דיאן+אנדרוקור

• פותח הנושא DM78
  • פורסם בתאריך

DM78

New member
דיאן+אנדרוקור

שלום, אני לוקחת דיאן 35 ואנדרוקור כבר 10 חודשים לצורך טיפול בבעית אקנה ושעירות יתר. התוצאות בינתיים טובות מאוד - למעט בעייה אחת... בחודשים האחרונים אני מרגישה בהדרגתיות ירידה חזקה בחשק המיני. עד היום לא הייתה לי שום בעייה ויש לי בן זוג נהדר ויחסי מין מצויינים, אבל אני קצת מודאגת... האם ייתכן קשר בין השניים? האם ניתן לפתור את הבעיה? הרופא שלי דיבר על טיפול לאורך זמן ממושך (אפילו שנים). תודה.

לגבי כדורי Diane + Androcure

שלום לך DM78 בהחלט יתכן קשר בין ירידה בחשק המיני ובין הטיפול המשולב בשתי התרופות הנ"ל. החשק המיני בנשים נובע בעיקר מהפעילות האנדרוגנית של ההורמון פרוגסטרון. באישה ישנו שווי משקל משתנה בין שני ההורמונים פרוגסטרון ואסטרוגן. ככל ששווי משקל זה נוטה יותר לכוון הפרוגסטרון אז לאישה יהיה יותר חשק מיני, יותר שערות על היד והפנים, יותר פצעים במקומות אלו, וקול קצת יותר עבה. כלומר "פעילות-גברית" גבוהה יותר. בזמן ההתבגרות היות ויש הרבה שינויים הורמונליים יכולה להגרם עודף קל "פעילות-גברית" כנ"ל שתביא לכל התופעות הנ"ל כולל (באופן עקיף) גם ליותר פצעי הבגרות. כדורי דיאן או שילוב של דיאן ואנדרוקור הוא טיפול די מקובל לאקנה ושעירות יתר. כדורי הדיאן מכילים שני חומרים, הראשון הוא אסטרוגן והשני חומר שמפחית את ה"פעילות-הגברית". האנדרוקסון מכיל בדיוק את אותו החומר השני שנמצא בדיאן רק במינון גבוהה יותר. יוצא מכך שהטיפול המשולב של דיאן ואנדרוקסון מפחית מאוד את ה"פעילות-הגברית" וכך גם מפחית מאוד את כמות הפצעים והשערות על הפנים והיד. אבל... בהתאם לסיבה שהזכרתי לעיל, הטיפול לכן גם עלול להפחית את החשק המיני וגם לגרום לקולך להיות קצת יותר "דק" ונשי. כדי להתגבר על תופעת הלוואי של חוסר החשק המיני יש כנראה צורך בלהקטין את כמות האנדרוקסון הנלקחת. מצד שני פעולה כזו יכולה להפחית מיעילות הטיפול נגד האקנה. לכן חייבים להתיעץ מחדש עם הרופא כדי שישקול לשנות את "שווי-המשקל"הנ"ל, בצורה כזו שתופעות הלוואי תפחתנה אך הפעילות הרפואית נגד פצעי הבגרות לא תושפע בהרבה. מקווה שקבלת את כל התשובות, בברכה
ישראל

DM78

New member
תודה על תשובתך...

המפורטת והמענינת, ועל הסבלנות. אני אתייעץ עם הרופא - תודה רבה.

למעלה