דיבורית לקסדה

דיבורית לקסדה

שלום לכולם סוף סוף הלכתי והתחדשתי לי בקטנוע חדש XEVO 250
עוד לא קבלתי אותו
מחפש דיבורית לקסדה , מעמד לנייד טוב.
קסדה מעיל אזעקה ושרשרת קניתי אגב כדאי לרכוש גם מנעול דיסק
אם יש תוספות אשמח להמלצות

Beetlejuice68

New member
אנסה לעזור לך...

אז במקרה גם לי יש את ה XEVO המדהים הזה ואני אשתף אותך במה שאני קניתי

קסדה אני חסיד של המותג CABERG כי הקסדה הצילה אותי פעמיים בתאונות קשות מאוד ולכן אני חסיד שלה

דיבורית זה מתחלק ל2 אם אתה רוצה אינטרקום לדבר עם עוד רוכבים או לבד?

אני רוכב ללא אינטרקום ורוכב לבד לכן אינטרקום אני לא מכיר ולא עם ניסיון
אם אתה רוכב כמוני לבד יש לך את הזולות מאלי אקספרס בעלות של 35-40 דולר
הייתה לי אחת שעבדה מעולה אבל במהירויות גבוהות כמו בXEVO זה מרגיז ולא נח
בתוך העיר זה מעולה
אני נשארתי עם שתי שחקניות בתחום הדיבוריות יש את sena ויש את scala rider
שלהם יש תתי גדמים עם רדיו ובלי רדיו
שתיהן דיבוריות מעלות שכן אני התמקדתי בדגמים sena 5fm ובמתחרה scala rider Q1
עם יתרון במחיר ל SENA.
בסוף הלכתי על Q1 בגלל השירות לקוחות שהוא בארץ והוא די טוב אבל חברים עם SENA מאוד מאוד מרוצים
חשוב לציין לא משנה באיזה דיבורית אתה בוחר חשוב מאוד מאוד לשים את המיקרופון ממש בפה ממש כאילו אתה הולך לנשק את הדיבורית יש משמעות רבה במיוחד בדיבוריות הללו עם סנני רעשים. אומר לך מנסיון

מעמד לנייד, אז ראיתי שלא משנה מה אעשה אני צריך לקדוח ולחורר העדפתי לוותר על נושא המתקן לנייד וגם הכי בטוח לי שהוא בכיס ואני לא משחק איתו בנהיגה, בדיבורית בשביל לענות אני אומר "הלו" והוא עונה לבד ואם לחייג אני מוצא מקום מסודר ונח מחייג והדיבורית בקסדה עובדת לבד..
מה גם ראיתי לא מעט טלפונים מתעופפים בזמן רכיבה.. לא בא לי לאבד נייד בשביל שטות כזאת. אין לי כסף מיותר, זמן והכי חשוב העיניים בכביש ולא בנייד!

אם כבר קנית שרשרת ומייל אז על זה נדלג
אבל לדעתי מנעול דיסק זה מאוד מאוד חשוב!
כי שרשרת לא באמת תלך לבנק או סידורים ותנעל עם שרשרת לכן מנועל דיסק מאוד חשוב!

יש לך מגוון רחב של מנעולים מ50 שקלים עד 900 וצפונה
ממליץ מאוד על ABUS אתה יכול לראות בקישור שאתה מקליק

מנעולי אבוס מיוצרים בגרמניה והאיכות שלהם אולי מהטובה ביותר שאתה יכול לקבל
אני קניתי מנעול Abus Trigger 350 מנעול דיסק (ללא אזעקה כי זה לא חוקי, מפריע וגם אני מחנה ליד בית כנסת ככה שאני רוצה הגנה אבל שלא יפריע אם ילדים עוברים ליד)
יש הבדלים בין המנעולים, אני קניתי מנעול 10 ממ לעומת 5 ממ הרבים בשוק שנשברים בקליקיות. מנעולי אבוס פשוט עושים את העבודה!
(אני צרפתי קישור להמחשה אתה יכול לקנות מאיפה שבא לך אם בכלל תרצה לקבל את חוות דעת שלי)
שכן בכלל מנעול דיסק הוא נייד, מרתיע ומאוד חשוב בעצירות קצרות!

