דיווח על אירוע

DKTLV

New member
דיווח על אירוע

בתור אזרח, שאני עד לאירוע שמתבצע, או עומד להתבצע (פריצה- למשל), ואני מחייג 100 או לתחנת המשטרה המקומית, האם מותר לציין בפי המוקדנית שאני מתנדב? האם זה בכלל רצוי? זה יכול לעזור במשהו?

צקלקה

New member
לפי דעתי....

לפי דעתי לא משנה למשטרה אם מי שמוסר את הדיווח הוא מתנדב או אזרח רגיל, אז לא נראה לי שחשוב שידעו את הפרט הזה..........אבל אם אתה רוצה להגיד, אני לא עוצר אותך.........

Elicoz18

New member
לפי דעתי

רצוי שכן תציין.. שהינך מתנדב במקום X והשם שלך זה Y - Z. כי אם באמת תתבצע שם פריצה ויתפסו את הפורצים, בדו"ח פעולה יהיה רשום שם המודיע, יתכן וזה יגיע לאנשהו. לטובתך כמובן. --------------------------------------------------------- ע.מב"ס - אגף קהילה ומשמר אזרחי - מרחב גליל

ESU Boscorelli

New member
לא קשור לטובתך או לא

המשטרה היום פועלת בהססנות לגבי ארועים שמתקבלים אצלה במוקד, לכן אם תזדהה כמתנדב עם שם אני מאמין שזה יזרז את יציאת הכוחות

Elicoz18

New member
חשבתי על זה

והחלטתי לא לכתוב את זה, אין לזה שום קשר.

ESU Boscorelli

New member
ועוד איך יש לזה קשר

אני מתאר לעצמי ששמעת על המקרה שבו בנאדם הזעיק משטרה על 2 פורצים אמרו שאין ניידות באזור פנויות ואז אמר שהוא ירה בהם וכל העולם ואחותו באו?

אני חושב להפך

כי אצלנו בתחנה כאשר מתנדב מודיע על אירוע הושטרים מתייחסים בזלזול כי הם חושבים שכל המתנדבים חשדנים מדיי.

שלום30

New member
זה שיקול לא קל

מצד אחד כאשר ישמעו שמדובר במתנדב, אולי זה יכול לזרז את הגעת הכוחות לשטח. מצד שני הפרטים שלך נרשמים אצלהם ויתכן שתצטרך לקרוא ולהעיד נגד אותם חשודים והם ידעו מי אתה וכו' וכו'... לך אישית כמעט ולא יעזור למעט אם יצא מזה אירוע גדול מהרגיל או שהתברר לבסוף שמדובר במחבלים מתאבדים וכדומה. העקרון הוא שצרך למנוע את הפשיעה בזמן במינימום הסתבכות שלך עם המקרה עצמו.

danielo18

New member
אם זה השיקול..

אז גם שאתה בתפקיד אתה לוקח סיכון שאנשים ידעו מי אתה... לדעתי השיקול הוא מוטעה כי אם אתה תקלע לאירוע פלילי ותתחיל לעשות את השיקול "יקרה לי משהו אחר כך או לא" אתה לא תפעל כי אתה תדאג לתחת שלך.. ברגע שאתה מצטרף לפעילות אתה יודע שישנו סיכוי שאולי תיפגע או שאנשים יזהו אותך(חוץ מזה שאם הוא מבקש ממך להזדהות-אתה מחויב בכך)...זה אולי חלק מהאקשן.אני לא אכחיש שהדאגה קיימת אבל מנסים להדחיק אותה כמה שרק אפשר,ומקווים שהכל יהיה בסדר. דבר אחד שלמדתי:אל תכניס את עצמך לדבר שלא תוכל אח"כ לצאת ממנו..

שלום השאלה שלי אם הוא מזדהה

כמתנדב והוא לא בתפקיד??? זה יכול לדפוק אותו הוא לא כמו שוטר שהוא 24 שעות בתפקיד

קרבינוש

New member
אבל הוא לא היה בתפקיד כמתנדב

אז למה שהוא כרגע אזרח שיסתבך והחשודים ידעו מיהו ? אם כל המטרה למנוע פלילים אז גם בתור אזרח הוא יגול לדווח באנונימי בלי לגלות מיהו ואז הפלילים ימנעו אני עצמי גם כמה פעמים התקשרתי אנונימי ואמרתי למשטרה מה שהיה לי לומר וזהו וגם שהם שאלו מי אני ומה המספר שלי אמרתי להם לא משנה כרגע אני לא משקר לכם וזהו נגמר הסיפור והם שלחו שוטרים ותפסו מה שתפסו מה אני צריך להעיד בבית משפט ולבזבז זמן על כל התהליכים האלה שלא מוסיפים לי כלום רק אם זה ערבי או מתאבד מחבל מה אכפת לי לגלות מי אני גם ככה הוא ערבי מהשטחים ויתפס ולא יבוא לחפש את מי שגילה למשטרה

נכון פה העלת נקודה טובה אבל..

