דחיפה ויציבות

chim chim

New member
דחיפה ויציבות

איך ניתן לפתח יציבות שכאשר דוחפים אותך או מושכים אותך תשאר יציב ולא תעוף או תגרר?

שי רגב

New member
שאלה מצויינת!

אגב, בג'ודו זה נקרא: "הָארָה". איך ניתן ללמוד את זה? רק אצל מורה טוב. אני לא מכיר דרך להעביר את זה בע"פ (ובמדיה כזו). מצד שני - כנראה שאני לא מורה טוב...
בהצלחה, נשמה!

ethanguy

New member
שמים דגש גדול על זה בווינג צון

אצלנו שמים דגש על פיתוח היציבות עלידי "שירוש" באדמה והעברת לחץ למטה ולא להדוף אותו אם הגוף ולאוף אחורה. אבל זה לוקח הרבה ריכוז תיאום כמויות של אימונים לפתח.

chim chim

New member
תשובה...

זריזה ומהירה! אז רגע מפתחים או את זה על ידי עלייה במשקל או פיתוח שרירים מסוימים או שלא?

kinyama

New member
מהות הסוד...

הסוד, שאני חושב שבא עם הזמן ככל שאתה מתאמן, הוא בעצם ללמוד להוריד את ה"הארה" (הכוח הפנימי שנמצא בבטן התחתונה, לאלו שצריכים עברית)... ככה שכשככל שתרד עם המשקל של הגוף שלך, בעזרת הירכיים כלפי מטה , תוכל להיות יותר יציב ומושרש לאדמה... ותחשוב על זה... =)

chim chim

New member
הבנתי נכון?

אתה אומר שברגע שדוחפים אותך לרדת עם הירכיים למטה? אבל הבעיה שאם מישהוא דוחף/מושך אותך הוא עושה זאת בפתאומיות ובמהירות.

שי רגב

New member
זו הבעיה בהסבר במדיה כזו...

כל קודמָי נתנו הסברים מ-צ-ו-י-נ-י-ם, ובכ"ז לא הבנת בדיוק... כן, חלק מהעניין זה הורדת מרכז הכובד (ולכן, קשה יותר יהיה להזיז אנשים כבדים ונמוכים). אבל חלק, לא פחות חשוב, הוא "עבודה פנימית" (אמרו כאן: "השתרשות". גם זה יכול להיות מונח בו ניתן להשתמש...): הרעיון הוא "להתחבר לאדמה" ו-"להתחבר לעצמך". אני חושש שהדברים קשים מעט להבנה, אבל זה מה שאני יכול לתת כאן. סליחה.

_alon_

New member
ללא נושא

אתה מתכוון כמו שבאימון פורום גיורא הראה שאם ניסו לדחוף אותו או להריד אותו לא הצליחו?

למעלה