דיאטת low carb high fat

golden ear

New member
דיאטת low carb high fat

שלום,

מישהו פעם שמע, או יותר טוב, התנסה בדיאטה מסוג זה?
מחפש לשמוע עדויות חיות לשמועות שקראתי ברשת.

תודה מראש.

דיאטת low carb high fa

דיאטה לא בריאה! הגוף חייב פחמימות לצורך ביצוע כל התהליכים המאפשרים את תפקודו התקין. וכשלא אוכלים מספיק פחמימות הגוף נאלץ לפרק מבנים חלבוניים (כולל שרירים) ומהחלבונים ליצור את הפחמימות להן הוא זקוק. שומנים לא הופכים לפחמימות, אין תהליך כזה בגוף. פירוק המבנים של הגוף בעייתי בפני עצמו ולכן הגוף מנסה לצמצם בכך על ידי הקטנת קצב ביצוע התהליכים (=קצב חילוף החומרים). ולכן כשמנסים לחזור לתזונה רגילה אחרי דיאטות כאלה מעלים הכול ובמהירות. הרבה פעמים עם עוד ק"ג.
מעבר לכך תזונה עשירה בחלבונים לא מומלצת בריאותית.
אלה הרכבים שנועדו כדי ליצור תמונה הורמונלית שתעודד הרזיה מהירה מדי אבל עם מחירים כבדים והכי גרוע- התוצאות לא מחזיקות.

תיקוני טעויות ועוד

"כשלא אוכלים מספיק פחמימות הגוף נאלץ לפרק מבנים חלבוניים (כולל שרירים)" זה פשוט לא נכון! הגוף מייצר פחממות לצרכים בסיסיים מחלבונים במזון מהגליצרול שהוא חלק ממולקולת השומן ואפילו מחומצות שומן (תהליך שפעם חשבו שאינו קורה) ומייצר גופי קטון מחומצות שומן לצריכת האנרגיה של המוח. יש אנשים שריריים מאד שאינם צורכים פחממות ואינם מאבדים מסת שריר וכמובן גם אנשים שאינם שריריים אלא רגילים חלקם ספורטאים שמתעסקים במרוצים ארוכים וברכיבות אופניים ארוכות ללא צריכת פחממות.
דייטות דלות בפחממות אינן חייבות להיות עשירות בחלבונים, אם הדייטה עשירה בחלבון הגוף עצמו מייצר מעודפי החלבון פחממות ובכך בעצם הורס את המטרה לשמה הופסקה צריכת הפחממות.
מהכרותי אנשים רבים שניזונים מדיאטה כזו הם בדרך כלל (לאחר שלב ההסתגלות לדייטה ) לא מפסיקים את הדייטה ולכן התוצאות מחזיקות. אני לא יודע לספר מה קורה כשמפסיקים את הדייטה אני מניח שאם לא שומרים על מאזן קלורי שלילי מפסיקים לרזות.
בנוסף דיאטות כאלה משמשות לריפוי! כן לריפוי,וגמילה מתרופות, של מחלות התסמונת המטבולית הכוללות סוכרת סוג 2 כבד שומני ולחץ דם גבוה.
השמות שאני מכיר לדיאטה כזו הם דיאטה קטוגנית ודיאטה אפס פחממות.
עוד (הרבה ולעומק) על דייטה קטוגנית אפשר לקרוא בבלוג http://meeverlapaleo.blogspot.co.il/

