דיאטה קטוגנית

לידע כללי בנושא הדיאטה...../images/Emo16.gif../images/Emo101.gif

צולם בעבר סרט, העוסק בדיאטה הקטוגנית. מטרת הסרט היא להביא את הדיאטה למודעות הציבור, ולדעתי, כדאי מאוד לצפות בו. למי שמעוניין, יש לי העתק של הסרט "בלי לגרום נזק" בוידאו.

שלום אמא של דן

כמו שדינה כתבה לך, אכן אחי אלי עשה את הדיאטה הקוטוגנית, אשמח לענות לך על כל שאלה ולעזור.וחג פורים שמחחחחחחח ושבת שלום לכולםםםםםםםםםםהתגעגעתייייייייייי

סיגל

בישביל הידעה- תרגמתי בשירשור הזה קצת על הדיאטה. מה מכל זה היה תקף לגביכם. במיוחד בתופעות לוואי? ובאיזה גיל היה אחיך בתקופת הדיאטה?

שלום אבא של אפי...

אחי היה בן 17, וגם לו ניסו את כל התרופות למניהם והקוקטלים, קשה יהיה להאמין אבל הוא היה מקבל ביום בן 15 - 10 התקפים ביום עם נפילות ופציעות קשות. הוא אושפז ליומיים לצום מוחלט רק שתיה היה מותר לו, ולא כל שתייה, רק מים או שתייה דיאט, וחובר לו E.E.G וידאו לכל היומיים של האישפוז והייתי צריכה להישאר ערה וללחוץ על כפתור מסוים בזמן שהיה לו התקף. ושראו שיש לו קטונים בשתן אמרו שזה בסדר ואפשר להתחיל את הדיאטה. הדיאטה עצמה הייתה מאוד קשה, זה התבסס רק על שומנים ובלי פחמימות בכלל, היו לו 4 ארוחות ביום לפי תפריט והכל היה צריך להיות שקול. כל יום היה צריך לבדוק לו קטונים בשתן ולדווח הכל ביומן. הוא היה במעקב רציף וצמוד עם הדיאטנית. למרות שהדיאטה לא הייתה קלה אחי הצליח להחזיק איתה מעמד 4 חודשים וללא שום התקף. המשך חג שמח ושבת שלוםםםםם סיגל

S E M 151

New member
חג פורים שמח סיגל

מה שלומך? מה שלום אלי אבא שלך והאחים הקטנים? מקווה שהכל בסדר אצלכם. התגעגעתי אלייך.
וחג פורים שמח

היי סיגל

מה היה אחרי 4 חודשים חזרו ההתקפים או שחל שיפור? נראה לכם שילד בן 4 שיש לו עוד בעיות למבד פירכוסים אבל שמאוד אוהב אוכל יהיה מסוגל לעמוד בדיאטה כזו? נראה לי מאוד קשה.

שלום אמא של דן....

הדיאטה הופסקה מכיוון שאחי החל לחטוף אוכל והדיאטה השתבשה, ולראות אותו במצב כזה זה לא היה הכי נעים, אחרי שהפסקנו לו ההתקפים חזרו, כדי להגיע להצלחה אותו הבן אדם שעושה את הדיאטה הוא צריך להיות איתה קרוב ל 3 שנים. רוצה לציין שאחי אלי סובל גם מפיגור שכלי בינוני - קשה, ולא היה קל תמיד להשגיח ולשמור, וגם היה צריך השגחה צמודה בבית ספר, ולכן הוא הצליח לחטוף אוכל. אחי הגיע למצב שהיה צריך לעבור את הניתוח, אבל בסוף החלטנו להוציא אותו לסידור חוץ ביתי, ושם ברוך השם הוא התאזן לא בגלל שינוי בתרופות אלא בשינוי המקום והאוירה, הרבה רופאים לא חושבים שגם מצבים נפשיים התרגשויות טראומות וכו' יכולים לגרום להתקפים. ואחי ואנחנו במשפחה עברנו טראומה לא נעימה וזה גרם לריבוי ההתקפים שלו. ולגבי גיל 4 קצת קשה לי לומר כי מבחינתי זה גיל מאוד צעיר, לא רק הילד צריך להחזיק מעמד זה גם ההורים והמשפחה צריכים המון כוחות. אשמח אם תוכלי לענות לי על מס' שאלות, איפה הוא מטופל? אילו כדורים הוא לוקח? מה התדירות של ההתקפים? ואילו סוגי התקפים הוא מקבל? אשמח לעזור במה שצריך בכל החלטה שתבחרי מאחלת לכם המון הצלחה ובריאות חג שמח ושבת שלום סיגל

היי סימההה

שלומי ברוך השם בסדר וגם אחיי השובבים. מתכוננים לבר מצווה של האח הקטן. גם אני התגעגעתיייי מאודדדדדדדדדד שבת שלום וחג שמחחחחחחחחח

מחמם את ה../images/Emo23.gif לראות אותך כאן ../images/Emo140.gif

סיגל
מקווה שתשארי איתנו, פורים שמח

תשובות

דן מטופל אצל ד"ר קרמר. מקבל טופמקס, דפלפט וקפרה. יש לו את כל סוגי הפירכוסים. מתגברם על סוג אחד צץ לו אחר וכך כל הזמן. לגבי התדירות כפי שציינתי-כל יום בין פעמיים ל-4 ויותר ביום.

