דיאטת אטקינס

gesus

New member
דיאטת אטקינס

השאלה שלי מתבססת על מקרה אחד ויחיד שאני מכיר שעושה את הדיאטה לכן גלו כבר מההתחלה אני מבקש את סליחתכם אם אני לא מדייק. הרי ידוע שכדי לרדת במשקל צריך להגיע למאזן אנרגיה שלילי. אותו מקרה שאני מכיר רחוק שנות אור מזה למרות שהוא עושה פעילות גופנית על בסיס יומי (ריצה). למרות זאת, הוא יורד במשקל, המדדים בבדיקת הדם שלו תקינים והדופק שלו נמוך. יכול להיות שצריכת החלבונים הופכת את השריר לכל כך יעיל שהוא מצליח לשרוף קלוריות שמביא אותו למאזן שלילי? חוץ מצריכה של חלבונים, הוא גם צורך שומנים בצורה מאסיבית ע"י שמן וחמאה. התיאוריה שלי לגבי זה היא שהגוף פשוט מפריש את השומן הזה. יש בזה היגיון?

m0sh3

New member
יש לחלבון אפקט תרמוגני חזק ,

כאשר צורכים כמויות גדולות של חלבון , הצריכה הקלורית עולה. אני חושב שהדיאטה עובדת בגלל הרמות הנמוכות של האינסולין: אין דיכוי לקטכולמינים [הורמונים קטבוליים - קורטיזול , אדרנלין , נוראדרנלין] ---> רמות הcAMP ובעקבות כך הHSL עולות ויש פירוק שומן. אינסולין אנבולי מאוד - אבל זה נכון בעיקר כלפי שומן. הוא מוריד את הרמות של הcAMP ובעקבות כך HSL , וכך מונע פירוק שומן. בקיצור , זה בגלל המחסור בפחמימות לפי דעתי. אבל זו רק דעתי.

tommythecat

New member
שתי אפשרויות

אם הוא התחיל זה עתה, הירידה עשויה להגיע מנוזלים. אחרת, הוא נמצא במאזן קלורי שלילי למרות מה שנראה לך. יוסי

gesus

New member
הוא עושה אותה כבר מעל לחצי שנה

לפי החישוב שלי הוא בעודף של לפחות 500 קלוריות ביום. הוא גם לא מבין איך אז עובד אבל הרופא שלו הסביר לו שיש כנראה דברים שהמדע עדיין לא עלה עליהם.

tommythecat

New member
תגישו מועמדות לפרס נובל בפיסיקה

כי הצלחתם להפריך את חוקי התרמודינמיקה. יוסי

E s t e b a n

New member
הודעה מהעבר..

בנושא הזה, כאן. ממליץ לקרוא את הנספח המיוחד מתוך Journal of Obesity Research בכל מקרה.

למעלה