דיווח מבני ברק

• פותח הנושא tapr
  • פורסם בתאריך

tapr

New member
דיווח מבני ברק

שלום לכולם, עקב ידיעה שנכתבה כאן בפורום בנוגע לחסימת כבישים בבני ברק ע"י חרדים (מגולדי22, תושבת האזור), הלכתי היום לבדוק את העניין. הגעתי בסביבות השעה 17:00 לרח' סוקולוב בבני ברק. האזור נראה שקט למדי, וחלק מהכניסות לרחובות הצדדיים היו נעולות במחסומים של העירייה (הדרך החוקית). בהמשך הרחוב, סוקולוב פינת אבן גבירול, קבוצה של 40-50 ילדים ונערים, וקומץ של מבוגרים שפיקחו ונתנו הוראות עמדה על הכביש. במחסומי ברזל ובשלשלאות הם חסמו את הצומת למעבר של מכוניות, חלקם אוחזים בברזלים. מפגש חברתי של ממש. חשוב לציין כי מרבית התושבים באזור אינם חרדים, ולכן ככל הנראה לא הצליחו החרדים לחסום את הרחוב בצורה חוקית. זהו מקרה קלאסי של כפייה דתית, של מיעוט קנאי על רוב שאינו אוחז בדעותיו. יש כאן פגיעה חמורה בחופש התנועה של תושבי השכונה האחרים ובכבודם. כתנועה שחרטה על דגלה את ההתנגדות לכפייה הדתית, עלינו להגיע לשם, ולהגיד לבריונים בקול ברור, כי דרך ארץ קודמת לתורה.

asafz8

New member
כל הכבוד../images/Emo45.gif

אני חושב שאנחנו צריכים לעשות עם זה משהו. כל הכבוד לטל!

תמיר1991

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo70.gif

אם תהיה שם פעילות, אני חושב שאגיע, למרות שאני פוחד מהמיעוט הקולני הזה, ורק המחשבה על מפגש עם חדלי האישים הללו מבחילה אותי. תמיר.

מקרה נוראי

לא ייתכן שמיעוט קולני ואלים ייכפה את אורח חיו על הרוב, וזה מקרה מובהק של כפייה דתית. לחסום כביש באופן בלתי חוקי, תוך פגיעה צורמת בחופש התנועה ובאורח חייהם של התושבים האחרים. כפי שדיברנו בטלפון, אשמח לארגן אוטובוס למען המטרה ולהפגין מול פורעי החוק ולאמר לבריונים שם, כפי שכתבת, כי דרך ארץ קודמת לתורה. ח"ח על היוזמה, ועל הבדיקה.

גולדי22

New member
הפתעה בשבת

השבת הזו , במפתיע, היתה פעילות החרדים קטנה בהרבה לעומת השבתות הקודמות לה.אולם, בשבתות הקודמות לא היו חרדים מבוגרים באיזור. השבת הזו היו פחות מחסומים בסוקולוב , הילדים הגיעו לשם באיחור ניכר ואז החרדים המבוגרים נאלצו לצאת ממחבואם והופיעו בעצמם.גם אשפה לא פוזרה הפעם לאורך הרחוב.

