דיאטה שנתקעה

• פותח הנושא em28
  • פורסם בתאריך

em28

Well-known member
דיאטה שנתקעה

בן 49, התקף לב קליל לפני שנה וחצי שבעקבותיו לקחתי את עצמי בידיים.
בהדרגה הכנסתי את עצמי למשטר פעילות - כיום פעמיים בשבוע פעילות אנ-אירובית ו-3-4 פעמים בשבוע הליכה של 6-7 ק"מ.
במקביל התחלתי לעבור לארוחות מסודרות - בוקר-צהריים-ארוחת ביניים-ערב-נשנוש קל.
התוצאה: ממשקל של 115 ק"ג ואחוזי שומן של כ-36% ירדתי למשקל של 90-93 ק"ג ואחוזי שומן של כ-24%.

א-ב-ל...... נתקעתי !
כבר כחצי שנה שהמשקל האנטישמי שלי מסרב להראות את הצד היותר יפה שלו.

עצות ?!?

em28

Well-known member
פרטים נוספים:

גובה: 178 ביום טוב.
כולסטרול וטריגליצרידים בסדר (34/50 HDL/LDL, טריג-90).
סוכר בצום: 100-110.

תפריט טיפוסי:
בוקר: מלפפון-עגבניה, גבינות (עד 5%), שתי פרוסות לחם מלא.
צהריים: מנת עוף/דג, סלט ירקות.
ארוחת ביניים: יוגורט עם קורנפלקס.
ערב: מלפפון-עגבניה, גבינות (עד 5%), טונה/ביצה, שתי פרוסות לחם מלא.
נשנוש לילה: ששששש, יותר טוב שלא אפליל את עצמי.

אפשרויות

בהנחה שכשאתה כותב "גבינות" אתה מדבר על כף שתיים של גבינה ולא על אריזה שלמה, אתה אוכל (לדעתי )מעט מאד.
אני בדיוק בגובה שלך ושוקל 76 קג. אני לדעתי אוכל יותר ממך ובמיוחד אוכל שמן יותר. (אני כנראה אוכל פחות לחם ממך אבל יש לי נטיה לאכול עוגות ,שוקולד, גלידות, ריבות, ועוד דברים קלוקלים מהסוג הזה)
לדעתי מה שקורה לך כרגע הוא שבעיקבות הפעילות הגופנית שאתה עושה רקמת השריר בגופך גדלה ולכן תורמת לעליה במשקל שמקוזזת עם ירידה ברקמת השומן. תהליך הגידול ברקמת השריר יעצר בשלב כלשהו (במיוחד אם לא תגביר את עצימות האימון) ואז תמשיך לראות את משקלך יורד. אם תגביר את עצימות האימון השלב בו משקלך אינו יורד יתארך מעט אבל בסופו הירידה ברקמת השומן תהיה מהירה יותר.
לא כתבת האם אחוזי השומן בגופך השתנו במהלך החצי שנה האחרונה.

Natasha Mo

New member
קצת טיפים הבנושא

דבר ראשון שבלט לי לעין זה שאינך צורך שומנים כלל, וכשאני מתכוונת לשומנים אני מתכוונת לשומנים מהצומח.. למשל שמן זית, אבוקדו, מיני אגוזים ושקדים..
אחת הטעויות הנפוצות של אנשים שנכנסים ל- "משטר דיאטה"*** היא שאינם צורכים שומן וזה כלל לא נכון! זה נשמע הזוי אבל שומן (כמובן שמהצומח) עוזר לתפקוד של הגוף: לספיגת ויטמינים אשר מסיסים בשומן בלבד והם חיוניים לגוף, מחזק את האלסטיות והמראה הכללי של העור, הציפורניים והשיער, מכיל אנטי אוקסידנטים, בנוסף לכל שומן עוזר לשרוף שומן! כן זה נשמע הזוי אבל עשו על זה מחקרים.. בנוסף אני ממליצה לך לצרוך אומגה 3, לא אפרט את כל היתרונות כי הם רבים..
אפשר לצרוך עד 3 מנות שומן ביום כאשר מנת שומן הינה: 8 שקדים+2 אגוזים/כפית שמן זית/אבוקדו/שמן שומשום(מאוד טעים לדעתי!).
בנוסף.. אמרת שאתה אוכל סלט בצהריים.. עם מה? האם מתווסף לזה רוטב? אם כן, כמה? האם אפשר לוותר על זה? או להחליף בשמן זית? ומה עם מנת פחמימה בצהריים?

