דיג'יפאק - למה?

B a z a

New member
דיג'יפאק - למה?

אתם יכולים להסביר לי למה יש הרבה מאוד רמסטרים של אלבומים שיוצאים במהדורות דיג'יפאק? זה נראה פחות טוב, קצב הבלאי הרבה יותר מהיר מהפלסטיק הרגיל ואין מקום להכניס את החוברת, אז מה הקטע?

זה בכל זאת הרבה יותר מרשים

מקופסת הפלסטיק ( שאותה אני מעדיף על הדיגיפאק ).אני חולק עליך לגבי המראה , לדעתי זה נראה יותר טוב.

B a z a

New member
אבל זה לא מחזיק מעמד!

הדיגיפאק היחיד שיש לי (הראשון של PFM) מתחיל לאט לאט להתקפל בקצוות ולהתפרק, למרות שאני בקושי נוגע בעטיפה. אני רוצה לקנות את 2 האלבומים הראשונים של אמון דול II והראשון של בנקו, כולם בגרסת הרמסטר, אבל הם באים בדיגיפאק וזה מבאס.

נוסטלגיה פטישיסטית

יש אנשים עם פטיש (Fetish) לעטיפות שנראות כמו ויניל. אלו אותם אנשים שמסתכלים שעות על עטיפה של אלבום ונותנים לה משמעות מיוחדת. אלו גם אותם אנשים שאוספים כרטיסים, בולים, מטבעות וכו'. אנשים שמתמכרים למוחשיות של חפצים ונותנים לה משמעות מיוחדת.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא יכול להראות כמו ויניל בגודל

של דיסק... העטיפות של וינילים תמיד מרשימות כי הגדול קובע. אין ספק שלקומפקטיות יש יתרונות רבים, אבל זה כנראה המחיר שצריך לשלם - האמנות לא באה לידי מיצוי בפורמט כ"כ קטן. אני אמביוולנטית - מצד אחד אוהבת אריזות יפות ומיוחדות, מצד שני, אחרי שאני מסיימת להתפעל וללטף אותן, הן אכן הרבה פחות נוחות לשימוש שוטף ולאחסון על המדף. בשיא הפרטי שלי מחזיקה עטיפת הדיסק אקסטרווגנזה (למי שלא מכיר, לא להיבהל, זה לא קשור לפרוג - מדובר בעיבודים אירים ליצירות של ויולדי - מומלץ בחום לאוהבי הז'אנר). מדובר בעטיפת קרטון שבנויה כמו "פרח" - הדיסק למטה בבסיס, וצריך לפתוח 4 קיפולים לכל הכיוונים עד שמגיעים אליו (ולא לשכוח לקפל אותם חזרה בסדר הנכון, אחרת זה לא יסגר כמו שצריך). כמובן שלא מדובר בדבר הכי נורא בעולם, אבל אחרי פעם-פעמיים זה מפסיק להיות מגניב והופך להיות ממש מ-ע-י-ק.

זה פשוט לא קשור למוסיקה

כל סיפור העטיפות הזה נועד להפוך את הדיסק למוצר צריכה שעליו צריך לשלם, ולטשטש את העובדה שלמעשה מדובר במוסיקה בלתי-נראית, שקופה למשתמש, כמעט מופשטת לחלוטין.

זאת הסיבה שאני לא אוהב דיסקים

בדיגיפאק,אבל מה לעשות אם יש משהו שאתה רוצה והוא רק בדיגיפאק אז אין ברירה,יש לי מאות כאלה שהייתי מחליף לקופסת פלסטיק רגילה,אבל אין.

מורנא007

New member
יש הרגשה של ויניל

זה מזכיר את הימים הרחוקים בהם בהיתי בציורו של רוג'ר דין, תוך כדי האזנה ליס.

RamiSun

New member
אלו היו ימים....

חבל באמת שעם המצאת הדיסק, לא הותירו את העטיפות בגודל המקורי.

למעלה