דיאטה דלת פחמימות היא לא בריאה, ויכולה רק לעודד השמנה

שלא יהיו טעויות- דיאטה דלת פחמימות היא קודם כל לא בריאה. הזכרת למשל את העובדה שיש ייצור של גופי קטו כשהדיאטה דלה בפחמימות, וזה נכון שהגוף יכול לנצל אותם, אבל זה הכי לא בריא שיכול להיות. וזה שהגוף ינצל חלבונים מהמזון כדי להפוך אותם לפחמימות זה נכון אבל זה תמיד יהיה גם על חלבונים של עצמו. כשתהליך מתרחש בגוף הוא מתרחש באופן גורף ולא ספציפי לחלבונים מהמזון. כשחלבונים מהמזון נספגים לגוף גורלם כגורל כל החלבונים, הם לא "מסומנים" כשסוג שאפשר לפרק אותו ואת החלבונים של הגוף לא.
ובכלל, כשהתזונה דלה בפחמימות יש תמונה הורמונלית מאוד לא נכונה בגוף- יש הורמונים של סטרס ברמות גבוהות שלא אמורות להיות. תכלס זה מצב של הרעבה- חוסר בחומר אנרגיה הכרחי (פחמימות כמובן) והגוף נאלץ להשיגו בדרכים עקומות במקום בדרך הנכונה, מהמזון.
אם זו היתה צורת תזונה נכונה כאורח חיים הגוף לא היה בנוי לעיכול פחמימות- לא היו לו אנזימים כמו עמילאז שמתחיל את פירוק הפחמימות כבר בפה.
ובכלל, צריך כבר לצאת מהרעיונות האלה שלאכול פחמימות זה מזיק או מפריע להרזיה. ולעבור לרעיון של איזון רמת הסוכר בדם- כן פחמימות רק מפוזרות באופן אחיד פחות או יותר על פני היום. בדיוק כמו שהגוף מנצל אותן- באופן אחיד פחות או יותר.
נכון, יש אנשים שהרגילו את עצמם לא לאכול פחמימות או לאכול מעט מאוד והגוף נאצץ לחיות ככה. אבל רוב האנשים לא יעמדו בזה אז בשביל מה להתחיל?
זה סתם מזמין שבירות, תחושות של אכזבה וכשלון ובסוף מעלים יותר מאשר מצליחים לרזות. ושוב, זה לא בריא!!!

אבי519

New member
אל תתפתה לשטויות שפוגעות בבריאות .

כל דייטות הפלא האלה גורמות נזקים והאנשים שעושים אותם משמינים חזרה מהר מאד.
איכול רק דייטה מאוזנת כמו שומרי משקל וכ"ד.

Manutd21

New member
הגדרת המושג Low Carb מחטיאה את מטרתה

ראשית, אציין כי אין לי כל עניין לסתור את דבריו של אי-אלו מהמגיבים באשכול זה, הואיל ואינני בעל מקצוע, וכל שאגיב כאן הוא מניסיוני והידע שצברתי עד כה. אם למישהו יש הערה לרשום לי בנוגע לתוכן - אשמח.

ראשית, כשמתייחסים ל-Low Carb מדברים על משטר תזונה דל פחמימות באופן כללי. מובן שהגוף צריך פחמימות לצורך תפקודו התקין, ועל אחת כמה וכמה אם עסקינן בפעילות גופנית, המצריכה יותר ויותר דלק (פחמימות) עבור הגוף על מנת שיוכל לתפקד ככל שעצימות הפעילות הגופנית עולה. הואיל ואינני יודע האם כותב האשכול מתייחס לתזונה דלת פחמימות למטרת ירידה באחוזי שומן הגוף כחלק ממשטר אימונים או למטרות הרזיה באופן כללי, אינני יכול לחוות דעה.

מה שכן יכול אני לומר הוא שתזונה מבוקרת פחמימות מעומלנות היא, ככל הנראה, מה שהרבה אנשים מגדירים כ"תזונה דלת פחמימות" - בשוגג.
אם את/ה פעיל/ה גופנית, מומלץ לתזמן אכילת הפחמימות המעומלנות בארוחה שלאחר האימון או מיד לאחר ההשכמה בבוקר - ובכלל, לאכול פחמימות מעומלנות במינונים נכונים ולא להרבות בצריכתן.
פחמימות מלאות מורכבות יש גם בברוקולי, למשל, ואני מניח שהפחמימות מבוססות המים שבברוקולי כן נכללות תחת הגדרת "דל-פחמימות", לכן מומלץ להגדיר בצורה מדוייקת הכל לפני שמתחילים.

הכי חשוב - לאכול נקי ובמינונים הנכונים.

הערות

בתזונה דלת פחממות (קטוגנית) ממעטים באכילת ירקות ובוודאי שלא אוכלים פירות למרות שרובם עניים בעמילנים.
התזונה עניה אך לא נטולת פחממות.

Manutd21

New member
זה תלוי בסוג הירקות ובמטרות הפרטניות

אם הפחמימות שבירק מבוססות על כמות יחסית גדולה של מים והן דלות בפחמימות ביחס לירק (לדוגמא ברוקולי, כרובית, אספרגוס, עגבנייה, בצל, נבטים וירקות עליים ירוקים) - אתה תרצה לאכול אותם גם אם אתה סוכרתי (או שקיים אצלך חשש לסוכרת), בנוסף לשומנים בריאים וחלבון בכמות שמניחה את הדעת.

