן

למעלה