דידלוס הממציא

slorg

New member
דידלוס הממציא

דידלוס דידלוס היה האדריכל שתיכנן את הלאבירינת המבוך בו נכלא המינוטאורוס בעיר כריתים. הוא היה האדריכל הגדול ביותר בכל הזמנים. הוא בנה מבוך כה מתוחכם, ברגע שנכנסת לא הצלחת למצא את דרכך החוצה. הלאבירינת היה דומה בכל חלקיו (דבר ההקשה על ההתמצאות בו) אם הלכת מספיק זמן היית מגיע למרכז המבוך- מקום מאורתו של המינוטאורוס. כאשר הושלמה בנית המבוך, נכלאו בו דידלוס ובנו איקארוס. יש האומרים שנכלו על מנת שלא יוכלו לומר לאף אחד את הדרך החוצה, ויש האומרים שהכליאה היתה עונש לאחר שדידלוס סיפר לאריאדני איך להימלט. בכל אופן לאחר כליאתם יצר דידלוס כנפיים לו ולבנו, שהיו עשויות מנוצות ציפורים שהמינוטאורוס היה מידי פעם אוכל. הנוצות חוברו בשעוות נר. דידלוס ובנו הצליחו לברוח אולם למרות אזהרתו של אביו איכארוס התקרב יותר מידי לשמש וזו המסה את השעווה שחיברה את הנוצות. בנו של איכרוס טבע, אך דידלוס הצליח לעוף עד סיציליה.

slorg

New member
אה אגב משהו יודע

אם אני יכולה להוסיף מאמרים לקובץ המאמרים פה? ואיך?

slorg

New member
לא...

יש לי פשוט כמה תאוריות ודברים מרתקים על המיתולוגיה היוונית. אפשר לומר שאני מומחית בעניין, אני בזה מאז גיל 6.

Y. Welis

New member
ועוד סיפור על דדאלוס

'....הוא השתמש בכנפיו ועף לארמונו של המלך קוקאלוס שבסיציליה. ששמע המלך מינוס על בריחתו, מיד רדף אחריו בספינותיו. אך דדאלוס ביקש מהסיציליאנים שלא יגלו היכן הסתתר. מינוס אז גילה תבונה יתרה כשנטל קונכיית טריטון והציע שק של זהב לכל מי שידע להעביר חוט דרך פיתוליה עד לחריר שבקצה. משהגיע לארמונו של קוקאלוס, התלהב המלך ולקח את הקונכיה עימו לחדריו, שם ביקש מדדאלוס שיעזור לו לפתור את החידה. "בקלות," אמר דדאלוס. "קשור קור מרשתו של עכביש לרגלה של נמלה, הכנס אותה לקונכיה, ואז מרח דבש סביב החריר שבקצה. הנמלה תריח את הדבש ותעבור בפיתולי הקונכיה עד שתגיע לקצה. ברגע שתגיח, קשור את הקור לשיערה, ומשוך אותה חזרה דרך הקונכיה." קוקאלוס שמע לעצה, ומסר את הקונכיה עם החוט העובר דרכה למינוס, וקיבל מידו את הזהב. אבל מינוס אז אמר לו בפנים חמורות: "רק דדאלוס היה מסוגל לחשוב על הפיתרון הזה! מסור לי אותו, שאחרת אשלח אש בארמונך." קוקאלוס אז הבטיח שיסגיר את דדאלוס לידיו, ובינתיים הזמינו לרחוץ באמבט החדש שבנה דדאלוס. אז בנותיו של קוקאלוס, עבורן הכין דדאלוס בובות מופלאות ולהן ידיים ורגליים נעות, שפכו מים רותחים לצינורות האמבט, ומינוס נכווה למוות. קוקאלוס אז טען כי היתה זו תאונה, וכי מינוס מעד לתוך האמבט לפני שהמים הקרים הוזרמו. למרבה מזלו, אנשי כרתים האמינו לו....' זה אגב המקור לחידת הקונכיה, אם מישהו זוכר אותה.

למעלה