לגבי פירות והסוף - מסכים לחלוטין. הערה מסוייגת בהקשר לדברים באשר לפירות:
למתאמן שמטרתו לרדת מ-20 אחוזי שומן גוף לאזור ה-5-10 אחוז לא תהיה בעיה לאכול פירות "סביב" האימונים שלו, כחטיף טרום או בָּתַר (Post בלעז) אימון, גם אם הארוחות פרט לארוחת סיום האימון שלו תהיינה דלות-פחמימות (אני הייתי קורא לסוג כזה של תזונה "תזונה מבוקרת פחמימות", משום שהמפתח הוא תזמון נכון של הארוחות ומינונן יותר מאשר ההגדרה הכוללנית והלא מדוייקת "דל פחמימות" בהקשר זה. הרעיון הוא גם לסייע לגוף להתבסס על שומנים (בריאים ורוויים, אם ממזון מן החי) במקום על פחמימות כמקור אנרגיה. שוב, תלוי מתי ואיך.

לעומת זאת, חולה דיאבטי בן 60, שמטרותיו שונות בתכלית השוני מאלו של מתאמן שמטרותיו לרדת באחוזי השומן תוך פיתוח והגדלת מסת השריר לא יוכל לצרוך פירות, כפי שציינת.

אבי519

New member
מה עם סיבים תזונתיים ויטמינים אומגה 6 וכל היתר שבא מצמחים?

דייטה שבה לא אוכלים פחממות או ממעיטים בפחממות ממעיטים גם בכל היסודות האחרים שבאים עם הפחממות.
אני רואה את היתרון היחידי בדייטה כזאת בזה שקל לשמור אותה כי אוכלים הרבה שומן ובשר ומרגישים שבעים.
לא ראיתי מאמר אחד מדעי רציני שתומך בדייטה הזאת, להפך קראתי מאמרים מדעיים רק נגדה.
מצד שני דייטה מאוזנת עם נטיה לקצת יותר חלבון וקצת פחות פחממות ושומן, (כ 20% מהקלוריות מחלבון 30% משומן ו 50% מהקלוריות מפחממות ) היא דייטה שקל לשמור, מאוזנת מבחינת כל אבות המזון וקל לשמור עליה.

סיבים אומגה ומחקרים

סיבים תזונתיים לא ממש חשובים בדיאטה הם בלאו הכי לא מתאכלים.
שמני אומגה 6 נפוצים מדי בכל מקרה (למשל בטחינה או באגוזים) והבעיה היא מחסור באומגה . 3
למחקרים אתה יכול להתחיל פה
http://healthinhebrew.co.il/

אבי519

New member
הבעיה באתר הזה שכל המאמרים מוטים לכוון אחד, בנוסף

הלינקים שיש באתר הם לאותו המאמר באנגלית לא ממש למקורות מחקריים.
גם לא למאמרים ממש מדעיים אלא להטפות בסיגנון - "זאת דעתו של ד"ר זה וזה..."
זה לא שונה ממהטפות ומהמארים של הצמחוניים, או כל מיני תומכי תאוריות קונספירציה שונות ומשונות, שגם להם אני לא מאמין.
מפריע לי גם שכתוב "ד"ד XYZ" אבל אין עליו שום חומר , לא כתוב שם מי זה בדיוק המחבר של המאמר, באיזה תחום הוא קיבל דוקטורט. אולי הוא ד"ר לנטורופטיה או לתחום ברפואה אלטרנטיבית כל שהיא (תחומים שבהם אני לא מאמין בכלל)
אני מעדיף לקרא מאמרים ממש מדעיים כמו מאמרים בלנסט ששם כתוב קודם כל מי החוקרים, וגם את כל הפרטים על המחקר למשל "חמש מאות מתנדבים קיבלו ככה וככה וחמש מאות לא קיבלו ותוצאות המחקר הם כאלה וכאלה... עם מספרים וסטטיסטיקה" - ורק בנוסף לזה את הפרשנות על המאמר .
דוגמה טובה אתה יכול לראות למשל באגודה ללחץ דם http://www.ish.org.il/news_p.asp
שם מובא תקציר , ולינק למקור , הכותב הוא רופא מומחה מנהל מחלקה בבית חולים והוא מביא סקירות אוביקטיביות של מחקרים מדעיים, וכותב את דעתו עליהם.

