דיברתם על..

Nogmor

New member
דיברתם על..

התוכניות של Discworld בעבר או לא? כי אם מישהו רוצה לדעת או לא, אבל לקחו לפני כמה שנים שני ספרים Soul Music ו Wyrd Sisters ועשו מהן תוכניות מצוירות. במקרה הכינותי מראש ויש לי את dvd של Soul Music. נורא חמוד! מאוד אדוק לספר וחבל שלא עשו עוד כאלו.. אני חושב שיהיה דיי קשה לעשות סרט של Discworld, פשוט בגלל שהעיקר של הספרים זה דיבור והעברת מסרים מצחיקים אחרי כמה פרקים, אז בסרט לא יהיה הרבה "אקשן" אז אנשים רגילים לא יבינו את ההומור הבריטי הזה... וחבל שסרט שיווצר יהרוס את כל הסדרה. מספיק סרט אחד בשביל שכל העולם יחשוב שהסדרה בכלל לא טובה ואף אחד לא יטרח לקרוא אפילו.

פנחסון

New member
מסכים בהחלט, כאשר אני רוצה לחדד זאת

באמצעות ההשוואה לספר בשורות טובות, שלטעמי מתבסס פחות על משחקי לשון...

רכשתי זה מכבר

את שני הDVDים, ואפילו דובר על הקרנה של Wyrd Sisters. אף אחד לא ממש הגיע (בראשות ויימס המבריזנית הקבועה) וסוכם שפעם הבאה נצפה ב Soul Music (וגם אז אף אחד לא יגיע, אז אין טעם לקבוע בכלל).

Nogmor

New member
וכי למה

נראה לך שמישהו יבוא עד לאיזה חור נידח בשביל לראות סדרה מצוירת שגם ככה יש להם דברים יותר טובים לעשות מאשר לראות את הנ"ל בזמנם החופשי? במילים אחרות, מתי ההקרנה? אפשר להזמין מקומות מראש? חסר לבן אדם שיושב על הכורסא שלי! אה ותכיני פופקורן עם חמאה, הכי טוב.

ויימס

New member
../images/Emo6.gif

פססט... אל תקשיב לה, היא טועה, למעשה אני זאת שארגנתי את 2 מפגשי הפורום היחידים עד כה, והיא הבריזה מהאחרון... זה מזכיר לי את הדודות שרה ואמה, אשר היו נוהגות לספר כל אחת על רעותה שבעודה נוסעת באוטובוס, שמעה גברת אומרת לילד שלה ברוסית, "תן לפרה לשבת", ובתגובה לכך ענתה לה ברוסית, "הפרה מסתדרת", וכל אחת מהן מוכנה להישבע שזה קרה לשנייה.

היא הבריזה....

מתמצאי החיפוש המתקדם (כאילו - מאגרט) ימצאו את ההודעה שבה אני מאושרת להודיע שהגיעו ה DVDים ארוזים בניילון הדוק מ AMAZON... ושיש לי קומבינה עם מקום בת"א בשם ArtSpace שזה חצי בית קפה חצי פאב חצי גלריה חצי אולם להקרנות (יש שם מערכת קול שווה ומקרן ומסך והכל)... בלה בלה בלה. ויימס הבריזה מכל המפגשים. גם זה בסטימצקי.

מ א ג ר ט

New member
כן, זכור לי דבר כזה.

מיד אגש לחיפוש המתקדם. שבתי מארץ המחשבים הדפוקים! היה מאוד משעמם ואפילו לא צילמתי הרבה כי גם המצלמה הדיגיטלית מקולקלת...

ויימס

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif גגגגאאהההה!!!

אל תזכירי לי את זה!!! ערוץ הילדים! להוריד! לפני! פרק אחרון! לשים! תאומי הגורל! במקום! מוות! נקמה! הבה נסתער עליהם באקדחים, גרזנים, קילשונות, חרמשים, חרבות, סכינים, מזלגות, כפיות, צלחות, צלוחיות- וכו'...

ויימס

New member
מצד אחד אתה חושב שהסדרה טובה...

