דיווח מחוג "מקרי"

דיווח מחוג "מקרי"

ביקרתי אתמול (יום שני) בערב בחוג לריקודים (אינני רוצה לפגוע במרקידים וברוקדים לכן לא אציין איפה) שבו לא הייתי מעולם ואף אחד לא הכיר אותי. אני רק רוצה להביא כאן סיכום כדי להדגיש את המצב. למי שמתעניין, המחיר לכניסה היה 25 ש"ח. לא הגישו מטעמים
הייתי שם כחצי שעה של מעגלים וכחצי שעה של זוגות. המרקיד השמיע בעיקר ריקודים חדשים. במקום היו 77 רוקדים (בעת שספרתי). בתור אחד שמכיר מספיק ריקודים מחוגים שונים, הכרתי רק כ - 20% מריקודי המעגל שהמרקיד השמיע. הסתכלתי על הרוקדים מול היושבים וראיתי שברוב מוחלט של הריקודים ישבו כמחצית הרוקדים בצד, ומתוך אלה שכן רקדו כרבע מהם לא ידעו את הריקודים והשתדלו להעתיק. בגלל הסיבוכיות של הריקודים החדשים, המעתיקים לרוב הסתובבו לכיוון הלא נכון והתבלבלו לחלוטין. השיא היה בשני הריקודים האחרונים במעגלים שבהם רקדו רק 26 רוקדים באחד ו - 22 בשני. למרות המצב הזה, דיברתי עם הרוקדים ושמעתי כמה החוג מדהים לדעתם. המצב השתפר מאוד בזוגות. הריקודים כבר לא היו הריקודים החמים מהתנור, ולכן הרוב המוחלט רקדו ואפילו די בסדר. גם הריקודים היו די דומים למה שמרקידים בכל מקום ולכן הכרתי כ - 85% מהריקודים. מוזר לי השינוי המהותי בין סוג הריקודים שמרקידים במעגלים לריקודים בזוגות. יש למישהו הסבר לתופעה?

craiman

New member
המרקידים מודעים לכוחם

וליכולתם לשלוט ברב הרוקדים (המיעוט מחפשים הרקדה אחרת) ועד שלא נביא את רב הרוקדים למודעות שיש בידם הכח להשפיע המצב ימשיך להיות כשהיה

המיעוט מחפשים הרקדה אחרת

דווקא שכחתי לציין שראיתי רק שני צעירים בכל החוג. נראה לי שה"אוהבים" נשארים והאוביקטיביים בורחים. "אם יתן איש את כל הון ביתו באהבה, בוז יבוזו לו" (שיר השירים, בדיוק לפני ריקוד ידוע. אולי זה רמז מלמעלה (להזכירכם, אני אתאיסט).)

לדני צטט את הפסוק הקודם

מים רבים לא יוכלו לכבות את האהבה ונהרות לא ישטפוה. ואחר כך, אם יתן איש את כל הון ביתו באהבה - בוז יבוזו לו ושם הריקוד בהמשך: אחות לנו קטנה ושדיים אין לה... שיר השירים ח/8 ריקוד של ישראל יעקובי (ארה"ב) שורות במעגל. נלמד בארץ בקורס של מישאל - מעוף 18 נמצא בוידיאו של גדי מאיר (מארה"ב) 1. מחנה פינג´אן, קלטת וידיאו 22 4-7.9.92 2. הרקדה של גדי ביטון בבית דני 25.8.93 קלטת וידיאו מס. 35 המנגינה בתקליטור כיף מס. 4 של משה סקיו. ושיהיה לנו בכיף ברוך השם חזרנו לריקודי עם. שים לב , כמה זמן שירשור - הנאצה, מתנוסס בראש דף הפורום. כאילו הוא מוקד העינינים שלנו.

תודה לחבר של כולם.

שעזרת להחזיר את הפורום למה שהוא אמור להיות באמת. שאלה לחבר : האם מלל כמו "אחות לנו קטנה ושדיים אין לה, מה נעשה לאחותינו הקטנה ביום שידובר בה", היה עובר היום את הצנזורה של ה"מועצה לבקורת סרטים ומחזות" ? (שיר השירים פרק ח´ 8) מירי.