בנוסף כבעל קטנוע כמו שלך ממליץ לך תמיד לראות שהכל בסדר מבחינת מדיד שמן כי קראתי (אני חושב כאן בפורום) שמישהו כבר נסע וגמר מנוע, לא צריכה להיות סיבה להגיע למצב שאין שמן אבל תמיד טוב להיות עם היד על הדופק
אני מקפיד מאז ומעולם לפני נסיעה ארוכה לבדוק שמן ושהכל בסדר.

יחד עם זאת מנהג קבוע שלי (כן שריטה) אני אוהב לשמן את מנגנון הנעילה הקפיצית מתחת לכסא ובתא מטען אחת לחודש וכאשר אני עושה ניקיון בקטנוע האהוב שלי על מנת לשמור על שימון המנגנון ואריכות ימים אבל שוב אני אדם מאוד פדנט בדברים הקטנים ביותר.

עשית בחירה מעולה במותג האיטלקי... שיהיה בהצלחה

נ.ב
אני מתגאה בכלי שלי שאני נוסע איתו ירושלים ת"א פעמיים בשבוע ואף נסעתי איתו לאילת וחזרה והבחור לא מיצמץ! כלי אדיר!

עזרת לי מאד תודה רבה

תודה רבה
חג שמח שנה טובה
לגבי השמן , יש בעיה שחסר שמן? כל כמה זמן לבדוק?
המנעול דיסק חובה? יש לי שרשרת ואזעקה
אם כן מאיפה הכי טוב להזמין ?

Beetlejuice68

New member
תשובות...

שמן לרוב אין בעיה ולא חסר אבל לדעתי תמיד טוב שיהיה לך בהשג יד למקרה שחסר אז לא תסע למוסך עם חוסר בשמן וגם זה דבר שאפשר לטפל בו לבד. כפי שכתבתי אני אוהב להיות עם יד על הדופק והיה פעמיים חסר לי קצת אבל ממש טיפה אחרי שנסעתי נסיעות מאוד ארוכות היה לי במחסן שמן להוסיף לבד.
בכל מקרה שמן צריך 5W40 סינטטי מלא!! שים לב!!
השמן המקורי (שאני משתמש בו זה של Agip אבל אתה יכול לקחת כל חברה מוכרת וטובה)

כפי שכתבתי אני אוהב לבדוק לפני נסיעה ארוכה ופעם או פעמיים בשבוע אחרי שהקטנוע עמד כל הלילה והוא "קר"

מנעול דיסק ברור שלא חובה אבל כן מרתיע ואף מהווה מכשל לגנבים.. כמובן תמיד מומלץ הגנה של מנעול דיסק ושרשרת אבל מנעול דיסק מעולה לחניות קצרות.

מאיפה להזמין.. מאיפה שבא לך, איביי.. החנות שכתבתי לך בקישור.. אני חושב אבנוע היבואים של ABUS.. חפש בגוגל מה שמתאים לך. לדעתי זה המנעול אחד הטובים אם לא הטוב מכולם, איכות גרמנית והמון ביקורות מעולות..