לאמא של דן

השאלה אם אתם תוכלו להתארגן במישפחה ובגן על הדיאטה. והילד יהיה אם מספיק משמעת עצמית. ומה שחשוב זה הליווי המיקצועי שתקבלו. הדיאטה בטווח של חודשים ספורים ובטח שבועות, אני מניח שלא יגרם שום נזק מתופעות הלוואי, ואתם לא חיבים לאף אחד כלום רק לעצמכם, אתם יכולים להתחיל את הדיאטה ולהפסיק מתי שאתם רוצים, אין ספק שזה מאבק יום יומי כמו המאבק שיש לכם היום. ההחלטה היא לא אם ללכת את כל השלש השנים, אלא ההחלטה אם אנחנו מתחילים את הניסיון. כאשר תתחילו בשבוע הראשון תראו אם זה מצליח, ואם באמת יש לכם דרך חדשה. באים יש דרך חדשה, בימים הבאים תחליטו כל יום אם זה טוב לכם , אם יש לכם את האפשרות להמשיך, וזה שווה לכם. לכן ההחלטה היא לא כל כך דרמטית כמו שזה ניראה, אלה פשוטה. ונכון המדינה תשלם, אולי, על כמה ימי אישפוז, אז מה. בסוף אם תהיה הצלחה , ההשקעה תחזור למדינה ובגדול. מקווה שעזרתי, ושיהיה לכם כל טוב. נ.ב. בנוסף תישאלו אם ישנן תרופות שלא נימצאות בסל שמסוגלות לעזור, ובשנה הקרובה יש סיכוי שתצא תרופה אחת או שנים , רק הן לא יהיו בסל. או יותר נכון ישנה תרופה שאושרה רק למבוגרים ועכשיו היא בתהליך לאישור לילדים ונידמה לי שהיא לא בסל.

איזה תרופה?

אני יודעת שיש אחת חדשה בחו"ל מחוץ לסל שאף קופה לא מממנת ועלותה כ - 1000 ש"ח לחודש. אתה יודע על יותר מזה?

טוב נו

Available Seizure Medications רשימת תרופות כללית- תיראה אם יש משהוא לא מוכר וספרי לנו. Carbamazepine Carbatrol Depakene Depakote Depakote ER Diastat Dilantin Felbatol Frisium Gabapentin Gabitril Keppra Klonopin Lamictal Mysoline Neurontin Phenobarbital Phenytek Phenytoin Sabril Tegretol Tegretol XR Topamax Trileptal Valproic Acid Zarontin Zonegran http://www.epilepsy.com/epilepsy/seizure_medicines.html FDA-approved uses for new AEDs in children under 16 (All adjunctive therapy unless otherwise noted) רשימת תרופות שמאושרת לילדים Felbatol (felbamate) - oral suspension available Monotherapy for partial seizures in patients 14 years and older Adjunctive therapy for partial seizures in patients 14 years and older Partial and generalized seizures associated with Lennox-Gastaut syndrome in patients 2 years and over Gabitril (tiagabine) Partial seizures in patients 12 years and over Lamictal (lamotrigine) - chewable tablets available Generalized seizures of Lennox-Gastaut syndrome in patients 2 years and over Neurontin (gabapentin) - oral solution available Partial seizures in patients 3 years and over Topamax (topiramate) - sprinkle capsules available Partial seizures, primary generalized tonic-clonic seizures, and generalized seizures of Lennox-Gastaut syndrome in patients 2 years and over Trileptal (oxcarbazepine) Partial seizures in patients 4 years and over http://www.epilepsy.com/epilepsy/medicine_kids.html

שלום אמא של דן...

מצטערת לשמוע שהוא מקבל מס' התקפים ליום. אחי מטופל אצל ד"ר גולדברג משניידר, אך בזמנו הוא עשה את הדיאטה בבית חולים וולפסון. בעקבות שהוא לוקח את הטופמקס האם חלה ירידה אצלו בתיאבון? והאם הוא עושה בדיקת דם לבדיקת רמת קרניטין בגלל שהוא לוקח דפלפט אחי כיום מטופל בלמיקטל, דפלפט ואוספולוט. אשמח לעזור בכל דבר אם תצטרכי סיגל

סגל עדה

New member
דיאטה

שלום לך גם במקרה שלנו ניסינו את כל התרופות ומחפשים מישהו שעשה את הדיאטה אם יש לך תשובה נישמח לדעת את הפרטים תודה.

מירי385

New member
לא הכי רצוי

אני גם התיעצתי עם דיאטנית והיא אמרה שזה לא הכי מומלץ כי זה הורס דברים אחרים בגוף ואין שום הבטחה שזה יעבוד או יעבוד לאורך זמן מה גם שזה סובב את החיים סביב מה אוכלים ושותים זה קשה במיוחד לילד בגילו. אמא של מאור

למעלה