ושנית סיבים תזונתיים חשובים לפעילות תקינה של מערכת העיכול ולמניעת סרטן המעי הגס, ועוד, וזה גם חשוב.

דעות סותרות של מומחים ומאמרים מדעיים

אין ספק שהבלבול הוא רב לגבי הנחיות תזונתיות, וגם למחקריים שמתפרסמים עם מסקנות מסויימות כמעט תמיד תמצאו מחקרים שיסתרו אותם. וזה לא רק בתחום התזונה אלא בנושאים רפואיים אחרים, אבל בתחום התזונה הבלבול חוגג בגלל שזה תחום די פרוץ מבחינת המומחים או המתיימרים להיות מומחים שמביעים את דעתם \ מטפלים \ מנחים אנשים מה לאכול למרות שהרבה פעמים אין להם הכשרה אקדמית כל שהיא. וזה מאוד מצער כי בסופו של דבר האוכל שאנחנו אוכלים הוא לא רק משמין \ מרזה- זה הרבה הרבה מעבר לזה: החומרים שהמזון מספק לנו משפיעים ישירות על התפקוד של הגוף ובריאותו. וצריך להכיר היטב את הפיזיולוגיה של הגוף, התהליכים שמתבצעים שם בפנים וגורמי גומלין שמשפיעים על הכול כדי לתת המלצות נכונות, ידע שלהרבה "מומחים" אין.
חוץ מזה יש הרבה מומחים שכן יש להם את הידע אבל ממליצים על הנחיות תזונה מסוימות "שמשחקות" עם הגוף- שמטרתן לגרום לירידה באחוזי שומן בלי להתחשב במה שזה מעולל לגוף, במובן הרע כמובן.
על התארים האקדמיים שלי אתם יכולים לקרוא בקוביה משמאל, וכדיאטנית קלינית אני שייכת לזרם הקונבנציונלי של הרפואה. ובתור שכזו אני נותנת הנחיות תזונתיות המבוססות על העולם האקדמי הזה וקוי היסוד של ההנחיות התזונתיות הן תמיד שרוב הקלוריות הן פחמימות ( כ55%), חלבונים כ 15-20% ושומנים כ 25-30%. הנחיות אלה עומדות בצרכים של הגוף לחומרי אנרגיה, בניה ותפקודים תקינים של הגוף ביחסים הנכונים, כאמור לפי הצורך של הגוף ולא כמניפולציה להרזיה מהירה.
יש כמובן עניין של כמויות יומיות מכל אחד מהם וכן פיזורים נכונים על פני היום ולא סתם כמות יומית. אם אדם צריך לרזות מתאימים את הכמויות, כנ"ל אם צריך רק לשמור. אם אדם עושה ספורט מוסיפים בעיקר פחמימות, אבל גם חלבונים. עדיין צריך לשמור על אותם יחסים פחות או יותר כפי שציינתי.
בכל מקרה הוצאת קבוצת מזון שלמה מהתפריט היא גרועה ובהכרח תיצור חסרים שיפגעו בתפקוד ובבריאות בטווח הארוך או הקצר.
צריך לאכול הכול- דגנים, פירות, ירקות, מזונות חלבוניים מן החי ולא רק מהצומח ושמנים בריאים. כמו כן אני תמיד משאירה מקום בשביל הנפש- לא הכול צריך להיות מושלם מבחינת הערכים הבריאותים. לא יקרה כלום אם אוכלים כמה קוביות שוקולד או כמה וופלות (לא חבילה ולא חצי חבילה) של "קלוריות ריקות"- אין להם ערכים בריאותיים אבל יש להם ערכים של הנאה וגם הנפש חשובה.
ולסיכום- אל תתנו לבלבל אתכם, תקראו מידע עם עין ביקורתית על מקורו ותתייעצו עם גורמים עם ידע אקדמי מוצק ונרחב

