דיאלוגים :)

MoraniDagan

New member
דיאלוגים :)

אז אני בכיתה י"א,ועושה דיאלוג עם ידיד. (אחרי שראיתי את כל הדיאלוגים היפים של בת-בת קצת התחרטתי! יש מבחר ענקי,על מריבות בין אם לבת,על חברות שמדברות ביניהן וכלמיני דברים ממש יפים!) עוד לא ממש החלטנו על איזה סגנון אנחנו הולכים,זה יכול להיות עוקצני ומצחיק ויכול להיות דרמטי עם הרבה אקשן וכעסים על הבמה. בכל אופן, יש לכם אולי הצעות לדיאלוגים ? בדקתי באימפרו ולא ממש התלהבתי ממה שהיה שם.

yonti261

New member
רעיון

אם את רוצה משהו "דרמטי עם הרבה כעס ואקשן על הבמה" תנסי את הדיאלוג של יאסון ומדיאה מ"מדיאה" של אוריפידס בתרגום של בוזגלו,שהוא תקשורתי והולם את רוח המקור כאחד.

ketas

New member
בוא נראה...בן ובת...

אם בא לכם דרמה יש את "דני והים הכחול", מומלץ. "על עכברים ואנשים" אממ אם משהו קצת יותר קליל יש מחזה, נראה לי קוראים לו ילדים...לא בטוחה...על שני ילדים שמשחקים באבא ואמא ומתחילים ב"ריב מבוגרים" סוער
אם בא לכם משהו מיוחד יותר אפשר לחפש אפילו בהצגות ילדים, למשל נרניה... גם אבסורד לא חסר, "פנדו וליז" ולמשל... בהצלחה
ואגב, אם כבר ראית דברים, יש לך רעיונות לדיאלוגים של בנות?

MoraniDagan

New member
:) כנסי מותק..

קודם כל,שינינו את דעתנו! החלטנו על משהו קומי...קליל...כמה שיותר משעשע,מצחיק,ציני וכ'ו... הרעיון של הצגות ילדים נשמע לי ממש חמוד! הקטע שהגבילו אותנו למחזות ישראלים (אז יש סיכוי שזה לא אפשרי כל העניין?) אגב,הרעיון של הקטע מהמחזה "ילדים" (?) נשמע ממש מאגניב! הרצתי חיפוש ולא מצאתי שומדבר על המחזה הזה..יש מצב את מבררת לי? ממש אהבתי את הרעיון! ואמ,אני יודעת על דיאלוג מ"סינית אני מדברת אליך" שחברות עושות ושהוא ממש טוב,והאשכבה(?) של חנוך לוין...ו"חברות טובות" או משהו כזה,אני יכולה לברר לך אם בא לך :) ...פשוט לא ממש התעניינתי..סתם דיפדפתי.. בכל אופן כנסי לאימפרו..

ילדים

זהו לא מחזה. מערכון של אפרים קישון - מופיע בספר מערכונים תחת השם "הוא והיא"

ketas

New member
הממ...

על "סינית אני מדברת אליך" שמעתי כבר איפשהו...לא זוכרת איפה... וכן, "ילדים" זה אכן של אפרים קישון! תודה בכל אופן

Cabaret

New member
יש המון מערכונים של נסים אלוני

שבוצעו ע"י יוסי בנאי ורבקה מיכאלי והם מצחיקים עד דמעות. הייתי מציע לך להסתכל... אני לא יודע איפה הטקסט שלהם נמצא, אבל יצא לא מזמן דיסק כפול שמכיל את כל המערכונים. שווה לבדוק, אולי יש את זה גם בארכיון הקאמרי.

יאאאם

New member
דיאלוגים לבת ו-בת

אתה יכול בקשה לתת לי ת'שמות של המחזות שראית שהם לבת ובת ושהם דרמה קומית? תודה :]

למעלה