אוקי אתה לא מזדהה מי אתה קח את האירוע הכי פשוט הקמת רעש מישו מטריד אותך ב1 בלילה לא נותן לך לישון אתה מתקשר למשטרה הם שולחים אותנו (אק"מ) או ניידת סיור אותם האנשים בשטח מנסים לאתר את אותו אדם שמפריע להם אבל הם לא מאתרים אתה יודע מי זה ואיך הוא נראה לכן הם מתקשרים אליך לברר את הזהות.של האדם המבצע את העברה. או קח בחשבון חשד לאירוע אר"ן(אירוע רב נפגעים)(הכל דוגמאות) יש חשש לבן מעוטים תושב ... שאתה רואה אותו מסתובב עם רכב חשוד-כמתנדב מהשורה או כל אזרח למרות שאתה לא בתפקיד אתה תתקשר למשטרה כאזרח ישר אתה לא תסכן בגלל זה ולא תסכן את הציבור הרחב. ערן- לדעתי האישית זה חובה להזדהות גם שאתה לא בתפקיד ואף אחד לא יעלה עליך מי אתה השוטרים או המרכזנית לא תגיד מי אתה רק לשוטרים או מתנדבים שכותבים את הד"פ בשטח עצמו- וגם אם ראית עברה גלויה לעין לדעתי אפשר להגיע להגיש תלונה בוא אני יגיד לך למשל מאחד הפורומים ילדה בת 13 תושבת העיר שלי כתבה שהיא הולכת לתאבד אותו רגע עשיתי צילום מסך של זה והוצאת על דיסק כולל הדפסה לקחתי טרמפ מאחי ונסענו לתחנת ראשון לציון להגיש תלונה יום למחרת עלו עליה ודברו איתה על זה ועם ההורים שלה. בדברים כאלו לא צריך להיות ראש בקיר ולהגיד שזה לא מענין אותי כי זה מענייןאתה לא תתעלם מעברה שגלויה לעין או מכל דבר הקשור לעניין לדעתי זה לא מתאים. אשמח לשמוח את תגובתך לזה בקשר ל2 הדוגמאות שכתבתי על אירוע אר"ן והקמת רעש אלו דוגאות בלבד לא היה את זה באמת למען אשר ספק
המשך יום נעים רועי

Elicoz18

New member
אז מה שידעו?

הפכתם את ישראל לשיקגו/הארלם בחיי אם אתם מפחדים מבעבריינים ומפושעים על אף שזאת עבודתכם, עדיף שלא תיהיו מתנדבים.

קרבינוש

New member
שום עבודה ושום מתנדבים

בשביל עבודה בכסף אולי שווה להסתכן אבל סתם ככה למה לי להסתכן וגם מדובר שהבן אדם לא בתפקיד מתנדב וגם לפעמים יש הקמת רעש ולא נעים לך מהשכנים שלך שידעו שאתה הזמנת ניידת לכן אני עושה אנונימי שוטר מקבל כסף ויש לו גיבוי אז שווה לו להסתכן ושידעו מי הוא אבל אם זה סתם אדם שרוצה להלשין על פשיעה אז סבבה באנונימי מה אני צריך אחר כך את כל העולם על הראש שלי יכול להיות שבאמת לא יצא מזה כלום ולא יהיה רע אבל לפעמים יש סיכון ואי נעימות והחכם עיניו בראש שלו

צקלקה

New member
אין צורך להגזים.....