בהצלחה

ו אולי

New member
שמן, ומיגון לגניבה

תתחדש על האקסבו

חשוב לבדוק שמן לעיתים קרובות, אם כי מאז שקניתי אותו לפני כשנה וחצי מעולם לא הייתי צריכה להוסיף אף טיפת שמן בין טיפולים, הוא תמיד נשאר על המקסימום.
לגבי מיגון, שום דבר לא יכול לתת ביטחון של 100%, כשמדובר על גנב מנוסה ששם עין ספציפית על הקטנוע שלך, ההבדל בין שרשרת ודיסק יקרים לזולים תהיה בסה"כ עיכוב של כמה שניות-דקות נוספים, לכן לדעתי לא שווה להשקיע בזה סכומים גדולים.
המיגון חשוב יותר כשמדובר על גנב מזדמן, ואז מה שכנראה בעיקר משנה הוא שהקטנוע שלך יהיה ממוגן יותר מאשר קטנועים אחרים סמוכים, כדי שהוא יבחר שלא להתעסק עם שלך.
אני מעדיפה לעשות ביטוח מקיף כדי לישון בשקט.
ולפי מה שנאמר לי ע"י סוכן הביטוח, נעילה עם שרשרת לאובייקט מעוגן בקרקע הרבה יותר אפקטיבית מאשר מנעול דיסק. כשיש רק מנעול דיסק, או כשהשרשרת לא מעוגנת אפשר פשוט להרים ולקחת את הקטנוע ואח"כ להתעסק בשקט במקום בטוח עם פריצה המיגון.
אפשרות נוספת היא חברות כמו איתורן והזעקה האחרונה שמציעות שירותי איתור בזמן גניבת אופנוע.

Beetlejuice68

New member
אני רוצה לחדד כמה דברים

קודם כל לגבי שמן לדעתי חשוב תמיד שיהיה בבית בקבוק של קילו
כמה כבר עולה 50-60 שקל? אף פעם אי אפשר לדעם יש יהיה חסר ומתי
לי היה חסר פעם אחת אחרי נסיעה מאוד ארוכה מירושלים לת"א לאילת וחזרה לאחר מס ימים דרך מצפה רמון היה חסר לי טיפה שמן אז היה לי מה להוסיף בבית.
אני בטוח שאדם ממוצע לא עושה את הטירוף הזה כמו שאני עשיתי
אז היה מעולה שהיה לי בבית שמן
מיגון של מנעול דיסק ושרשרת..
אז כאשר יש נעילה כפולה בטוח שלגנב יהיה הרבה יותר קשה וגם יעבור לקטנוע הבא
אבל כאשת אומרת שלא צריך להוציא מאות שקלים על נעילה כאן טעות גדולה!
למה?
כי שאדם קונה הגנה כמו מנעול דיסק ושרשרת זה לא משהו שהוא הולך למכור אותו או לתת או לאבד אותו במכירה הקטנוע שלו, זה משהו שילך איתו שנים ארוכות על מגוון רכב של קטנועים לאורך השנים ולכן לדעת כן חשוב להוציא סכום נדרש על הגנה טובה
ומה ההבדל בין מנעול דיסק של 50 שקל למנעול איכותי נניח כמו אבוס ב300-350 שקל.. ההבדל שבמנעול ב50 שקל אפשר לפרוץ על מברג ומנעול כמו אבוס יהיה אפשר לפרוץ עם מסור דיסק (אם בכלל, בדגמי הגרניט זה בלתי אפשרי)
אותו דבר עם שרשרת.. שרשרת של מגנום אפשר לפרוץ עם "תוכי" או חנקן נוזלי (ולא אני לא נותן רעויונות זה משהו שכל אחד יכול לראות ביוטיוב) ועם מנעולים יותר רציניים הדבר יהיה מאוד קשה שכן מנעולי השרשרת האיכותיים לא ממש יגיבו לתוכי או חנקן נוזלי. ככה שהדבר חשוב מאוד בשמירה על הכלי וכפי שכתבתי על הכלים הבאים עם השנים

ועם כל הכבוד לסוכן הביטוח אנחנו נהייה מציאותיים.. אנחנו לא הולכים לקשור עם מנועל שרשרת מעוגן לכל קפיצה לסופר לכן מנעול דיסק יהיה יעיל יותר בחניות קצרות טווח אבל בלילה אם שום סיבה שהקטנוע לא יהיה מעוגן עם שרשרת יחד עם מנעול דיסק

לגבי האזעקות, אני באופן אישי קניתי את הקטנוע שלי בכ7 אלף שקל ולא רואה שום עניים לעשות לו ביטוח מקיף או הזעקה הארחרונה ועוד...
כי זה כלכלית לא משתלם!
לכלי חדש לדעתי אחד הביטוחים שווים אבל לקטנוע "ישן" הייתי מוותר על זה שכן במחיר של שנתיים שלוש ביטוח זה כבר כמעט ערכו של הקטנוע.

