דיאטה סנסורית

shiri w

New member
דיאטה סנסורית

מהי בדיוק דיאטה סנסורית? לאילו אוכלוסיות מתאימה? אשמח לקבל הפניות לחומר בנושא וכןאשמח להתעדכן בנוגע להרצאות או קורסים תודה ושבת שלום

דיאטה סנסורית

לשאלה ששאלת יש הרבה תשובות, תלוי את מי את שואלת... במהות, דיאטה סנסורית היא תהליך שבמסגרתו המרפאה בעיסוק בונה פרופיל סנסורי - תפקודי של האדם, ומשתמשת בידע שלה ובידע שהיא מפיקה מתהליך האיבחון, כדי לתת מענה טיפולי לקושי הסנסורי באמצעות גריה סנסורית מתוכננת, מכוונת ומבוקרת. מה זאת אומרת? שאחרי שהשתמשתי בכלי ראשוני לאיסוף מידע, כמו השאלון של דאן, או אחרים, וגיליתי שיש בעיה סנסורית ואיך היא נראית בקוים כלליים, אני יוצאת לבדוק כיצד הבעיה הזו משפיעה על התפקוד של האדם. אני יכולה לתשאל את האדם לגבי סדר יומו, או לבקש דיווח מדוייק ממנו או ממשפחתו לגבי כמה ימים, אני יכולה לבוא לביתו של האדם/הילד ולראות מה קורה איתו שם, אני יכולה להיפגש עם האנשים החשובים בחייו של האדם, לחקור את סביבותיו השונות... ועוד ועוד.. ולאחר שיש לי את כל הפרטים, אני מנתחת את התנהגותו ותפקודו של האדם בסביבות השונות מנקודת מבט סנסורית, ומשבצת פעילויות סנסוריות מתאימות התומכות בויסות ותפקוד, במקומן של אלה שלא תמכו בויסות ותפקוד. אני עושה זאת בשיתוף פעולה עם כל הגורמים הרלוונטים בחייו של האדם! לא מדובר בהנחתה! את הרעיון הזה ניתן ליישם לגבי כל אדם, בכל מקום במעגל החיים. איכות ה"דיאטה הסנסורית" קשורה ישירות בכמה גורמים:(בסדר אקראי) 1. מידת העומק והנרחבות שבה התייחס המטפל לגורמים התפקודיים, הסביבתיים וכו' של המטופל. 2. כמות הידע והנסיון של המטפל באופן כללי ובתחום זה בפרט. 3. יכולת המטפל לניתוח והבנה של מצבים מנקודת מבט "סנסורית". 4. מידת ההתאמה של סוג כזה של התערבות לאדם ולסביבתו. זהו כלי רב עוצמה, המעודד את עצמאות המטופל, הוא חסכוני מבחינת ההוצאה הכספית של המטופל, אך דורש התמדה לאורך זמן, במודל שבו המטופל וסביבתו עושים בעצמם למען רווחתם, בהדרכת המרפאה בעיסוק. דגשי ה"דיאטה" הם שונים לגבי כל "אוכלוסיה טיפולית", אך העקרונות דומים. לגבי חומר, את מוזמנת לקרוא במגוון לינקים, העולים מחיפוש פשוט בגוגל. בברכה שרון

חומר בעברית על דיאטה סנסורית

למיטב ידיעתי, אין. (עד שנכתוב כבר...
) את מוזמנת לקרוא את תשובתה היפה של אתי ארד בפורום אוטיזם ואספרגר ואם יש לך שאלות נשמח לענות כאן. בברכה שרון

הי שרון

אני מודה שהגעתי אליכם אחרי שקראתי את התשובה של אתי... (הבן שלי מאובחן כ - PDD). היינו באבחון אצל מרפאה בעיסוק (שדווקא נחשבת למעולה באזור מגורי) ואחרי 2 פגישות אבחון היא הודיעה לי שאין לבני שום דבר ואין טעם להמשיך בפגישות (מיותר לציין כי הבעיות שלו רבות על אף התפקוד הגבוה שלו). ככל שאני קוראת יותר (בעיקר לאחר ההודעות בפורום שבו גם אתי כתבה), אני משתכנעת יותר ויותר שיש המון עבודה עם בני. אני פשוט אוספת חומר כדי להגיע מוכנה לפגישה עם מרפאה בעיסוק (אחרת כמובן), כדי שלא "ישלחו אותנו הביתה" הפעם בלי טיפול ראוי. תודה!

../images/Emo31.gifמתה על זה

אני כל כך מכירה את ה"אין לו שום דבר" או "אי אפשר לעזור לו בריפוי בעיסוק", לא ברור לי מדוע איש מקצוע לא יכול לומר פשוט את האמת, שהיא: אני לא יודעת איך לעזור לו. אני אלמד, אקבל הדרכה וכו' או שלחילופין אברר למי ניתן להפנות אתכם. אין בכך כל בושה, להיפך! לאיש מקצוע טוב יש הרבה כרטיסי ביקור של אנשי מקצוע טובים אחרים! ובכן, כדאי לדעת שכמו בכל מקצוע, גם מרפאות בעיסוק מתמחות בנושאים, אוכלוסיות ושיטות טיפול שונות. אישית, כשבני היה צריך טיפול בריפוי בעיסוק,ראיינתי בטלפון וביררתי פרטים על כמה מרפאות בעיסוק לפני שבחרתי מרפאה בעיסוק לטיפול בבני. בעיני נכון לברר אם המרפאה בעיסוק יודעת לעבוד בשיטה שאת רוצה ומחפשת ועם האוכלוסיה הרלוונטית,ואם לא, לחפש את מי שכן. חשוב שתדעי שהשיטה שאתי ארד ואני עובדות בה אינה מאוד נפוצה בשימוש בישראל, ושיש לה הרבה וריאציות. אם תכתבי את איזור מגורייך (אפשר במסר) אולי נוכל להמליץ על מישהו רלוונטי. בברכה שרון

shiri w

New member
הי שרון

האם היית ממליצה לבנות תוכנית דיאטה סנסורית לכל ילד מהספקטרום האוטיסטי?

למעלה