דחיית סיפוקים.

דחיית סיפוקים.

שלום,
יש לי פעוטה בת שנה ושלוש שלאחרונה (חודשים אחרונים) החלה לצעוק כאשר היא לא מקבלת מה שהיא רוצה.
היא אוחזת בחוזקה בדבר שהיא רוצה צועקת ובוכה.
דוגמא-היא רוצה לאכול לבד אני מאפשרת לה אך כאשר אני רואה שהיא לא אוכלת ועושה בלגן אני לוקחת לה ואז היא שוב בוכה ומתעצבנת
אני מנסה להסביר לה שזה לא נעים ויש לחכות בסבלנות או שכרגע אני לא מסכימה לקבל את מה שהיא רוצה.
אך לא נראה לי שזה עוזר כל כך.
חשוב לי לציין שהצדיבלים שלה מאוד גבוהים היא יכולה להתהלך בבית ולצעוק סתם בכיף שלה או לשיר בצעקות(עם זה אין לי בעיה כמובן).אשמח דעת איך להתנהג במקרים אלו. . .

iameden

New member
זה עניין מאוד שכיח בגילה

שמצריך הרב מאוד סבלנות.
כשבילדים מגלים מה הם רוצים ויודעים זאת אבל לא יודעים לבטא זאת, לעיתים קרובות הם יביעו זאת בצעקות, כעס ובכי.
לכן, זה לך ויפחת עם הזמן כשהיא תדע לבטא את עצמה טוב יותר.
כמו כן, את צריכה לזכור שטווח היכולת שלה להמתין הוא קטן ולכן אל תצפי ממנה להמתין זמן של יותר מכמה דקות ספורות בלי להיות מתוסכלת מכך. זה טבעם של ילדים וצריך להיות סבלניים לכך.
מבחינת מה שתיארת- הדבר הכי טוב לעשות, הוא לומר לה שהיא צריכה לחכות רגע ושלא יעזור שתצעק. את רואה/שומעת מה היא רוצה ותכף תתפני להביא לה. דברי איתה בטון רגוע ואימרי לה שאכן קשה לחכות ותיכף תתפני, אל תכעסי או תגיבי לצעקות שלה מעבר ללומר לה בשקט שזה לא יעזור לצעוק.
בנוסף, אם את לא רוצה לתת לה כרגע משהו, אימרי לה שאין. זה לא יעזור לצעוק ושאהיא יכולה לעשות או לקבל Y במקום. אם היא לא רוצה, אז המשיכי לומר לה בסבלנות שאי אפשר עכשיו וזה לא יעזור לצעוק.
לצערי, זה עניין של זמן והרבה סבלנות ובסופו של דבר זה ילך ויפחת.
את כמובן מוזמנת להמשיך ולעדכן

למעלה