דיבור תינוקי

דיבור תינוקי

בני בן ה-6 מדבר לפעמים דיבור תינוקי (לא במילים אלא סתם מילמולים בג'בריש) אני משתגעת מזה ולא מסוגלת לשמוע את זה מה לעשות האם להתעלם מזה או לומר לו (כמו שבדרך כלל) מה אתה תינוק רק תינוקים מדברים כך.

הלה4

New member
התעלמות ../images/Emo45.gif

שלום חני הילדים שלנו מוצאים הרבה דרכים להוצא אותנו מדעתינו וכנראה שזה הדרך ילדך מצא לכן אני כן מציעה לך להתעלם מהתנהגות זו. עם תגידי לו מה אתה תינוק? הוא ידע שזה מעצבן אותך וימשיך עם אותו סגנון דיבור. סוף שבוע נעים הלה

דיבור תינוקי

הלה הוא לא מדבר כך כדי להעצבן אותי אני חושבת שזה שסתם בא לו לדבר כמו תינוק. והוא כבר ילד גדול ומבין ולפעמים הוא מדבר כך ליד אנשים או ילדים בגיל שלו אני חושבת שזה קצת מביך לא?

הלה4

New member
דרך אחרת../images/Emo112.gif

תראי חני אם תגדי לו מה אתה תינוק לדעתי רק תגרמו לא ההפך גם אם אינו עושה את הדבר בצורה נשלטת. תוכלי בזמן שהוא מתחיל כך לדבר לשאול אותו שאלה כדי שיצא מהדיבור התינוקי ויענה לך בצורה בוגרת. הילד שלי לפעמים צועק סתם כך שטויות באופן מפתיע אז שהוא לא ימשיך אני שולחת אותו למשימות או עם זה בחצר אני נגשת אליו ומעירה לו בשקט באוזן בלי שאף אחד ידע מה הערתי לו כך אני מורדה ממנו מבוכה נוספת. הילדים גם כך עוברים חוויות לא קלות בחברה חייבים למצוא דרכים להקל עלהם גם בבית וכמה שפחות להביך אותם. הלה

אני אומרת לו את זה בשקט באוזן לא

לפני כולם. אני האמץ את העצה שלך תודה הלה.

במקום להגיד מה לא - להגיב על ה"כן"

דרך נוספת, קשה יותר ללא ספק, כשהוא מדבר בצורה תינוקית - לא להתייחס, בעיקר אחרי שכבר הערת לו ואמרת. כל הערה שלילית יוצקת בטון קטן על הלב.. יש אפשרות לעודד כשהוא מדבר בדרך לא תינוקית, דווקא אז לתת את כל ההערות ותשומת הלב, לעשות "הצגה" ענקית עם כל דיבור שאינו ג'יברישי. אני די בטוחה, שהוא ישמח לקבל מחמאות במקום התעלמות.. ובוודאי ישמח לקבל מחמאות במקום הערות. חוצמזה... אפשר לרשום אותו לתוכנית חיסכון שנותנת בסוף לימודים ב"בית צבי" או משהו אחר של תיאטרון... כי שם זה המקום של שפת הג'יבריש... וחוצמזה, חוצמזה... אני מכירה אחדים מבני משפחתי - שאינם ילדים, ואפילו מבוגרים (שלא להגיד אני בעצמי...) שמדברים מדי פעם בתינוקיות ובג'יברישיות. יש סיכוי שזה יעבור מתישהו.. ורצוי שהדברים שיישארו לו בפנים, אלו המחמאות שבונות את אישיותו.

TikvaBonneh

New member
איך לא להשתגע

הבן שלי בן 10 וגם הוא ממלמל בגיבריש, מה שהיה משגע את אחותו הגדולה שנים רבות. מאז שהתחיל לקחת ריטאלין הוא עושה את זה רק כשהוא לא תחת השפעת ריטאלין, מה שמראה שאחרת הוא פשוט לא יכול לעצור את עצמו. כעת אחותו כבר לא מתעצבנת כשזה קורה לות כי היא מבינה שזה לא הוא *אשם*, זו הבעיה הנאורולוגית שלו אשמה. אולי אם תגידי את זה לעצמך אז לא תשתגעי מזה. אם הבן שלך עושה את זה גם תחת השפעת ריטאלין אז אולי צריך להעלות לו את המינון. האם הוא עושה את זה בכיתה? הבן שלי עשה את זה גם בכיתה וזה שיגע את המורה ואת התלמידים.

למעלה