דיאטה קטוגנית

דיאטה קטוגנית

מכיוון שמלאי התרופות שלא ניסינו הולך ואוזל (נשארו עוד 3 אחת מתחילים עכשיו) הציעו לי לחשוב על דיאטה קטוגנית. שתי שאלות לי אליכם: מישהו ניסה, עשה, מכיר? היכן באיזור הצפון יש דיאטנית שמבינה בזה? תודה וחג שמח לכולם
 
אח של סיגל לוי עשה את הדיאטה

אם תעשי חיפוש מתקדם תמצאי את הכרטיס שלה ותוכלי לפנות אליה במסר. היא כתבה על הדיאטה כאן בפורום בעבר. אם אני זוכרת נכון לאלי לא היה קל לעשות את הדיאטה אבל חלה הטבה במצבו, אני לא יודעת מי המליץ על הדיאטה או אצל מי בנך מטופל, למיטב ידיעתי, אלי לוי עשה את הדיאטה בפיקוח של נוירולוג של בי"ח ולכן אני גם יוצאת מתוך נקודת הנחה שכך גם צריך להיות המצב עם דן. לא לאבד תקווה!!!
 

חייםלוי

Member
מנהל
דיאטה קטוגנית היא מאוד תובענית

וקשה לשמירה. אמנם במקרים רבים היא עובדת (לא בגל סוגי האפילפסיה) אך דורשת השקעה נפשית רבה. תתייצו עם נוירולוג בעניין
 
הדיאטה היא בעצת הנוירולוג

של דן שהמליץ להתחיל לברר ולחשוב על זה. אני מחפשת דיאטנית באיזור חיפה שמבינה בדיאטות כאלו.
 

Pukipsey007

New member
את יכולה להתקשר לאחות

שעובדת עם ד"ר שילר, ביאטריס. סביר להניח שהיא תוכל להמליץ לך על דיאטנית באזור חיפה. הנוירולוג לא יכול להמליץ
 
יש כאן+ תקציר ,תרגום

http://www.epilepsy.com/epilepsy/ketogenic_diet.html בקצרה : באכילת שומנים הגוף באופן טיבעי מיצר "קטונס" לשימוש אנרגטי, שלא מזיק וניתן למדידה בשתן. הדיאטה מומלצת לילדים שיש להם Lennox-Gastaut syndrome סוגי האוכל לדוגמא :חמאה ,חמאת בוטנים,קרם,מיונז. איך מתחילים: הילד בבית החולים עושה צום של מזון ליום מקבל שומנים,בודקים בשתן, יש קטונס, ממשיכים. מהילדים שחיו לפי הדיאטה למעלה מחצי מהם היתה ירידה בחצי בהתקפים. וחלקם שוחררו מהתקפים. ויכלו לרדת במינוני התרופות. תופעות הלוואי: thinning of bone דילול עצם kidney stones אבנים בכליות abnormal liver function תיפקוד לא תקין של הכבד hair thinning נשירת שער high cholesterol levels in the blood כולסטרול גבוה dehydration constipation עצירות changes in behavior שינוי התנהגות slowed growth גדילה איטית לכן הדיאטה חיבת להעשות בליוי רופא דיאטנית בצמוד. דיאטה מאוד קשוחה , אפילו במישחת שינים יש סוכר ולכן צריך לבדוק כל דבר. לא הולכת אם תרופות- Topamax ו-Diamox כל אכילת של אוכל האסור יכול לגרום להתקף קשה מידי. באם הדיאטה מצליחה כמה חודשים ניתן לרדת לאט מימנה , ועדין מומלץ להמשיך טיפול התרופתי.
 

גוּזיד

New member
נו, ואחרי כל החפירה הזו...

אתה יודע בכלל להסביר איך הדיאטה מועילה?
 
תשובה עם פינה ל- גוּזיד.

ממש לא. אבל אני בחברה טובה - אף אחד לא יודע. למעשה החוקרים מנסים להבין את המנגנון כדי שיוכלו לישם את המנגנון בתרופות. ואני לא נעלב מהשפה שלך - "חפירה" , את לא תרבותית וגם ניראה לי לא .... כמו שאת חושבת, וכמו שחשבתי בהתחלה.
 
דן בן 4

אבא של אפי-נראה כאילו הדיאטה יותר מזיקה מאשר מועילה כלומר יתכן ויש הפחתה בהתקפים אבל כל יתר הגוף ניזוק... אז מה עשינו בזה. כיבינו במקום אחד שריפה והבערנו במקום אחר בגוף?
 
הי

זו הסבה שהדיאטה מומלצת לכאלה, שתרופות לא עוזרות להם, כדי שתהיה להם סיבה חזקה לדיאטה. אני תירגמתי רק קטע ראשון ויש עוד, ובהמשך אולי תהיה תשובה. בכל מיקרא תקופת הדיאטה רק שנתים והתוצאות יכולוות להיות שוות. הדיאטה נעשת בליווי דיאטנית, ומלוים אותה בתוספי ויטמינים. הקטע כאן שצריך לישמור על הילד מאכילה של מזון לא מתאים, כי התגובה יכולה להיות קשה, ולמעשה כל המשפחה ( והסביבה)די מישתתפת בדיאטה כולל אחים, שלא יואכלו שוקולד מול עיני הילד.
 

גוּזיד

New member
ברור שיודעים איך הדיאטה מועילה |:

אוי. באמת , למה אני מתאמצת. הרי אתה מתעקש לזלזל בי בגלל הגיל שלי.
 

חייםלוי

Member
מנהל
אור גם לגבי תרופות אנטי אפילפטיות

רגילות הרופאים לא ממש יודעים איך הן פועלות וגם לא יודעים בדיוק מה הסיבה לאפילפסיה. יש הרי כל כך הרבה סוגים של אפילפסיה. לכן גם מנסים מגוון תרופות עד שמוצאים את זו שמתאימה. אם היו יודעים בדיוק איך הן פועלות לא היה צריך לחפש ולנסות תרופות שונות.
 

גוּזיד

New member
אגב, ומה אם אומר לך איך הדיאטה

פועלת? זה יספק את הנטייה שלך לזלזל בי?
 
ל-גוּזיד

אם את יודעת כל מידע שהוא , ולא משנה מה אנשים כותבים לך, פשוט תכתבי. זה יעזור בלי קשר לכל המסביב.
 
למעלה