חבר'ה, באמת שאין צורך להגזים.... לא יתנקמו בכם או ירדפו אחריכם ברחוב....... פשוט, כפי שאתם יודעים, אז המשטרה עסוקה בהרבה דברים אחרים ולפעמים אין לה כל כך הרבה כח אדם וכולם באירועים, ולפעמים גם כשאתם פותחים אירוע אז לוקח חצי שעה עד שמגיעה ניידת למקום, אז זה לא כזה חשוב אם זה מתנדב או אזרח.....אז מה, בגלל שאני מתנדב מגיעה לי פריבילגיה כלשהי????אני כמו כל אזרח אחר, ואם אני עושה עבירה ומראה תעודת מתנדב, לא כל כך בטוח שלשוטר יהיה אכפת כל כך....הרי עשית עבירה ומגיע לך עונש,לא חשוב אם אתה אזרח,מתנדב, שוטר או אפילו מפכ"ל!!!.....אין מישהו שהוא מעל לחוק.... בשביל זה יש מלא מחש"ים לשוטרים..... בקיצור הנקודה שלי היא שלא משנה אם אתם מציינים שאתם מתנדבים או לא, האירוע יטופל באותו זמן שידרש לו,גם אם אתם מציינים שאתם מתנדבים וגם אם לא...... ותחשבו על זה......

../images/Emo124.gif../images/Emo124.gifצ'מעו סיפור../images/Emo124.gif

מזכיר לי, שלפני כמה שנים יצאתי למשמרת בלילה (מ- 23:00-05:30) אוקצור, סיימנו משמרת, סגרתי את הציוד של החבר'ה, אחד מהחבר'ה שהיה איתי לקח אותי הביתה עם עוד 2 מתנדבים (יענו פיזור
) אני לתומי עולה במדרגות המובילות לביתי הקט פתאםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם מה אני רואה??
לקראת סוף המדרגות אני קולטת (השעה חבר'ה- 05:30) בחור שנראה כמו ב.מ עם וואחד דבר בידיים (זה היה נראה כמו טלוויזיה עם הרבה אינצ'
) הבחור קלט אותי מרחוק ועשה אחורה פנה, הוא חשב שלא ראיתי אותו. בתוך ראשי רצים לפני חיי...נו טוב לא להגזים
שקלתי האם כדאי לי לרוץ הביתה או להתקשר לחבר'ה שלי שיחזרו? בסוף רצתי בטיל הביתה (אם היתה תחרות ריצה באותו רגע, הייתי זוכה במקום הראשון על בטוח
) עליתי הביתה והתקשרתי לחבר'ה שיחזרו מהר, לאחר מהם היה נשק אישי בנתיים התקשרתי ל- 101 להודיע להם שישלחו ניידת. אני: שלום אני רוצה להודיע על פורץ בשכ'.... רח'.... אם תוכלי לשלוח מהר ניידת, אני ע. מב"ס ועכשיו הייתי בסיור אני XXX (קוד הסיור). המוקדנית: איזה רח' אמרת? איזה מספר? האם את רואה אותו? מה הוא לבש? מה הגובה שלו? איך הוא נראה? וכו'....... אני: תקשיבי אני XXX תעלי מול קצין היחידה ותגידי לו ש**** (יענו שמי הפרטי, כי קצין היחידה מכיר אותי) התקשרה והודיע על האירוע... המוקדנית: ממשיכה בשאלות שלה... במקביל אני שומעת פתאם את אחד החבר'ה מהבסיס שלי (אילו שהצעקתי שיחזרו לעשות סריקות באיזור) צועק: "משטרה תעצור". אני מתקשרת אליו בטלפון השני: אני: מה קורה????? הוא: <מתנשף מהריצה> אני רואה אותו, הוא קפץ עכשיו קומה וחצי מאחת המרפסות בבניין שממול, הוא עם ז'קט שחור. אני: לא הוא לא היה עם ז'קט
כנראה שיש 2
הוא: טוב אני לא יכול לדבר, אני חייב לתפוס אותו הוא בורח, ביי. בסופו של דבר עד שהניידת הגיעה הפורצים נעלמו לתוך כפר ערבי שגובל עם השכונה
------------- בתכל'ס לא ממש עוזר אם אתה מתנדב או לא, זה תלוי אם ישנה ניידת פנויה באיזור ותוך כמה זמן היא תגיע למקום האירוע. יתכן ויחשבו שהמקור שדיווח נשמע יותר אמין ממקור אחר, עקב זה שציינת שאתה מתנדב משא"ז ומאיזה בסיס, אבל..... זה לא ממש יעזור בתזמון של הגעה של הניידת.

חנוכה לתקן אותך במשהו קטן

101 המספר של מגן דיד אדום כלומר חייגת 100 זה של המשטרה

למעלה