דיווח מעיר הקודש

דיווח מעיר הקודש

אני שבה עכשיו מאחד המקומות ששמם אינו יאה להם בייחוד הערב: רחוב עמק רפאים. אני יודעת מתי היתה הפעם האחרונה שרבים מביניכם שמעו את השם הזה, אז הנה משהו אחר. בימים כתיקונם זהו אחד הרחובות התוססים בירושלים, בעיקר בזכות בתי הקפה והמסעדות שבו. יש מי שקורא לו "שינקין הירושלמי" אבל אני מעדיפה להכתירו בכותרות ביתיות-ירושלמיות יותר. הערב הפך הרחוב ל"דרך היין". הוא נסגר לתנועה משני צדדיו וברחוב נפתחו דוכנים שבהם הציגו בעלי יקבים שונים את מרכולתם. אפשר היה למצוא שם יקבים וותיקים וגדולים כמו ברקן, כרמל מזרחי בצד קטנים יותר ואף ביתיים ממש. הבאים בשערי הרחוב, אחרי בדיקה בטחונית כמובן, יכלו לרכוש כוס יין (ריקה, רק הזכוכית, מובן?) ומצויידים בכוס הסתובבו בין הדוכנים וזכו לקבל טעימות מיינות שונים בתוספת המלצות מן הייננים. חוץ מיין היו גם דוכנים גסטרונומיים מסוגים שונים. ואני, מה? אמנם יין הוא לא אחד מידידיי הטובים אך בכל זאת השתתפתי בחגיגה, ומעט כמובן הספיק בשביל לערבל קצת את מוחי. היה תענוג לראות את האנשים מסתובבים ונהנים, וקצת מעלה את המורל לראות שיש גם פה ודווקא פה פעילות של אנשים הממשיכים את החיים, ו... (נו, תסלחו לי, התבלבלו לי המילים. לא זוכרת מה רציתי להגיד "היין בא למוח" למי שהצטער שהפסיד - עוד לא מאוחר מדיי. מחר יש שוב. כולם מוזמנים ודרך אגב: קפה הלל נפתח מחדש

גנגי

New member
את רוצה שכמו זאתי עם המטולה שלה

אני אתחיל לזמרר "עמק רפאים"?

ובעניין הערב יין

מי שמטייל בעמקי רפאים למיניהם, שותה יין והיין בא לו למוח שלא יתפלא אם אחר כך הוא מתקשה בהבנת הנקרא

אטיוד5

Active member
קירבי הלום ...

תשובה הולמת להלום יין.

מי שמטייל בעמקי רפאים למינהם

שותה יין והיין בא לו למוח שלא יתפלא אם בסוף יהיה לו בן זכאי.

ST

New member
או שיגיע אלי לדירה? ../images/Emo29.gif

ככה? באים ולא מודיעים? (ודווקא בחג הייתי בירושלים...)

ואם כל צערי, חוששני שלא אצליח להגיע

נשמע גדול! דלתון היו? (הם נעלמו בשנים האחרונות וחבל). זה רעיון לא רע בכלל לשאוב יין בשמחת בית השואבה...

שם לפחות גם הנשים שמח לזכר

שמחת בית השואבה..... אני אתמול בלילה טילתי אצל החסידים בירושלים. בשלב מסוים הגענו לחסידות קרליין(נראה לי). שם בעזרת נשים היה יותר משעמם משעורי המתמטיקה בתיכון. לעומת הגברים שרקדו למטה בטראנס שמקורו לא ברור(הם רוקדים ככה כבר ארבעה ימים לפי מה שהבנתי). בכול מקרה אני וקבוצתי למדנו מכמה חרדיות ריקוד והתחלנו לרקוד שם אבל כולן בהו בנו...(החלטנו ש"שאבתם מים" זה שיר מספיק דוסי כדאי לרקוד) נקודה נוספת- מסתבר שגם לנשים זה מפריע אז הן רוקדות לבד במתנסים. מצד שני בחסידות היה מצחיק. כשנשאלתי "ראית את הבנים?"(זאת אומרת הבנים שבאו איתנו) ועניתי -לא, דווקא חיפשתי את רן, השידך החמוד שלי...(חברתי כמובן צחקה לאור אי קיום מערכת היחסים). לאור החצאית שלבשתי והסוודר יש סיכוי שאפילו האמינו לי.

אז מה את אומרת?

זה מצחיק מה שראית שם? למה הלכת לשם? כי בית הספר/התנועה לקחו אותך? ולמה הם עשו את זה? אם הולכים לראות אנשים אחרים, איך הם חיים, מהם מנהגיהם וכו' (וזה לכשעצמו בעייתי, מה הם, מוזיאון או הצגת תיאטרון?) צריך לבוא לפחות עם יחס של כבוד. אפשר להגיד זה מוזר, אני לא רגילה, ואפילו משונה, או: לא מבינה איך האנשים האלה חיים ולמה הם שמחים, סתם בלי שום סיבה, וכל מיני תמיהות אחרות שאפשר להעלות על הדעת, אבל לצחוק עליהם? הרבה יותר טוב לחשוב מה למדתי מהם? מה יש להם שאין לי (והייתי רוצה שיהיה לי) אני בטוחה שאם תחשבי על זה תוכלי למצוא לפחות דבר אחד. חג שמח

nutmeg

New member
מבינה על מה התרעומת

באמת זה אחרת לגמרי לצחוק מתוך הבנה מסויימת ולצחוק מתוך חוסר הבנה, זלזול או בורות. אבל האמירה הגורפת שהצפייה במנהגי תרבות ובאנשים היא בעייתית, זה קצת מוגזם, לא? אני מסכימה לגמרי עם עניין הכבוד, ובהחלט עלה ניחוי של חוסר כבוד וזילזול בהודעה, אבל הרצון לראות ולחוות תרבות אחרת הוא מאוד אנושי. אחרת למה עורכים מסעות לחו"ל? למה יש בכלל מקצוע שנקרא אנתרופולוגיה? העניין הוא שבשני המקרים (אנתרופולוגיה ומסעות) נוסעים כדי ללמוד משהו (מתוך כבוד, מתוך כבוד!) ולא כדי לשפוט ולצחוק בלי להבין מה רואים. למשל, ההתערות ההיתולית של גנגי בפאב הבוסטוני עם בירה, בייסבול, וטונה דברים תמוהים בעיניה "עברה" בשלום כי גנגי מצאה שזה משעשע אבל איך שהוא אפשר היה להבין שהיא לא מזלזלת או פוגעת, רק משועשעת ואולי אפילו נהנית. "דרך ארץ" היו אומרים פעם. קצת דרך ארץ לא תזיק כשבאים להתארח.

מה שמזכיר לי (ב')

שפעם נסעתי באוטו עם חברה דתייה וכשעברנו בבר-אילן ראינו תהלוכה חגיגית והיא הסבירה לי שאלה "חגיגות סיום הש"ס". אני, בבורותי, חשבתי שהם חוגגים איזה משבר פוליטי ואמרתי לה שזה ממש דוחה לדעתי שהם חוגגים כך, אפילו אם הם שמחים. מאוחר יותר, כשסיפרנו את זה לחברה נוספת, היא אמרה להיא "אני מתערבת איתך ששלי לא יודעת מה זה ש"ס וחשבה שמדובר במפלגה".

למעלה