מצד שני אתה משוכנע ללא כל בסיס שהסרט לא יהיה טוב. אכן סתירה מעניינת. אבל יש מספיק קהל להומור בריטי, ואל תדאג, אם הסרט יהיה גרוע (מה שאני בספק שיקרה... טרי גיליאם, כאילו?!) זה לא יהרוס את הסדרה... אתה מתאר את זה כאילו כולם ישרפו את הספרים שלו והוא יהפוך להומלס, ישוטט בפארקים ויספר לאנשים, "כן, אני הייתי פעם סופר מפורסם עד שיום אחד עשו סרט גרוע על ספר שלי. הוא היה גם של ניל גיימן, אבל אנשים לא זוכרים את זה, כיוון שהשם שלו הרבה פחות קליט ומגניב, אז הוא יצא מזה בשלום."

Gdil

New member
אני לא חושב שהסרט יכול להיות טוב...

אחרי החוויה שהיתה לי מ"מדריך הטרמפיסט" שהפסקתי לראות אחרי עשר דקות. אם הוא העתקה מדויקת אז זה משעמם ואם הוא שונה אז הוא בדר"כ דבילי.

ויימס

New member
*אני*

חחח, זה היה משעשע, ניסיתי לכתוב את המשפט כך שזה ייכנס בכותרת, לא שמתי לב שאני מורידה חלקים חשובים כל כך לתחביר. אבוי.

Nogmor

New member
טוב תראי...

אין מה לעשות. אני לא ראיתי עדיין סרט אחד על בסיס ספר שבאמת היה טוב. קשה לומר שאפילו שר הטבעות היה טוב, פשוט בגלל שלמזל ג'קסון, טולקין הוסיף ימבא מתקפות-על וקרבות מטורפים וסיפור עם הרבה תוכן ופעולה, מאשר דיבור. (וירצחו אותי על זה כל הטולקינאים - כן כן אני יודע שיש סיפור אורגיאטרוני חצי רומן בין אראגורן - ארוון \ איומר - אווין ובערך כל הדמויות האנושיות בסיפור). את באמת מצליחה לראות סרט קיים על Discworld? זה יהיה ממש מוזר.. כי כמעט כל הספרים רק "מדברים" ואין הרבה תנועה פה ושם, הרעיון מאחורי הכל זה ההומר השנון במילים שהדמויות אומרות ועושות כלפי אחת והשניה, מאשר מה שקורה מסביב..

מ א ג ר ט

New member
הו! סוף סוף!

כל פעם שהעליתי טענה זו או אחרת על כך שסרטים רק הורסים את הספרים, אנשים סקלו אותי, אמרו שאני סתם סנובית ושלחו אותי לראות את שר הטבעות. מה לעשות: כמו הויכוח הישן בין הכתם לבין פנחס (שהלך בערך כך: פנחס-קראו רק בשפת המקור! כתם-עברי קורא עברית!) כך העיניין עם ספרים וסרטים: מי שיכול קורא בשפת המקור (כלומר, יודע אנגלית טוב או יודע לקרוא) ומי שלא יכול- חבל (כלומר קורא בעברית או הולך לסרט). אני רוצה לפתוח מועדון בדיוק על העינין הזה. יש מצטרפים?

ויימס

New member
השוואה לא מדוייקת,

הרי האנשים (בפורום הזה) שרואים את הסרטים האלה גם קראו את הספר, זה לא שהם הלכו לסרט כתחליף, כי הם לא יודעים לקרוא...

מ א ג ר ט

New member
ברור שזה לא מדויק,

אבל זה הכי קרוב שהצלחתי להגיע. סיפור מהחיים: לפני שיצא הסרט האחרון של שר הטבעות ישבנו שלושה ערסים מהכיתה שלי, כאשר אחד הבטיח לספר להם בהפסקה הבאה על ההדלפות שהוא קרא באינטרנט על סופו של הסרט. החבר'ה היו מאוד נרגשים. קצת חבל שהרבה אנשים יודעים כבר שנים רבות מהו הסוף, לא?

למעלה