דבר שני.. תגוון!! גיוון הוא מרכיב מאוד חשוב כאשר מנסים לרדת במשקל.. למשל ראיתי שפעמיים פעמים ביום אתה אוכל לחם מלא.. לחם מלא הוא בריא, משביע, מספק אנרגיה לזמן רב וכו' אבל אתה יכול גם להחליף את הלחם במנת פחמימה אחרת, למשל תפוח אדמה אחד, בטטה, 4 כפות אורז (עדיף מלא), 4 כפות קינואה, כוס ספגטי (עדיף מלא) וכד'..
וירקות... יש מגוון עצום של ירקות וחשוב לצרוך ירקות שמספקים לנו ויטמינים ואינם מכילים כמות גדולה של קלוריות... בעצם ירקות אפשר לאכול ללא הגבלה (פרט לתפוח אדמה, בטטה, דלעת).. תנסה שילובים של כל מיני ירקות.. אני אישית מאוד אוהבת מיצים טבעיים שאני מכינה לבד..
כמו כן פירות.. זה נושא מאוד חשוב שאני רואה שאין לך בתפריט כלל! אתה יכול לאכול עד 2-3 מנות פרי ביום, למשל בין הארוחות או ביחד עם היוגורט.

דבר נוסף שהוא לא פחות חשוב.. תשתדל לאכול פעם בשלוש-ארבע שעות, זה יגביר לך את חילוף החומרים וכך גם לא תצטרך לנשנש בלילה כי כבר לא תהיה רעב.. ואגב בעניין נשנוש הלילה הזה.. האם זה גורם לך לרגשות אשם? האם זאת אכילה רגשית? אתה צריך לשאול את עצמך ולבדוק עם עצמך האם אתה באמת צריך את זה.. אני במקומך הייתי מוותרת על זה ובמקום זה תיקח יום אחד בשבוע (אני לוקחת את שישי או שבת) שבו תאכל מנה אחת של משהו שאתה הכי אוהב אבל אתה מגביל את עצמך.. זה יכול להיות הכל! סטייק בשר, ספגטי עם שמנת, פיצה (משולש אחד) וכו'.. כל דבר שאתה אוהב.. וכמובן לא להרגיש רגשות אשם אחרי זה..

כמו כן.. לגביי כל העניין של הפעילות גופנית.. האם אתה אוכל לפני מנת פחמימה שתספק לך אנרגיה? למשל אני אוכלת חטיף אנרגיה או מכינה פרישייק מבננה+2 תמרים (אפשר גם חלב, לי פשוט יש רגישות ללקטוז) או אוכלת שיבולת שועל.
מיד לאחר אימון חשוב לאכול מנת פחמימה (שנותנת אנרגיה לגוף לבנות מסת שריר) ומנת חלבון (שמרכיבה את מסת השריר).. מומלץ לאכול עד חצי שעה לאחר האימון וזה בגלל שחילוף החומרים מואץ מיד לאחר האימון. בנוסף.. בזמן אימון אנחנו מאבדים הרבה מאוד מים ולכן חשוב להקפיד על שתייה מרובה בתום האימון.. המאמן שלי לימד אותי שיטה: להישקל לפני האימון ולאחר האימון ולראות כמה נוזל "ברח" (יצא) מהגוף ולהשלים את אותה הכמות נוזל.

