דיבוב

Mariguella

New member
דיבוב ../images/Emo46.gif

לישראלים באירופה (או בכל מקום לא-תרבותי אחר) - איך אתם יכולים לסבול את הדיבוב (בטלוויזיה ובקולנוע)? זה בעיקר נוגע לסרטים בשפות שאינכם שולטים בהם (סינים, יפאניים, איטלקיים ובמקרה שלי גם צרפתיים) לא ראיתי "אמילי" שכולם ראו, כי אפילו ב - DVD זה מדובב לגרמנית. אם יש OV אז זה בצרפתית. עכשיו יש סרט נורווגי חדש שאני מאוד רוצה לראות ("אלינג", מבוסס על הספר - שתורגם גם לעברית - "אחים בדם". ספר מאוד מומלץ אגב) ואני בדילמה קשה - לראות מדובב? לראות מקורי עם תרגום לגרמנית? בטלוויזיה כמובן נכנעתי. רואה כמו גדולה סרטים מדובבים. אפילו "ארטה", המתמיימרים כביכול לתרבותיות ואמנותיות, מדבבים את רוב הסרטים שהם מציגים. זהו, הוצאתי את הקיטור. מכיוון שרוב הכותבים פה הם מארה"ב/קנדה, אתם מוזמנים לעבור להודעה הבאה

אני כל כך מבין אותך

הייתי באיטליה כמעט כל החורף זה פשוט קטסרופה מה שהולך עם הדיבוב אני לא מבין איך ארצות אירופה המערבית עדיין כאלה פרמטביים בקטע הזה הייתי פשוט מתוסכל חוץ מכדורגל לא יכלתי לראות כלום אבל אני חושב שהסיבה העיקרית שלהם היא מאחר ותהליך הגולבליזציה כבר התחיל ובמיוחד כל הקטע של האיחוד האירופי ומאחר שכולם משתייכים לאותה דת איו להם משהו שייחד אותם כלאום חוץ מהשפה וההסטוריה והיסטוריה זה לא דבר שצעירים זוכרים כל הזמן נשארה השפה לכן הם יעשו הכל בשבילה נתנחם שאנו בני העם היהודי כל כך מיוחדים שלא צריך להבהל מכלום לכן אנו יכולים להנות מסרטים כמו שצריך.

אנחנו לא סובלים את הדיבוב.

אני באמת לא מבינה מי המציא את הדיבוב הזה. מה רע בכתוביות? אמנם בדרך כלל בטלוויזיה בסרטים אפשר לבחור אם לראות בגירסה הרגילה או במדובב אבל סדרות רוב הזמן משודרות רק בצרפתית אז פשוט מוותרים על זה.

Le Parisien

New member
בצרפת, לרוב ניתן לבחור את הגרסה

(מקורית או מדובבת). ואם במקרה אין בנמצא גרסה רב לשונית לשידור אז כמעט תמיד יש זמני שידור חלופיים. בקולנוע הבעיה כלל לא קיימת. תמיד יש גרסה מקורית במגוון בתי קולנוע משובחים. לגבי "אמלי", הריי מדובר בסרט מצרפתי אז ברור שהגרסה המקורית דוברת צרפתית. במקרים כאלו אני נוהג להזמין את ה DVD מבריטניה או ארה"ב ואז יכול להנות מכתוביות באנגלית. בעניין הדילמה האם לצפות בסרט מדובב. אני מסרב להכנע לדיבוב אלא אם מדובר בסרט נדיר שאת גרסתו המקורית קשה או בלתי ניתן להשיג.

למעלה