דיבורית מתאים לסלולר החדש שלי

יונתן 99

New member
דיבורית מתאים לסלולר החדש שלי

(אגב, כתבתי פה לפני כשלושה שבועות שאני כבד שמיעה, ועונד מכשיר שמיעה אנלוגי שמאפשר לכוון למצב T "טלקוויל" באוזני הימני, וגר בדרום הארץ) ויש אצלי נוקיה 2720 פולד (מבנה צדפה), שאותו הזמנתי ורכשתי לפני שבועיים וחצי, באחת החנויות דרך אתר "זאפ" במחיר 300 ש"ח (בינתיים המחירים ירדו השבוע, וכעת מ 261 ש"ח ומעלה בכמה חנויות) לדגם זה, עם אחריות לשנה. הנייד שהתנסיתי בו, הוא נשמע בסדר גמור עם רמקול פנימי מובנה (ספיקר), באמצעות מקשי צד לשליטה בעוצמת שמע, השיחה ששמעתי עם מכשיר שמיעה שלי במצב T, תוך שכיוונתי (בכפתור הגלגלת בדרגות 4-3-2-1) בעוצמת קול כמעט מלא - או עד מלא של מכשיר שמיעה אנלוגי, זה נשמע אצלי טוב מאוד בשיחה טלפונית עם מישהו. למרות שלא הרביתי להשתמש בנייד להצמדה לאוזני, בגלל קרינה SAR שיש בכל מכשיר נייד מהדגם הפשוט עד הדגם המתקדם שמיוצרים בעולם, ולאחרונה כבר הפסקתי להשתמש בו לבינתיים, ולמרות שיש לנייד הזה שברשותי גם אופצייה ללחיצת מקש למצב רמקול חיצוני בעוצמה טובה מאוד מאחורי הנייד (תוך השתקת רמקול פנימי מובנה בזמן השיחה), שאיפשר לי לשמוע רגיל במכשיר שמיעה ללא צורך ב T כשהנייד רחוק ב 20 עד 25 ס"מ ממני, ושחיפשתי במקום מבודד ונידח הרחק ממקומות ציבוריים רועשיים, למרות שזה לא פשוט למצוא מקום שקט ללא רעשים בסביבה כדי לנהל שיחה טלפונית ולשמוע טוב עם מישהו. לכן, הפיתרון היחיד עבורי זה לקנות דיבורית אישית על אוזן אחת, שיתאים לנייד שיש בו מחבר אודיו של Nokia‏ 2.5 מ"מ, שיאפשר לי לשמוע ללא חשש ושהוא מפחית קרינה, ולא משנה לי כמה מחיר העלות הדיבורית החדש זה יעלה לי, העיקר שאוכל להשתמש בנייד ואשמע ואבין טוב בשיחה ללא בעיות. אשמח לקבל פה המלצות והצעות, לאיזה דיבורית של היצרן והדגם יתאים לי? תודה לעונים
. חג שבועות שמח.

G Gabi

Member
ניתן לחפש מתאמים באתרים כמו ebay

שלום יונתן! אני עובר אורח כאן בפורום נכנסתי בשביל לשאול שאלה (שטרם נכתבה
). איני כבד שמיעה ולכן אני לא יכול להמליץ על אזניה זו אחרת. דבר שאני כן אוכל להמליץ עליו זה מתאם. אם יש לך דיבורית עם חיבור רגיל (3.5mm) ואתה מרוצה ממנה תוכל לרכוש מתאם בין חיבור 2.5mm ל-3.5mm. אחותי, בטלפון הסלולרי שלה משתמש במתאם כזה (לא של 2.5 אלא של חיבור ייעודי של הטלפון שלה ל-3.5 ומשתמשת באוזניה שנוחה לה יותר מאשר האוזניה שהגיעה עם הטלפון הנייד). אולי זה כיוון לפיתרון

יונתן 99

New member
ידוע לי שיש מתאם כזה..,

שאפשר לקנות, על מנת שיתאים לחיבור של דיבורית בסלולר, G Gabi תודה לך בכל אופן על ההמלצה
. קודם כל, לנייד החדש שלי מדגם Nokia 2720 יש רק חיבור 2.5mm, ואני עוד לא קניתי דיבורית חדשה (אין אצלי דיבורית בבית), כי יש הרבה מבחר של דגמים שמיועדים לכבדי שמיעה כאן בארץ, ואין לי מושג באיזה מהדגמים יותר טוב (ומקווה שיש כאן בפורום שכבר מכירים על הדגמים האלה ושיש להם/ן ניסיון עם דיבורית משלהם/ן שעובד טוב עם הסלולר), וקראתי לא מזמן שיש דיבורית אחת שמתחבר ישירות לחיבור סלולר (כולל אפשרות למתאם) ללא סוללה משלו, ויש דיבורית אחרת שבתוכו שמים גם סוללה שעובד ושמגביר טוב בעוצמת ההשמעה של דיבורית עצמו, שמתחבר לכל סלולר מתאים. הנה לדוגמא שבלינק: דיבורית CL HOOK 1 http://www.ciao.co.uk/Geemarc_CLEARSOUND_CL_HOOK_1_Microphone__7750429 (לא ידוע לי עם זה כולל עם סוללה או לא?) האם אתה מכיר את הדגם הזה, או שיש עוד משהו יותר טוב מזה?...אשמח לקבל עוד מידע כדי לדעת לדעת איזה דיבורית טובה מומלץ לכבד שמיעה כמוני. תודה
.