***"משטר דיאטה" - אני מאוד לא אוהבת את המונח הזה.. כאשר התחלתי את תהליך הירידה במשקל לא התייחסתי לזה בתור דיאטה.. בגלל שהמונח דיאטה מתייחס לזמן מוגבל שבו אנחנו רוצים לרדת במשקל.. גם רק המילה "דיאטה" מכניסה אותנו לסוג של סטרס ופחד מכישלון ולכן בשלב מסויים נפנה לדברים אשר אסרנו על עצמנו לאכול (לכן אני פעם בשבוע אוכלת מאכלים אהובים, ולא אני לא עולה במשקל).
תתייחס ל"דיאטה" להרגלי אכילה נכונים, אורח חיים בריא, ולא איזשהו משטר שאתה חייב ללכת לפי אלף בית..
אל תעשה רשימה של "אסור" ו"מותר"..
כי מה יקרה כשיבוא לך מתוק אחרי שחודשים על גבי חודשים לא אכלת מתוק? אתה תתנפל ויהיה לך בולמוס.. תסיים חפיסת שוקולד בבת אחת למשל..
אז אם בא מתוק.. למה לא? יש כיום בשוק הרבה דברים מתוקים שאינם מכילים כמות רבה של קלוריות (למשל חטיפי אנרגיה, שוקולד 92 קלוריות, אפילו 2 קוביות שוקולד אהוב, תמרים, בננות וכו').

דבר אחרון שיש לי להגיד (ובכוונה שמתי את זה בסוף כי זה מאוד חשוב)- תשתה מים, מים, מים!!! אל תתפתה למשקות דיאטטיים כי הם מאוד לא בריאים והם לא מרווים אותנו ואפילו יכולים לגרום לתחושת רעב מדומה.. אם לא טעים לך מים פשוטים תנסה להוסיף לימון עם נענע... תשתה תה (בלי סוכר ובלי סוכרזית, מקסימום עם כפית דבש).
גם מיצים טבעיים הם רעיון לא רע בכלל, רק לשים לב לכמות..

בסופו של דבר הכל עניין של איזון...

אני יודעת שזאת הייתה חפירה ארכאולוגית אבל גם לי היו קשיים בירידה במשקל ואני יודעת איך אתה מרגיש אז רציתי לעזור :)
מקווה שתצליח להוריד עוד במשקל.. ותספר לי איך הולך לך עם זה..

em28

Well-known member
תודה לעוזרים, הערות ותוספות:

אחוזי שומן:
כמו שכתבתי, לאורך התקופה ירדתי מכ-36% לכ-24%.

תפריט טיפוסי:
גבינות:
לא מדובר על כף שתיים וגם לא על אריזה שלמה,
משהו באמצע - 100-150 ג' לכל הגבינות ביחד.

שומנים:
אכן, יש מעט מאוד שומנים ביום-יום.
אבל אני טועם אבוקדו, שקדים, טחינה - לא על בסיס יומיומי.
זה מספיק ?

פחמימות בצהריים:
במודע ויתרתי על מנת הפחמימות בצהריים, הלחם המלא בבוקר ובערב מספיק לי.
גיליתי שהויתור הזה עושה לי רק טוב, אחרי ארוחת הצהריים אני לא כבד כבעבר.
זה לא שחסרות לי פחמימות במשך היום.
בנוסף ללחם המלא בבוקר ובערב אני טומן ידי בחטיף בריאות, קורנפלקס פירות, וכן גם מתוקים טעימים.

גיוון ירקות:
אכן, אני כבר לא יכול לראות עגבניות, מלפפונים וגמבה, אבל זה מה שאפשר לאכול טרי. לא ?
בסופי שבוע אני מחליף את הירקות הטריים בירקות מאודים - גזר, כרוב, כרובית, קישוא, גמבה.

מים:
אני שתוי, לפעמים אני מרגיש כמו חבית מים מתגלגלת.

סופ"ש:
סופי שבוע הם היציאה מהשגרה שלי: חלה של שבת, פירות, מתוקים.
מזל שסוף השבוע מגיע רק פעם בשבוע.

פעילות גופנית:
כמו שציינתי, מדובר על פעמיים בשבוע אימון משקולות מתון - 30-45 דקות.
ועוד 3-4 פעמים בשבוע של הליכה (הליכון או בחוץ) של כ-6-7 ק"מ בשעה.

אני מוצא שבפעילות הגופנית קל לי להתמיד ואפילו להעצים אותה,
אלא שלאחר הפעילות תוקפים אותי החיידקים של הרעב (המדומה).

פצית219

New member
קודם כל ממש כל הכבוד, שנית מה אתה עושה פה?

