דיאטה לחתולה...?

דיאטה לחתולה...?

הי, אמנם המצב לא קטסטרופה, אבל יהיה מאד רצוי שהחתולה תוריד קצת במשקל. אין לי איך לשקול אותה במדוייק אבל אני מעריכה שהיא בין 5-6 ק"ג. בת 5 ועם עבר של בעיות עיכול ב 3 השנים הראשונות. יש לה מבנה גוף לא גדול כך שזה נראה שמן... בחודשים האחרונים היא אוכלת אוכל (יבש) שנראה שיופי לה איתו. עבור 5 ק"ג חתול מומלץ לתת 80 גרם ביום. כבר הורדתי ל 60-70 גרם ביום וזה עובד ללא תלונות. זה מתחלק לכמויות קטנות, בממוצע 4 פעמים ביום. למרות שגם לפני כן היא לא היתה רזה, נראה שהיא בכל זאת עלתה במשקל, ואולי זה בגלל שינויים אקלימיים גם כי אנחנו גרות כרגע לא בארץ וקר מאד מאד. באמת בימים יותר חמים היא נראית קצת יותר קטנה... היא יוצאת לטיולים 2-4 פעמים ביום (של חצאי שעות בערך) ויש גם זמן משחקים בבית, כך שהיא פעילה. אנחנו לקראת טיסה לארץ, מה שמגביר את הצורך בדיאטה (דרישות חברת התעופה כדי שתהיה איתי באגף הנוסעים). בקיצור: אשמח מאד לרעיונות להורדה במשקל. האוכל שזה בדיוק אזל וזמן לקנות חדש, אולי יש המלצות לאוכל דיאטטי? או רעיונות לערבוב אוכל (מניסיון העבר זה מעניין עם אורז למשך יום בערך...)? או פעילות "אירובית" מומלצת...? תודה!

dimitrygo

Active member
מנהל
א) רצוי מאוד לשקול אותה במדוייק כי יכול להיות

שרק נדמה לך שהיא שמנה. גם תדעי אם היא עומדת בקריטריונים של חברת תעופה. ב) ייתכן מאוד שבגלל הקור יש לה שכבת שומן וכאשר תחזרו לארץ היא תרזה כי חם פה. ג) אם היא באמת קצת שמנה (כלומר אחרי שתשקלי אותה) אפשר לנסות מזון לייט/דיאט איכותי. שזה אומר אחוז גבוה של חלבון ואחוז קטן של שומן. אבל יש עם זה כמה בעיות. קודם כל מומלץ מאוד להעביר למזון חדש בהדרגה וזה אומר לערבב מזון חדש עם מזון ישן במשך כשבוע. מתחילים עם מעט מזון חדש והרבה מזון ישן וכל הזמן מוסיפים יותר חדש ופחות ישן כך שבסוף נשארים רק עם החדש. זה אומר שאת צריכה בערך חצי מהכמות השבועית של המזון הישן ואת אומרת שהוא אזל. הבעיה השניה שלא בטוח שבארץ יש אותו מזון שתבחרי. אגב מה היא אוכת עכשיו?

ובכן...

