דיאטה סנסורית
לשאלה ששאלת יש הרבה תשובות, תלוי את מי את שואלת... במהות, דיאטה סנסורית היא תהליך שבמסגרתו המרפאה בעיסוק בונה פרופיל סנסורי - תפקודי של האדם, ומשתמשת בידע שלה ובידע שהיא מפיקה מתהליך האיבחון, כדי לתת מענה טיפולי לקושי הסנסורי באמצעות גריה סנסורית מתוכננת, מכוונת ומבוקרת. מה זאת אומרת? שאחרי שהשתמשתי בכלי ראשוני לאיסוף מידע, כמו השאלון של דאן, או אחרים, וגיליתי שיש בעיה סנסורית ואיך היא נראית בקוים כלליים, אני יוצאת לבדוק כיצד הבעיה הזו משפיעה על התפקוד של האדם. אני יכולה לתשאל את האדם לגבי סדר יומו, או לבקש דיווח מדוייק ממנו או ממשפחתו לגבי כמה ימים, אני יכולה לבוא לביתו של האדם/הילד ולראות מה קורה איתו שם, אני יכולה להיפגש עם האנשים החשובים בחייו של האדם, לחקור את סביבותיו השונות... ועוד ועוד.. ולאחר שיש לי את כל הפרטים, אני מנתחת את התנהגותו ותפקודו של האדם בסביבות השונות מנקודת מבט סנסורית, ומשבצת פעילויות סנסוריות מתאימות התומכות בויסות ותפקוד, במקומן של אלה שלא תמכו בויסות ותפקוד. אני עושה זאת בשיתוף פעולה עם כל הגורמים הרלוונטים בחייו של האדם! לא מדובר בהנחתה! את הרעיון הזה ניתן ליישם לגבי כל אדם, בכל מקום במעגל החיים. איכות ה"דיאטה הסנסורית" קשורה ישירות בכמה גורמים

בסדר אקראי) 1. מידת העומק והנרחבות שבה התייחס המטפל לגורמים התפקודיים, הסביבתיים וכו' של המטופל. 2. כמות הידע והנסיון של המטפל באופן כללי ובתחום זה בפרט. 3. יכולת המטפל לניתוח והבנה של מצבים מנקודת מבט "סנסורית". 4. מידת ההתאמה של סוג כזה של התערבות לאדם ולסביבתו. זהו כלי רב עוצמה, המעודד את עצמאות המטופל, הוא חסכוני מבחינת ההוצאה הכספית של המטופל, אך דורש התמדה לאורך זמן, במודל שבו המטופל וסביבתו עושים בעצמם למען רווחתם, בהדרכת המרפאה בעיסוק. דגשי ה"דיאטה" הם שונים לגבי כל "אוכלוסיה טיפולית", אך העקרונות דומים. לגבי חומר, את מוזמנת לקרוא במגוון לינקים, העולים מחיפוש פשוט בגוגל. בברכה שרון