תחזור מייד לפורום אנדרואיד! מישהו צריך לשאת בנטל ואני קצת נטשתי שם בזמן האחרון.
לגבי התפריט והירידה שנעצרה אין לי עצות מעבר למה שהתזונאית כתבה, מה שאתה עושה נשמע מצויין. רק נדחפת כדי להגיד שלדעתי הירידה במשקל עד כה ואורח החיים שאימצת אמורים להספיק כדי לכסות אותך יפה מהצד הבריאותי (כמובן במידה שתתמיד ותקפיד אולי קצת יותר על המתוקים כי הסוכר שלך מאוד גבולי). מהצד האסתטי כנראה שעדיין יש לאן לשאוף, למרות שאם אתה שרירי זה לא נשמע כזה נורא. אולי תיקח איתך n900 להליכות, זה יוסיף לך איזה שני קילו ויעצים את האימון...

פצית219

New member
אה, אבל אין מספיק ירקות. אפשר לאכול טרי גם

צנון/צנונית, כרוב, גזר. ולכלול למשל בתור תוספת לארוחות ירקות מאודים/מבושלים/מוקפצים.

Natasha Mo

New member
תשובה

כפי שכבר ציינתי ביום מומלץ לצרוך עד כ-3 מנות שומן, אתה יכול לאכול מהן מתי שנוח לך, בין אם זה יהיה כפית שמן בסלט, או אבוקדו או שקדים..
מבחינת הפחמימות: אם אתה מרגיש טוב יותר בצהריים בלי הפחמימות מה טוב! אבל תשים לב שאם אתה הולך לאימון/הליכה לאחר מכן תקפיד לאכול את המנת פחמימה הזאת גם אם זה יהיה רק חטיף אנרגיה או פרי כמו בננה. ולא הבנתי למה אתה מתכוון כשאתה אומר שאתה טומן יד בחטיף בריאות וכו בבוקר, האם זה בנוסף ללחם? אם כן כדאיי שתחליט מה מבין השניים אתה רוצה.
ירקות טריים יש בשפע: פלפלים(בכל מיני צבעים), שומר (מאוד טעים עם לימון ומלח), גזר (גם טרי!), קולורבי, סלרי (בסלט מאוד טעים), בצל ירוק, עשבי תיבול(טריים כמובן) והרשימה עוד ארוכה...
בנוסף אתה יכול להכין פשטידות שהן קלות להכנה, משביעות ואפשר לעשות אותן מופחתות קלוריות..
אתה יכול לאפות ירקות (מה שנקרא אצל האיטלקים אנטיפסטי) עם עשבי תיבול וכפית שמן זית.. אני מאוד אוהבת חציל אפוי!
כפי שציינתי, בסופ"ש מומלץ מאוד לתת לגוף מנוחה מ"שגרה" ולתת לו להנות ממאכל אהוב, אבל.. שים לב לכמות! תנסה להסתפק במאכל אהוב אחד ולא גם חלה וגם מתוקים...

פעילות גופנית: אני הייתי ממליצה לך לעבור לאימון כוח (משקולות) ל-3 פעמים בשבוע ואם אתה הולך למכון כושר אז כדאי שתייעץ עם המאמן כושר, שיכין לך תוכנית אימונים כאשר בכל פעם אתה עולה בדרגת הקושי ומעלה משקל..
הליכות זה מצוין! אני מאוד אוהבת, לא רק שזה תורם לבריאות זה מרגיע את המחשבות שמצטברות במהלך היום.
רעב לאחר אימון זה טבעי לחלוטין, רוב האנשים חווים את זה.. אצלי משום מה זה תמיד הפוך! אני ממש אבל ממש לא רעבה לאחר אימון אבל אני מכריחה את עצמי לאכול לפחות קצת.. אז כמו שכבר אמרתי.. תשתדל לאכול מיד לאחר האימון עד חצי שעה.. ואולי תבחן גם את הסיבה לרעב שלאחר האימון.. אולי אכלת רק 5 שעות לפני?
הזמן המומלץ לאכול לפני אימון הוא בין שעה לשעתיים..

ואל תשכח לגוון.. יש כל הרבה דברים שאפשר לקנות ולהכין בלי בעיה גם אתה לא מאסטר במטבח..
למשל קח פחית טונה עם כפית מיונז קל ובצל ירוק ותמרח את זה על לחם..
ביצים: אפשר להכין המון דברים מביצים כגון: חביתה רגילה, חביתת ירק, עין, שקשוקה, פשטידה וכו'..

Natasha Mo

New member
אה וגם..