רונה140

New member
היי יונתן יש לי גם נוקיה

הנייד שיש לי הוא נוקיה קלאסיק 2330 וגם הכניסה שלו לדיבורית הי 2.5 מ"מ כמו אצלך. יש לי מנסיוני שתי שיטות לדיבורית לנייד: שיטה אחת חוטית - יש לי לולאת השראה מחברת Geemarc דגם CliLoop שכוללת בתוכה מגבר שמגביר את האות ממקור הקול (עם שתי סוללות טריפל A נטענות), ואותה רכשתי במקור לשמוע מוסיקה בנגן. כך הלולאה נראית: . http://www.geemarc.com/images/picsbig/iLOOP_medium.jpg קניתי אותה במהל"ב. עלתה לי 400 ש"ח פלוס מינוס. לולאה זאת מתחברת כאמור רק לכניסת אודיו רגילה, כך שקניתי מתאם לאוזניות לנייד בחנות של אביזרים לנייד, שיש לו כניסה של 2.5 מ"מ מחברת פיליפס. זה חיבור אמין ונוח לנייד וטוב למקרה שנניח שומעים מוסיקה בנגן באוטובוס ומתקשרים. הלולאה כבר מופעלת עם מצב T כך שצריך רק לחבר אותה למתאם הזה ולנייד. חיסרון - החוט שמתקבל מאוד ארוך. אני גם מעדיפה את החיבור הזה לשמיעת רדיו בנייד מסיבות של איכות קול מעולה. השיטה השנייה שאני משתמשת בה היא דרך דיבורית בלוטות' שמחוברת ללולאת השראה, מחברת Noizfree http://wwwכך הלולאה נראית:.noizfree.com/Images/Products/Normal/281058.jpg את הלולאה מניחים על הצוואר, מפעילים מצב T במכשיר שמיעה, ומחברים את הלולאה אלחוטית לבלוטות' שבנייד. לאחר החיבור, הצליל מאוד חזק וברור בשיחה, ואפשר להעלות את הווליום דרך הדיבורית עצמה. היתרון שהידיים חופשיות מלהחזיק משהו (את המיקרופון של הדיבורית מומלץ למקם קרוב לצוואר כדי שהצד השני ישמע אותך). זה נוח פחות באוטובוסים כי הרעש הסביבתי מפריע לצד השני לשמוע אותך היטב, אבל מאוד נוח אם מתקשרים אליך כשאתה בהליכה וזו שיחה של כמה דקות. קניתי את הלולאה בשטיינר ועלה לי 700 ש"ח. מה מומלץ לך אתה שואל? זו שאלה שקשה להשיב עליה. כמו בכל אביזר צריך להתנסות אישית בכל פיתרון. דעתי האישית - אם אתה מעדיף חיבור חוטי ואמין יחסית (שבכלל לא יהיו ניתוקים רגעיים) לך על לולאת השראה עם מגבר עם מתאם אוזניות. יש ללולאה הזו עוד שימושים כמו לנגן, למחשב והסוללות מחזיקות הרבה זמן יחסית ללא טעינה. אם אתה מחפש יותר נוחות מבחינת זה שלא צריך לחבר הרבה דברים לנייד, אז לך על דיבורית בלוטות'. רק כך בחשבון שניתוקים רגעיים יכולים להתרחש (מה שנכון לכל דיבורית בלוטות' שהיא). את הלולאה צריך להטעין איזה פעם בשבוע, תלוי בכמות השימוש בה. בשתי השיטות עוצמת הקול טובה וברורה. אגב, אני הייתי רוצה שיהיה לי נייד שטוב למצב T למקרים שמתקשר אלי מישהו זר שאי אפשר להגיד לו שיחכה דקה ולשים את כל הלולאה כדי לשמוע יותר טוב. לפעמים מתקשרים אלי באוטובוס ויש רעש שממש אי אפשר לשמוע דרך המיקרופון של המכשיר, ואי אפשר להתחיל להגיד למזכירה שרק התקשרה להזכיר לך את התור לחכות שנייה ולחבר את הדיבורית... כמובן שכשאני מתקשרת לכל מיני מקומות אני מקפידה להשתמש בדיבורית וגם את זה לא באוטובוס.

יונתן 99

New member
תודה רבה על ההסבר המפורט, רונה..,

חידשת לי הרבה אפשרויות על הדגמים האלו שהצגת בפני, וטוב לדעת משהו על דיבוריות ובלוטות'. אני בסוף השבוע שעבר יצרתי קשר במייל, עם סניף "שטיינר" שבבאר שבע, ואחד מקלינאי תקשורת סיפר לי שיש בחנות הזה, מבחר של כמה דגמים של דיבוריות חוטי, ועוד..., ושבעוד כמה ימים הם אמורים לקבל מלאי חדש של עוד כמה דגמי הדיבוריות שונות שצריך להגיע מחיפה, ואני עדיין בהמתנה מהם במייל, ושעד שאקבל מהם בשורה במייל, שכבר אכן יגיעו מלאי מחודשת אצלם בחנות הזה. אז אני כבר אקבע בקרוב תור חדש לייעוץ עם אחד הקלינאים שלהם, ושאבוא לשם עם הנייד שלי, כדי להתנסות עם כמה מהדיבוריות החדשות שיש להם. אני מאוד מקווה שאצליח למצוא שם את הדיבורית שיתאים לי (כשיהיה לי דיבורית חדשה, אשתדל לעדכן אותכם/ן בקרוב בנושא הבא כאן בפורום, ואספר על החוויה מההתנסות עם הנייד שברשותי+דיבורית החדשה שיהיה לי), ושאשמע טוב מאוד בעזרתם, כדי לשוחח עם מישהו/מישהי ללא הפרעה ורעשי רקע מהסביבה. תאחלו לי הצלחה, ושוב
על המידע שקיבלתי מכן/ם כאן
.

למעלה