קיש777

New member
עוד דיווח על כפיית דעת המיעוט

בס"ד בטוחני שתגיבו בהתאם, אתם, הדואגים לרווחת הכלל. לא רק שזו כפייה של מיעוט. הייתה הצבעה על כך, הוחלטה החלטה, והמיעוט הקיצוני כפה את דעתו על הרוב!! הייתם מאמינים?! עלתה סוגיה לדיון ציבורי. סוגיית מסירת שטחים. היא עלתה בדיוק לפני הבחירות. שני מועמדים התמודדו, וההבדל המרכזי ביניהם, עליו התבסס כל המאבק, היתה סוגיה זו. העם אמר את דברו. הוא התנגד למסירת שטחים. הממסד המדיני (קרי תקשורת אנשי ממשלה, וכדו') שדעת רוב האינדיוידואלים המרכיבים אותו נמנה על המיעוט, התנגד להכרעה הברורה של הרוב הברור, ועשה ה-פ-ו-ך. איך? הלא נציגיו ישבו בכנסת? מסתבר שנציגיו לא היו באמת נציגיו. כגון מפלגת שינוי, שהתחייבה להגן על זכויות הרוב, וסונוורה ע"י הכסף ששפך עליה מי שידו קרובה לצלחת. כנראה שנציגיו הם חבורה של מושחתים, שכסאם וטובתם האישית עומדת לנגד עיניהם. ממפלגת שינוי, שזו מהות קיומה... לא יודע. ציפיתי שתצדיק את קיומה. מה עם זה, "יוראי להב הרצנו, יו"ר נוער שינוי"? למה לא ארגנת אוטובוסים להגנה על זכויות הרוב במדינה, מפני מיעוט אלים, המנצל את הכוח שניתן לו ואת הידיעה שהמתנגדים לא ישפילו את עצמם לכלל אלימות?? אה. נכון שכחתי. כי הם חרדים. אותם קל לשנוא ולהאשים. הם שונים ומוזרים. מגילת אסתר, פרק ג', פסוקים ח' ו- ט': ח וַיֹּאמֶר הָמָן (זה ההוא, הרשע), לַמֶּלֶךְ אֲחַשְׁוֵרוֹשׁ--יֶשְׁנוֹ עַם-אֶחָד מְפֻזָּר וּמְפֹרָד בֵּין הָעַמִּים, בְּכֹל מְדִינוֹת מַלְכוּתֶךָ; וְדָתֵיהֶם שֹׁנוֹת מִכָּל-עָם, וְאֶת-דָּתֵי הַמֶּלֶךְ אֵינָם עֹשִׂים, וְלַמֶּלֶךְ אֵין-שֹׁוֶה, לְהַנִּיחָם: ט אִם-עַל-הַמֶּלֶךְ טוֹב, יִכָּתֵב לְאַבְּדָם; וַעֲשֶׂרֶת אֲלָפִים כִּכַּר-כֶּסֶף, אֶשְׁקוֹל עַל-יְדֵי עֹשֵׂי הַמְּלָאכָה, לְהָבִיא, אֶל-גִּנְזֵי הַמֶּלֶךְ: אני מקווה שכל אחד ואחת יקראו את זה ויחשבו קצת. הרוב באמת מעניין אתכם? או שאתם בורחים ממשהו?... נק' למחשבה. אושר, בריאות ובשורות טובות,

tapr

New member
../images/Emo6.gif

בטח גם ההתנתקות עברה במיעוט בכנסת

קיש777

New member
רצון העם היה, ועדיין, ברור.

בס"ד בזכות מושחתים למיניהם, היא עברה ברוב בכנסת. אבל אני רואה שאותך זה משמח. כי את/ה צבוע/ה. הדמוקרטיה אינה ערך, כפי שאת/ה טוענ/ת, אלא כלי למימוש השאיפות הפוליטיות/כלכליות/מדיניות וכו' שלך האישיות. אפילו אם זה יכלול כפייה של דעתך על רוב שחושב אחרת ממך. אם זה כולל כפייה, את/ה אפילו שמח יותר, כמו שאני רואה. כל הכבוד. אזרח למופת. אני הייתי בוחר בך בתור דוגמא לחרדים. את/ה צריכ/ה להעביר להם שיעורים בדמוקרטיה. כמו במקרה דנן. הרוב בחר. הממשלה העבירה את החוקים הדרקוניים שלה בעזרת שוחד ושחיתות. טוב שלפחות את/ה מרוצה. אני ממש מרגיש שאין עם מי לדבר. נוער המפלגה "הליברלית" אטום יותר מהחרדי הכי גרוע שדיברתי איתו, ויצא לי לדבר עם הרבה. שנשמע בשורות טובות במהרה.

tapr

New member
ממש לא נכון.