את המועצה לשלום הילד בטח שלא

אבל אולי באמת הגיע הזמן כדבריה של מירי, אחרי שכולם איוורו את ריגשותיהם ואמרו את אשר על ליבם, אולי באמת הגיע הזמן לחזור לנושא הפורום שהוא, אם איני טועה ריקודי עם.....

את טועה

ריקודי עם? מאיפה יש לך את הרעיון המוזר הזה שהפורום מדבר על ריקודי עם? מה פתאום! השם של הפורום רק מציין את הנושא שעליו אסור לדבר. לצערינו יש כאלה שמתבלבלים ולפעמים מכניסים לפורום הודעות על הנושא האסור וגם ירון מתבלבל ומוחק את המסטיקים במקום את ההודעות שקשורות לריקודי עם. עדיין לא החלטנו מה יהיה הנושא האמיתי של הפורום (ודאי שלא "ריקודי עם" חו"ח) ואנו מתלבטים בין: (א) מסטיקים (ב) מה תורם הדוד סם למדינת ישראל (ג) איך מוחקים שרשורים (ד) כמה כסף מרוויחים על מכירת קלטות (כלליות, לא ריקודי עם) (ה) המועצה לשלום הילד (ו) עליית המדד (ז) אהבה (האות של הסעיף היא הרמז) (ח) סין, סין, תאילנד, תאילנד (ט) ציטוטים מהמקורות אולי צריך לערוך הצבעה

ליענקל´´ה - אענה לך בשאלה ?

ואני מבקשת תשובה דוגרית כפי שאתה נוהג לתת. ציינת שהריקוד "אחות לנו קטנה" נמצא בכמה קלטות וידאו כמו : 1. מחנה פינג´אן (וידאו 22). 2. גדי ביטון וידאו מספר 35. 3. המנגינה בתקליטור כיף מס´ 4 של משה אסקיו. הכל טוב ויפה. מדוע לא ציינת שניתן למצוא את הריקוד גם בקלטת מסידרת "רוקדים" מס´ 57 ? מדוע לא ציינת שניתן לרכוש דיסק CD מס´ 21 מאותה סידרה ? שמא שכחת ? שמא סיבה אחרת לך ? לתשובתך המהירה והדוגרית אודה. מירי.

אז קדימה, חבר

בוא ותוציא הודעת תיקון/השלמה, היכן ניתן לצפות בריקוד "אחות לנו קטנה", ובא לציון גואל. מירי.

למירי - חיפשתי ולא מצאתי

כנראה שלא רכשתים, ולא נמצאים במחשב שלי. אסתפק בהודעתך. חבל על רישום כפול.

gold869

New member
קלטות וידאו ,אאודיו ותקליטורים ל -

"אחות לנו קטנה" רקוד מעגל של ישראל יעקובי 1979. לחן עממי תימני, שרה עופרה חזה. מירי ציינה קלטת וידאו מס´ 57 של רוקדים. אוסיף שריקוד זה מופיע בקלטות הוידאו עמנואל 111, ו - 301. לקלטות הוידאו של עימנואל יש קלטות אאודיו שמספרן זהה. תקליטור של רוקדים מס 21. לא הזכרתי קלטות וידאו או אאודיו ותקליטורים שקשה להשיג בארץ.

ושדיים אין לה

לצערי עושים מהפסוק יותר עניין ממה שמגיע לו (כמו כל שאר המילים הדומות). הכוונה של המשורר איננו מיני אלה על הדאגה המיותרת של האנשים מסביב. אני מניח שהצנזורה של היום הייתה מאפשרת שירה כזאת (עקב ההקשר) אך אני בטוח שהחרדים היו מחרימים ומקללים מישהו שהיה כותב כך
תיקון למירי (אחרי שתיקנת אותי ב"קשרים"
) "מה נעשה לאחותינו ביום שידובר בה" (בלי "הקטנה"). "אם חומה היא נבנה עליה טירת כסף (קמץ ב´כ´) ואם דלת היא נצור עליה לוח ארז (קמץ ב´א´)".

למעלה