דחיפת סרטים

zrubabel

New member
דחיפת סרטים

הבנתי שניתן לדחוף סרטים למהירות גבוהה יותר ממה שהם אמורים להיות בה - מה בעצם היתרונות של דחיפת סרט על פני קניית פילם יותר רגיש? האם סרט 400 אסא שנדחף ל 1600 ייראה טוב יותר (מבחינת גרעיניות, צבעים וכו') מאשר סרט 1600 אסא רגיל? מישהו יכול להפנות אותי לאתר כלשהוא שמראה השוואה של שתי השיטות? קראתי גם שלא רצוי לדחוף סרטי צבע (ב photo.net, במספר שרשורים) אבל בפורומים אחרים אני דווקא שומע שאין בעיה - האם ישנם סרטים בודדים שניתן לדחוף אותם? ושאלה אחרונה - האם אני יכול לפתח את הסרט שדחפתי בכל מעבדה או שהוא דורש טיפול מיוחד? הבנתי שאני אמור להגיד להם להתייחס אליו כמו לסרו במהירות שאליה דחפתי (נניח המקור ב 400, דחפתי ל 1600, אני אומר להם לפתח כאילו זה סרט 1600 ) תודה מראש לכל העונים :) אופיר

כמה יתרונות

* כשיש רק סוג אחד של סרט וצריך אחר - בגלל תנאי הצילום - אז דוחפים * כשרוצים לצלם ללא עזרת פלאש וצריך את עודף המהירות, * כשרוצים יותר קונטרסטיות - זה טוב בעיקר בסרטי ש\ל יש סרטים מתאימים יותר לזה ויש פחות - סרטי 400 ניתנים לדחיפה אחת לפעמים שתיים,גם סרטי 800 , סרט ה400 הש\ל של קודאק,המיועד לפיתוח צבעוני מהיר, ניתן לדחיפה דרגה אחת (ל 800 )ואפשר פיתוח רגיל.

© DrorZi

New member
איך עניין ה"דחיפה" נעשה בפועל../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

ז"א מה זה אומר "לדחוף" סרט
(מה ההבדל בין צילום ב 400 ל 800 אני יודע כמובן, מה שאני לא יודע זה איך אפשר לדחוף סרט של 400 להתנהג כמו 800)
דרור זי.

ניתן לעשות זאת בכל רפלקס המאפשרת

שינוי האסא (הבסיסיות ממש לא מאפשרות,כמו בקומפקטיות)- פשוט מכוונים על מהירות כפולה ו...מצלמים. אני מבצעת בדיוק ההיפך,באופן קבוע,ובמידה קטנה מאוד,בנגטיבים - להדגשת הצבעים
- הפיתוח וההדפסה כרגיל.יוצא ש-י-ג-ע-ו-ן !יש סרטים שממש 'זקוקים' לזה.

© DrorZi

New member
אז מה כל הפואנטה ../images/Emo35.gif

מה השוני בין להוריד סטופ אחד לבין לכוון את המצלמה לאסא כפול
או שמדובר על מצלמות שאין להם אפשרות לכיוון ידני כי הן אוטומטיות
דרור זי.

ניתן לעשות זאת בכל רפלקס המאפשרת

שינוי האסא (הבסיסיות ממש לא מאפשרות,כמו בקומפקטיות)- פשוט מכוונים על מהירות כפולה ו...מצלמים. אני מבצעת בדיוק ההיפך,באופן קבוע,ובמידה קטנה מאוד,בנגטיבים - להדגשת הצבעים
- הפיתוח וההדפסה כרגיל.יוצא ש-י-ג-ע-ו-ן !יש סרטים שממש 'זקוקים' לזה.

zrubabel

New member
מה זאת אומרת הפיתוח וההדפסה כרגיל?

את מתכוונת שאת לוקחת סרט 200 אסא, מכונת במצלמה ל 100, ומדפיסה אותו כאילו הוא 200 או כאילו הוא 100?

amirmk

New member
לא עד כדי כך

יש סרטים שהצבעים בהם נראים טוב יותר, למשל FUJI NPH, סרט 400, אך כשהוא מכוון ל320 התוצאות טובות בהרבה.

rozbud

New member
המשך תשובה

עדיין לא קיבלנו תשובה אם צריך לציין את השנוי כאשר נותנים את הסרט לפיתוח. תודה.

לציין וגם לוודא שמבינים מה רשמתם

יש מקומות שלא יידעו על מה אתם בכלל מדברים ויאמרו לכם שהכל הוא פיתוח 'רגיל'.

למעלה