דיאטה ועצירות

דיאטה ועצירות

בחודשיים וחצי האחרונים אני נמצאת בתהליך דיאטה לירידה במשקל (בליווי דיאטנית). אני יורדת יפה במשקל אבל יחד עם זאת אני סובלת מעצירות ויציאות קשות שמביאות גם לתופעות עוד פחות נעימות (טחורים ופיסורה). לדעתי זה קשור לכך שבמסגרת הדיאטה הפחתתי את כמות השמן בתזונה. (בעבר אם הייתי בולעת כף שמן זית זה היה מחולל פלאים בהקשר של היציאות).
עד הפגישה הבאה עם הדיאטנית אשמח לעצות מה אפשר לאכול במקום מזונות שומניים כדי להקל על היציאות.

תודה

denur1

New member
לדעתי לא יקרה שום אסון אם תחזירי את

אותה כף שמן זית, בודאי אם המחסור פוגע ביציאות.
יתכן גם שאת לא שותה מספיק מים וגם זו סיבה אפשרית ליציאות קשות, בעיקר אם
יש תוספת של סיבים תזונתיים ביחס למה שהיית מורגלת.

אני דווקא שותה כמו גמל

וזה מתוך הרגל, לא משהו "חדש" בעקבות הדיאטה.
לגבי סיבים, דווקא הבנתי שהם עשויים להקל על יציאות.
בכל אופן הפעם באמת "שחררתי" קצת ושמתי קצת יותר שמן זית בסלט..

denur1

New member
אם כך אז אין מנוס מהחזרת אותה כף

שמן זית, אחרי הכל אנו בני אדם ושונים אחר מהשני גם בצרכים התזונתיים,
ישנם דברים שדומים אצל הרוב וישנם דברים שהם יותר אינדיבידואליים.
סיבים אכן אמורים ומקלים על יציאות אבל חייבים לודא שהם מלווים בכמות נוזלים מתאימה
אחרת הם עלולים לגרום ליובש במעי הגס וליציאות קשות. היות ואת שותה הרבה אז
אצלך זה לא המקרה.
שיהיה בהצלחה בהמשך הדיאטה.

תשובה

דברים חשובים לפעילות מערכת העיכול :
1. שתייה - 8-10 כוסות נוזלים ללא סוכר לפחות.
2. סיבים תזונתיים - תזונה עשירה בסיבים תזונתיים כמו ירקות ודגנים מלאים.
3. שמן בכמות מתונה - כדאי שיהיה בתפריט כולו לפחות כף שמן. את יכולה לנסות בבוקר לאכול עגבניות עם כפית שמן זית - טעים, בריא ומסייע.
4. פעילות גופנית סדירה.
במידת הצורך ניתן להעזר בתוספי תזונה היעודיים למצב.
קחי בחשבון שלעיתים בתהליך של דיאטה יש בהתחלה עצירות על רקע ירידה בצריכת המזון - דוני בנושא עם הדיאטנית שלך.
בהצלחה

LadyIINpinkkk

New member
מוסיפה עוד משהו

מהניסיון האישי שלי, שגם סבלתי תקופה מסויימת מעצירות (התחלתי את התהליך של הדיאטה כבר מלפני כמה חודשים טובים ובתור אחת שעושה את התהליך אז אני מבקרת בפורום הזה באופן קבוע ועל ההודעה הזאת הייתי חייבת להגיב כי אני מבינה אותך
...) בקשר למה שהדיאטנית כתבה לה על תוספים, אני כבר לוקחת תוסף תזונה שנקרא di aid של סולגאר והבנתי מהרופא שיש בו אינזמים כדי לעזור לפרק את האוכל טוב יותר וגם לעזור לעצירות ולשאר "הירקות" שמתאספים לתופעה הזאת...
ועוד משהו, הרופא גם הסביר לי שזה טבעי שיש עצירות בגלל שהגוף משנה את התהליכים ואת העבודה שלו בכל פעם שעושים דיאטה...

yair and sveta

New member
לא צריך להימנע לגמרי המשמן

אין צורך לפחד מהשמן. שמן אמיתי מהצומח, לא מזוכך בריא וחיוני לגוף
עובדה שבלעדיו את סובלת, מצב שאת מתארת לא תקין בכלל
תחזרי לשמן, בוודאות אני אומרת לך שכף שמן ביום לא תשפיע לרעה על ההרזיה שלך

אני רוצה להבהיר משהו

זה לא שאני מתנזרת לחלוטין משומנים מאז שאני בדיאטה. אני כן צורכת שומנים (בעיקר טחינה ודי הרבה אבל לא רק, אני שמה גם שמן בתבשילים ובסלט אבל פחות מבעבר). כרגע ביום אחד אני צורכת יותר מכף שמן ביום. אמנם אני מרזה אבל גם סובלת מעצירות כי בכל זאת הפחתתי את הכמויות.

למעלה