קצת טיפים הבנושא
דבר ראשון שבלט לי לעין זה שאינך צורך שומנים כלל, וכשאני מתכוונת לשומנים אני מתכוונת לשומנים מהצומח.. למשל שמן זית, אבוקדו, מיני אגוזים ושקדים..
אחת הטעויות הנפוצות של אנשים שנכנסים ל-
"משטר דיאטה"*** היא שאינם צורכים שומן וזה כלל לא נכון! זה נשמע הזוי אבל שומן (כמובן שמהצומח) עוזר לתפקוד של הגוף: לספיגת ויטמינים אשר מסיסים בשומן בלבד והם חיוניים לגוף, מחזק את האלסטיות והמראה הכללי של העור, הציפורניים והשיער, מכיל אנטי אוקסידנטים, בנוסף לכל שומן עוזר לשרוף שומן! כן זה נשמע הזוי אבל עשו על זה מחקרים.. בנוסף אני ממליצה לך לצרוך אומגה 3, לא אפרט את כל היתרונות כי הם רבים..
אפשר לצרוך עד 3 מנות שומן ביום כאשר מנת שומן הינה: 8 שקדים+2 אגוזים/כפית שמן זית/אבוקדו/שמן שומשום(מאוד טעים לדעתי!).
בנוסף.. אמרת שאתה אוכל סלט בצהריים.. עם מה? האם מתווסף לזה רוטב? אם כן, כמה? האם אפשר לוותר על זה? או להחליף בשמן זית? ומה עם מנת פחמימה בצהריים?
דבר שני.. תגוון!! גיוון הוא מרכיב מאוד חשוב כאשר מנסים לרדת במשקל.. למשל ראיתי שפעמיים פעמים ביום אתה אוכל לחם מלא.. לחם מלא הוא בריא, משביע, מספק אנרגיה לזמן רב וכו' אבל אתה יכול גם להחליף את הלחם במנת פחמימה אחרת, למשל תפוח אדמה אחד, בטטה, 4 כפות אורז (עדיף מלא), 4 כפות קינואה, כוס ספגטי (עדיף מלא) וכד'..
וירקות... יש מגוון עצום של ירקות וחשוב לצרוך ירקות שמספקים לנו ויטמינים ואינם מכילים כמות גדולה של קלוריות... בעצם ירקות אפשר לאכול ללא הגבלה (פרט לתפוח אדמה, בטטה, דלעת).. תנסה שילובים של כל מיני ירקות.. אני אישית מאוד אוהבת מיצים טבעיים שאני מכינה לבד..
כמו כן פירות.. זה נושא מאוד חשוב שאני רואה שאין לך בתפריט כלל! אתה יכול לאכול עד 2-3 מנות פרי ביום, למשל בין הארוחות או ביחד עם היוגורט.
דבר נוסף שהוא לא פחות חשוב.. תשתדל לאכול פעם בשלוש-ארבע שעות, זה יגביר לך את חילוף החומרים וכך גם לא תצטרך לנשנש בלילה כי כבר לא תהיה רעב.. ואגב בעניין נשנוש הלילה הזה.. האם זה גורם לך לרגשות אשם? האם זאת אכילה רגשית? אתה צריך לשאול את עצמך ולבדוק עם עצמך האם אתה באמת צריך את זה.. אני במקומך הייתי מוותרת על זה ובמקום זה תיקח יום אחד בשבוע (אני לוקחת את שישי או שבת) שבו תאכל מנה אחת של משהו שאתה הכי אוהב אבל אתה מגביל את עצמך.. זה יכול להיות הכל! סטייק בשר, ספגטי עם שמנת, פיצה (משולש אחד) וכו'.. כל דבר שאתה אוהב.. וכמובן לא להרגיש רגשות אשם אחרי זה..
כמו כן.. לגביי כל העניין של הפעילות גופנית.. האם אתה אוכל לפני מנת פחמימה שתספק לך אנרגיה? למשל אני אוכלת חטיף אנרגיה או מכינה פרישייק מבננה+2 תמרים (אפשר גם חלב, לי פשוט יש רגישות ללקטוז) או אוכלת שיבולת שועל.
מיד לאחר אימון חשוב לאכול מנת פחמימה (שנותנת אנרגיה לגוף לבנות מסת שריר) ומנת חלבון (שמרכיבה את מסת השריר).. מומלץ לאכול עד חצי שעה לאחר האימון וזה בגלל שחילוף החומרים מואץ מיד לאחר האימון. בנוסף.. בזמן אימון אנחנו מאבדים הרבה מאוד מים ולכן חשוב להקפיד על שתייה מרובה בתום האימון.. המאמן שלי לימד אותי שיטה: להישקל לפני האימון ולאחר האימון ולראות כמה נוזל "ברח" (יצא) מהגוף ולהשלים את אותה הכמות נוזל.
***"משטר דיאטה" - אני מאוד לא אוהבת את המונח הזה.. כאשר התחלתי את תהליך הירידה במשקל לא התייחסתי לזה בתור דיאטה.. בגלל שהמונח דיאטה מתייחס לזמן מוגבל שבו אנחנו רוצים לרדת במשקל.. גם רק המילה "דיאטה" מכניסה אותנו לסוג של סטרס ופחד מכישלון ולכן בשלב מסויים נפנה לדברים אשר אסרנו על עצמנו לאכול (לכן אני פעם בשבוע אוכלת מאכלים אהובים, ולא אני לא עולה במשקל).
תתייחס ל"דיאטה" להרגלי אכילה נכונים, אורח חיים בריא, ולא איזשהו משטר שאתה חייב ללכת לפי אלף בית..
אל תעשה רשימה של "אסור" ו"מותר"..
כי מה יקרה כשיבוא לך מתוק אחרי שחודשים על גבי חודשים לא אכלת מתוק? אתה תתנפל ויהיה לך בולמוס.. תסיים חפיסת שוקולד בבת אחת למשל..
אז אם בא מתוק.. למה לא? יש כיום בשוק הרבה דברים מתוקים שאינם מכילים כמות רבה של קלוריות (למשל חטיפי אנרגיה, שוקולד 92 קלוריות, אפילו 2 קוביות שוקולד אהוב, תמרים, בננות וכו').
דבר אחרון שיש לי להגיד (ובכוונה שמתי את זה בסוף כי זה מאוד חשוב)- תשתה מים, מים, מים!!! אל תתפתה למשקות דיאטטיים כי הם מאוד לא בריאים והם לא מרווים אותנו ואפילו יכולים לגרום לתחושת רעב מדומה.. אם לא טעים לך מים פשוטים תנסה להוסיף לימון עם נענע... תשתה תה (בלי סוכר ובלי סוכרזית, מקסימום עם כפית דבש).
גם מיצים טבעיים הם רעיון לא רע בכלל, רק לשים לב לכמות..
בסופו של דבר הכל עניין של איזון...
אני יודעת שזאת הייתה חפירה ארכאולוגית אבל גם לי היו קשיים בירידה במשקל ואני יודעת איך אתה מרגיש אז רציתי לעזור
מקווה שתצליח להוריד עוד במשקל.. ותספר לי איך הולך לך עם זה..