דיווחים מהלימודים

mamby

New member
דיווחים מהלימודים

התחלתי ללמוד (במכללת הדסה) בשבוע שעבר, ובגלל זה לא יצא לי להיות כאן הרבה. בינתים הרוב זה מבואות למיניהם, אבל התחלנו קצת לגעת גם ב"בשר". השיעורים שנלמד בסמסטר זה הם: רישום, טיפוגרפיה, טכניקות לעיצוב גרפי (איור), תולדות האמנות, חשיבה יצירתית, מונטאז´, שיטות הדפסה-תיאורטי, הדפסה (באופן פרקטי - עם מכונות קצת ישנות), תמחיר, צבעים וסקנרים וכמובן תוכנות (שאני כבר מכירה וכנראה אקבל פטור). בסמסטר הבא יהיה גם כימיה. היום התחלנו ללמוד שיטות הדפסה (באופן תיאורטי) ועל זה רציתי לספר פה. למדנו קצת רקע על התחום, ונכנסנו לתחום דפוס הבלט: על שיטת הסידור בעזרת אותיות העופרת והשיטות המתקדמות יותר - "סדר חם"-לינוטייפ, וסדר צלם ממוחשב שכבר פתח את עידן האופסט. דילמת "המקצוען או המורה" נחשפה במלוא חומרתה. המורה שלנו הוא ללא ספק מקצוען בתחומו. עבד שנים רבות כסדר, דפס ועוד, אבל לא משהו בתחום הבהירות והעברת החומר. לא מסודר בסדר הנושאים, מצד שני גם לא מביא חומר כתוב והסיכום מדבריו בע"פ הוא קשה ביותר למי שלא מכיר את התחום. גם כאחת שמכירה מעט היה לי קשה לעקוב, כך שאני רק יכולה לרחם על מי שאין לו רקע קודם. בנוסף קצת חרה לי שהוא לא ידע פרטים כמו: באיזה שנה הומצא הדפוס ע"י גוטנברג, באיזה שנה הומצאה כל אחת מהמכונות שלמדנו עליהן היום, ועוד פרטים שגם מענינים אותי, גם נראים לי חשובים וגם בטח יופיעו בבחינת מה"ט שנעבור בסוף השנה. אותי נושא השיעור ענין מאוד, והרגשתי שהיה פספוס גדול באופן העברתו, פספוס שעלול לגרום לסטודנטים אחרים גם לא להבין וגם לא להיכנס לעומק התחום. וחבל. האם יכול להיות דפס מקצועי שהוא גם מורה מספיק טוב, לדעתכם? ומחר - שיעור ראשון בהדפסה (פרקטי)! נקווה שיהיה נחמד. זהו להפעם, ליהי.

noa_f

New member
../images/Emo9.gif נשמע כיף

אני מניחה שיכול להיות מורה טוב שהוא גם מקצוען טוב. אבל הם כל כך נ ד י ר י ם (יש יותר מקצוענים טובים ממורים טובים )

yanivfel

New member
לפעמים עדיף מורה טוב ממקצוען

שכן, ממקצוען תעדיפי ללמוד בעת שהוא עובד ולא מכישוריו החלקיים כמורה, ואילו ממורה תעדיפי ללמוד עם הוא בעת שהוא עובד בהוראה ולא מנסה את כוחו בדפוס... לכל בעל מקצוע תחום התמחות וכשאת מבקשת מדפס להרצות זה אומר לתת לו להכנס לתחום זר לו. בכל מקרה, גם לי היו פה ושם כמה מורים שכאלו. מוקדם מידי למהר ולפסול את הלימוד מהדפס, שכן - להערכתי, את תמהרי להבין שהוא מעניק לכם מידע השווה זהב, גם אם תיאלצו לחוש מעט מבולבלים ולא פעם לאבד אותו. אני סומך עלייך שתדעי להוציא מהשיעורים שלו את הטוב ביותר, והכי חשוב - תנו להנהלת המכללה שלך להזיע - אם נושא כלשהו המלומד, לא ברור דיו במשך כמה שיעורים - תבקשו לקבל שיעורי תיגבור ממרצה אורח. זה מקובל מאוד. מצד הנהלת המכללה הם מחוייבים לתת לכם את המקסימום בכדי שהנושאים המלומדים יהיו ברורים. במקרים רבים, הסטודנטים מוותרים לעצמם ולמכללה בכך שהם לא מתעקשים לקבל את הטוב ביותר. ומקובל מאוד גם לפנות אל ההנהלה בבקשה להחליף מרצה בתום סימסטר! בשורה התחתונה - שיהיו לך לימודים פורים ומהנים! יניב.

mamby

New member
טוב, היום גם הכרתי מקצוען (נראה ככה

- עוד לא התרשמנו מספיק...) שגם יודע להעביר את הדברים באופן בהיר ועם ידע רחב מסביב. אבל יניב - תודה על הטיפ. אני אשאיר את זה במודעות. וללימודים: היום נפתחה סדנת המונטאז´ וההדפסה (שתי סדנאות נפרדות, בעצם). כמו שכבר סיפרתי בעבר, המכללה הזו ממש מחזיקה בית דפוס במקום. שתי מכונות צבע אחד (בגלל הכמויות הקטנות של ההפקות לתלמידים יהיה זמן להריץ בהן את הנייר 4 פעמים...) אותן גם נלמד להפעיל. מקרן לפילמים, מכונת פיתוח, הפקת פילמים באופן דיגיטלי, סדנת מונטאז´ מאובזרת יפה, מכונות כריכה וחיתוך מכל הסוגים וכו´. בהחלט עושה רושם. אנו ממש הולכים ללמוד להפעיל את המכונות, לערבב צבעים, להכין מונטאז´ וכו´. לא על מנת להיות דפסים, אלא כדי להכיר את התהליך מספיק טוב כדי לעבוד כמפיקים. לדעת מה ניתן לעשות, ואיך, מה להגיד לדפס ומתי לא להאמין לו, לדעת את גבולות היכולת ואת כמות האפשר. העבודות שראיתי בתערוכת סוף השנה מראות שהבוגרים בהחלט הגיעו לרמה גבוהה בתחום הזו, ומגיעים לתוצאות טובות יותר בגלל הידע הזה. בקיצור, אותי זה ממש מדליק ללמוד להפעיל את כל זה. מקווה שיהיה כיף. האם אני צודקת שזו המכללה היחידה שמחזיקה ציוד כזה?

למעלה