אני סבור שזכותם של חברי כנסת לשנות את דעתם בנושאים מסויימים, ושמצע הוא לא יהרג ובל יעבור. אם פוליטיקאים לא עומדים בהבטחותיהם (או שהעם סבור כי לא תיפקדו טוב), העם יכול להחליףאותם כל 4 שנים, ואצלנו גם בד"כ פחות. ככה עובדת דמוקרטיה, לא עם "משאלי עם" למיניהם. בנוגע לרוב ולמיעוט... בכל הסקרים שנערכו המתנגדים להתנתקות "ישבו" על 38%. התומכים היו ברוב המקרים מעל 50%, והשאר קולות צפים. ראוי לציין, כי בשלבים מסוימים התמיכה בתוכנית הגיעה אף ל-60%. לכן, הטענה כי ההתנתקות נעשתה בניגוד לדעת הרוב, אינה נכונה, ומי שהצביע לליכוד יתכן והסכים עם מה ששרון רץ איתו, ויתכן כי כמו שרון, גם שינה דעתו. אני מרוצה כי לדעתי נעשה הדבר הטוב ביותר למען האינטרסים של מדינת ישראל והמשכיותה כמדינה יהודית-ציונית. לא כפייה ולא בטיח.

קיש777

New member
אז אתה טועה.

בס"ד כאשר יש שינוי קיצוני במצב, וח"כ משנה את גישתו בעיקבותיה, ניתן לדון בלגיטימציה של השינוי. וכל זאת, רק כאשר הוא משנה את גישתו בהתאם לעקרונות שהוא עצמו הציב לבוחריו. אריאל שרון השתנה מקצה לקצה, ללא כל שינוי מהותי בסיטואציה, וכן השינוי לא היה עפ"י העקרונות אותם הוא הציב. השינוי היה מ-ה-ו-ת-י. הוא התהפך לגמרי. אף אחד מבוחריו לא לכך התכוון. זה חילול של הדמוקרטיה. ללא שום שאלה. כל אדם אינטילגנטי שדנתי איתו בדבר, הסכים לכך. חשוב על כך. אם הוא היה אדם הגון, היה עליו להצהיר שדעותיו השתנו, ומכיוון שכך, הוא אינו ראוי לממש את רצון העם, והיה נבחר מישהו אחר. אבל להצהיר על משהו אחד, להבחר, ואח"כ לעשות הפוך?! אפילו אם נניח שדעותיו השתנו, זו צורה מושחתת להתנהלות. כל מה שמעניין אותו, זה הכסא המרופד של ראש הממשלה, ותו לא. בעניין הסקרים, כבר כתבתי. זה לא מעניין אף אחד. היו בחירות. זה מה שהעם רצה. סקרים אפשר בקלות רבה מאד להטות, במיוחד אחרי לחץ של התקשורת, שהצהירה בפומבי שהיא תומכת בשרון לחלוטין, לכן לא תבקרו. (ערוץ 2) "אני מרוצה כי לדעתי נעשה הדבר הטוב ביותר למען האינטרסים של מדינת ישראל והמשכיותה כמדינה יהודית-ציונית. לא כפייה ולא בטיח." שים לב, איזה ביטוי נפלא של מה שאמרתי קודם. לפי דבריך, א-ת-ה מרוצה, ולכן זו "לא כפייה ולא בטיח". בטח לא כפייה. לא כפייה עליך. שים לב מה מגדיר בשבילך את המושג "כפייה". כל עוד לא כופים א-ו-ת-ך. מזל שאתם אטומים, אחרת לא הייתם בוחרים בעצמכם.

קיש777

New member
ובכל מקרה...

בס"ד לפי עקרונות הדמוקרטיה, אין לרוב זכות לרמוס את זכויות המיעוט. במיוחד לא "מיעוט" גדול כ"כ. ואם תתייחס, אז לא לתגובה זו כתוגבה עצמאית, אלא ל-2 התגובות...

למעלה