גנב מנוסה יעדיף תמיד כלי לא קשור ושיהיה לו קל לגנוב ולא חסר כלים אפילו חדשים ללא שום הגנה והגנב מן הסתם ילך לשם
אנחנו נגן על הכלי שלנו בכל מחיר עם מקסימום ההגנה שברשותנו

ו אולי

New member
מסכימה לגבי השמן והביטוח ולא לגבי המיגון

מסכימה עמך לגבי השמן, גם אני קניתי בקבוק שמן כשקניתי את הקטנוע כדי שיהיה בבית.
הוא נשאר סגור, לא יצא לי לעשות נסיעות כל כך ארוכות כמו שלך.
&nbsp
לגבי מיגון, לא הייתי קונה מיגון ב 50ש"ח, מצד שני לא רואה טעם להשקיע במותגים כמו אבוס. את כל השרשראות אפשר לפרוץ, זאת רק שאלה האם זה יקח דקה או 10 דקות.
לי יש שרשרת 12ממ פלדה מחושלת של מגנום ואני קושרת איתה בכל עצירה לסופר. כן, זה מעיק, אבל הרבה יותר מעיק יהיה מבחינתי לחזור לקטנוע ולגלות שהוא נעלם.
&nbsp
תראה את הסרטון הזה -
https://www.youtube.com/watch?v=VC3hFr8p2ck
השרשרת הראשונה שהם מדגימים איך הם פורצים עם תוכי היא אבוס גרניט.
&nbsp
ומסכימה אתך שקטנוע שעולה 7K לא כדאי לבטח מקיף או לשלם לחברות איתור.
לכלי חדש, שעולה ~25K אני הייתי עושה מקיף.

Beetlejuice68

New member
האמת שאבוס גרניט דיברתי עם מעול דיסק ולא שרשרת

כן שרשרת, כמעט כל תוכי חותך אבל כן המלצתי לשלם 300 שקל על מנעול דיסק ולא 50 שקל על אחת שכל ילד יכול לשבור.
&nbsp
למען ההגינות אני משתמש גם במגנום שרשרת 12 מ"מ כבר שנים.. עוד מהקטנוע הראשון שלי.

yonatan941

New member
ואוו אתה טוחן אותו

נסיעות כאלה תא ירושלים על בסיס שבועי? לא עדיף לעלות כבר ל400 סמק ולרכב את זה בשקט כשהמנוע לא צורח?
אני עם אקסאבו מפחד לרכב עליו מראשון לרמת הגולן.
וגם לירושלים אני לא מרגיש בטוח.
&nbsp
נ.ב
אתה לא צריך לקדוח שום חור בשביל מעמד לפלאפון. על הכידון יש לך שני ברגים (ממש מולך). תוציא אחד מהם שים את המעמד ואז תבריג את הבורג דרך המעמד. זה מה שאני עשיתי וכבר שנה בגשם בשמש בכל מהירות לא זז מילימטר.