שים לב לכמות המלח שאתה צורך ביום.. לפעמים כאשר אנו צורכים מלחים יש עצירת נוזלים לגוף ואנו רואים את זה במשקל...
אולי אם תנסה לאכול יום אחד ללא מלח כלל (אני יודעת נשמע מגעיל) ותשתה הרבה מים ותישקל יום למחרת תראה שירדת קצת..

תשובה

שלום רב,
קודם כל - כל הכבוד! עברת דרך ארוכה ולגוף לוקח זמן להסתגל ולהמשיך את הירידה - עצתי לך - היה סבלני זה לוקח זמן אבל שווה לשמור על סבלנות.
נסה לבדוק את עצמך שאתה באותה הקפדה כמו פעם - שאין יותר נשנושים פתאום, פחות תשומת לב לדברים לפעמים עם הזמן המשמעת קצת מתרופפת והתוספות הקטנות מעכבות את הירידה במשקל.

כל הכבוד ואלהים נמצא בפרטים הקטנים

ולמה?
כי השינוי באורח החיים עשה פלאות בערכים ובאחוזים ובטח המראה שלך מהמם.
אבל אני קוראת התחמקויות בנושא של מתוקים, נשנושים ו....פינוקים.
בדיקות הסוכר מצביעות על ערכים שהם בתחום הנורמה אבל כבר גבולי גבוה והשאלה מה קורה כשאתה מעמיס קצת יותר מדי נשנושים שכאלה ואתה יודע שבדרך כלל מעורב במתוקים האלה גם אחוזי שומן גבוהים.
נכון שהערכים של שומנים בדם מעולים - האם בעזרת תרופות או אלהי הכושר וגנטיקה מסייעים לך?
הנקודה היא כמות הקלוריות שמוספת בהיסח הדעת בשעות שכאלה.
שווה לבדוק מה קורה באזור הדמדומים

אולי תעשה רישום אמת רק כדי להתחיל ולאתר את המתחבאים האלה.
זה יכול לתת את השינוי וכמובן מזון עם סיבים שנראה שיהיה מאד יעיל גם מבחינת האטת הספיגה של הסוכרים.
וחוץ מזה....שאפו על הכל.

קטריס

New member
כשדיאטה נתקעת - צריך הפסקה

קודם כל, כל מה שתעשה צריך להיות בהתייעצות עם הרופא, בהשגחה ובזהירות. דבר שני איני איש מקצוע. לרוב אני מגבה את מה שאני אומר בהפניה לסימוכין אבל כרגע אין לי ממש זמן.

בגדול מה שקורה הוא שככל שמתקדמים יותר עם הירידה בשומן הגוף מתחיל יותר ויותר להגן על השומן שנשאר, ולכן צריך להתאמץ יותר כדי לנייד אותו ולשרוף אותו. כשנתקעת דיאטה צריך לאכול פחות או לשרוף יותר. כשגם זה לא כ"כ עובד - צריך לקחת הפסקה מהדיאטה. 10-14 יום של אכילה *מאוזנת*. משמע לא ליצור גירעון קלורי מצד אחד, אך גם לא ליצור עודף קלורי גדול מדי כי כרגע זה בדיוק המצב בו הגוף יצבור כמה שיותר שומן שאפשר (אני מתאר לעצמי שפלוס קלורי קל זה בסדר גמור, וגם ככה לאכול בדיוק למאוזן מצריך מדידות מאוד מדוייקות וזה). להמשיך לאכול בריא ולעשות פעילות כרגיל. אני זוכר את הממלצה שתוספת הקלוריות הזמנית לתפריט תגיע מפחמימות, אם כי אינה חייבת. שוב, בהשגחה ובאישור רופא. ההפסקה והאכילה המאוזנת מאפשרת לגוף להתאושש ולהפוך חזרה חלק מן ההסתגלויות לאיבוד השומן. לאחר מכן ממשיכים כרגיל. כל כמה חודשי דיאטה מומלץ לקחת הפסקה מאוזנת שכזו, אלא אם כן כמובן איבוד השומן מתקדם ללא בעיות.

שוב מתנצל על היעדר הסימוכין. אם הדבר חשוב אז אשתדל לכשיהיה לי זמן להפיקם. כל טוב.

למעלה