דיאטה לבן 12

אתיקולה

New member
דיאטה לבן 12

הבן שלי צריך קצת לרדת במשקל היום הוא היה רצל דיאטנית היא נתנה לו תפריט אבל בכל זאת יש רעיונות לאוכל שהוא גם טעים לא משמין ומתאים ליללדים

חנהפ

Active member
אני מניחה שהרעיון בדיאטה

להפחית בפחמימות ולהוסיף ירקות, וגם להמנע מטיגון תבשיל קישואים שהולך אצלנו כתוספת: מטגנים בטיפה שמן בצל פרוס מוסיפים קישואים פרוסים מלח,פלפל, מעט אבקת מרק מבשלים על אש קטנה עד שמתרכך אם צריך מוסיפים מים אותו דבר אני מכינה עם כרוב לבן פרוס, לעיתים מוסיפה רסק עגבניות פרחי כרובית נטרפים אצלנו אחרי שבושלו במים עם אבקת מרק מרקי ירקות -בחורף להיט ופה אין מתכון, שמה בצל,גזר,קישא, סלרי,פטרוזיליה, אפשר פרחי כרובית,אפונה קפואה שום. מרקים הם משביעים מאוד עוף בתנור במגוון מרינדות עם עשבי תיבול ותבלינים, נמנעת מהוספת סילאן/דבש. בכלל, בהרבה מתכונים שאני קוראת דוחפים ללא הצדקה את המתוקים הללו, לדעתי מיותר ולא נכון, אפשר להגיע לטעמים מדויקים גם בלי הוספת המתוקים ולקבל מזון בריא יותר. משתמשת בשאוורמה הודו שאני מקפיצה על מחבת עם תערובת תבלינים (פפריקה,כמן,אבקת שום,פלפל שחור,מלח) ובצל אפשר גם לחתוך עוף לרצועות ולהקפיץ עם בצל ותבלין שווארמה שקונים

ady18

Well-known member
רעיונות

להתחיל לעבור ללחם יותר בריא ויותר ממלא למשל. להתחיל לעבור למרקים עשירים שאפשר להוסיף קצת שיבולת שועל נגיד במרק ירקות שמאוד מעשיר את המרק. להוריד שמנת יש שמנת יותר מופחת מעדנים פחות שוקולד לעבור לטעמי פירות לאכול יותר ירקות פירות שניצל אפשר להפוך לאפוי קציצות מעולות ברוטב עוף במרינדה יותר דיאטיית אצל ניקי ב יש לביבות\פתרונות קלים ואפוים שמוממלצים כמו לביבות.

שירהק1

New member
מנסיון אישי מאוד

לרב הבעיה בגילאים האלה זה השתיה הממותקת, החטיפים והג'אנק (גם אם הוא מגיע כשניצלים מוכנים וכד'...) אישית גם כשאמא שלי בישלה יום יום והשקיעה ושמרה עליי...כשהיא לא ראתה אכלתי יפה. במידה והילד מאוד רוצה וזה בא ממנו כבר 50% הצלחתם ועכשיו זה האוכל וההתנהלות. תשבו יחד ותבנו תפריט עם האוכל שהוא אוהב. הבעיה העיקרית עדיין לא נפתרה - והיא התחליפים לנשנושים. להגיד לילד בן 12 שאסור לו זה בעייתי כדאי לשבת איתו ולראות מה א]שר לעשות מה הכי קשה לו. למצא חטיפים ידידותיים יותר ולהגיע לחטיפי פיצוי כמו למשל - בסוף יום שהלך טוב במבה קטנה או חטיף אנרגיה.

kriz

New member
אני חושבת שדבר ראשון בדיאטה

אצל כולנו - ילדים ומבוגרים - זה לא להתענות ממנה ולנסות להפוך את התפריט הדיאטטי לאורח חיים... אצל ילדים ובני נוער, פרט לטעם של האוכל, התזונה מאוד חשובה מבחינת ההתפתחות ולכן מאוד מאוד חשוב לעשות דיאטה בליווי דיאטנית ולבקש מהדיאטנית לתת לך תפריט שהילד יאהב... בדיוק היום יש לנו אירוח בפורום להיות הורים בנושא תזונת ילדים ונוער - ממליצה לך להגיע ולשאול שאלה כבר עכשיו, הדיאטנית תגיע לתת תשובות בין 19:00 ל-21:00 ולגבי רעיונות למתכונים? מה הילד אוהב? מה הכיוון של התפריט שניתן לכם?

shron17

New member
פיתרון קל נגד השמנה -,,,

במקום דיאטה לאכול ה כ ו ל רק בכמויות קטנות יותר.(זה חשוב למניעת תיסכולים עתידיים ). הכי נכון להורדה במשקל לעסוק ב ספורט, ולא חייבים מכון כושר,אפשר בסופי השבוע לרכוב על אופניים בפארק, (באופניים-שורפים 400 קלוריות בשעה אחת של רכיבה ). קפיצה בחבל ,רבע שעה ביום, שורפים 170 קלוריות. מומלץ לקנות לילד כדורגל/כדורסל , בשני המשחקים שורפים 600 קלוריות בשעה. תסבירי לו שלאחר חודש של פעילות ספורט , מבלי להרגיש, ינשרו מגופו כול הקילוגרמים המיותרים, בדרך של הנאה ובקלות. ויחד עם זאת הוא יתרגל ,להמשיך להנות מהספורט יחזק את שרירי הגוף,ויהיה בריא. לספורט מתמכרים, וזה מה שגורם להמשך הנאה וכיף.

למעלה