Beetlejuice68

New member
האמת שהאקסבו נוסע מעולה בבינערוני

מהירות שיוט של 130 לערך כאשר אני לא חונק אותו ולא עם מצערת עד הסוף..
אני מרגיש מאוד טוב ונח על הכביש כי הקטנוע מאוד חזק ויציב וסוחב מעולה
גם אני לא אדם כל כך קטן ואם האקסבו סוחב אותי יפה אז אני מאמין שאנשים יותר קטנים ממני יכולים בקלילות להרגיש בנח
אני באמת לא זוכר שהמנוע צרח בנסיעות שלי להפך הכל בסדר אולי בנסיעה לאילת הרגשתי שהוונטה עובדת הרבה לסרוגין ומנסה לקרר את המנוע אבל כחלק מטיול עשינו הפסקות
את האמת שאני חשבתי מאוד על לקחת אופנוע 650 כמו ורסיס או ויסטרום אבל יש בעיה מאוד גדולה
האקסבו כל כך נח ותא האחסון שלו מושלם יחד עם צריכת דלק נמוכה שבאמת הוא עונה לי על כל הקריטריונים ואני עוד ללא ארגז
&nbsp
לגבי המעמד לטלפון... אני מרגיש לא בנח לשים אחד כזה על הכידון גם שהטלפון לא יפול ושנית, אני חושב שטלפון צריך להיות בכיס בזמן נהיגה, לא צריך להתעסק איתו בכלל. יש דיבורית בקסדה וגם שם זה יותר מידי..

בועז בר

New member
ונטה לא אמורה לעבוד בנסיעה, אלא רק בעמידה או במהירות אפס

אם במהלך נסיעה חום המנוע עולה לרמה שמפעילה את הוונטה, יש בעיה במערכת הקירור או במנוע, וממילא מעט הרוח שעושה הוונטה לא תועיל כמעט בכלום.
&nbsp
ומסכים לגמרי לגבי מקומו של הטלפון הנייד (בכיס
)

Beetlejuice68

New member
נכון מאוד הונטה התחילה לעבוד כשעצרנו

בתחנות דלק, הפסקה או סתם בתחנת אוטובוס כאשר כל עצרנו להתרעננות.
נסיעה לא קלה לאילת ועצירות היו..

yonatan941

New member
מהירות שיוט 130?

אני ב120 על 7.5, 8 אלף סלד. מעל ל 8 זה כבר לא בריא למנוע בטח שלא נסיעות ארוכות.
הקטנוע מעולה זה בלי שום קשר אבל עדיין הוא כולה 21 כ"ס.
&nbsp
אחרי התואר אני מקווה להביא ויסטרום 650, שלענייות דעתי אחד הכלים הטובים ביותר שיש.

פרארי1

New member
היצרן קבע את הסל"ד בו נכנס מנתק ההצתה

מה שאומר שמבחינתו, עד לסל"ד הזה אין בעיה של "חוסר בריאות" למנוע.
&nbsp
יצא לי לעשות לא מעט נסיעות ארוכות על גבול המנתק, הוא עומד בזה בלי בעיה.
זה לא מצב אידיאלי כי אין רזרבות כח לעקיפה, אבל המנוע לא מתלונן.

yonatan941

New member
עדיין,

עבודה בסלד כזה גבוה במשך הרבה זמן לא מקצרת את אורך חיי המנוע?
זה כבר גבול שהקטנוע צועק בו.

Tribel

New member
בשביל התראת חוסר בריאות קיים הקו האדום במד סל"ד

כל עוד שאתה נמצא בו אתה טוחן את המנוע,בין אם תגיע למנתק או שלא.
זה לא בדיוק מנתק,הקטנוע פשוט לא מאיץ מעבר למה שהוא יכול.

Beetlejuice68

New member
קטע, אני בדיוק גם חושב המון על ויסטרום

יש לי המון היסוסים בין ויסטרום לורסיס, אבל החלטתי שויסטרום זה הכלי הבא.
על הדרך הוצאתי רישיון A בשביל המעבר הבא אבל קצת התבאסתי שהוצאתי על טיפול באקסבו טיפול גדול אז אני רוצה להנות ממנו כמה שיותר ולקראת הקיץ מקווה לעבור לויסטרום.
כלי מעולה!

למעלה