אבי519

New member
אני קורא הכל אבל מאמין לדעות של הזרם הקונבנציונלי בלבד כי רק

הזרם הקונבנציונלי ברפואה בודק את המחקרים באוביקטיביות, בוחן את כל הצדדים לפי כללים וחוקים ותקנות ברורים, ומקבל החלטות בצורה מדעית סטטיסטית, ומנהלית, יסודית רצינית, ומתוך אינטרס לבריאות הציבור וללא אינטרסים אחרים ללא תאוריות קונספירציה ונסיון לקדם איזו אמונה או אנטי אמונה. (כמו צמחונות, טיבעונות, דת, אנטי-דת וכן הלאה...)
בנוסף אני לא חושב שכדאי לבדוק על הגוף שלנו כל מיני תאוריות תזונתיות רק בגלל קריאת אתר זה או אחר, ולהסתכן שעקב כך ניסבול מנזק שיכול להיות גם נזק בלתי הפיך ולכל החיים.

אבי519

New member
בנוסף - אחרי שקראתי לעומק מספר מאמרים באתר אין לי ספק

שיש כאן כוונה להטפה \שטיפת מוח בכוון אחד.
יש להם מין אג'נדה לא כלכך מוגדרת אבל ברור שהיא אנטי צמחונית\טיבעונית, אנטי הזרם הקונבנצינלי ברפואה, ובעד דיטות הבשר - כגון הפליאו האטטקינס והקרניבוריזם.
אבל בעיקר שחיטת פרות, במיוחד פרות קדושות של הזרם הקונבנציונלי ברפואה.
מה שלא בסדר זה שהם לא כותבים את האג'נדה שלהם בהקדמה או בשם האתר וזה מטעה לחשוב שמדובר באתר אוביקטיבי.
בנוסף לכך שהמאמרים ממש לא מקצועיים לא מדעיים וכנראה מיועדים לקוראים הדיוטים ולא לאנשי מקצוע.

יש משפט שאומר כך:

1. יש דברים שאני יודע שאני יודע.
2. יש דברים שאני יודע שאני לא יודע.
3. (הכי חשוב) יש דברים שאני לא יודע שאני לא יודע.

צרפתי לינק לאתר של ד"ר ג'ייסון פאנג המוכשר - רופא נפרולוג שעיסוקו בטיפול בבעיות כליות הביא אותו להתמחות בנושאי סכרת.
הטענה העיקרית שלו היא כזו - מי שסובל מהשמנת יתר רוב הסיכויים שגופו אינו מתמודד היטב עם פרוק יעיל של פחממות ( שומן מצטבר הוא תוצאה של פרוק סוכרים ופחממות) . ומילה שלי - כפי שלא יעלה על הדעת לתת לאדם שרגיש לחלב תזונה שבה 55% מהצריכה היומית היא מוצרי חלב לא יעלה על הדעת להמליץ לאדם שרגיש לפחממות תזונה המורכבת מ- 55% פחממות. הגיון פשוט.

רוב האנשים שמתמודדים עם בעיות השמנה סובלים מתנגודת אינסולין. צריכת פחממות מחמירה את התנגודת שבסוף המסלול ממתינה סכרת סוג 2.

אני מקווה שתמצא את האתר הזה מרתק כפי שאני מצאתי (נדרשת ידיעת אנגלית) דרך אגב - יש בלוג נהדר בעברית בשם "בלוג דל פחממה". המון ידע מהסוג של "יש דברים שאני לא יודע שאני לא יודע".

שים לב ש- 40 שנים של תזונה עתירת פחממות (55% זה המון פחממות!!) הפכו אותנו ליותר שמנים ויותר סוכרתיים. אחת ההגדרות לאי שפיות היא - לעשות מה שעשינו תמיד ולצפות לתוצאות אחרות.

https://intensivedietarymanagement.com/page/2/

עוד משפט

בשבדיה תזונה דלת פחחמות היא המדיניות של משרד הבריאות השבדי לטיפול בסכרת.

אבי519

New member
אני יודע מנסיוני שאחרי שירדתי ל 40-50 אחוז פחממות

בדייטה שלי שהיתה מבוססת קודם על אחוזים הרבה יותר גדולים , ירדתי במשקל 20 ק"ג ושיפרתי את כל המדדים של לחץ דם כולסטרול טריגליצרידים וסוכר.
עשיתי דייטה מאוזנת מחושבת ומדודה של 20 30 50 וירדתי 20 ק"ג במשך כחצי שנה בערך.
מנסיוני מאד קשה לעשות דייטה של פחות מ 50.
בחלק מהזמן בדייטה שלי העלתי את החלבונים על חשבון הפחממות כך שהגעתי למצב ש 25 -30 אחוז מהקלוריות באות מחלבון , 30 אחוז שומן , והיתר פחממות (כ40 אחוז) היה לי קשה לעמוד בזה למרות שירדתי יפה מאד וקצב הירידה במשקל התגבר ככל שהקטנתי את הפחממות על חשבון העלאת החלבון .