קודם כל, תודה על התשובה. לגבי שקילה, מובן שזה יהיה מועיל אבל אין לי משקל מדוייק בהישג יד ( רק כזה לבני אדם והוא לא מסוג מהימן...). זה בתכנית ונראה שנלך לבקר במרפאה כדי להשתמש במשקל שלהם בימים הקרובים. זה מצריך 2 אוטובוסים ולכן קצת פרוייקט... מעבר למראה, ההשמנה גם מורגשת בכובד ובמידת הקולר (רתמה, כמו של כלבים קטנים). אבל שוב, זה לא קטסטרופה אבל כן משהו שאני רוצה לוודא שלא יצא משליטה. לגבי מזון דיאטטי, קיוויתי לשמוע מנסיון של אחרים/ות על משהו שעובד, כי בינתיים כל מה ששמעתי זה שזה לא ממש משפיע. כיוון שממילא צריך לקנות לה משהו, זו הזדמנות לנסות. מבחינת מה היא אוכלת בד"כ, ובכן, זה מעולם לא עבד לפי ה"תכנית". מצאתי אותה כגורה עיוורת במצב גופני ירוד ובמשך כ-3 שנים היו שלשולים באים והולכים וברמות שליטה שונות. היינו אצל רופא מצויין והפניה למומחים ובית דגן, היו הרבה תרופות, פרוביוטיקה וכמובן אוכל רפואי ו"איכותי", לא זוכרת כבר מה אבל הרבה רויאל קאנין למשל. בסופו של דבר היא התחילה לאכול דווקא אוכל "פושטי" של חתולי רחוב משק של 20 ק"ג (איגל פרפקט) והפלא ופלא הבטן נרגעה... מבחינת משקל היתה תמיד עגלגלה. ב-8 החודשים האחרונים עברנו לאוכל הטבעוני של AMI והוא היה לה מצוין, גם מבחינת עיכול וגם פרווה, מצב רוח, עירנות... אבל אין לי גישה כאן לעוד שק של זה. יש לי בבית גם whiskas dental control plus אבל זה עושה רושם של חטיף, למרות שנמכר כאוכל, ואני חוששת שיגרום לעלייה במשקל...

dimitrygo

Active member
מנהל
תשקלי את עצמך ואחרכך תקחי את החתולה לידיים

ותשקלי את שתיכן ביחד. ההפרש יהיה המשקל של החתולה והוא יהיה יחסית מדוייק
המזון הצמחוני הזה ומזונות רבים רגילים מלאים בפחמימות ופחמימות גורמות להשמנה וצרות אחרות כמו סכרת. אני לא מכיר את הסוג הזה של whiskas אבל כל המזונות הרגילים של whiskas אינם איכותיים. באיזו מדינה את נמצאת?

מהשקילה הזו יוצא

שהיא 6 ק"ג. יהיה מאד טוב להוריד חצי קילו בחודשיים הקרובים, לפני הטיסה... אנחנו כרגע בנורבגיה

dimitrygo

Active member
מנהל
את מכירה חנויות גדולות באינטרנט בנורווגיה

שאוכל לבדוק מה המבחר שם ואולי להמליץ על מזון דיאט טוב? ואולי גם כזה שתוכלי להמשיך לקנות בארץ. אפשרות נוספת ואולי יותר טובה זה ביקור אצל וטרינר שיבנה תוכנית הרזיה נכונה וירשום לה מזון רפואי להורדת המשקל.

יש כאן פחות או יותר מה שיש בכל מקום

מבחינת החברות הגדולות. יש לה תור לווטרינר לדרכון בעוד חודש (וזה תלוי תאריך מסיבות חיסון) כך שאשמח להמנע מביקור נוסף, זה המון כסף, ובעיקר היות שזה ווטרינר אקראי שלא מכיר את ההיסטוריה שלה. לכן קיוויתי לשמוע עצות על סמך ניסיון של קוראי/ות פורום לגבי סוגי מזון, ערבובים ופעילות גופנית... אז אם יש לך המלצות אשמח לשיתוף :)

dimitrygo

Active member
מנהל
כן אני בטוח שחברות גדולות יש גם בנורווגיה,

הבעיה שלדעתי המזונות שלהן לא הכי איכותיים. נו טוב, אם אני צריך לבחור בצורה די עיוורת אז או רויאל קנין לייט 40 או כל מזון מסדרת weight management של חברת נוטרו (Nutro Natural Choice). רויאל קנין יש גם בארץ, השני לא מסיבה לא ברורה. על המזונות האלה יש הוראות על כמות האכלה כדי להוריד משקל. הכמויות האלה די גדולות להפתעתי, לכן אני מציע להתיעץ בפורום רפואת חיות מחמד.

למעלה