התזונה של רוב האוכלוסיה מבוססת על הרבה פחממות ולא אוכלים 50 אחוז פחממות אלא אחוזים הרבה הרבה יותר גדולים מזה.
אני עכשיו במצב שכבר הגעתי ל BMI ולמדדים האידיאליים ונשאר לי רק לשמור ולכן אני אוכל דייטה שהיא 50 20 30 וזה לא קל לשמור על רמה כלכך נמוכה של פחממות.
אני לא נוגע בכלל במתוקים, לא אוכל שום עמילנים מלבד שתי פרוסות לחם ביום. (לא תפוחי אדמה לא אורז לא פסטות לא מאפים ...) רוב הפחממות שלי באות משני תפוחי עץ סלט ירקות שתי פרוסות לחם . ובדייטה כזאת אני מקבל 50% מהקלוריות כפחממות .
חשבי כמה אחוז קלוריות מפחממות מקבל אדם ממוצע שאוכל פסטות תפוחי אדמה מאפים קרואסונים עוגות מתוקים ... או שותה משקאות קלים . לדעתי מעל 70% .ולכן ההמלצה לאכול רק 50 או 55 אחוז זה קיצוץ רציני בהרגלים של הציבור הרחב.

אבי519

New member
למי שלא יודע איך מחשבים את האחוז בדייטה

החישוב הוא לא מהמשקל אלא מהקלוריות.
למשל אם אדם אוכל 2000 קלוריות ליום
מזה אוכל 100 גרם חלבון ו 100 גרם שומן ו היתר פחממות
צריך לחשב ש : מחלבון הוא מקבל 100X4=400 קלוריות.
משומן הוא מקבל 100X9=900 קלוריות.
מפחחמות הוא מקבל את היתר... (כמו חלבונים גם כפול 4 קלוריות לגרם)
כלומר הוא יקבל 20% מחלבון 45% משומן ומפחממות את היתר כלומר 35%.

לא משמינים בגלל אחוז הפחמימות אלא בגלל עודף קלוריות ושומנים

מימדי ההשמנה הולכים וגדלים לא בגלל שאוכלים 55 או 30 אחוז פחמימות. מימדי ההשמנה עלו כי קודם כל אוכלים הרבה קלוריות. אחוז זה עניין של כמה מתוך ולא כמות טוטאל. כל עוד אוכלים את כמות הקלוריות הנכונה 55% מהקלוריות כפחמימות זה בכלל לא הרבה.
מימדי ההשמנה עלו כי אוכלים ארוחות לא מסודרות- מדלגים חופשי על ארוחות ואז באים הביתה אחר הצהריים או בערב ואוכלים יותר מדי. וכשאוכלים בבת אחת, גם אם זה לא פחמימות, עודף הקלוריות הופך בקלות לשומנים.
מימדי ההשמנה עלו כי אוכלים יותר מדי בשרים, במיוחד בשרים שמנים שבהם יותר מ 50% מהקלוריות זה בכלל שומנים ולא חלבונים.
מימדי ההשמנה עלו כי לא מכינים אוכל בבית אלא אוכלים בחוץ או עושים מזמינים הביתה או שקונים אוכל לכל השבוע במקום לבשל, אוכל שהוא עתיר שומנים ומנות גדולות.
מימדי ההשמנה עלו כי רמת הפעילות הגופנית ירדו
מימדי ההשמנה עלו כי יש שפע של אוכל, כי החבילות של החטיפים ענקיות ולא קטנות כמו שהיה פעם, כי אוכל מפצה על כל שאר הלחצים בחיים שהם לא מה שהיה פעם, כי כל אירוע מושתת על אוכל ויש לפעמים תקופות של כמה אירועים
ועוד ועוד
אבל לא בגלל שאוכלים פחמימות. כל עוד אוכלים פחמימות בכמות נכונה פר ארוחה ומפזרים אותן על פני כל היום הן בחיים לא ישמינו

למעלה